Houston Texans - Buffalo Bills 22:19p (kon.) | New England Patriots - Tennessee Titans 13:20 (kon.)
konec
New England Patriots - Tennessee Titans

13:20

(3:7, 10:7, 0:0, 0:6)

Neděle 05.01.2020, 02:25 • Gillette Stadium • Americký fotbal • NFL: Wild Card Round
Předzápasové kurzy
    INTERCEPTION & TOUCHDOWN: Tennessee Titans - 13:20
     
    0:15
    NE, 1&10, NE 1 – INTERCEPTION & TOUCHDOWN TITANS
    Je po zápase, Titans vítězí! Brady házel krátkou přihrávku doprava Sanuovi, kterou však vystihl LOGAN RYAN, udělal pět kroků vpřed a slaví touchdown, který definitivně rozhoduje o postupu týmu z Nashvillu! 13:20!
     
    0:25
    TEN, 4&6, TEN 41
    Dokonalý punt Kerna, který ve spolupráci s dobíhajícím Cruikshankem dostal míč na jednoyardovou linii Patriots, kteří tak před sebou mají celé hřiště a jen 15 sekund. To je mission impossible.
     
    2:08
    TEN, 1&10, TEN 26
    Henry v důležitých chvílích vždy pomůže. Nyní se po pravé straně vyloženě probil pro 11 yardů.
     
    4:44
    NE, 1&10, NE 11
    Shození míče na Whita, který ukázal, v čem je silný a prokličkoval se do středu pro 20 yardů!
     
    8:52
    TEN, 1&10, TEN 44
    Henry znovu ukázal svoji extratřídu. Oběhl obranu z pravé strany pro 15 yardů.
     
    15:00
    TEN, 2&10, TEN 32 – INTERCEPTION
    Tannehill zkoušel dlouhý hod na rozběhnutého Davise, ale ten neodhadl správně dráhu míče a přeběhl ho. Kdo však míč sledoval pozorně, byl obránce Harmon, zachytil ho a Patriots jdou do útoku z 41 yardů!
    Edelman zapsal úspěšný catch
     
    4:17
    NE, 3&2, NE 15
    Edelman se dokázal uvolnit proti osobní obraně a zachytil přesný míč Bradyho pro 20 yardů.
    Brady zkusil Hail Mary neúspěšně
     
    0:06
    NE, 4&2, NE 48
    Tady už nebylo co ztratit, domácí hráli i čtvrtý down. Titans zcela rezignovali na pass rush a soustředili se pouze na obranu pokusu o Hail Mary, což se ukázalo jako správný tah. Všichni hráči New Englandu v end zóně byli pokryti a přihrávka sražena na zem. Titans tak jdou do šaten s hubeným vedením!
     
    0:35
    EXTRA POINT – GOOD
    GREG JOSEPH měl s tímto extra pointem problémy, míč mu ulétl hodně doprava, ale do branky se nakonec vešel! 13:14!
    TOUCHDOWN: Tennessee Titans - 13:13
     
    0:38
    TEN, 1&GOAL, NE 1 – TOUCHDOWN TITANS
    Tannehill předal míč DERRICKU HENRYMU, který se středem probil nad goal line a v den svých 26. narozenin skóruje! 13:13!
     
    0:47
    Video nedalo jasný důkaz, že šlo o touchdown, takže zůstalo rozhodnutí ze hřiště. Henry tak má "pouze" 22yardový běh.
    Henry málem zaznamenal touchdown
     
    0:47
    TEN, 1&10, NE 23
    Další skvělé bloky pro Henryho, který podél levé lajny běžel pro touchdown, až ho v poslední možné chvíli vystřelil ze hřiště Jones. Ale stačilo to? Rozhodčí sice zahlásili, že to touchdown není, ale jdou se podívat na video.
    Henry utekl svým strážcům
     
    2:16
    TEN, 1&10, TEN 25
    Henry utekl snad třem tacklům a skvělým 29yardovým během po pravé lajně dává hostům velkou šanci na body před přestávkou!
    FIELD GOAL: New England Patriots - 13:7
     
    2:18
    NE, 4&GOAL, TEN 3 – FIELD GOAL PATRIOTS
    NICK FOLK neměl sebemenší problém s proměněním krátkého 21yardového field goalu a Patriots zvyšují vedení na 13:7!
     
    8:13
    TEN, 4&3, TEN 17
    Kern kopl dobrý 54yardový punt, ale Sanu využil dobrých bloků spoluhráčů a prokličkoval se až na polovinu soupeře, 24yardový punt return! Patriots budou začínat jen 47 yardů od end zóny!
     
    14:57
    EXTRA POINT – GOOD
    NICK FOLK v pohodě prokopává extra point a upravuje na 10:7!
    TOUCHDOWN: New England Patriots - 9:7
     
    15:00
    NE, 2&GOAL, TEN 5 – TOUCHDOWN PATRIOTS
    Jednoduchá hra v kombinaci s chybou obrany slaví úspěch! JULIAN EDELMAN před snapem přebíhal zleva doprava, dostal míč jako running back a po srážce dvou bránících hráčů bez potíží dopěhl za pravý pylon pro touchdown! 9:7!
    Michel si doběhl pro 25 yardů
     
    4:16
    NE, 1&10 NE 35
    Michel měl skvělé bloky spoluhráčů a využil volného prostoru k běhu pro 25 yardů!
     
    5:38
    EXTRA POINT – GOOD
    GREG JOSEPH se při extra pointu nemýlil a upravuje na 3:7!
    TOUCHDOWN: Tennessee Titans - 3:6
     
    5:44
    TEN, 3&10 NE 12 – TOUCHDOWN TITANS
    Tannehill byl pod obrovským tlakem McCourtyho, přesto viděl volného ANTHONYHO FIRKSERA, který zachytává míč v end zóně! 3:6!
    FIELD GOAL: New England Patriots - 3:0
     
    12:41
    NE, 4&3 TEN 18 – FIELD GOAL PATRIOTS
    NICK FOLK se z 36 yardů v husté mlze nemýlil a otevírá skóre zápasu! 3:0!
    White napodobil Watsna
     
    14:17
    NE, 1&10 NE 46
    Další typická hra New Englandu. Shozený míč doleva, kde měl White velké množství prostoru k běhu pro 29 yardů!
    Watson zapisuje první úspěšný catch
     
    14:51
    NE, 3&10 NE 25
    Na třetí pokus byl hod přeci jen úspěšný a Watson chytá pro 21 yardů! Navíc se běhm hry zranil obránce Brown.

    Libor Štěpán

    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad NE, 3&5, TEN 42 – U míče je New England, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Tennessee.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do endzóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, plus k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před endzónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, tak i obranný, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri