Escobedo – Sevilla 0:5 (kon.) | Cacereño – Eibar 1:2 (kon.) | Reyes – Espanyol 0:2 (kon.)
Real Jaén – Levante 1:1 (4:5 po pen.) | Ceuta – Real Sociedad 0:4 (kon.) | Mérida – Celta Vigo 1:4 (kon.)
konec
Unión Escobedo
0:5 (0:2)
Sevilla FC
Neděle 12.01.2020, 12:00 • Estadio Eusebio Arce, Escobedo • Španělský pohár
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (13:59:18)
     
    Držení míče: 17 % : 83 %.
    Střely na branku: 0:10.
    Střely mimo: 4:15.
    Rohy: 5:12.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 14:11.
     
    Sevilla potvrdila roli jasného favorita a bez větších problémů zvítězila na půdě soupeře ze čtvrté nejvyšší soutěže 5:0. I ve druhém poločase měli hosté hru jasně pod kontrolou, po třetím gólu ale přece jen trochu zvolnili a dovolili domácím si vypracovat také několik nadějných příležitostí. Góly však padali jen do branky domácího celku a skóre na konečný výsledek navýšili Ocampos, Vázquez a Torres. Sevilla tak zaslouženě postupuje do dalšího kola Španělského poháru.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1. Óliver TORRES - 0:5
     
    90+1
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Hosté na závěr stŕílejí ještě jeden gól! Navas si naběhl na přihrávku za obranu na pravou stranu a téměř z brankové čáry posunul míč do středu pokutového území k volnému ÓLIVEROVI TORRESOVI. Ten měl čas si ho i zpracovat a i v pádu ho poslal po zemi přesně k pravé tyči domácí branky.
     
    90
    Nastavený čas je jedna minuta.
     
    89
    Quintanilla se po přihrávce Montiela z levé strany odhodlal ke střele ze zhruba 30 metrů, Bunúho branku ale výrazně minul.
     
    88
    Lavín zavezl míč na polovinu Sevilly a tam ho posunul na levou stranu k Montielovi. Jeho centr pak zablokoval v dnešním zápase výjimečně u vlastní šestnáctky hrající Navas.
     
    87
    Žlutou kartu za šlápnutí na nohu Tirada ve středu hřiště dostává Sergio Reguilón (Sevilla FC).
     
    86
    Rony Lopes doslova vytancoval Montiela na levé straně obrany Escobeda a pak vysokým centrem posílal míč na zadní tyč na nabíhajícího Gila. Ten ho však ani vysokou nohou nedokázal zasáhnout a míč končí za brankovou čárou.
     
    85
    Navas se uvolnil na pravé straně, jeho vysoký centr ale odhlavičkoval na zadní tyči Dani Álvarez. Odrazený míč pak znovu získali hráči Sevilly, kteří ho domácím už zhruba 4 minuty vůbec nepůjčili.
     
    83
    Pokračování postupného útoku Sevilly nic nebezpečného zatím nepřineslo. Domácí se zatím stíhají přesouvat s protihráči a nedávají jim prostor na průnik k pokutovému území.
     
    82
    Ocampos přihrávkou na levou stranu pokutového území vysunul do volného prostoru Reguilóna, ten ale z poměrně ostrého úhlu trefil jen brankáře Pedrera.
     
    81
    Domácí se usadili u pokutového území hostů, ze svého útoku ale vytěžili jen jeden zablokovaný centr. Hosté po zisku míče rychle otáčejí hru.
     
    80
    Střídání v týmu Unión Escobedo: ze hřiště odchází José Carlos, přichází Alberto Noreña.
     
    79
    Bubu obral hosty ve středu pole o míč a navzdory napadající dvojici protihráčů ho dokázal udržet. O hrací předmět ho připravil až faulem Reguilón.
     
    78
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Luuk de Jong, přichází Chicharito.
     
    78
    Už to mohlo být 5:0 pro Sevillu! Navasův centr zsáhl hlavou na přední tyči Luuk de Jong, prudkou hlavičkou ale míč poslal do vzdálenější spojnice branky domácích, od které se míč odrazil ven.
     
    77
    Držení míče: 13 % : 87 %
    75. Franco VÁZQUEZ - 0:4
     
    75
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla vede už o čtyři góly! Jordánův centr ze standardky odhlavičkoval v předklonu kapitán Escobeda Mario Blanco jen na zadní tyč k volnému FRANCOVI VÁZQUEZOVI, jenž ho bez problémů uklidil do odkryté branky domácího celku.
     
    74
    Sevillu předchozí příležitost domácích zřejmě trochu vyděsila, okamžitě se totiž natlačila k šestnáctce domácích. Po faulu Daniho Álvareze na Reguilóna navíc získává přímý kop z levé strany téměř od rohového praporku.
     
    72
    Lavín se rozběhl z pravé strany k šestnáctce Sevilly a ze zhruba 25 metrů vystřelil. Jeho pokus tečoval Sergi Gómez tak, že míč vysokým obloukem ponad brankáře Bunúho spadl na břevno branky hostů.
     
    71
    Sevilla už nehraje tak důrazně a aktivně jako za stavu 0:0 a domácí jsou schopni se čím dál častěji dostávat na polovinu hostů.
     
    71
    Střídání v týmu Unión Escobedo: ze hřiště odchází Carlos Liaño, přichází Jorge Somavilla.
     
    69
    Vázquez zakroutil míč krásnou střelou levačkou ze zhruba 25 metrů do břevna domácí branky. Míč se pak odrazil zpátky k Sevillčanům, kteří pokračují ve své kombinaci.
     
    68
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Lucas Ocampos, přichází Rony Lopes.
     
    67
    Tirado zavezl míč odvážným průnikem k šestnáctce Sevilly, tam ho ale nepřesnou přihrávkou na nabíhajícího Bilouse poslal přímo na Sergiho Gómeze. Ten ho odkopl bez váhání do autu.
     
    66
    Navasův centr z pravé strany na poslední chvíli srazil na přední tyči před nabíhajícím de Jongem na rohový kop José Carlos. Následný rohový kop nebezpečí pro domácí nepřinesl.
     
    65
    Lavín tvrdou střelou z hranice pokutového území minul pravou tyč Bunúho branky jen o několik desítek centimetrů.
     
    64
    Gil si na vlastní polovině vymenil míč s Torresem a pak ho vysokým obloučkem vysunul do náběhu za obranu Escobeda. Jeho přihrávka na de Jonga už ale přesná nebyla a míč skončil v rukavicích brankáře Pedrera.
     
    62
    Žlutou kartu za podkopnutí Reguilóna po odehraní míče dostává Héctor Tirado (Unión Escobedo).
     
    61
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Nolito, přichází Bryan Gil.
     
    60
    Ocampos nacentroval z levé strany na zadní tyč, kam si naběhl Vázquez, ten ale zblízka ve skluzu usměrnil míč jen nad Pedrerovu branku.
     
    59
    Bilous vyrazil s Tiradem po zisku míče do otevřené obrany Sevilly. Po přihrávce Bilouse střílel z hranice šestnáctky Tirado a jeho střelu srazil po zemi srazil těsně mimo svou branku Sergi Gómez.
     
    57
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Hosté přidávají třetí gól! Nolito se prokličkoval z levé strany k šestnástce Escobeda a krásným obloučkem na pravou stranu nacentroval na LUCASE OCAMPOSE. Ten míč usměrnil hlavou vysokým obloučkem ponad brankáře Pedrera a hrací předmět zapadl k vzdálenější tyči domácí branky.
     
    56
    Bubu odhlavičkoval Navasův centr z pravé strany a sám vyrazil po pravé straně dopředu. Jeho průnik ukončil skluzem míče do autu Torres.
     
    55
    Hosté se znovu usadili u domácí šestnáctky. Torres hledal mezi obránci Escobeda volného Ocampose, tomu ale míč odkopl do středu pole Bubu.
    54. Jesús Navas (SEV)
     
    54
    Rychlost svých protiútoků předvedli i hosté. Nolito přihrávkou na levou stranu pokutového území domácích vysunul přímo před domácího brankáře Pedrera Navase, ten ale zakroutil pravačkou míč jen do boční sítě.
    53. Sergi Gómez (SEV)
     
    53
    Teď se ale domácím povedl výborný protiútok. Bunú nevyboxoval centr z levé strany a Tiradův centr srazil před Lavínem na poslední chvíli na rohový kop Sergi Gómez tak, že míč skončil těsně mimo levé tyče branky Sevilly.
     
    52
    Hosté nadále kombinují na polovině domácích. Hráči Escobeda jsou zataženi velmi hluboko a všichni včetně hrotového útočníka Bilouse jsou ve vzdálenosti maximálně 30 metrů od své branky.
     
    51
    Žlutou kartu za šlápnutí na nohu Ocampose dostává Dani Álvarez (Unión Escobedo).
     
    49
    Hosté získali míč po výkopu brankáře Pedrera, tentokrát ho ale sami odevzdali domácím po nepřesné přihrávce na Nolita.
     
    48
    Sevilla získala svůj už desátý rohový kop. Ten rozehrál Jordán na krátko na Navase, se kterým si míč dvakrát vyměnil. Navasův centr pak odhlavičkoval Bubu k Ocamposovi, jenž svým volejom výrazně minul domácí branku.
     
    47
    Escobedo o míč rychle přišlo a hosté rozehrávkou od vlastních obránců začínají svůj postupný útok.
     
    46
    Výkop druhého poločasu měli domácí. Během přestávky nedošlo k žádnému střídání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 13:08.
     
    Sevilla potvrdila v prvním poločase roli favorita a do šatny jde s dvougólovým náskokem. Hosté měli obrovskou územní převahu a domácí se dostali na jejich polovinu jen velmi zřídka. O více gólů Sevillu připravila nepřesná koncovka a několika skvělými zákroky domácí brankář Pedrero. Hosté ale i tak bez větších problémů směřují za vítězstvím a postupem do dalšího kola.

    Statistiky po 1. poločase:

    Držení míče: 14 % : 86 %
    Střely na branku: 0:7
    Střely mimo: 1:9
    Rohy: 1:9
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 4:6
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Montielův nákop ze standardky obrana hostů bez větších problémů vyřešila a hosté se pokusili o okamžitou protiakci. Tu ukončil ofsajd Ocampose.
     
    45+3
    Bilouse při snaze o kličku podrazil Sergi Gómez. Přímý kop pro Escobedo v úplném závěru prvního poločasu.
     
    45+2
    Jordánův centr odhlavičkoval Bubu, de Jongovi je ale odpískán útočný faul. Domácí s rozehrávkou velmi nespěchají.
     
    45+1
    Torresův pokus o sólový průnik po pravé straně ukončil odkopem míče na rohový kop Mario Blanco. Standardku bude rozehrávat Jordán.
     
    45
    Bude se hrát ještě čtyři minuty.
    45. Nolito (SEV)
     
    45
    Nolitovu střelu z hranice pokutového území k pravé tyči znovu vyrazil domácí brankář Pedrero.
     
    44
    Hosté se posunuli k šestnáctce Escbeda, snažili se ale domácí vykombinovat akcí na jeden dotek a to se jim nepovedlo.
     
    43
    S centrem Navase z rohu si domácí obrana poradila, odražený míč ale znovu získali hosté, kteří pokračují prakticky bez přerušení v postupné kombinaci na útočné polovině.
     
    42
    Navasův další přesný centr poslal z první na branku Nolito, brankář Pedrero ale jeho střelu skvělým zákrokem vyrazil. Pak ještě lepším reflexivním zákrokem zastavil i dorážku Ocampose a míč nakonc odhlavičkoval Mario Blanco na rohový kop.
     
    41
    Montiel vypálil z přímého kopu asi půl metru nad domácí branku. Bunú v brance Sevilly tuto střelu jen kontroloval.
     
    40
    První žlutou kartu zápasu dostává za podražení pronikajícího Lavína Nemanja Gudelj (Sevilla FC). Escobedo bude mít přímý kop ze vzdálenosti zhruba 30 metrů od branky Sevilly.
     
    39
    Sevilla i po dvou gólech pokračuje v útočném tlaku a zjevně chce zápas definitivně zlomit ve svůj prospěch.
    38. NOLITO - 0:2
     
    38
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Hosté navyšují svůj náskok! Navas si naběhl na pravé straně na přihrávku Ocampose za obránce a přesným centrem našel na přední tyč hlavu de Jonga. Jeho hlavičku ještě domácí brankář Pedrero skvělým zákrokem vyrazil, míč se ale odrazil přímo k volnému NOLITOVI, jenž ho bez problémů dorazil do odkryté branky Escobeda.
     
    37
    Navas si na pravém křídle rychle vyměnil míč s Ocamposem a pak sám nacentroval, na přední tyči ale jeho nákop odkopl do bezpečí domácí kapitán Mario Blanco.
     
    36
    Jordánovu střelu z přímého kopu k pravé tyči vyrazil domácí brankář Pedrero výborným zákrokem na rohový kop.
     
    35
    Střídání v týmu Unión Escobedo: ze hřiště odchází Dali, přichází Vitalij Bilous.
     
    34
    Quintanilla skočil před vlastní šestnáctkou na nohu Nolitovi. Sevilla bude mít přímý kop ze zajímavé střelecké pozice.
     
    33
    Reguilón utekl na levém křídle obránci Escobeda a přesným centrom do středu domácího pokutového území našel hlavu nabíhajícího Vázqueze. Ten sice byl ve skvělé pozici, hlavou ale míč poslal nad Pedrerovu branku.
     
    32
    Držení míče: 15 % : 85 %
     
    31
    Tlak hostů se začíná zvyšovat a v krátkém časovém sledu získali hráči Sevilly další dva rohové kopy. Po druhém z niich zakončoval centr Navase z pravé strany hlavou de Jong, míč ale poslal mimo Pedrerovu branku.
     
    30
    Nolito pak sám nacentroval zleva ideálně na zadní tyč na de Jonga, ten ale hlavičkou zblízka usměrnil míč jen do rukou brankáře Pedrera.
     
    29
    Rohový kop rozehráli hosté přihrávkou po zemi do druhé vlny na Nolita, jehož střelu z první při snaze o blok srazil obránce Escobeda do břevna vlastní branky.
     
    28
    Jordán krásnym centrem z levé strany poslal míč na opačnou stranu na Navase, který volejem napálil Montiela. Následuje rohový kop Sevilly.
     
    26
    Navas potáhl míč k šestnáctce Escobeda a přihrávkou doleva našel volného Vázqueze. Ten napřáhl ke střele ze zhruba 25 metrů a míč poslal těsně nad domácí branku.
     
    25
    Torres obloučkem na pravou stranu vysunul za obranu Navase, s ním se ale nakonec vrátil Montiel, jenž míč odkopl snad až do zahrady některého z domů za nízkou tribunou.
     
    24
    Další Navasův centr z pravé strany chytil domácí gólman bez větších problémů. Domácí se snaží o postupnou rozehrávku od vlastních obránců, ti jsou ale pod velkým tlakem presujících hostů.
     
    23
    Jordán kolmou přihrávkou vysunul za obranu domácích Ocampose, ten ale míč nedokázal zpracovat a nakonec ho chytil vybíhající brankář Pedrero.
     
    22
    Navas utekl na pravé straně obránci Escobeda a nacentroval do druhé vlny na nabíhajícího Ocampose. Ten se ocitl v dobré střelecké pozici, z voleje ale branku domácích minul.
     
    21
    Centr z rohu obrana hostů bez větších problémů odhlavičkovala do autu. Následné dlouhé autové vhazování Daniho Álvareze do šestnáctky Sevilly nedokázal zpracovat Quintanilla a míč skončil za brankovou čárou.
     
    20
    Dali si naběhl na levou stranu na kolmici Lavína, svým centrem z levé strany ale trefil jen Gudelja, od kterého se míč odrazil na rohový kop.
     
    19
    Domácí za velkého povzbuzování z tribun vůbec poprvé zaútočili. Bubu potáhl míč po levé straně k pokutovému území Sevilly, tam ale nedokázal přesne vysunout do náběhu Daniho Álvareze a míč tak skončil v rukou brankáře Bunúho.
    17. Luuk DE JONG - 0:1
     
    17
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Hosté jsou odměněni za svou aktivitu a otevírají skóre! Navasův centr z pravé strany Nolito na zadní tyči dobře nezasáhl a nepovedlo se to před odkrytou brankou ani Vázquezovi, míč se ale odrazil k LUUKOVI DE JONGOVI, jenž ho nekompromisně uklidil zblízka pod břevno branky Escobeda.
     
    15
    Hraje se zatím poměrně tvrdě. Po srážce s Nolitem v hlavičkovém souboji ve vlastním pokutovém území zůstává ležet na trávníku kapitán domácích Mario Blanco a i on musí být ošetřen.
     
    14
    Reguilón si naběhl do šestnáctky Escobeda na přihrávku Nolita, obhodil si Quintanillu a dostal se před brankáře Pedrera. Vybíhajícího gólmana domácího týmu ale z levé strany jen trefil.
     
    13
    Držení míče: 18 % : 82 %
     
    12
    Hra konečně pokračuje dál a pokračuje tam, kde skončila. Míč mají na kopačkách hosté, kteří hledají díry v obranném postavení hluboko zatažených domácích.
     
    10
    Ošetřování Jordána pořád pokračuje, kromě krvavé rány se ale zřejmě nejedná o nic vážného.
     
    9
    V hlavičkovém souboji ve středu pole se srazili Jordán a domácí Carlos Liaño. Hůře je na tom hráč Sevilly, jenž má krvavou ránu nad obočím.
     
    8
    Dali se po ošetření za postranní čárou hlásí zpátky do hry. Ta mezitím pokračovala pokusem Reguilóna o individuální průnik po levém křídle, levý obránce Sevilly ale o míč přišel a pak fauloval Josého Carlose.
     
    7
    Hosté mají od první minuty jasnou převahu a domácí ještě ani nepustili na svou polovinu. Domácí teď navíc možná přišli o Daliho, jenž v souboji s Torresem u středového kruhu špatně došlápl a musí být ošetřen.
     
    6
    Navas vysunul na pravém křídle do náběhu Ocampose, jehož centr do brankoviště odhlavičkoval tentokrát nad svou branku na rohový kop Mario Blanco.
     
    5
    Vázquez se uvolnil na pravém křídle k centru, jeho nákop ale nebyl vůbec přesný a Bubu ho hlavou usměrnil do rukou svého brankáře Pedrera.
     
    4
    Navasův centr odhlavičkoval ze svého pokutového území Bubu. V souboji o odražený míč ale fauloval Dali Gudelja a Sevilla tak pokračuje v útoku.
     
    3
    Nolito kolmicí z levé strany mezi obránce Escobeda našel v šestnáctce domácích nabíhajícího de Jonga, jenž z první usměrnil míč po zemi mimo domácí branku.
     
    2
    Navas nepřesnou přihrávkou na Ocampose loptu přihrál Lavínovi, toho ale okamžitě zdvojili hráči Sevilly a o míč ho připravili. Hosté se dostávají na útočnou polovinu.
     
    1
    Výkop utkání měli hosté. Ti začínají svůj první útok rozehrávkou obránců z vlastní poloviny hřiště.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí budou hrát v černobílých dresech, Sevilla v červených.
     
    Oba týmy právě nastupují na hrací plochu, zápas se tak o malou chvíli začne.
     
    Pro domácí fanoušky je dnešní zápas velkým svátkem, sledovat ho proto bude do posledního místa zaplněný stadion. Všude, kde se bylo možné postavit, aby diváci viděli alespoň něco, tak tam někdo stojí a i balkony domů kolem malého stadionku domácího týmu jsou úplně zaplněné.
     
    Úvodní sestavy:

    Unión Escobedo: Pedrero – Bubu, Mario Blanco (C), José Carlos, Montiel – Quintanilla – Dani Álvarez, Lavín, Carlos Liaño, Tirado – Dali
    Náhradníci: P. Rodríguez – Besoy, Rojas, Badiola, Somavilla, Bilous, Noreña

    Sevilla FC: Bunú – Navas (C), Gudelj, Sergi Gómez, Reguilón – F. Vázquez, Jordán, Ó. Torres – Ocampos, de Jong, Nolito
    Náhradníci: Vaclík – Rony Lopes, Banega, Munir, Koundé, Chicharito, Gil

    Rozhodčí: Soto – Costoya, Álvarez.
     


    Sevilla FC

    Sevilla vyhrála v předchozím kole navzdory obrovské převaze jen těsně 1:0 na půdě Bergantinos a do souboje s dalším čtvrtoligovým týmem jde opět jako jasný favorit. V LaLize je na průběžném čtvrtém místě zaručujím postup do Ligy mistrů a z posledních 10 ligových utkání prohrála jediné (doma s Villarrealem 1:2). Podle předzápasových předpokladů by do dnešního zápasu neměl zasáhnout český brankář Tomáš Vaclík, protože v pohárech dostává přednost brankářská dvojka Bunú.
     


    Unión Escobedo

    Tým ze čtvrté nejvyšší nejvyšší španělské soutěže (Tercera División, skupina 3) se do souboje s velkým favoritem z LaLigy dostal po výhře 2:0 nad Málagou v předchozím kole. Ve své ligové soutěži je Escobedo na šestém místě a na vedoucí Laredo ztrácí po 19 odehraných kolech už 16 bodů. Jeho aktuální forma je ale poměrně dobrá, neboť od začátku listopadu prohrál z osmi soutěžních utkání jediné.
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu Unión Escobedo – Sevilla FC. Utkání Španělského poháru začíná v 12:00.

    Michal Sadlek

    Branky: 17. L. de Jong, 38. Nolito, 57. Ocampos, 75. F. Vázquez, 90+1. Ó. Torres

    Karty:   51. Dani Álvarez (ESCB), 62. Tirado (ESCB) – 40. Gudelj (SEV), 87. Reguilón (SEV)


    Držení míče: 17 % : 83 %.
    Střely na branku: 0:10. Střely mimo: 4:15. Rohy: 5:12. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:11.
    Unión Escobedo: Pedrero – Bubu, Mario Blanco (C), José Carlos (80. Noreña), Montiel – Quintanilla – Dani Álvarez, Lavín, Carlos Liaño (71. Somavilla), Tirado – Dali (35. Bilous)
    Náhradníci: P. Rodríguez – Besoy, Rojas, Badiola, Somavilla, Bilous, Noreña

    Sevilla FC: Bunú – Navas (C), Gudelj, Sergi Gómez, Reguilón – F. Vázquez, Jordán, Ó. Torres – Ocampos (68. Rony Lopes), L. de Jong (78. Chicharito), Nolito (61. Gil)
    Náhradníci: Vaclík – Rony Lopes, Banega, Munir, Koundé, Chicharito, Gil

    Rozhodčí: Soto – Costoya, C. Álvarez

    Diváci: 1 400
    bahis siteleri