Česko – Rusko 4:3 (kon.) | Švýcarsko – Kazachstán 5:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:2 (po pr.)
Kanada – USA 6:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 26.12.2019, 17:00 • Budvar aréna • Chance liga - o pořadí v play-off • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:22
    Střely mimo – 17:12
    Zblokované střely – 16:5
    Úspěšnost vhazování – 63%:37%
    Trestné minuty – 6:8 (19:26:04)
     
    Je konec! Chomutov ve třetí periodě ukázal parádní výkon, především co se střelby týče, a po zásluze si tak z jihu Čech odveze všechny tři body. Motor dnešní porážka však nijak zvlášť mrzet nemusí, neboť náskok v čele ligy je stále více než komfortní.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Před chomutovskou brankou nastala menší skrumáž, ze které se málem prosadil Martin Beránek. Nakonec však nedostal kotouč na hůl, jak by potřeboval, a nesnížil soupeřův náskok.
     
    59:29
    "Motore, nic se nestalo," pějí domácí fanoušci směrem k domácímu celku. Velmi sympatické gesto.
    58:51 Darby LLEWELLYN - 2:5
     
    58:51
    Piráti právě vstřelili branku!
    Pro dnešek je rozhodnuto, troufám si tvrdit. DARBY LLEWELLYN namířil ze středního pásma přesně do prázdné branky, s čímž neměl problém. Bez asistence.
    58:05 Nicolas HLAVA - 2:4
     
    58:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    S domácím celkem to vypadá bledě, Chomutov se totiž raduje z dvoubrankového náskoku. NICOLAS HLAVA přesnou trefou rozradostnil své spoluhráče. Asistence: Jakub Sklenář, Filip Suchý.
     
    57:28
    Karel Plášil přebral poměrně riskantní přihrávku od Matouše Venkrbce a našel si palebnou pozici. z ní však trefuje jen připraveného Dominika Pavláta.
    56:00 Petr STLOUKAL - 2:3
     
    56:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovská střídačka propuká v jásot, neboť otáčí skóre zápase ve svůj prospěch! PETR STLOUKAL dostál své pověsti střelce, utekl v oslabení, a přesto, že byl faulován, stihl zakončit v tísni přesně do horního rohu. Bez asistence.
     
    54:52
    Jan Rudovský ujel v oslabení a dostal se do zajímavé pozice. Z ní Milana Kloučka ale nepřekonal. Motor se o chvíli později znovu stěhuje do pásma a zkusí rozjet přesilovkovou kombinaci.
     
    53:49
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Petr Stloukal – 2 min., držení).
     
    53:28
    David Gilbert se vytočil zpoza branky, měl dobrou pozici, ale byl tísněn dvěma beky, a tak si nepřipsal gólové zakončení. Rozhodčí poté zdvihá pravici a bude vylučovat z hostujících řad.
     
    52:27
    Vít Christov se dostal do zajímavé pozice, zblízka branky však trefil jen připravenou Pavlátovu výstroj. Po komerční přestávce se tak bude vhazovat.
     
    51:32
    Motor se snaží převrátit skóre opět na svou stranu, zdá se ale, že Chomutov se v posledních okamžicích soustředí na defenzivu o něco více.
     
    49:52
    René Vydarený nahazoval od mantinelu, přičemž před brankou trefil Lukáše Endála, který se snažil clonit. Domácí útočník se po chvíli zvedá z ledu a vypadá to, že bude připraven pokračovat ve hře.
     
    48:20
    Pavel Pýcha nebyl daleko od toho, aby do svého bohatého výčtů kanadských bodů zapsal další za přesný zásah. Od modré čáry vyslal štiplavý pokus, který nakonec proplachtil jen těsně kolem levé tyče.
     
    47:10
    Karel Plášil vypálil z dobré pozice. Najel si pro přihrávku zhruba k vrcholku kruhu, ovšem mezi střelce se prozatím nezapisuje ani on. Jeho pokus totiž Pavlát krotí ve výstroji.
     
    46:22
    Tempo hry nyní na chvíli přeruší komerční přestávka, po níž se bude vhazovat v ofenzivní zóně českobudějovického týmu. Dominik Pavlát si totiž před přerušením připsal další úspěšný zákrok, po kterém schoval kotouč bezpečně ve výstroji.
     
    45:37
    Lukáš Endál pokračuje ve své ofenzivní aktivitě. Nyní dostal přihrávku do velkého střeleckého úhlu, z něhož zkusil své štěstí. Ani tentokrát se mezi přesné střelce nezapsal, neboť Pavlát vytasil svou rukavici včas a úspěšně zakročil.
     
    44:25
    Jan Svoboda přispěchal s dalším střeleckým pokusem. I on mříil do horních pater branky, ani proti Svobodově pokusu však Milan Klouček nemusí zasahovat.
     
    43:51
    Jan Rudovský si najel do palebné pozice, z níž to zkusil na vzdálenější horní růžek. Ten ale těsně minul. Milan Klouček si pro jistotu proti jeho pokusu povyjel, nakonec tedy ale zasahovat nemusí.
     
    42:56
    Chomutovští Piráti se snažili přebrat útočnou iniciativu, avšak neprošli přes útočnou modrou čáru. Uvidíme, zda se jim to napodruhé podaří.
     
    41:14
    Václav Karabáček jel s kotoučem po pravém křídle, měl pořádnou rychlost a jeho pokus byl také velmi svižný. Domácí útočník se ale z gólu nakonec neradoval, neboť přestřelil horní tyčku.
     
    40:58
    Jakub Suchánek ve středním pásmu inkasoval nepříjemný zásah, zřejmě soupeřovou hokejkou. Odjíždí tak na střídačku, ale vypadá to, že bude v pořádku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku – 21:17
    Střely mimo – 13:9
    Zblokované střely – 12:2
    Úspěšnost vhazování – 63%:37%
    Trestné minuty: 6:4
     
    Druhá perioda je za námi. Chomutov se v ní Motoru gólově vyrovnal a v poslední dvacetiminutovce nás čeká zřejmě drama. Uvidíme, kdo nakonec ze zápasu vyjde jako šťastnější.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:23
    Lukáš Endál je dnes velmi aktivní. Nyní se snažil dostat přes obránce až do zakončení. Z bekhendu pak v těsné blízkosti branky mířil do horního rohu, avšak rozvlnil jen vnější síťku.
     
    38:20
    Martin Novák se zkusil dostat přes chomutovskou obranu, ale bez úspěchu. Nedostal se ani do zakončení, neboť jej chomutovský obránce nepustil, kam by potřeboval.
    37:16 Darby LLEWELLYN - 2:2
     
    37:16
    Piráti právě vstřelili branku!
    Máme vyrovnáno, povedená pasáž pro Piráty! Marek Tomica jel v přečíslení dva na jednoho s DARBYM LLEWELLYNEM. Ten pak přesnou trefou pod horní tyč, od které se puk ještě možná odrazil, skončil těsně za čárou – 2:2. Asistence: Marek Tomica, Jan Svoboda.
     
    36:28
    Martin Novák měl kotouč na holi přímo před Pavlátem. Zkoušel jej přehodit, ovšem nedostal kotouč přes postavu chomutovského brankáře. Pak byl navíc zalehnut jedním ze soupeřů, vylučovat se však nebude.
    35:51 Filip SUCHÝ - 2:1
     
    35:51
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov stahuje soupeřův náskok na jednobrankový. Dušan Žovinec poslal přihrávku na FILIPA SUCHÉHO, a ten z první propálil vše, co potřeboval. Asistence: Dušan Žovinec, Nicolas Hlava.
     
    35:37
    David Gilbert najel do pásma, měl poměrně dost prostoru, a tak se dostal do mezikruží. Odtud pak zkoušel Pavláta překonar, ale bez úspěchu.
     
    33:40
    Martin Beránek najel s kotoučem do pásma a poté zasekl na pravém kruhu. Zkusil střelu na vzdálenější tyč. Ta nakonec nebyla vůbec špatná, Pavlátovi nadělala velké problémy, chomutovský strážce svatyně ji ale dostal mimo nebezpečí.
     
    32:34
    Filip Suchý vystihl nepřesnou českobudějovickou rozehrávku. Chvíli to vypadalo, že by se mohl dostat do samostatné akce, což se nakonec nestalo, neboť mu kotouč utekl daleko od hokejky.
     
    31:50
    Českobudějovičtí vyprodukovali další střelu směrem na Dominika Pavláta. Ten však byl přesný a dokázal si s ní bez problémů poradit. Bude se tak vhazovat po pravici chomutovského brankáře. Uvidíme, zda si Motor vytvoří znovu tlak a případně jej přetaví v branku.
     
    30:37
    Motor se snažil usadit v útočném pásmu, pak ale Albert Michnáč zkoušel zadovkou najít beka na modré čáře, nicméně nepřesně. Přihrávka totiž skončila na jedné z hokejek chomutovského hráče.
     
    29:10
    Radek Prokeš si to namířil před branku. S kotoučem na holi váhal se střelou, zkoušel vypálit zpoza obránce. Právě chomutovský bek ale střelu zneškodnil.
     
    27:50
    Petr Stloukal se cpal do zakončení u levé tyče z brankářova pohledu. Milan Klouček si ale poradil a přikryl kotouč pod svou rukavici včas. Sjíždějící chomutovské hráče pak do zakončení ani nepustil.
     
    27:38
    Bude se vhazovat po Kloučkově pravé ruce. Napodruhé. Jeden z domácích totiž vyhrál první vhazování nedovoleným způsobem.
     
    27:10
    Nicolas Hlava zůstal chvíli ležet na ledě po jednom ze střetů s domácím hráčem. Po chvíli se ale zvedá, hra se ani nepřerušuje. Chomutovský útočník tak bude v pořádku a připraven pokračovat v dnešním zápase.
    26:09 Albert MICHNÁČ - 2:0
     
    26:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu druhou branku! Václav Karabáček vystřelil z nápřahu na branku, přičemž zlomil hůl. Poté se kotouč potuloval někde u branky, načež jej do ní dorazil pohotový ALBERT MICHNÁČ. Domácí útočník si tak připisuje první trefu v dresu Motoru. Asistence: David Gilbert, Václav Karabáček.
     
    24:47
    Motor držel kotouč na holi, avšak neprobil se přes střední pásmo. Bude mít však druhou šanci, kotouč zůstává na českobudějovických holích.
     
    23:34
    Po velmi pohledném "ťukesu" se Václav Karabáček dostal do slibné pozice. stál sám před branku a stačilo kotouč jen doklepnout do odkryté části klece. Bohužel pro něj ale parádně zasáhl jeden z Chomutovských, který se vrátil a ukázkově zabránil domácímu hráči ve skórování.
     
    22:12
    Začíná přesilovka Motoru. Ten se zkoušel dostat do první akce, která však končí jen chomutovským vyhozením přes všechny čáry až ke Kloučkově svatyni.
     
    22:00
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Pitule – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:05
    Martin Beránek zavezl kotouč do útočného pásma, načež poslal kotouč Lukáši Endálovi, který se tím pádem dostal do střelecké pozice. Zkusil to nabližší tyč, ovšem Pavlát byl připravený a zasáhl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku – 6:10
    Střely mimo – 7:5
    Zblokované střely – 7:1
    Úspěšnost vhazování – 50%:50%
    Trestné minuty – 6:2
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nabídlo slibný start chomutovských Pirátů. Ti hráli přečíslení v pěti proti třem, ovšem na Kloučka v českobudějovické brance si nepřišli. Potom už přebral postupně iniciativu Motor a díky trefě Matouše Venkrbce se dostal i do vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:03
    David Gilbert dostal přihrávku zhruba mezi oba kruhy. Otočil se směrem k brance a zkusil to do horního růžku. Jeho střela ale přelétla horní tyčku a Pavlátovi nakonec výraznější potíže nenadělala.
     
    18:03
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dušan Žovinec – 2 min., hákování).
     
    18:03
    Matouš Venkrbec ujel v oslabení do samostatné akce. Střílel z úhlu, s čímž si však Dominik Pavlát dokázal bez větších obtíží poradit. Potom se vrátil k brance chomutovský hráč a bude se vylučovat, sudí už drží svou ruku nahoře.
     
    17:45
    Martin Novák si poradil s chomutovským hráčem, který ho napadal a kotouč vyhodil přes všechny čáry mimo nebezpečí. Domácí hráč si pak vysloužil potleskl domácích tribun.
     
    16:45
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Kloz, 2 min. – hákování).
     
    16:16
    A po delší době musel dávat pozor také Milan Klouček. Dokázal si však poradit a rukavicí kotouč vyrazil za svou branku.
     
    15:56
    Lukáš Endál se krásně vyhnul obránci a pak poslal ještě lepší přihrávku Pavlu Pýchovi, který si najížděl před branku. Domácí kapitán se do střely opřel, ovšem ta nakonec končí vysoko v ochranné síti.
     
    14:53
    Českobudějovičtí hokejisté v posledních okamžicích přebrali iniciativu a jsou to oni, kdo diktuje tempo. V útočném pásmu se nyní však do střelecké pozice nedostali, budou mít ale druhou šanci. Kotouč totiž mají v jejich držení.
     
    12:48
    Vít Christov dobře napadal v útočném pásmu hostující rozehrávku, čímž vytvořil střeleckou pozici pro Jakuba Suchánka. Ten pak pálil zrhuba z vrcholku kruhu, ale kotouč nakonec končí mimo brankovou konstrukci.
     
    11:45
    Lukáš Endál se snažil zachytiti přihrávku na obranné modré čáře. Chomutovský hráč ale do přihrávky vložil hůl a překazil domácímu hráči možnost v podobě samostné akce.
     
    10:23
    Matouš Venkrbec viděl, jak si Miroslav Holec najíždí před branku, a poslal mu přihrávku. Respektive vzdušné nahození, které v rychlosti Holec za brankovou čáru nedoklepl, neb byl tísněn obráncem a neměl potřebný prostor.
     
    09:47
    Chomutov se pokusil překlopit hru na opačnou stranu, což mu ale nevyšlo, když kotouč ztratil ve středním pásmu. Naopak se tak může opět Motor dostat před Pavláta.
     
    08:14
    Lukáš Endál se zničehonic ocitl v samostatném úniku. Už to vypadalo, že mu kotouč uteče, pak ho ale rychle zpracoval a zkoušel zasunout u pravé tyče z brankářova pohledu. Právě Dominik Pavlát se ale dobře natáhl a betonem kotouči v cestě do branky zabránil.
     
    07:28
    Českobudějovičtí jsou znovu usazení v útočném pásmu. Vydarený v něm poslal přihrávku na kolegu z obrany Jakuba Suchánka. Ten tvrdou střelou mířil na bližší tyč. Kotouč ale nakonec končí v rohu kluziště.
    06:51 Matouš VENKRBEC - 1:0
     
    06:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku v utkání! Vít Christov jel s kotoučem na holi po křídle, načež našel před branku sjíždějícího MATOUŠE VENKRBCE. Ten pak hůl jen nastavil a usměrnil kotouč za brankovou čáru. Asistence: Vít Christov.
     
    05:48
    Conor Allen najel s kotoučem za útočnou modrou čáru. Poté zkoušel zřejmě nahazovat, nicméně kotouč skončil jen za chomutovskou svatyní, kde se k němu opět dostávají hostující hráči.
     
    04:56
    Po delší době se do pásma dostal také Motor, avšak zatím z toho výraznější ohrožení branky nebylo. Nyní se však bude vhazovat po pravici hostujícího brankáře, tak uvidíme, zda to napodruhé Motoru vyjde.
     
    03:47
    Petr Stloukal vyslal poměrně tvrdou střelu zhruba z prostředku útočného pásma. Proti jeho pokusu Milan Klouček včas zaklekl a za pomocí betonů kotouč vyrazil mimo nebezpečí.
     
    03:26
    Matyáš Svoboda přebral přihrávku ve středním pásmu, načež s kotoučem na holi přejel až do útočného pásma. Z pravého kruhu pak zkoušel kotouč zvednout do vzdálenějšího růžku. Domácí brankář na Svobodův pokus možná těsně sáhl a vytěsnil ho nad horní tyč.
     
    02:32
    Českobudějovičtí hokejisté si právě vysloužili potlesk od domácích příznivců, kteří si našli cestu na utkání v hojném počtu. Nyní totiž úsěšně odbránili dvojnásobnou soupeřovu přesilovku.
     
    02:10
    Lukáš Blaha vypálil od modré čáry. Jeho pokus byl velmi razantní, ale nakonec jen těsně minul pravou tyč z pohledu Milana Kloučka, který dnes je dnes v brance Motoru jako jednička.
     
    01:48
    Motor začíná dnešní zápas v početním oslabení a rovnou ve dvojnásobném. Zatím však odolává. Dobrým defenzivním zákrokem se nyní prezentoval Jakub Babka, který se dnes po delší odlmce opět vrací na pozici obránce.
     
    00:32
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pavel Pýcha – 2 min., podrážení).
     
    00:14
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (René Vydarený – 2 min., vysoká hůl).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Allen, Babka – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Gilbert, Michnáč – M. Novák, Prokeš, Šimánek – Beránek, J. Kloz, Endál.

    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Rýgl, R. Havel, Blaha, Štochl, Lang, Seemann – J. Sklenář, Suchý, Hlava – Rudovský, Pitule, Stloukal – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – M. Svoboda

    Rozhodčí: Souček, Jechoutek – Flegl, Hnát.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Českobudějovickému Motoru se stále daří a Prospalovi svěřenci vykazují parádní formu. V ligové tabulce je najdeme na špici tabulky, a to s obrovským náskokem, který činí 26 bodů! Jihočeši mají osm výher v řadě, a navíc bodovali již v neskutečných 24 zápasech za sebou.

    Tahounem týmu je jako správný kapitán Pavel Pýcha, jenž se vyhoupl na 38 bodů a útočí na rekord Chance ligy v počtu získaných bodů obráncem. V útoku se pak nejvíce daří Romanu Přikrylovi, který však bude z důvodů zranění ještě mimo hru.
     


    Piráti Chomutov

    Chomutovští hokejisté nevykazují v poslední době konstatntní formu. Střídají prohry společně s výhrami. Po třiceti třech kolech jsou tak na páté pozici v tabulce. V případě výhry se však mohou dotáhnout na druhou pozici, naopak v případě zaváhání spadnout o jednu příčku níže.

    Nejnovější zprávou z chomutovského celku je prodloužení hostování Sebastiena Pichého. Obránce však v Českých Budějovicích nenastoupí.

    Nejproduktivnějším hráčem, zároveň tahounem, celku je Petr Stloukal. Na kontě má dvacet devět bodů za šestnáct bodů a třináct asistencí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 7. Venkrbec (Christov), 27. Michnáč (Gilbert, Karabáček) – 36. Suchý (Žovinec, Hlava), 38. Llewellyn (Tomica, J. Svoboda), 56. Stloukal, 59. Hlava (J. Sklenář, Suchý), 59. Llewellyn


    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Allen, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Gilbert, Michnáč – M. Novák, Prokeš, Šimánek – Beránek, J. Kloz, Endál – Babka.
    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Rýgl, R. Havel, Blaha, Štochl, Lang, Seemann – J. Sklenář, Suchý, Hlava – Rudovský, Pitule, Stloukal – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – Ma. Svoboda.

    Rozhodčí: Souček, Jechoutek – Flegl, Hnát
    thejrc.org