Bělorusko – Srbsko 35:30 (kon.) | Německo – Nizozemsko 34:23 (kon.) | Chorvatsko – Č. Hora 27:21 (kon.)
Španělsko – Lotyšsko 33:22 (kon.)
konec
Německo
34:23 (15:13)
Nizozemsko
Čtvrtek 09.01.2020, 18:15 • Trondheim Spektrum, Trondheim, Norsko • Mistrovství Evropy mužů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Dobré čtvrteční odpoledne příznivcům házené! Vrchol letošní házenkářské sezony je tu, od čtvrtka začíná po celé Evropě Mistrovství Evropy mužů! Ve skupině C, která se odehrává v norském Trondheimu, jsou naprosto jasně rozdány karty. Prakticky už nyní můžeme říci, že superfavority na postup jsou Španělé s Německem, za velké outsidery budou Nizozemci s Lotyšskem.

    Nizozemsko bude vstupovat do šampionátu zápasem se svým geografickým sousedem. Zápas začíná v Trondheimu od 18:15, příjemnou zábavu!
     
    NIZOZEMSKO
    kvalifikační skupina 4: 3. místo, 6 bodů, skóre 167:159, bilance 3-0-3

    Ač se může zdát, že házená je v Nizozemsku na vysoké úrovni po ženském triumfu na letošním mistrovství světa, je to pouze případ ženské sekce. Ta mužská hodně zaostává, letošní premiérová účast na evropském šampionátu je velkým průlomem tohoto sportu v jedné z nejvyspělejších zemí Evropy.

    Na další mistrovství se načekali Nizozemci hodně dlouho, konkrétně od roku 1962, kdy se jim povedlo nominovat na světový šampionát. Tam už balili kufry po dvou zápasech, které prohráli a se skóre 18:54 se umístili na 11. místě, pod nimi skončilo jenom Japonsko.

    V loňském kvalifikačním cyklu se už to ale povedlo, v papírově vyrovnané skupině se Slovinskem, Lotyšskem a Estonskem potřebovali Nizozemci v posledním zápase s Lotyšskem doma vyhrát, aby se protlačili na ME přes nejlepší týmy z třetího místa. A povedlo se to, ve většině druhé půle to vypadalo, že Nizozemci tlak neustojí a nadějné vedení 13:11 z první půle neudrží, Lotyšsko se navíc dostalo do vedení a vypadalo to hodně zle. Napěchovaná a bouřící aréna v Almere to však nedopustila a ve frenetické atmosféře si Nizozemsko došlo pro průlomovou výhru 25:21, která zajistila postup ze třetího místa.
     
    OPORY TÝMU

    Když Erlinger Richardsson, islandský kouč, v roce 2017 převzal Nizozemsko, byl to tým, který si mohl o šampionátech nechat jenom zdát a balancoval na hraně pádu v žebříčku a nutnosti hrát předkvalifikační cyklus s exotickými týmy jako Itálie, Lucembursko či Gruzie. Za dva roky ale předvedlo Nizozemsko ohromný progres a zajímavě namixovaný tým se bude chtít určitě předvést v pozitivním světle.

    Suverénně největší hvězdou týmu je bezpochyby Bobby Schagen. Pravé křídlo v současné době hájí dres bundesligového Lemga a se svou – na křídlo netypickou – výškou 1,92 m funguje dobře i jako pes obranář. V 83 zápasech za repre nasázel 288 branek a určitě se na něj bude tým spoléhat. Dalším důležitým hráčem je pivot Toon Leenders, i ten hraje v bundesligovém Nordhornu a v repre dresu má již nastříleno hodně branek, konkrétně 158.

    Silné zastoupení má i levá strana nizozemského útoku, trojice Jeffrey Boomhouwer, Jasper Adams a Tim Remer patří ke stálicím nizozemské reprezentace a jejich přísun zkušeností je, zejména pro mladé pušky, které doplňují sestavu, nezpochybnitelný. A nesmíme zapomenout ani na nizozemskou legendu, která pravděpodobně po letošním ME ukončí svoji bohatou kariéru. Gerrie Eiljers ve svých 39 letech zažil už mnoho, dlouhých 14 let se držel v Německu, kde chytal v pěti bundesligových klubech, už tři roky však hraje ve své domovině a se svými 114 starty za reprezentaci je jednak kapitán, ale také nejzkušenější hráč týmu.
     
    NĚMECKO
    kvalifikační skupina 1: 1. místo, 12 bodů, skóre 190:119, bilance 6-0-0

    Německo se naopak pohybuje mezi světovou špičkou již dlouhou dobu, loňské mistrovství světa pořádané právě v Německu (a Dánsku) mělo být vyvrcholením jedné éry, která započala v roce 2016 nečekaným evropským titulem v Polsku, a také náplastí na deváté místo na posledním Euru v Chorvatsku dva roky zpět. Jenže přišlo jenom zklamání. Napěchovaný kádr těmi největšími hvězdami se nedokázal stabilizovat k skvělým výkonům, předzvěstí již byla remízová utkání s Ruskem a Francií ve skupině A. Samozřejmě nešlo ani tak o výsledek, ale o předvedený výkon, který německá náročná veřejnost hodnotila velice kriticky.

    Nejlepší zápasy Němců tehdy přišly ve čtvrtfinálové skupině, proti Islandu to byla výhra o pět a v klíčových zápasech proti Chorvatsku a Španělsku vždy tým trenéra Christiana Prokopa vyhrál o gól, ač zejména v zápase s Chorvatskem se mluvilo o výkonu sudích Gjedinga s Hansenem, který místy připomínal slavné „katarské soudcování“ čtyři roky zpět. Právě Chorvati na tento zápas doplatili a zbyl pro ně jenom souboj o páté místo.

    Hrát tři zápasy na dlouhodobém turnaji však nestačí nikdy, v semifinále Norové zcela suverénně utišili hamburskou arénu výhrou o šest a v souboji o třetí místo podtrhli Němci svůj zmar, když v poločase vedli nad Francií o tři branky, nepochopitelný kolaps ve druhé půli ale stál Němce medaili, navíc gólem jednu sekundu před koncem.
     
    -25
    Krásný temný podvečer vám přeji u sledování tohoto textového přenosu! Venku jsou již i sestavy k dnešnímu utkání a je logické, že ke svému prvnímu zápasu na šampionátu oba týmy nastupují v plné síle. V německé sestavě zůstal mimo hru pivot Johannes Golla, jinak je sestava Němců kompletní, což platí i o té nizozemské.
     
    -24
    Úvodní sestavy:

    Německo: Bitter, Wolff – Gensheimer (C), Wiencek, Reichmann, Pekeler, Weber, Michalczik, Häfner, Kühn, Böhm, Kohlbacher, Kastening, Schmidt, Zieker, Drux.

    Nizozemsko: Ravensbergen, Eijlers (C) – Leenders, Sluijters, L. Steins, Benghamen, Schagen, I. Steins, Schoenaker, Versteijnen, Smits, Adams, Boomhouwer, Jerry, Baijens, Remer.

    Rozhodčí: Lah, Sok (oba SLO).
     
    -20
    Letos došlo k inovaci formátu ME. Poprvé v historii se jej účastní 24 týmů, o osm více než obvykle. Jsou rozděleny do šesti skupin po čtyřech, každá se hraje v jednom městě. Pořadatelskými městy jsou rakouská Vídeň a Graz, dále norský Trondheim, ten hostí hned dvě skupiny a právě tuto skupinu C, a švédská města Malmö a Göteborg.

    První dva z týmy z každé skupiny postoupí do hlavní fáze turnaje. Týmy podle skupin (A-C ve Vídni a D-F v Malmö) se rozdělí do dvou skupin po šesti a každý sehraje čtyři zápasy ve čtvrtfinálové skupině. Následně první dva týmy z každé tabulky postoupí do semifinále a třetí týmy se střetnou v souboji o konečné 5. místo. Tyto zápasy se hrají ve Stockholmu.
     
    -12
    V Trondheimu panuje lehce tišší atmosféra, v převaze jsou spíše nizozemští fanoušci, ač ti to nemají také přes půl Norska a celé Severní moře navíc nejblíže.
     
    -8
    Mistři Evropy z roku 2016 míří na hrací plochu, což platí i o nizozemském týmu. Nechme se překvapit, s jakou hrou bude vyrukovat nováček na ME. Zda si to rozdá s nabušeným německým kádrem na férovku (i za cenu debaklu), nebo na to půjde přece jenom opatrnějším stylem.
     
    -4
    Představení soupisek je za námi, nyní následují hymny zemí. Po jednotě, právu a svobodě bude následovat Vilém Nassavský s německou krví.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Časově to vyšlo tak, že se rozehrál tento zápas jako první. Právě proto začíná nyní evropský šampionát! Výhoz provádí nizozemští hráči, příjemnou zábavu! (0:0)
     
    1
    Nizozemsko se do toho pustilo pozvolna a hrálo kombinaci křížem, jenže z náskoku Sluijters nahrál mimo dosah hráče. (0:0)
     
    1
    Andreas Wolff si připsal první zákrok na šampionátu, zasáhl výborně proti střele Steinse ze šestky! (0:0)
     
    2
    Kühn nahrával do pivota uvolňujícímu se Pekelerovi, ten však na nahrávku těsně nedosáhl a Nizozemsko dostává druhou možnost útoku. (0:0)
    3
    Iso Sluijters se do toho na devítce opřel a tvrdou střelou o břevno posílá hosty do vedení! (0:1)
    3
    A je hned ještě lépe! Samir Benghamen si naběhl do otevřeného prostoru na levém křídle a z rychlého brejku zasazuje Němcům druhý úder! (0:2)
    3
    Julius Kühn ale odmítl prohloubit ztrátu, vzal to na střední spojce na sebe a přes vysoký blok překonal Eijlerse v brance Nizozemska. (1:2)
    4
    Hned je navíc srovnáno! Uwe Gensheimer dostal krásnou přihrávku na levé křídlo, kde byl rychleji v náskoku, než bránící hráč a zkušeně proměnil. (2:2)
     
    5
    Dvě žluté karty v krátkém časovém sledu pro německé hráče. Nejprve jí dostal za potažení za dres nizozemského hráče Paul Drux, následně se připsal do kolonky Tobias Reichmann. (2:2)
     
    6
    Drux vybojoval pro německé barvy sedmičku, a když na ní šel Gensheimer, málokdo pochyboval o selhání. Ale to přišlo, nizozemský gólman dokonale vystínoval pohyb německého kapitána! (2:2)
     
    6
    Žlutá karta pro tým Nizozemsko (Samir Benghamen). (2:2)
    7
    Jeffrey Boomhouwer si udělal prostor na pravém křídle, překonal Reichmanna a krásným šlajsem vstřelil třetí nizozemský gól na šampionátu! (2:3)
    7
    Kai Häfner však velmi rychle zase srovnává. (3:3)
    8
    A v momentě, kdy Nizozemci udělali technickou chybu v útoku, trestá Häfner tuto chybu gólem z rychlého brejku! (4:3)
     
    8
    Samir Benghamen je prvním vyloučeným hráčem zápasu. Z boku strčil do Paula Druxe a už míří na střídačku. (4:3)
    9
    Julius Kühn dostal od Häfnera přihrávku do otevřené obrany, Kühn jenom proskočil na šesti metrech a nedal šanci nizozemskému gólmanovi! (5:3)
     
    9
    Nizozemsko se dostává těžko přes vysunutou německou obranu v oslabení. Zkusil to Steins, ale byl zastaven hned dvěma hráči. (5:3)
    10
    Luc Steins se protlačil přes Reichmanna, i přes naprosto jasný faul překvapil Wolffa střelou na bližší tyč, čímž tak snižuje... (5:4)
     
    10
    ...a Reichmann je naprosto poprávu vyloučen na dvě minuty. (5:4)
    11
    Timo Kastening, jeden z mladých draků v německé sestavě, využil toho, že měl na křídle v situaci 5 na 5 více prostoru a skoro ze spojkového úhlu poslal Němce znovu do dvoubrankového vedení. (6:4)
     
    11
    Žlutá karta pro tým Nizozemsko (Toon Leenders). (6:4)
     
    12
    Němci jsou již v plném počtu a došli si pro sedmičku! Ephrahim Jerry proskakujícího Druxe sice do obličeje nezasáhl, simulace je ale mocný nástroj a Jerry je tak vyloučen na dvě minuty. Nyní však neprávem... (6:4)
    12
    Gensheimer sedmičku nyní zkušeně proměnil a už je to o tři branky. (7:4)
    13
    Nizozemsko nemá v útoku čím překvapit při oslabení. Všechno se snaží tahat individuálně střelami, jednu takovou zblokovala německá obrana a Wolff poslal do brejku Pekelera, který propálil gólmana hostí! (8:4)
    14
    Patrick Wiencek byl nyní v pivotu zavírán hned dvěma hráči, elegantní otočkou se jich ale zbavil a ještě zády k brance dokázal míč poslat přímo do kasy! (9:4)
     
    14
    V čase 13:21 přichází time-out Nizozemska. A zní tam stále dokola ta samá slova: hrajte v klidu, nemáte co ztratit. (9:4)
     
    14
    Po delší době se hraje již v plném počtu hráčů. Kay Smits zkoušel překvapit německou obranu přihrávkou křížem na protější stranu, ale bylo to spíše ze zoufalství a míč letěl bez teče až do zámezí. (9:4)
    15
    Do hry se dostal i pivot Rhein-Neckar Löwen, Jannik Kohlbacher. Hned to na něj Němci sehráli a začíná být pomalu jasné, že Nizozemsko vyrovnaný zápas neodehraje. (10:4)
    15
    Kay Smits si své selhání v útoku před napravil, Steins na sebe navázal v dlouhém kříži dva obránce a v pravý čas pustil míč na Smitse, který proměnil. (10:5)
     
    16
    Dani Baijens dostává jako další dvě minuty, tentokrát stáhl Druxe na zem při kličce, když už byl za ním. (10:5)
     
    16
    Uwe Gensheimer opět neproměnil sedmičku, právě po faulu na Druxe! Rychlostí střely 93 km/h napálil Ravensbergera do obličeje a bude se debatovat o červené kartě. (10:5)
     
    16
    Německý kapitán dnes skutečně dohrál! Těžká rána do německých řad, pravidla však hovoří jasně. Bart Ravensbergen hlavou při zákroku vůbec nepohnul a Gensheimer jej do hlavy napálil přímo, červená karta je tak zcela na místě. (10:5)
    17
    Luc Steins, tvůrce hry v Toulouse, lehce přehrál v situaci 1-1 Kohlbachera a zavěsil pod víko. (10:6)
    18
    Julius Kühn si oklepl vybíhajícího obránce na střední spojce a z osmi metrů umístil střelu přesně k levé tyči. (11:6)
     
    18
    Kai Häfner z boku tahal za dres soupeře, tím pádem dostává dvě minuty. Nizozemsko má zhruba 20 sekund 5 na 4. (11:6)
    18
    A Nizozemsko toho využívá! Luc Steins zakončoval další dlouhý kříž po kombinaci a snižuje na čtyřbrankový rozdíl. (11:7)
    19
    Schmidt nastoupil do svého prvního střídání, dostal se na dobrých 10 metrů a tvrdou střelou vymetl pavučinky v nizozemské brance! (12:7)
    19
    Kay Smits se postavil k první sedmičce Nizozemců v dnešním utkání a Wolffa pokořil střelou na protější stranu, než šel gólman Německa. (12:8)
     
    20
    Němci vytvořili v útoku technickou chybu, jejich soupeři však nevyužili prázdné německé klece, zpomalili a musí se nyní spokojit s hrou v postupném útoku. (12:8)
     
    21
    Po delší době postupný útok Nizozemců. Opět je to kombinace začínající křížem, či jeho variací, Němci ale toto dobře brání. (12:8)
     
    21
    Fabian Böhm se dostal do souboje se Smitsem a německá lavička reklamovala simulaci nizozemského štírka, ale rozhodčí nemají potřebu vylučovat. (12:8)
    22
    Jeffrey Boomhouwer se dostal k odraženému míči po zákroku Wolffa a sběhnutím z levého křídla na střed si otevřel úhel, který i využil! (12:9)
     
    22
    Oboustranně byly k vidění technické chyby v posledních dvou postupných útocích, Německo si raději bere oddechový čas na konci 22. minuty, aby se uklidnilo. (12:9)
     
    23
    Schmidt nejprve vystřelil přes blok z devítky, jenže jeho pokus byl zablokován. Přesto se německý hráč tlačil do zakončení ještě jednou, to už mu ale Nizozemci nedovolili. (12:9)
    23
    Kay Smits se vytáhl tentokrát opět na pravém křídle a přehodil brzy padajícího Wolffa. Němci začínají jistotu v zápase pomalu ztrácet. (12:10)
     
    24
    Ani tento útok nesehráli papírově vedení domácí s gólovou radostí. Proto se opět musí bránit. (12:10)
    25
    Kay Smits se prosadil i ze střední spojky podstřelem a Nizozemsko ztrácí na superfavorita dnešního zápasu už jenom jeden gól! (12:11)
    25
    Tak se přece jenom Německo dočkalo. Kohlbacher šikovně hrál situaci křížem na křídlo pro Tobiase Reichmanna, který ostrý úhel využil střelou na zadní tyč. (13:11)
     
    26
    Kay Smits další zásah nepřidá, tentokrát se proti jeho střele vytáhl Andreas Wolff reflexivně rukou! (13:11)
     
    26
    Nizozemsko opět útočilo do postavené německé obrany, Wiencek vystoupil a zarazil cestu pro Benghamena. (13:11)
     
    27
    Krásně sehraná situace Nizozemců nekončí gólem! Pivot se rozhodl ještě uvolnit nabíhajícího Steinse na šestku a poslal mu výborný míč, Steins ale zamířil svojí střelu jenom do Wolffa! (13:11)
    28
    Fabian Böhm už přejímal míč v pasivní hře, právě proto udělal rychlý pohyb, naběhl mezi obránce a přesnou střelou mezi nohy nizozemského gólmana dává Němcům větší klid. (14:11)
    28
    Kay Smits přehodil vybíhajícího Wolffa proti jeho střele a drží prapor nizozemského týmu. (14:12)
    29
    Na druhé straně ale využil laxního návratu obrany David Schmidt a rozradostnil německé publikum. (15:12)
    29
    Toon Leenders využil toho, že se odraženému míči po zákroku Wolffa nikdo nevěnoval a z pivota umístil míč do vrchní části klece. Je tak logické, že německá jednička svůj hněv směřuje na své kolegy. (15:13)
     
    30
    Drux se krásně uvolnil na levé spojce rusákem, ale rozezvučel jenom břevno nizozemské klece! (15:13)
     
    30
    Na druhé straně Nizozemci sehrávali nahazovačku v posledních sekundách, Schagen se ale dopustil přešlapu a veškerá radost je hostům sebrána naprosto oprávněně. (15:13)
     
    30
    První poločas skončil. (15:13)
     
    První poločas je za námi a Nizozemce vyprovází do kabiny mohutný potlesk. Oranjes totiž sehráli s Němci fantastický první poločas a dokázali se vyrovnat německé mašině, která ale potřebuje hodně WD-40. Našim západním sousedům to v útoku dře, naráží na pozornou soupeřovu obranu a sami se dopouštějí zbytečných technických chyb. Na druhé straně Nizozemci nemají žádnou hitparádu útočných šablon, ale góly dávají primárně přes pravou stranu, navíc se díky chybám německé obrany dostávají ke gólům celkem snadno.

    Největší rána do německých plánů přišla v 16. minutě, kdy dostal červenou kartu za nastřelení Ravensbergena do hlavy německý kapitán Uwe Gensheimer, který na levém křídle týmu citelně chybí.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:09.
     
    31
    Začal druhý poločas. (15:13)
     
    31
    Začíná nám druhý poločas otevíráku mistrovství Evropy, výhoz mají k dispozici němečtí hráči! (15:13)
    31
    Kombinačně výborný otevírák druhé půle. Drux se natlačil do obrany, zaměstnal dva hráče, následně se přes Häfnera dostal míč na Kohlbachera, který z pivota prostřelil nizozemského gólmana. (16:13)
     
    32
    Nizozemci jsou už v pasivní hře a zkusili to zahrát přes Steinse, který ale přesáhl limit tří kroků a spáchal tím technický přestupek. (16:13)
     
    33
    Drux naslepo házel míč na spoluhráče, skvěle ale vystoupil Jerry a zablokoval přihrávku. Nizozemci následně přechází do útoku. (16:13)
     
    33
    Jannik Kohlbacher dostává dvě minuty za takový nijaký souboj s pivotem Nizozemska. (16:13)
    33
    Steins oběhl vysunutého obránce německého výběru, dostal se za něj a i přes faul dokázal přesně zakončit okolo hlavy Wolffa. (16:14)
     
    34
    Polovina oslabení je pro Němce pryč, ti se stále drží ve variantě hry bez gólmana na útočné polovině. (16:14)
     
    34
    Pasivní hra je signalizována Němcům, ti už se musí tlačit do zakončení. Vzal to na sebe nakonec Drux, ale jenom napálil tyčku! (16:14)
     
    34
    Nizozemsko už směřovalo do rychlého brejku, rozhodčí však přerušili hru okamžitě v brejku a signalizovali špatné střídání jednoho z týmů. (16:14)
     
    34
    Kai Häfner je i přes deklaraci neviny své osoby vyloučen a dostává dvě minuty za špatné střídání, což bylo rozpoznáno na videozáznamu. Vzhledem k tomu, že navíc bylo špatně střídáno ve vyložené šanci Nizozemců, mají Oranjes sedmičku. (16:14)
    35
    Kay Smits sedmičku suverénně proměňuje a stahuje náskok Německa na jednu branku. (16:15)
    36
    Timo Kastening vypíchl přihrávku na levou spojku a vydal se do brejku, který ale nezakončil vůbec optimálně a Bart Ravensbergen v nizozemské brance si připsal výtečný zákrok, míč ale před brankovou čárou nedokázal udržet! (17:15)
     
    37
    Kay Smits mohl zase snížit na jednu branku ztráty, proti jeho střele se však skvěle vyšvihl Andreas Wolff v německé brance! (17:15)
    38
    Fabian Böhm měl k dispozici prostor okolo sebe, který využil střelou do protějšího vinglu, čímž navyšuje vedení Němců na tři branky! (18:15)
     
    38
    Andreas Wolff nyní drží akcie Německa stále vysoko! Tentokrát skvěle zasáhl proti střele Steinse z levé spojky! (18:15)
     
    38
    Vyloučení v týmu Nizozemsko (Ephrahim Jerry). (18:15)
    39
    Steins se však dočkal hned v oslabení, neboť se prosadil z pivota. Opět to ale bylo s velkou dávkou štěstí... (18:16)
    40
    Kai Häfner přesně zakončil kombinaci na čtyři přihrávky z německé strany a favorit vede zpět o tři branky. (19:16)
     
    40
    Kohlbacher se z pivota dostal skoro až na úhel pravé spojky, zde byl ale vytlačen, proto je pískán faul a Německo zůstává v útočné zóně. (19:16)
    41
    Kai Häfner se do toho opřel na deseti metrech a začíná pomalu uklidňovat znepokojené německé fanoušky na tribunách. (20:16)
     
    41
    V polovině 41. minuty reaguje trenér Richardsson za Nizozemsko oddechovým časem. (20:16)
     
    41
    Po oddechovém čase dochází ke střídání nizozemských gólmanů. Místo dobře chytajícího Barta Ravensbergena nastupuje legenda Gerrie Eijlers. (20:16)
    42
    Dani Baijens první střelou z levé spojky podstřelil blokujícího obránce a i Andrease Wolffa v německé kase. (20:17)
     
    42
    „Domácí“ se pomalu dostávají do pasivní hry. Hráči Nizozemska už nabíhali do brejku po zisku míče, zhruba po třech sekundách ale jejich radost kazí sudí, který vrací hru zpět na devět metrů od nizozemské branky. (20:17)
     
    42
    Gerrie Eijlers si připsal hned první zákrok po Kohlbacherově střele z pivota! (20:17)
     
    43
    Luc Steins už skoro překonal na druhé straně Wolffa, jeho pokus však dokázal ještě německý gólman vytěsnit, potažmo nepustit jej mezi třemi tyče! (20:17)
    44
    Tobias Reichmann se postavil k sedmičce po bránění v brankovišti a prostřelil Eijlerse, hokejovou terminologií, „přes teploměr“. (21:17)
    44
    Luc Steins dělal rychlou kličku z úhu, následně rychle přesunul těžiště a pohyb, čímž vyšachoval jediného obránce před sebou ze hry. Následné zakončení přes Wolffa na stojnou nohu už bylo jednoduché. (21:18)
     
    45
    Iso Sluijters způsobil sedmimetrový hod pro Němce, tentokrát se znovu střídají gólmani v nizozemské brance. (21:18)
    45
    Tobias Reichmann ale překonal i Ravensbergena střelou na stojnou nohu a Mannschaft našel nového sedmičkového střelce. (22:18)
    46
    Luc Steins působí jako démon v německé obraně! Sice by se možná vešel pod 150 centimetrů, ale jeho rychlost dělá ohromné problémy. Tentokrát další rychlá klička a obránci neměli nárok. (22:19)
    46
    Gól vstřelil tým Německo (Jannik Kohlbacher). (23:19)
     
    46
    Vyloučení v týmu Německo (Patrick Wiencek). (23:19)
     
    47
    Výborný zákrok Andrease Wolffa, který potvrzuje svoji skvělou formu! Schmidt dostal nabito do pivota, střelou ze šestky ale nedokázal překonat Wolffa, který mu skvěle vykryl úhel a vykopl míč nohou! (23:19)
    47
    Na druhé straně se prosadil Kohlbacher a Němci začínají postupně ovládat konec zápasu. (24:19)
     
    48
    Bobby Schagen stále čeká na gól! Tentokrát si opět vylámal zuby na skvělém Wolffovi v brance Německa! (24:19)
    48
    Kai Häfner se prosadil z pravé spojky. Tohle už Němci udrží bez problémů, 12 minut před koncem vedou o šest branek. (25:19)
     
    49
    Tři německé útoky nyní neuvidíme Paula Druxe, který se zranil a míří k němu pomoc z řad lékařů. (25:19)
    49
    Julius Kühn z levé spojky překonal obranu Nizozemska střelou po kombinaci někde z deseti metrů a už je to o sedm branek. (26:19)
    50
    Timo Kastening se prosazuje dnes potřetí a Němci dohrávají zápas poněkud v exhibičním duchu. (27:19)
     
    50
    Na gólovou sérii 5:0 pro Němce reaguje trenér nizozemského týmu posledním oddechovým časem, který má. (27:19)
     
    50
    Ephrahim Jerry si zpracoval míč nešikovně, že odešel do zámezí. Na Nizozemsku je už vidět určitá deka z toho, že se přestalo dařit. (27:19)
    51
    Patrick Wiencek se navíc prosadil po rychlé rozehrávce přímo do prázdné branky a výsledek začíná narůstat až do krutého rozměru pro Nizozemsko. (28:19)
     
    51
    Bobby Schagen neproměnil další náskok z pravého křídla, Andreas Wolff se rozchytal ke skvělému výkonu! (28:19)
    52
    Na druhé straně okamžitě reaguje z rychlého brejku Timo Kastening a navyšuje vedení už na deset branek. (29:19)
    52
    Nakonec se Schagen konečně dočkal a připisuje si po řadě neúspěchů první gólový zásah. I tentokrát si však na míč Wolff sáhl. (29:20)
    53
    Jannik Kohlbacher dostává hodně prostoru, co se týče minutáže a důvěru splácí gólově. Jeho pátý zásah v zápase, navíc ten třicátý. (30:20)
    53
    Gól vstřelil tým Nizozemsko (Dani Baijens). (30:21)
     
    54
    Luc Steins se zkoušel protlačit do střely přes Kohlbachera, který ho ale podržel v obraně a nepustil jej za sebe. (30:21)
     
    55
    Země tulipánů je už v pasivní hře a zakončovala nahazovačkou přes střední spojku na Steinse, který ale neuspěl a dopustil se přešlapu! (30:21)
     
    55
    Johannes Bitter jakožto nováček v brance Německa pro toto utkání hned má první zákrok z brejkové situace proti Smitsovi! (30:21)
    56
    Ephrahim Jerry už tentokrát další zákrok Bitterovi nepovolil a snižuje tak na osmigólový rozdíl v dnešním zápase. (30:22)
    56
    Patrick Wiencek nakonec míč z pivota za brankovou čáru dotlačil a přidává svůj třetí zásah. I on si dnes odehrál svůj standard, rozhodně ale má na lepší výkony. (31:22)
     
    57
    Johannes Bitter dochytává zápas zcela suverénním stylem! Tentokrát opět neuspěl Kay Smits a Andreas Wolff staršímu kolegovi a legendě německého brankoviště uznale ze střídačky tleská. (31:22)
    58
    Patrick Zieker dostal na levém křídle přesnou přihrávku do náběhu a překonal nizozemského gólmana. (32:22)
    58
    Philipp Weber dopravil míč do prázdné branky a k tomu, aby se do gólových kronik dnešního zápasu zapsali všichni Němci, musí skórovat ještě Michalczik a Drux. (33:22)
    59
    Toon Leenders ještě snižuje vedení Němců. Ale je to již jenom kosmetická úprava výsledku. (33:23)
    59
    Zieker se na sklonku 59. minuty prosadil opět z levého křídla, i on tak může být se svým výkonem v zápase spokojen. Na počet minut, které odehrál, předvedl velice dobrý výkon. (34:23)
     
    60
    Zřejmě poslední útok zápasu. Nizozemci hrají bez gólmana a chtějí se rozloučit gólem. (34:23)
     
    60
    Jenže Remer měl na levém křídle až moc těžký úhel a Bitter zakončuje tento zápas snadným zákrokem! (34:23)
     
    Konec zápasu. (34:23)
     
    V Trondheimu je první zápas skupiny C za námi a pro Nizozemce je výsledek ve finále až moc krutý. Proti Němcům 45 minut dřeli, makali a i ve druhé půli bojovali o to, aby se dostali zase zpátky do vedení. Ale Německo dokázalo zapnout, fyzicky slabšího soupeře přeběhat a přehrát. Mezi 45. a 50. minutou to byla šňůra 5:0, která prakticky rozhodla o celém zápasu. Nakonec se už pak utkání dohrávalo jenom v pohodovém tempu, Nizozemsko sice bojovalo o snížení vysokého gólového rozdílu, konečný stav nakonec ale zní 34:23.
     
    Příští kolo nabídne v této skupině ty nejočekávanější souboje. Zatímco Nizozemci se potkají se svým soupeřem z kvalifkační skupiny, Lotyšskem, Německo bude mít před sebou dalšího evropského giganta ze Španělska. Nad sestavou pro tento zápas visí lehký otazník zejména nad Uwem Gensheimerem, disciplinární komise však pravděpodobně jeho červenou kartu za nastřelení do hlavy nebude ani více řešit a německého kapitána do klíčového zápasu z hlediska přenosu bodů do čtvrtfinálové skupiny pustí.

    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám krásný zbytek čtvrtečního večera a budu se na vás těšit opět u házené napočtenou v neděli od 18:15, kdy vás budu provázet zápasem Česko – Severní Makedonie. Carpe diem!
     
    Německo – Nizozemsko 34:23 (15:13)
    Nejvíce branek: Häfner 5, Kohlbacher 5, Kühn 4 – Smits 7/2, Steins 6, Leenders 2. Rozhodčí: Lah, Sok (oba SLO). Sedmimetrové hody: 5/3 – 2/2. Vyloučení: 5:4. ČK: Gensheimer (GER). (20:00:24)

    Tomáš Kalas

    Německo
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    1 B J. Bitter 0/0 0 0
    33 B A. Wolff 1/0 0 0
    38 LS F. Böhm 2/0 0 0
    95 LS P. Drux 0/0 0   0
    3 LK U. Gensheimer 2/1 2 0  
    25 PS K. Häfner 5/0 0 2
    73 PK T. Kastening 3/0 0 0
    48 P J. Kohlbacher 5/0 0 1
    35 LS J. Kühn 4/0 0 0
    22 SS M. Michalczik 0/0 0 0
    13 P H. Pekeler 1/0 0 0
    9 PK T. Reichmann 3/2 0   1
    77 PS D. Schmidt 2/0 0 0
    20 SS P. Weber 1/0 0 0
    7 P P. Wiencek 3/0 0 1
    93 LK P. Zieker 2/0 0 0
    Celkem 34/3 2 2 5 1
    Nizozemsko
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    31 B G. Eijlers 0/0 0 0
    1 B B. Ravensbergen 0/0 0 0
    22 LS J. Adams 0/0 0 0
    77 SS D. Baijens 1/0 0 1
    13 P S. Benghanem 1/0 0   1
    24 LK J. Boomhouwer 2/0 0 0
    25 LS E. Jerry 1/0 0 2
    7 P T. Leenders 2/0 0   0
    85 LK T. Remer 0/0 0 0
    14 PK B. Schagen 1/0 0 0
    19 LS R. Schoenaker 0/0 0 0
    11 PS I. Sluijters 1/0 0 0
    21 LS K. Smits 7/2 0 0
    17 P I. Steins 1/0 0 0
    12 SS L. Steins 6/0 0 0
    20 PS N. Versteijnen 0/0 0 0
    Celkem 23/2 0 2 4 0
    Rozhodčí: Lah, Sok (oba SLO)
    bahis siteleri