Jekatěrinburg – Vladivostok 5:2 (kon.) | Magnitogorsk – Chabarovsk 4:3 (kon.) | Kazaň – N.Novgorod 1:4 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
4:3 (1:0, 3:0, 0:3)
Amur Chabarovsk
Čtvrtek 09.01.2020, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Nestrašil (MET) 1+0, 3 střely, čas na ledě 17:45
    Tomáš Filippi (MET) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:22

    Michal Jordán (CHA) 0+1, 3 střely, čas na ledě 23:17
    Ondřej Vitásek (CHA) 0+0, 4 střely, čas na ledě 23:54
    Hynek Zohorna (CHA) 0+1, 5 střel, čas na ledě 14:31
    Tomáš Zohorna (CHA) nenastoupil
    Marek Langhamer (CHA) 4 obdržené branky, 32 zásahů (17:17:36)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 36:28.
    Zblokované střely – 8:12.
    Vyloučení – 1:5.
    Využití přesilovek 2/5 – 1/1.
    Vhazování – 33:26.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Magnitogorsku, který svého soupeře porazil výsledkem 4:3. Domácí vstupovali do poslední periody při čtyřbrankovém vedení, avšak situaci si celkem zbytečně zkomplikovali. Chabarovsku se totiž povedlo snížit na rozdíl jediné branky, avšak žádné větší drama se už neudálo. Magnitogorsk tak potvrdil roli favorita zápasu a z tohoto duelu bere plný počet bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Amur to zkouší bez brankáře!
     
    59:13
    Už nám běží poslední minuta tohoto zápasu, hosté se nemohou dostat do tlaku. Pakliže se dostanou do opačného pásma, dá se očekávat odvolání Langamera.
     
    57:47
    Mozjakinovi se povedlo nasbírat cenné vteřinky, neboť držel kotouč za branko soupeře. Poté jsme sledovali zakončení z otočky, se kterým si Langhamer poradil.
    56:25 Danil FAJZULLIN - 4:3
     
    56:25
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Tak pozor, už je to jen o jednu přesnou trefu! Český obránce Jordán totiž nahazoval puk od modré čáry, který se odrazil do pravého betonu brankáře Děmčenka. Jako první se k odraženému touši dostal DANIL FAJZULLIN, kterému se povedlo zamířit přesně pod horní konstrukci branky.
    Asistence: Michal Jordán.
     
    56:10
    Birjukov to nemyslel vůbec špatně, avšak jeho tvrdá rána od modré čáry byla snadným soustem pro Langhamera, kterému hrál do karet také čistý výhled na střelu.
     
    55:06
    Tvrdý nástřel se povedlo Langhamerovi zkrotit do své lapačky, načež dokázal před zvukem píšťalky rozehrát na Vitáska, který se ihned dostal na opačnou stranu.
     
    54:11
    Hraje se celkem dlouhou dobu bez přerušení. Na ledovou plochu naskočila třetí formace Chabarovsku, která pořádně provětrala obranu domácího mužstva.
     
    53:06
    Jakovlevovi se ještě povedlo udržet puk před modrou čárou. To vedlo ke střeleckému pokusu v podání Nestrašila, kterému se ale nepovedlo zakončit přesně.
     
    52:21
    Hynek Zohorna se pokoušel protlačit až k zakončení, avšak to srazil jeden z bránících protihráčů. Metallurg se opět nechal zatlačit, převahu má totiž hostující Amur.
    51:29 Pavel TURBIN - 4:2
     
    51:29
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Ono to bude ještě pořádně zajímavé! Domácí formace totiž zapomněla na nekrytého obránce PAVLA TURBINA, který měl dost času na přesné zakončení. Svižný pokus směřoval přesně pod horní konstrukci branky, na což byl brankář Děmčenko krátký.
    Asistence: Hynek Zohorna.
     
    50:03
    Od modré čáry se opřel do kotouče český obránce a kapitán Jordán, který však našel pouze lapačku brankáře Děmčenka. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    48:01
    Zadovka na Kuljomina přinesla zisk útočné třetiny, nicméně ani tentokráte se Mozjakinovi nepovedlo přesně nahrát. Na druhé straně pro změnu neuspěl Ušenin.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. Potěchin (Rasmussen, Matuškin), 24. Rasmussen (Kozun, Antipin), 36. Potěchin (O'Dell, Rasmussen), 37. A. Nestrašil (Mozjakin, Pivcakin) – 42. Gorškov (Vj. Ušenin, V. Vasiljev), 52. Turbin (H. Zohorna), 57. Fajzullin (Jordán)


    Metallurg Magnitogorsk: Děmčenko (Košečkin) – Pivcakin, Antipin (A), Vereščagin, J. Jakovlev (A), Matuškin, Dronov, J. Birjukov – A. Nestrašil, Filippi, Mozjakin (C) – Rasmussen, Potěchin, O'Dell – Kozun, Loktionov, N. Kuljomin – Dorofejev, Několenko, Ljubimov – Rožkov.
    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Vitásek, Jordán (C), Korjagin, Kamalov, V. Vasiljev, Turbin, Alexandrov – Rasskazov, H. Zohorna, Fajzullin – Gorškov, Vj. Ušenin (A), Vl. Ušenin – A. Lazarev, Golubev, Ruděnkov (A) – Veličkin, A. Kuzněcov, Kacuba.

    Rozhodčí: Vasiljev, Romasko – Osipov, Stroganov
    ocianews.com