Novosibirsk – Kunlun 3:2 (3:2 po s.n.) | CSKA Moskva – Viťaz 3:0 (kon.) | Nižněkamsk – Omsk 2:6 (kon.)
N.Novgorod – Riga 5:2 (kon.) | Soči – Jokerit 4:3 (po pr.) | Kazaň – Jaroslavl 3:0 (kon.)
po s.n. (3:2)
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)
Red Star Kunlun
Sobota 28.12.2019, 11:30 • Sibir Aréna, Novosibirsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Novosibirsk přetlačil po nájezdech Kunlun, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního odpoledne. (14:24:01)
     
    Československá stopa v utkání:

    Šimon Hrubec (Kunlun) 36 zákroků, 2 inkasované branky, 94,74% úspěšnost zákroků
    Andrej Šustr (Kunlun) 0+0, žádná střela, 16:38 čas na ledě
     
    Pokud se změříme na celý průběh zápasu, asi se shodneme, že druhý bod zůstal správně v Novosibirsku. O rozhodující trefu se v samostatných nájezdech postaral Mikael Ruohomaa. Po napínavém duelu se tak Sibir dotahuje na jediný bod právě za Kunlun.
     
    Konec zápasu.
    Mikael RUOHOMAA - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sibir Novosibirsk.
    Posledním hráčem, který proměnil samostatný nájezd MIKAEL RUOHOMAA. Finský útočník rozhýbal Šimona Hrubce, jehož poté z forhendu prostřelil.
     
    5. série
    3:2
    Mikael Ruohomaa proměňuje.
     
    5. série
    2:2
    Victor Bartley zamířil přesně k levé tyči.
     
    4. série
    2:1
    Igor Makarov mířil mezi Hrubcovy betony, ale neuspěl.
     
    4. série
    2:1
    Hunter Shinkaruk po pěkné bekhendové kličce trefil pravou šibenici.
     
    3. série
    2:0
    Michail Romajev bekhendem přestřelil branku Kunlunu.
     
    3. série
    2:0
    Tyler Wong se snažil zamířit k pravé tyči, ovšem Harri Säteri zasáhl betonem.
     
    2. série
    2:0
    Velmi rychle se rozjel Juuso Puustinen, kterému se vydařil bekhendový blafák.
     
    2. série
    1:0
    Brandon Yip nic nevymýšlel a trefil beton finského gólmana.
     
    1. série
    1:0
    Jegor Milovzorov jel hodně pomalu, ale Šimona Hrubce si položil a trefil odkrytou branku.
     
    1. série
    0:0
    Luke Lockhart se pokusil o bekhendový blafák, který byl čitelný.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Prodloužení nabídlo strhující podívanou a přineslo také několik nadějných šancí. Ovšem rozhodující branku jsme neviděli, a tak se nám hráči předvedou v samostatných nájezdech. Do hry se dost možná dostane i náhradní brankář Sibiru Alexej Krasikov, jenž si na střídačce připravuje masku.

    Střely na branku: 38:34.
    Střely na branku v prodloužení: 3:3.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:55
    Z velmi ostrého úhlu zkoušel ještě rozhodnout Brandon Yip, jenomže Harri Säteri byl nalepen u první tyče, čímž rozhodli o tom, že uvidíme samostatné nájezdy.
     
    63:52
    Střelou bez přípravy se prezentoval Mikael Ruohomaa, jehož pokus českému brankáři vypadl. Po puku se ještě sápal Jyrki Jokipakka, ale obránce soupeře byl obratnější.
     
    62:57
    Nikita Korotkov nepřesně přihrál a poté byl soupeřem odcloněn. Na branku se sám hnal z pravé strany Ethan Werek, jehož pokus k zadní tyči vykopl betonem brankář.
     
    61:48
    Na pravé straně byl najetý Tyler Wong, jenž mířil po ledě vedle branky. Na druhou stranu pak mířil Jegor Milovzorov, jemuž kotouč sjel ve střelecké pozici z hokejky.
     
    60:26
    Velkou rychlost nabral Andrew Miller, který přejel kolem všech soupeřů a unikal sám na brankáře. Ovšem Harri Säteri si pokus do protipohybu pohlídal lapačkou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Troufnu si říct, že Kunlun dnešní remízu bere všemi deseti, protože se mu podařilo v poslední desetiminutovce normální hrací doby vyrovnat. Novosibirsk tak ztratil slibné vedení a musí druhý bod urvat v prodloužení nebo nájezdech.

    Střely na branku: 35:31.
    Střely na branku ve třetí třetině: 17:10.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:44
    Z vrcholu levého kruhu se znovu napřáhl Fin Juuso Puustinen, jehož pokus nohou zastavil Victor Bartley. Od něho se pak černá guma odrazila do ochranné sítě.
     
    58:30
    Před brankou Kunlunu operoval Juuso Puustinen, jenž se dostal ke třem dorážkám. Ovšem český brankář znovu obstál a drží čínský tým ve hře o body.
     
    57:52
    Z ostrého úhlu se pokusil probudit štěstí Tyler Wong, který vyslal pokus z ostrého úhlu. Novosibirsk znovu podržel Harri Säteri, a tak je stav stále vyrovnaný.
     
    56:20
    Novosibirsk si bere oddechový čas, aby si odpočinula elitní přesilovková formace Sibiru. Podaří se domácímu mužstvu znovu soupeři odskočit?
     
    55:09
    Z levého kruhu zakončil Juuso Puustinen, jehož pokus vyrazil Hrubec před sebe. K bekhendové dorážce se ještě dostal Jevgenij Česalin, který zamířil jen těsně vedle branky.
     
    54:42
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Šimon Hrubec – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Hunter Shinkaruk.
     
    Střely na branku: 27:30.
     
    54:12
    Red Star Kunlun je najednou polit živou vodou a aktuálně jsou hosté všude první. Zakončením z vrcholu kruhu se prezentoval Spencer Foo, jenž zamířil těsně vedle levé tyče.
     
    53:14
    Dlouho to vypadalo, že Novosibirsk utkání dovede k vítěznému konci, ovšem nyní mohl už prohrávat. Třetí branku měl na hokejce Devante Smith-Pelly, jehož pokus vyrazil Harri Säteri.
    51:37 Brandon YIP - 2:2
     
    51:37
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Při vlastním oslabení se Kunlun dočkal vyrovnání! Dlouhou přihrávku převzal na levé straně BRANDON YIP, který se řítil sám na finského brankáře, jehož po forhendové kličce překonal. Zkušený útočník totiž poslal černou gumu pod betonem za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    50:46
    Úvodní vteřiny početní výhody se Novosibirsku nevydařily. Domácí mužstvo až napotřetí založilo útočnou akci a dostalo se před Hrubcovu branku.
     
    50:25
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Victor Bartley – 2 min., krosček).
     
    49:58
    Další pokus z pravé strany vyslal Trevor Murphy, jehož pokus vyrazil Harri Säteri mezi kruhy. O dorážku se pokoušel ještě Brandon Yip, jenž trefil jen bránícího soupeře.
     
    49:23
    Ve hře je k vidění hodně nepřesností, ani jeden z celků už nesmí chybovat, což je také vidět na projevu. Tentokrát od pravého mantinelu vystřelil Luke Lockhart, jehož vychytal gólman Sibiru.
    47:58 Devante SMITH-PELLY - 2:1
     
    47:58
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Harri Säteri si čisté konto nepřipíše, naopak nás čeká velmi zajímavá koncovka zápasu! Andrew Miller poslal kotouč na pravou stranu, odkud milimetrově přesně zamířil k zadní tyči DEVANTE SMITH-PELLY. Jeho zakončení totiž letělo přesně nad lapačku finského gólmana. Asistence: Andrew Miller.
     
    Střely na branku: 22:26.
     
    47:25
    Na druhou stranu se pak vydal Mikael Ruohomaa, který vjel neohroženě mezi kruhy. Jeho pokus mířil jen doprostřed branky, a tak Šimon Hrubec znovu zasáhl.
     
    46:58
    Najetý Andrej Šustr se vydal podpořit útočnou akci. Ovšem při zakončení mu černá guma sjela z čepele a zamířila jen vedle pravé tyče.
     
    46:08
    Další pokus Kunlunu byl vyslán z levé strany, finskému brankáři puk vypadl z lapačky a zůstal ležet v brankovišti. Ovšem obrana Sibiru opět zafungovala na jedničku.
     
    45:55
    Brandon Yip prováhal vhodný moment zakončení, jelikož kotouč nejprve zpracovával. Jeho pokus z vrcholu kruhu pro vhazování byl sražen do ochranné sítě.
     
    44:50
    Střelu od modré čáry naznačil Trevor Murphy, který nejprve udělal dva kroky do strany a až poté vystřelil. Jeho pokus byl sražený k zadnímu mantinelu a poté černou gumu vyhodil Alexandr Loginov.
     
    44:38
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Korotkov – 2 min., úder hlavou + 10 min. osobní trest, úder hlavou). Trest odpyká Nikita Michajlov.
     
    44:04
    Sibir již nikam nespěchá a bude čekat na chyby čínského celku. Přihrávku se středním pásmu zachytil Igor Makarov, jenž pak zamířil zprava do českého maskovaného muže.
     
    43:38
    Harri Säteri inkasoval ránu z mezikruží do masky, a tak se hlásil o přerušení hry. Autorem zakončení byl Luke Lockhart, jehož pumelice dobře mířila pod horní tyčku.
     
    42:40
    Po přihrávce se před brankou se natahoval jeden z hostů, ovšem celá situace se nevyvedla. Novosibirsk pak hru jednoduše posunul do středního pásma.
     
    41:19
    Střelou bez přípravy se z velké dálky zaměstnal českého brankáře Andrej Jermakov, ovšem Šimon Hrubec se stačil přesunout a kotouč schoval do výstroje.
     
    40:31
    Blíže k brance si na levé strany najel Michail Romajev, který pak mířil k bližší tyči. Jenomže český brankář byl na správném místě, a tak pokus vyrazil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Stejně jako po první třetině, také po druhé se na ledové ploše strhla mela. Uvidíme, koho rozhodčí potrestají, ale Kunlun působí hodně podrážděně. Novosibirsk dnes výborně brání předbrankový prostor, a tak má nulu v zádech. Domácím hráčům se také ve druhé části podařilo využít přesilovku, kterou v branku přetavil Juuso Puustinen. Uvidíme, co nám nabídne poslední dvacetiminutovka.

    Střely na branku: 18:21.
    Střely na branku ve druhé třetině: 12:8.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Jake Chelios – 2 min., držení).
     
    39:00
    Nepřesným nahozením se od modré čáry prezentoval Jaroslav Chabarov. Následně přišla přihrávka mezi kruhy, kam si najel Nikita Korotkov, jenž černou gumu poslal vedle levé tyče.
     
    38:10
    Přihrávka mířila přes celou šířku na pravou stranu, odkud vystřelil Juuso Puustinen. Jeho pokus vyrazil Šimon Hrubec do rohu a Sibir dál kombinuje.
     
    36:58
    Gilbert Brulé zachytil rozehrávku soupeře a rychlou kličkou se zbavil soupeře. Jeho pokus z levého kruhu pak zamířil do obličeje Andreje Jermakova. Rozhodčí hru nepřerušili, a tak musel domácí obránce rychle na nohy.
     
    36:38
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Ilja Morozov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Devante Smith-Pelly – 2 min., sekání).
    36:01 Juuso PUUSTINEN - 2:0
     
    36:01
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsk využívá další přesilovou hru a jde do dvoubrankového vedení! Jyrki Jokipakka přihrál na vrchol levého kruhu pro vhazování, odkud se z jedné do kotouče opřal JUUSO PUUSTINEN. Jeho zakončení pak přesně zamířilo do vzdálenější šibenice. Asistence: Jyrki Jokipakka.
     
    35:12
    Ve druhé vlně se nacházel Mikael Ruohomaa, který trefil jen prvního bránícího hráče. Sibir se k puku rychle vrátil a stále kombinuje v útočné třetině.
     
    34:30
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Gilbert Brulé – 2 min., držení).
     
    33:50
    Trochu to vypadalo, jakoby Novosibirsk hrál v početní výhodě. Samozřejmě se ale hraje ve čtyřech na obou stranách. Před branku už mířil Nikolaj Děmidov, jenž byl puku zbaven v levém kruhu pro vhazování.
     
    33:10
    Mikael Ruohomaa vyhrál vhazování na modrou čáru, odkud ihned vystřelil Jyrki Jokipakka. Jeho pokus byl ale sražený jen do ochranné sítě.
     
    Střely na branku: 13:18.
     
    33:05
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Korotkov – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Trevor Murphy – 2 min., sekání).
     
    33:03
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Nikolaj Děmidov, který trefil jen dvojici hráčů před brankou. V přerušené hře se do sebe pustili Nikita Korotkov a Trevor Murphy. Oba půjdou na trestnou lavici.
     
    31:59
    Velkou rychlost nabral na levé straně Cory Kane, jenž nebyl vpuštěn do předbrankového prostoru. A tak se hostující útočník nacházel na druhé straně, kde byl tvrdě atakován.
     
    30:31
    Hunter Shinkaruk si chtěl přihrát o mantinel, ovšem místo toho ohrozil jen realizační tým Kunlunu. Následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    29:50
    Mikael Ruohomaa vyhrál vhazování pod sebe, odkud přišlo slabé zakončení. Český brankář byl znovu připraven a puk vyrazil ke spoluhráči.
     
    29:14
    Založení útoku se hostujícímu mužstvu nepodařilo. Trevor Murphy zadovkou nenašel spoluhráče, který se znovu musel vrátit před vlastní bránu. Sibir ubrání také další oslabení.
     
    28:16
    Z pravé strany tentokrát pod horní tyč mířil Ethan Werek. Jenomže Harri Säteri celou situaci ustál a zakročil pravým ramenem. Novosibirsk velmi dobře brání předbrankový prostor a nepouští tak soupeře k dorážkám.
     
    27:31
    Bez přípravy vypálil z prostředka modré čáry Trevor Murphy, který vyslal pokus těsně nad ledem. Finský gólman celou dobu černou gumu viděl, a tak ji v pohodě schoval do lapačky. Tento zákrok si Harri Säteri velmi užil.
     
    Střely na branku: 11:15.
     
    27:22
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jaroslav Chabarov – 2 min., podrážení).
     
    26:46
    Jake Chelios postrádal rychlost, a tak se přes něj rval Jegor Milovzorov. Atakovaný útočník zvolil střelu k levé tyči, ovšem Šimon Hrubec se skvěle natáhl a puk vyrazil.
     
    26:31
    Musíme přiznat, že se hraje před výbornou kulisou. Domácí příznivci povzbuzují hlasitě Sibir, který je tak stále v těsném vedení.
     
    25:44
    Novosibirsk důsledně brání modrou čáru, a tak má Kunlun problémy s přechodem do pásma. Další pokus z levé strany schoval do výstroje Harri Säteri.
     
    24:33
    Z levého kruhu pro vhazování tentokrát vystřelil Jegor Milovzorov, jenž opět zaměstnal českého brankáře, který znovu obstál. Následuje další vhazování po jeho pravé ruce.
     
    23:40
    Hodně riskantně si počínal Alexandr Šarov, který tak vytvořil pro Sibir přečíslení. Akci z mezikruží zakončil Mikael Ruohomaa, jehož pokus vyrazil před sebe Šimon Hrubec. Finský útočník měl ještě šanci k reparátu, ovšem branku bekhendem přestřelil.
     
    23:17
    Kunlunu se dlouhé přihrávky moc nedaří, další totiž skončila na zakázaném uvolnění. Bude se tak vhazovat po pravé ruce českého brankáře.
     
    21:48
    Na modré čáře si odcouval na střed Gilbert Brulé, jehož pokus byl zastaven mezi kruhy. Následně se Sibiru podařilo posunout hru do středního pásma.
     
    20:57
    Igor Makarov neměl rychlost, a tak zvolil pouze nahození, které za brankou zastavil český brankář. Novosibirsk tak otočil kormidlo směrem ke střídačce.
     
    20:27
    Na pravé straně byl sice obsazený Andrew Miller, jehož pokus vyletěl z kruhu pro vhazování. Harri Säteri vyrazil kotouč ramenem do ochranné sítě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jevgenij Česalin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Devante Smith-Pelly – 2 min., hrubost).
     
    19:15
    Z pravé strany až k brance sjel Cory Kane, který přihrával před brankoviště. Harri Säteri kotouč nezkrotil, a tak se hostující hráči dostali k dorážkám. Ovšem černá guma cestu do branky nenašla.
    18:36 Andrew Miller (KUN)
     
    18:36
    K trestnému střílení se rozjel Andrew Miller, který od samého začátku rovnal puk na holi. Následně naznačil, že půjde do bekhendu, ale následně jej strhl do forhendu. Jenže nezkrotná černá guma mu utekla k za branku.
     
    18:36
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Oleg Piganovič – trestné střílení, hození hole nebo předmětu).
     
    17:41
    V předbrankovém prostoru se ke kotouči dostal Hunter Shinkaruk, jenž si srovnal puk na čepeli a hledal mezeru mezi brankářovými betony. Harri Säteri celou situaci přečetl a připsal si důležitý zákrok.
     
    16:28
    Individuálním únikem se chtěl prezentoval Nikolaj Děmidov, který si prohodil puk mezi nohami soupeře. Ovšem ten hrál domácího hráče do těla, a tak ho v pohodě zastavil.
     
    16:18
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jegor Milovzorov – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Brandon Yip – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    15:28
    Čárový rozhodčí signalizoval ofsajd, ale ruku dal rychle dolů, a tak Hunter Shinkaruk mohl pokračovat v akci. Jeho zakončení z osy vyrazil před sebe Harri Säteri, který vypadnutý puk rychle schoval pod lapačku.
     
    14:20
    Od modré čáry se do kotouče opřel Jyrki Jokipakka, jehož pokus mířil k levé tyči. Šimon Hrubec měl sice zakrytý výhled, přesto stihl zasáhnout betonem.
     
    Střely na branku: 5:8.
     
    13:59
    Těžko říct, co se teď stalo! Každopádně hra je přerušená a nařízená komerční přestávka. Ilja Morozov nahazoval puk na branku, ale obránci ji srazili vedle brány.
     
    13:10
    Hra se nám trochu uklidnila. Kunlun čekal za Hrubcovou brankou na vystřídání a poté přišla nepřesná rozehrávka. Po zakázaném uvolnění se hra vrátila před branku českého gólmana.
     
    11:59
    Mezi kruhy si o přihrávku klepal Ethan Werek, ovšem puk na něj neprošel. Kotouč pak zamířil k zadnímu hrazení, odkud jej Sibir dostal do středního pásma.
     
    10:50
    Čínský klub sice kombinuje v útočném pásmu, ale není nijak nebezpečný. Následně to z pravé strany zkoušel Hunter Shinkaruk, jenže Harri Säteri měl prostor u první tyče pokrytý.
     
    10:00
    Přihrávku na levé straně převzal Brandon Yip, jehož pokus srazil do ochranné sítě Ilja Morozov.
     
    09:19
    U mantinelu zastavil soupeře Jyrki Jokipakka, který okamžitě poslal černou gumu přes všechny čáry. Red Star Kunlun bude muset začít od začátku.
     
    09:04
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Viktor Komarov – 2 min., podrážení).
     
    09:00
    Sledujeme opravdu výborné utkání, další akci hostujícího mužstva zastavuje ofsajd a poté také faul.
     
    07:30
    Jyrki Jokipakka už zvedal ruce nad hlavu, ovšem jeho pokus z levého vrcholu kruhu zamířilo do brankové konstrukce.
    07:02 Jevgenij ČESALIN - 1:0
     
    07:02
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsk se přeci ujímá vedení, když proměnil početní výhodu! Jyrki Jokipakka přihrál do pravého kruhu, odkud se přesnou ranou k zadní tyči prezentoval JEVGENIJ ČESALIN. Domácí útočník využil clony, a tak Šimon Hrubec vůbec nereagoval. Asistence: Jyrki Jokipakka a Mikael Ruohomaa.
     
    06:56
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Hunter Shinkaruk – 2 min., držení).
     
    Střely na branku: 2:3.
     
    06:31
    Český brankář je v posledních minutách pod palbou střel. Šimon Hrubec musel řešit další zakončení, které bylo vysláno z pravé strany hrací plochy.
    06:09 Neuznaná branka Novosibirsku pro ofsajd
     
    06:09
    Od mantinelu si na osu najel Igor Makarov, jehož pokus vyrazil český brankář jen vedle sebe. Celou akci aktivně dohrál Alexandr Torčeňuk , který už neměl problém vsítit úvodní gól zápasu. Ovšem branka pro ofsajd byla odvolána!
     
    06:09
    Red Star Kunlun si vyžádal trenérskou výzvu, a tak branka bude muset být potvrzená nebo vyvrácená. Zkoumá se přechod přes modrou čáru!
     
    05:12
    Hraje se opravdu rychle a velkou šanci měl Brandon Yip. Hostující útočník si najel z rohu do předbrankového prostoru, odkud se pokusil o bekhendové zakončení. Jenomže Harri Säteri byl znovu připravený a zasáhl lapačkou.
     
    04:22
    Ilja Morozov nahodil kotouč po mantinelu za branku soupeře, kde se nacházel připravený obránce. Kunlun otočil hru, ale byl znovu zastaven ve střední třetině.
     
    03:39
    Tentokrát před branku přijel od modré čáry Cory Kane, který se už nacházel v ostrém úhlu. Jeho pokus tak vyrazil připravený Harri Säteri, utkání začalo ve velkém stylu.
     
    02:32
    Před brankou Sibiru upadl Jyrki Jokipakka, a tak měl čas na zakončení Spencer Foo. Jeho pokus mířil k zadní tyčce, ovšem Harri Säteri utěsnil mezeru mezi tělem a rukou.
     
    01:31
    Ethan Werek přihrával vedle branky, odkud mířil puk mezi kruhy. Novosibirsk se zmonil černé gumy a vydal se i v oslabení do akce. Bekhendové nahození pak zlikvidoval Šimon Hrubec.
     
    01:18
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Michajlov – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    00:40
    Před branku Sibiru si najel Andrew Miller, který se nacházel moc blízko finskému brankáři. Harri Säteri si tak připisuje první důležitý zákrok zápasu.
     
    00:10
    Úvodní vhazování zápasu vyhrál Andrew Miller, a tak Red Star Kunlun má právo prvního útoku. Ovšem přechod přes střední třetinu se hostům nevydařil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního střetnutí KHL, oba celky už se nacházejí na ledové ploše. Hráči se srovnali na modrých čarách, odkud vyslechnou hymny. Poté už vše bude směřovat k zahájení zápasu, do něhož zasáhnout také Šimon Hrubec a Andrej Šustr.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Loginov, Jokipakka, Jermakov, Piganovič, Ilja Morozov, J. Chabarov (C), Děmidov, Romajev – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Milovzorov (A), V. Komarov, Michajlov – I. Makarov, Torčeňuk, Česalin (A) – N. Korotkov, Romancev, A. Jakovlev.

    Red Star Kunlun: Hrubec (J. Smith) – Chelios (C), Bartley, G. Reinhart, Šustr (A), Sproul, T. Murphy – Wong, Foo, Lockhart – Miller (A), Brulé, Yip – Shinkaruk, Smith-Pelly, Werek – Skvorcovs, Magee, Kane.

    Rozhodčí: Gamalej, Ravodin – Šeljanin, Osipov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Šimon Hrubec (KUN) 21 odchytaných zápasů, 93,05% úspěšnost zákroků, 1 čisté konto
    Andrej Šustr (KUN) 38 odehraných zápasů, 6 bodů (0+6)
    Dávid Bondra (KUN) 18 odehraných zápasů, 3 body (1+2) – zraněný
     
    Při pohledu na tabulku Východní konference zjistíme, že oba celky bojují o postupu do vyřazovacích bojů. V dosavadním průběhu posbíral Novosibirsk pětačtyřicet bodů, a tak jej najdeme na sedmé příčce. Ovšem Sibir v posledních dvou zápasech prohrál, a tak se rychle potřebuje vrátit na vítěznou vlnu. Domácí mužstvo loni patřilo k tomu nejhoršímu v KHL, a tak je jeho letoší počin překvapením. Podobným překvapením je také Kunlun, jenž má o dva body více než dnešní soupeř, ale najdeme ho jen o příčku výše. Pokud se zaměříme na tabulku, tak mezi třetím a předposledním týmem je pouze třinácti bodový rozdíl.
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky u dalšího zápasu KHL, která ani náhodou nebrzdí. V dalším souboji se představí HC Sibir Novosibirsk a Red Star Kunlun.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. Česalin (Jokipakka, Ruohomaa), 37. Puustinen (Jokipakka), rozh. náj. Ruohomaa – 48. Smith-Pelly (Miller), 52. Yip

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Luke Lockhart (KUN)
    1:0   Jegor Milovzorov (SIB)
    2. série:
    1:0   Brandon Yip (KUN)
    2:0   Juuso Puustinen (SIB)
    3. série:
    2:0   Tyler Wong (KUN)
    2:0   Danil Romancev (SIB)
    4. série:
    2:1   Hunter Shinkaruk (KUN)
    2:1   Viktor Komarov (SIB)
    5. série:
    2:2   Victor Bartley (KUN)
    3:2   Mikael Ruohomaa (SIB)


    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Loginov, Jokipakka, Jermakov, Piganovič, Ilja Morozov, J. Chabarov (C), Děmidov, Romajev – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Milovzorov (A), V. Komarov, Michajlov – I. Makarov, Torčeňuk, Česalin (A) – N. Korotkov, Romancev, A. Jakovlev.
    Red Star Kunlun: Hrubec (J. Smith) – Chelios (C), Bartley, G. Reinhart, Šustr (A), Sproul, T. Murphy – Wong, Foo, Lockhart – Miller (A), Brulé, Yip – Shinkaruk, Smith-Pelly, Werek – Skvorcovs, Magee, Kane.

    Rozhodčí: Gamalej, Ravodin – Šeljanin, Osipov
    thejrc.org