Finsko – Rusko 1:6 (kon.) | Kanada – USA 1:2 (po pr.)
konec
Finsko
1:6 (0:2, 0:1, 1:3)
Rusko
Čtvrtek 02.01.2020, 12:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava (SVK) • Mistrovství světa žen do 18 let • Utkání o bronz
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji vám za pozornost a zvu vás na večerní velké finále, v němž si to o zlato rozdají zámořští giganti Kanada a USA! Zůstaňte s námi! (14:42:09)
     
    Ruská kapitánka Ilona Markovová zvedla nad hlavu trofej pro třetí nejlepší tým turnaje a celý tým se kolem ní raduje, zatímco smutné Finky odjíždějí do kabiny.
     
    Zápas sledovalo 137 diváků.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Finsko – 5 (26)
    Rusko – 9 (29)
     
    Rusky přebírají bronzové medaile, zatímco Finky stojí na modré čáře hodně smutné.
     
    Ocenění přebírají i všechny čtyři rozhodčí dnešního zápasu o bronz.
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    Finsko – Sofia Nuutinenová (útočnice)
    Rusko – Kristina Glucharevová (útočnice)
     
    Je konec, bronzové medaile mohutně slaví Rusky, které své soupeřky z Finska hlavně díky fantastické produktivitě porazily jednoznačně 6:1!
     
    Konec zápasu.
    59:08 GLUCHAREVOVÁ - 1:6
     
    59:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná ještě zvyšuje už tak komfortní náskok, šestým gólem definitivně potvrzuje svůj triumf a zisk bronzových medailí! Kristi Šaškinová při přečíslení zatáhla kotouč po pravém křídle, před brankoviště hezkým pasem nabila úplně osamocené KRISTINĚ GLUCHAREVOVÉ a ta nechytatelnou bombou napasovala hrací předmět pod víko bezmocné brankářky Lahtinenové! Je tady hattrick! Asistence: Kristi Šaškinová.
     
    58:27
    Suomi si několikrát vyměnily kotouč v pásmu sborné, ale Rusky už hrají ve velké pohodě. Opět získaly odražený puk od hrazení a přesunuly děj hry do útočné třetiny.
     
    57:47
    Lifatovová napřáhla na levé straně, jenže nastřelila chrániče jen před sebou stojící protihráčky. Rusky následně byly vykázány z pásma kvůli hře vysokou holí.
     
    57:24
    Rusky kombinovaly poblíž brankářky Lahtinenové, ale nedostaly se ke střele.
     
    56:48
    Finky sice dokázaly založit útok díky dlouhé nahrávce, ale v prostoru za bránou Alpatovové byly silnější jejich soupeřky.
     
    56:14
    Finky to i nadále zkoušejí, ale sborná vychází ze zajištěné defenzivy a už nechce připustit žádné drama. Seveřanky už to mají hodně složité, jdou do plných.
     
    55:40
    Sborná nastěhovala hru do pásma Finek a poslala kotouč na bránu. Brankářka Lahtinenová lapila ránu ze strany do lapačky a rychle vyklepala hrací předmět na hůl svých spoluhráček.
     
    55:08
    Suomi okupují útočné pásmo a alespoň se ještě snaží další brankou trochu zmírnit už tak vysokou porážku.
    54:24 SVIRIDOVOVÁ - 1:5

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 46. Salonenová (Rantalaová, Tervonenová) – 13. Glucharevová (Boriskovová), 19. Ponjatovskajová (Glucharevová, Butorinová), 29. Glucharevová (Markovová), 44. Markovová (Lifatovová, Škaljovová), 55. Sviridovová (Škaljovová, Markovová), 60. Glucharevová (Šaškinová)


    Finsko: Lahtinenová (A. Laitinenová) – N. Laitinenová (C), Rantalaová, Koukkulaová, Timonenová, Suorantaová (A), Parkkonenová, Ahlskogová, Yrjolaová – Sundelinová, Tervonenová, Yrjänenová (A) – Antti-Roiková, Vanhanenová, Salonenová – Havanaová, Teravainenová, Nuutinenová – Keranenová, Vartianenová, Taksová
    trenérka: Mira Kuismová

    Rusko: Alpatovová (Volkovová) – Ponjatovskajová, Petinová, Sviridovová, Achmetovová, Archipovová, Astrachancevová, Šmykovová, Žigulinová – Koržakovová, Lučnikovová (A), Šaškinová (A) – Škaljovová, Lifatovová, Markovová (C) – Boriskovová, Butorinová, Glucharevová – Dryndinová, Kiričenková, Tarasovová
    trenér: Alexander Syrcov

    Rozhodčí: Cookeová (USA), Morinová (CAN) – Hanleyová (USA), Toddová (CAN)

    Diváci: 137
    bahis siteleri