Minnesota – Vancouver 1:4 (kon.) | Detroit – Buffalo 1:5 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 3:4 (1:2 po s.n.)
Florida – Toronto 8:4 (kon.) | New Jersey – Tampa 3:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:6 (1:1, 1:2, 1:3)
Banes Motor České Budějovice
Pondělí 13.01.2020, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Chance liga - o pořadí v play-off • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Další utkání ovládají České Budějovice, které od druhé třetiny byly výrazně lepší, a tak tři body putují na jih Čech. Chomutovští především v první části zahodili hodně šancí, což je musí mrzet. Na hokej se do ROCKNET ARÉNY půjde zase zítra, kdy přijede Přerov.

    Střely na branku: 30:40. (19:58:45)
     
    Konec zápasu.
     
    58:47
    Motor si nevěděl rady s rozehrávkou, ovšem vyhození zamířilo na domácího brankáře. Dominik Pavlát pak rychle rozehrál a Piráti jdou do akce.
     
    58:07
    Další zaváhání chomutovské obrany, kterou ještě následně vyšachoval David Gilbert. Jeho pokus pak mířil mezi ruku a tělo Dominika Pavláta, který skulinu rychle utěsnil.
     
    57:17
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil Radek Prokeš, jehož ránu zastavil obětavý Filip Suchý. Chomutov se pak vydal do akce, ale nic kloudného nevymyslel.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 001 diváků.
    55:55 Zdeněk DOLEŽAL - 3:6
     
    55:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    ZDENĚK DOLEŽAL ještě dostal dáreček od Radka Havla, který rozehrával středem. Mezi kruhy se nacházel hostující útočník zcela sám a prostřelil Dominika Pavláta. Bez asistence.
    54:01 Jiří ŠIMÁNEK - 3:5
     
    54:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Troufám si říct, že o osudu zápasu je rozhodnuto! Zpoza branky převzal přihrávku JIŘÍ ŠIMÁNEK, jehož gólfák zblízka zamířil za brankovou čáru. Asistence: Pavel Pýcha a Jan Kloz.
     
    53:30
    Po nepovedené střele se puku zmocnil Viktor Lang, který našel najetého Hlavu. Chomutovský odchovanec přenechal kotouč na Darbyho Llewellyna, jenž zamířil do brankáře. Milan Klouček kotouč neudržel, a tak se oba útočníci hnali do brankoviště, ale rozhodčí akci hvizdem přerušil.
     
    52:35
    Dušan Žovinec zachytil kotouč v roku vlastního pásma a z otočky vyhodil přes všechny čáry. Chomutovu se tak podařilo vystřídat unavenou čtveřici.
     
    52:07
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Rýgl – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:02
    Na modré čáře se elegantní otočkou zbavil soupeře Vít Seemann, který pak z otočky nahodil černou gumu na branku. Hostující brankář byl pozorný a puk hrudí zastavil.
     
    49:50
    Nejprve do přečíslení ujížděly České Budějovice a po chvíli i Chomutov. Obě mužstva nadějné akce překombinovala a ani nezakončila.
     
    48:58
    Filip Suchý našel na levé straně Sklenáře, jehož pokus mířil přesně pod břevno. Milan Klouček se nebál a maskou kotouč vyrazil nad branku.
     
    48:01
    Dělovku od modré čáry vyslal Jakub Suchánek, jehož pumelice byla nepřesná. Chomutovu se po chvíli podařilo posunout černou gumu ven z pásma.
     
    46:58
    Na branku Chomutova se hnal Zdeněk Doležal, který byl ze strany atakován. Jeho pokus zamířil jen do připraveného Dominika Pavláta.
     
    46:12
    Zakončením od modré čáry se prezentoval Viktor Lang, který branku přestřelil. České Budějovice vyhodily a za malou chvíli budou v plném počtu.
     
    44:17
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pavel Pýcha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:05
    Mohlo být vyrovnáno! Milan Klouček vyrazil střelu z levé strany před sebe, kde číhal Tomáš Pitule, kterému už stačilo trefit odkrytou branku, ovšem to se mu záhadně nepodařilo.
    43:22 Jan RUDOVSKÝ - 3:4
     
    43:22
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov rychle snižuje a opět žije! Filip Suchý vybojoval kotouč za brankou, který předal na Sklenáře. Zkušený útočník pak našel mezi kruhy JANA RUDOVSKÉHO, jehož pokus zamířil až za brankovou čáru. Asistence: Jakub Sklenář a Filip Suchý.
     
    42:51
    René Vydarený si najel až za branku Chomutova, odkud přihrál k levé tyči, kde se nacházel Lukáš Endál. Jeho zakončení mířilo k bližší tyči, ale Dominik Pavlát byl připraven.
     
    41:36
    V předbrankovém prostoru se znovu nacházel Darby Llewellyn, jenž mohl okamžitě snížit. Jeho pokus mířil těsně nad horní tyčku, Milan Klouček tak měl štěstí na své straně.
    40:24 Vít CHRISTOV - 2:4
     
    40:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Série odrazů pomohla Motoru, který tak odskakuje do dvoubrankového vedení! Babkova střela byla sražená mezi kruhy, kde se jí zmocnil Radek Prokeš. Jeho přihrávka pak mířila k pravé tyči, kde číhal VÍT CHRISTOV, jenž měl před sebou odkrytou svatyni. Asistence: Radek Prokeš a Jakub Babka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé části České Budějovice výrazně přidaly a hned to bylo znát. Po čtyřiceti minutách tak Motor zaslouženě vede. Chomutovu se v závěru třetiny podařilo vyrovnat, ovšem ještě před sirénou kapituloval. Pokud chtějí Piráti myslet na body, musejí zlepšit koncovku.

    Střely na branku: 18:29.
    Střely na branku ve druhé třetině: 8:14.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:27 René VYDARENÝ - 2:3
     
    39:27
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Babkova přihrávka měla oči a Motor se rychle vrací do vedení! Přihrávka totiž letěla od modré čáry, přes osu až na zadní tyč, kam si sjel obránce RENÉ VYDARENÝ. Zkušený harcovník pak po ledě propálil bezmocného Pavláta. Asistence: Jakub Babka a Albert Michnáč.
    38:17 Darby LLEWELLYN - 2:2
     
    38:17
    Piráti právě vstřelili branku!
    A máme znovu vyrovnáno, jelikož americký útočník využil přesilovou hru! DARBY LLEWELLYN dostal kotouč před branku, odkud zamířil přesně do šibenice. Situaci odnesla i Kloučkova láhev, kterou Pirát přesně trefil. Asistence: Nicolas Hlava a Dušan Žovinec.
     
    37:51
    Motor využil zaváhání domácího mužstva v rohu pásma a podařilo se mu tak vyhodit přes všechny čáry.
     
    37:05
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Karabáček – 2 min., hrubost + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Albert Michnáč.
     
    36:07
    Přihrávku za obranu dostal Darby Llewellyn, který se sám řítil před brankářem. Americký útočník před brankovištěm zabrzdil, ale Kloučkův betone nepřehodil.
     
    34:51
    Z modré čáry podél mantinelu sjel Pavel Pýcha, který okamžitě kotouč nahodil na branku. Dominik Pavlát zasáhl lapačkou a byl znovu atakovaný. To už nevydržel Radek Havel, který soupeře přitiskl na zadní mantinel.
     
    34:24
    Lukáš Blaha chtěl už střílet, ale měl proti sobě dva soupeře a tak volil přihrávku na Havla. Jeho zakončení letělo po ledě, a tak jej zastavil Milan Klouček betonem.
     
    34:01
    Vít Christov vjel do Dominika Pavláta, kterému odletěla maska. Chomutovský brankář je v péči lékaře, ale bude v pořádku!
     
    33:10
    Po chybě obrany se sám na domácího brankáře hnal Václav Karabáček, který chtěl Pavláta vymíchat. Ovšem ten udržel beton u tyče a zakončení soupeři nedovolil.
     
    31:43
    Po vyhraném vhazování se napřáhl Lukáš Blaha, jehož dělovka letěla jen doprostřed branky. Milan Klouček tak neměl problém tvrdou střelu zastavit.
    30:32 Martin BERÁNEK - 1:2
     
    30:32
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak to bylo bago až do prázdné branky! Albert Michnáč přihrál k pravé tyči, kde se nacházel Lukáš Endál. Ten celou situaci vyšperkoval přihrávkou na zadní tyč, odkud už neměl problém zakončit do odkryté části branky MARTIN BERÁNEK. Asistence: Lukáš Endál a Albert Michnáč.
     
    29:14
    Piráti se při vlastním oslabení hnali do přečíslení. Petr Stloukal naznačil střelu, kterou si rozmyslel a volil přihrávku před branku. Jeden z obránců se skvěle vrátila a celou akci Chomutovu překazil.
     
    28:48
    Dušan Žovinec získal černou gumu za vlastní brankou a vydal se do útoku, což na útočné modré nepochopil Darby Llewellyn, jenž kotouč odehrál pouze za branku.
     
    28:00
    Další nahození domácímu brankáři vypadlo, ale obránci černou gumu odehráli k mantinelu. Motor tak pokračuje v kombinaci a ohrožování branky.
     
    27:38
    Přihrávku na modré čáře převzal Pavel Pýcha, jenž okamžitě zakončil. Dominik Pavlát na dvakrát ukryl kotouč do lapačky a zachránil situaci.
     
    27:23
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Sklenář – 2 min., podrážení).
     
    26:47
    Nahozený kotouč dojel Jakub Sklenář, který hned přihrával před branku, ale spoluhráče nenašel. Následně od modré čáry zakončil Radek Havel, jenž nemířil přesně.
     
    25:07
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Jakub Štochl, do jehož pokusu vložil hůl Marek Tomica. ROCKNET ARÉNOU zazněla tyčka!
     
    24:45
    Chomutovský mladý brankář zaznamenal další snadný zákrok, když zastavil střelu od levého mantinelu.
     
    24:10
    Na ose hrací plochy se nacházel osamocený Jan Veselý, jehož pokus zastavil Radek Havel. Hostující celek ve druhé části přidal a Chomutov je pod velkým tlakem.
     
    23:18
    V přerušené hře se utvořili dvojičky, v nichž se pošťuchovali Vít Seemann a Lukáš Endál. Druhou dvojici tvořil Dušan Žovinec a některý ze soupeřů, rozhodčí do šarvátek rychle vstoupili.
     
    22:41
    Zakončením z pravého kruhu pro vhazování se pak prezentoval aktivní David Gilbert, jehož pokus do šibenice lapil Dominik Pavlát.
     
    22:25
    Před branku se z levé strany chtěl nacpat David Gilbert, jenomže Jakub Sklenář ho do brankoviště nepustil. České Budějovice zůstávají u kotouče a kombinují.
     
    21:47
    Už to vypadalo, že Motor bude ve třech v předbrankovém prostoru, ovšem prohození Havla se nepovedlo. Chomutov pak posunul černou gumu alespoň do středního pásma, kde ji nezpracoval Filip Suchý.
     
    21:23
    O nahození od levého mantinelu se pokusil Lukáš Blaha, který trefil hůl prvního bránícího hráče. Kotouč pak zamířil jen do ochranné sítě.
     
    20:21
    Hostující mužstvo se hrálo do přečíslení a celou akci na sebe vzal Vít Christov, jenž po ledě mířil ke vzdálenější tyči. Jeho pokus před sebe vyrazil Dominik Pavlát, který se tak stal hrdinou okamžiku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledovali jsme velmi atraktivní podívanou, která nabídla dvě branky, po jedné na každé straně. Stav je tak vyrovnaný, což může zejména Piráty hodně mrzet. Chomutovští totiž měli více vyložených šancí, ovšem zase České Budějovice byly více na kotouči. Jinak myslím, že se hraje nadstandardní hokej v Chance lize. Uvidíme, kterému mužstvu se podaří lépe druhá dvacetiminutovka.

    Střely na branku: 10:15.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Bez cizího zavinění upadl Jan Veselý, který poté narazil do hrazení. Chomutov pokračoval v akci a až po nepřesné Stloukalově střele se hra přerušila.
    17:58 Lukáš ENDÁL - 1:1
     
    17:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak Motoru končí vyrovnávací brankou! Jakub Babka našel přes celé pásmo u pravého mantinelu LUKÁŠE ENDÁLA, jehož pokus z jedné zamířil přesně k bližší tyči. Dominik Pavlát se tentokrát nestihl přesunout. Asistence: Jakub Babka a René Vydarený.
     
    17:31
    Nahozením od modré čáry se prezentoval René Vydarený, jehož snažení tečoval do protipohybu brankáře Jiří Šimánek. Ovšem kotouč zamířil jen vedle levé tyče.
     
    16:47
    Nahození ze středního pásma chtěl Milan Klouček rychle rozehrát, ale celou situaci si rychle rozmyslel a hru raději přerušil.
     
    16:14
    Chomutovští jeli ve čtyřech na dva obránce. Přihrávku ve druhé vlně převzal Nicolas Hlava, který jen těsně přestřelil hodní tyčku českobudějovické svatyně.
     
    15:17
    V přečíslení našel Filip Suchý spoluhráče před brankou. Jan Rudovský udělal kličku do forhendu, ovšem zakončením zamířil do brankářovy lapačky.
     
    14:28
    Po pravé straně se do útočného pásma hnal Nicolas Hlava, jehož pokus byl obráncem sražen do ochranné sítě. Bude se vhazovat po pravici Milana Kloučka.
     
    14:00
    Motor ale pokračoval v kombinaci, která skončila po nahození od modré čáry. Pokus Dominik Pavlát dobře viděl, a tak neměl problém zasáhnout.
     
    13:37
    Do útočného pásma najel Zdeněk Doležal, který si to od mantinelu namířil na osu, odkud se pokusil o prohození obránce. Ovšem kotouč byl sražen k mantinelu.
     
    13:05
    Tentokrát se už hra přerušuje, jelikož další zakončení zlikvidoval Dominik Pavlát. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    12:45
    Na modrou čáru dostal nabito Conor Allen, jehož rána z jedné byla nepřesné. Puku se pak zmocnily České Budějovice, které pokračují v kombinaci.
     
    12:11
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Chrpa – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:03
    Josef Koláček kouzlil za brankou a následně našel ve vyložené pozici Jakuba Chrpu. Ten měl na holi druhou branku Chomutova, ale zamířil těsně nad břevno.
     
    10:31
    Po nepovedeném pokusu se k dorážce u levé tyče dostal Zdeněk Doležal, Dominik Pavlát mezeru rychle utěsnil, ale branka vypadla z obvyklého postavení.
     
    10:21
    Chomutovští se nacházeli pod tlakem a nepodařilo se jim rozehrát. Radek Havel pak vyhrál souboj v rohu a raději vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    09:54
    Pěknou ránou z jedné se od modré čáry prezentoval Pavel Pýcha, který mířil k levé tyči. Ovšem Dominik Pavlát vytáhl další zákrok, tentokrát svou širokou hokejkou.
     
    09:15
    Od levého mantinelu vystřelil Albert Michnáč, který byl atakován, a tak zamířil jen do oblouku branky. Piráti pak otočili hru, ale přečíslení se jim nevydařilo.
     
    08:27
    Jan Rudovský našel před brankou Jakuba Sklenáře, který jen nastavil hůl. Jeho zakončení vyrazil před sebe Milan Klouček a k dorážce se dostal ještě Filip Suchý, jenž nepřehodil brankářův beton.
     
    07:42
    Další zakončení Českých Budějovic bylo nepřesné a zamířilo do zadního mantinelu. Domácí jednička si na kotouč počkala u tyče a přerušila hru.
     
    07:07
    Z levé kruhu se kruhu se napřáhl Zdeněk Doležal, který mířil na první tyč. Dominik Pavlát si připsal další úspěšný zákrok, když zasáhl vyrážečkou.
     
    06:14
    Po vyhraném vhazování se střelou od modré čáry prezentoval Jakub Babka, jehož pokus vyrazil domácí brankář před sebe. Po puku se natahoval hráč Motoru, ale byl atakován.
     
    05:54
    Přihrávku od dlouhého mantinelu dostal mezi kruhy Radek Prokeš, který nastavil hůl a poslal kotouč po ledě k pravé tyči. Dominik Pavlát byl pozorný a betonem zasáhl.
     
    05:24
    Jakub Štochl našel na útočné modré čáře Stloukala, jenž neměl rychlost, a tak rychle zápěstím vystřelil do horní poloviny branky. Hostující brankář pokus schoval do lapačky.
     
    04:28
    Od zadního mantinelu našel Filip Suchý před brankou Rudovského. Jeho zakončení z pravého kruhu mířilo k bližší tyči, kde se nacházel připravený Milan Klouček.
     
    04:08
    České Budějovice se pokusily o dlouhou přihrávku, která byla nepřesná. Následuje vhazování po levé ruce hostujícího maskovaného muže.
     
    03:32
    Po nahození od modré čáry mezi kruhy zamířil Jakub Chrpa, který se snažil tečovat černou gumu. Ovšem kotouč letěl jen do rohu útočného pásma Chomutova.
     
    02:32
    Lukáš Endál přihrál na modrou čáru, kde se nacházel Pavel Pýcha. Ten se rozhodl jen pro nahození a Piráti už jsou v plném počtu.
    01:31 Jakub ŠTOCHL - 1:0
     
    01:31
    Piráti právě vstřelili branku!
    Při hře ve čtyrech byli Piráti aktivnější a dávají úvodní branku. V předbrankovém prostoru se nacházel mladý obránce JAKUB ŠTOCHL, jehož pokus se od horní tyčky odrazil za brankovou čáru. Milan Klouček byl v tuto chvíli bez šance. Asistence: Nicolas Hlava.
     
    01:04
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jan Kloz – 2 min., podrážení).
     
    00:48
    Na vrcholu levého kruhu byl připraven Zdeněk Doležal, jehož pokus mířil do horní části branky, ovšem puk zastavil v předbrankovém prostoru Jiří Šimánek.
     
    00:34
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Rýgl – 2 min., podrážení).
     
    00:10
    Tak a jdeme na to, šlágr Chance ligy byl právě rozehrán! Úvodní vhazování vyhrál Radek Prokeš, a tak České Budějovice mají právo první útočné akce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Rýgl, Žovinec, Blaha, R. Havel, Štochl, Lang, Seemann – Rudovský, Suchý, J. Sklenář – Stloukal, Pitule, Hlava – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – Matyáš Svoboda, Koláček, Chrpa.

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Allen, Pýcha, Babka, Vydarený, Suchánek, Lytvynov – Karabáček, Gilbert, M. Novák – Beránek, J. Kloz, Šimánek – Holec, Prokeš, Christov – Z. Doležal, Michnáč, Endál – J. Veselý.

    Rozhodčí: Pavlovič, Čáp – Tvrdík, Šimán.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, tentokrát už z potemnělé ROCKNET ARÉNY. Dominik Pavlát už čeká v útrobách stadionu a jistě ho budou následovat i další hráči. Za malou chvíli začne rozbruslení a my si mezitím představíme sestavy obou soupeřů.
     
    Souboj dvou nejlepších mužstev Chance ligy startuje na severu Čech od tradičních 17 hodin 30 minut. Pokud se nedostanete přímo do ochozů ROCKNET ARÉNY, je pro vás připraven podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Pojďme se společně bavit hokejem!
     
    Oba celky se v letošní sezóně utkaly třikrát, dvakrát se z vítězství radovaly České Budějovice a jednou Piráti. Chomutovští vyhráli poslední souboj, jenž se odehrál na jihu Čech. A tak můžeme sledovat zajímavé střetnutí, které uvidí ROCKNET ARÉNA.

    26.12.2019 České Budějovice – Chomutov 2:5
    20.11.2019 České Budějovice – Chomutov 6:4
    02.10.2019 Chomutov – České Budějovice 1:4
     
    ROCKNET ARÉNA uvidí souboj dvou nejlepších celků Chance ligy. Hůře jsou na tom v tabulce Piráti, kterým patří druhá příčka, když získali pětasedmdesát bodů. V posledních zápasech se Chomutovští vzchopili a díky vítězstvím stoupají vzhůru. Ovšem na druhé pozici mají pouze dvoubodový náskok před Vsetínem a Přerovem. V posledních třech duelech pak svěřenci Miroslava Buchala netratili ani bod, a tak se dá počítat s tím, že si to s Českými Budějovicemi dnes rozdají v plné parádě. Jenomže Motor je v druhé nejvyšší české soutěži bezkonkurenční, vždyť v základní hrací době prohrál pouze třikrát a stejný počet porážek zaznamenal také v prodloužení či nájezdech. Jihočeši tak posbírali sto dva bodů a v posledních pěti zápasech vždy plnohodnotně zvítězili.

    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI:

    Piráti Chomutov

    Petr Stloukal 39 bodů (20+19)
    Nicolas Hlava 29 bodů (10+19)
    Tomáš Pitule 29 bodů (8+21)

    ČEZ Motor České Budějovice

    Pavel Pýcha 45 bodů (10+35)
    Marin Novák 32 bodů (14+18)
    Karel Plášil 31 bodů (5+26)
     
    Vítám vás u dalšího střetnutí Chance ligy, která nabrala kvapíkové tempo. V utkání, které se odehraje na severu Čech se představí Piráti Chomutov a suverénní ČEZ Motor České Budějovice, které budou plnit roli favorita.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 2. Štochl (Hlava), 39. Llewellyn (Hlava, Žovinec), 44. Rudovský (J. Sklenář, Suchý) – 18. Endál (Babka, Vydarený), 31. Beránek (Endál, Michnáč), 40. Vydarený (Babka, Michnáč), 41. Christov (Prokeš, Babka), 55. Šimánek (Pýcha, J. Kloz), 56. Z. Doležal


    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Rýgl, Žovinec, Blaha, R. Havel, Štochl, Lang, Seemann – Rudovský, Suchý, J. Sklenář – Stloukal, Pitule, Hlava – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – Matyáš Svoboda, Koláček, Chrpa.
    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Allen, Pýcha, Babka, Vydarený, Suchánek, Lytvynov – Karabáček, Gilbert, M. Novák – Beránek, J. Kloz, Šimánek – Holec, Prokeš, Christov – Z. Doležal, Michnáč, Endál – J. Veselý.

    Rozhodčí: Pavlovič, Čáp – Tvrdík, Šimán

    Diváci: 2 001
    thejrc.org