K. Vary – Kladno 3:1 (kon.) | Litvínov – Pardubice 4:3 (3:1 po s.n.) | Zlín – Olomouc 8:6 (kon.)
Sparta – Třinec 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 5:4 (po pr.) | Mountfield HK – Plzeň 0:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Neděle 22.12.2019, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to už pro dnešek definitivně všechno. Užijte si Vánoce, budu se těšit u domácího zápasu s Litvínovem. Mějte se hezky, na počtenou! (18:35:28)
     
    Utkání je za námi! Třinečtí sice dokázali snížit zásluhou Tomáše Kundrátka, více už toho však nestihli a prohrávají na ledě pražské Sparty poměrem 2:3. Sparťané berou z tohoto utkání tři body, Třinec jede domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Řepík vyvezl kotouč do středního pásma, odkud zamířil na prázdnou branku, tam však byl připravený Matěj Stránský a zastavil kotouč.
     
    59:28
    Domácí opět v obranném pásmu. Střela jednoho z třineckých hráčů se zastavila o tělo Draveckého, Machovský opět drží naděje svého týmu.
     
    59:13
    Až teď. Stránský na modré čáře střílel zápěstím, Machovský i v kleče dokázal zasáhnout. Sparťanský brankář přerušil hru svým zákrokem lapačkou.
     
    58:41
    A Štěpánek opět na střídačce. Doudera spolupracoval s Kundrátkem na modré čáře, ke střele se však hosté už nedostali a domácí puk dostali ven.
     
    58:35
    Hra se přesunula do středního pásma, kde Smejkal sice vyhrál vhazování, ale za pukem se následně dral Stránský. Rozhodčí ale viděl postavení mimo hru.
     
    58:13
    Smejkal nevyhrál vhazování v obranném pásmu a domácí se musí bránit. Oceláři už to navíc zkouší v šesti hráčích v poli. Machovský zatím bez práce.
     
    58:02
    Rozeběhly se nám poslední dvě minuty třetí třetiny. Po střele jednoho z třineckých hráčů se puk ocitl až v ochranné síti za brankou Machovského.
     
    57:23
    Třinečtí si svou možnost přesilovky moc dlouho neužili. Martin Gernát (TRI) fauloval Smejkala v obranném pásmu a odchází na trestnou lavici za hákování.
     
    56:48
    A velká možnost pro Třinec! David Tomášek (SPA) se po trochu sporném vyloučení odebírá na trestnou lavici a za chvíli bude následovat přesilovka hostí.
     
    55:09
    Hosté jsou opět v útočném pásmu. Matěj Stránský kroužil za brankou Machovského, sparťané byli na svém místě a vyhodili kotouč do bezpečí.
     
    54:54
    Blížíme se do poslední pětiminutovky třetí třetiny. Musil se snažil vybojovat kotouč v mezikruží, Machovský nemusel zasahovat, puk končí v rohu kluziště.
     
    54:07
    Třinečtí jsou v útočném pásmu, ale sparťané se zatím brání velmi dobře. Mezitím hlasatel oznámil počet diváků, kterých dnes dorazilo 11 839!
     
    53:32
    Hosté mohli vzápětí vyrovnat! Szturc se prezentoval dobrou stahovačkou, v rozhodujícím momentu vystřelil, Machovský podržel Spartu.
    52:25 Tomáš KUNDRÁTEK - 3:2
     
    52:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nyní se však Třinečtí už radují. TOMÁŠ KUNDRÁTEK vystřelil od modré čáry a puk zaplul až do branky, kterou dnes hájí Matěj Machovský. Domácí střídačka si ještě vzala trenérskou výzvu, gól však byl uznán. Asistence: Martin Adamský.
     
    52:06
    Po další komerční přestávce se hosté usadili v útočném pásmu, Adamský vybojoval puk pro Kundrátka, jehož rána mířila jen těsně vedle domácí branky.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 13. V. Růžička (Piskáček, Polášek), 24. V. Růžička (Forman), 39. Forman (Pech, V. Růžička) – 21. Szturc (Marcinko, M. Stránský), 53. Kundrátek (Adamský)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Tomáš Dvořák, Jurčina, Kalina, Blain, Polášek, Piskáček, M. Jandus – Rousek, Sukeľ, Říčka – Smejkal, Tomášek, Řepík – Kudrna, Pech, Forman – Vitouch, V. Růžička, Pšenička.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – Gernát, Roth, D. Musil, M. Doudera, Zahradníček, Kundrátek, Haman – Dravecký, Marcinko, M. Stránský – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Martynek – Hrňa, Novotný, Szturc.

    Rozhodčí: Bejček, Hodek – Ondráček, Špůr

    Diváci: 11 839
    thejrc.org