Parma – AS Řím 0:2 (kon.)
konec
Parma Calcio 1913
0:2 (0:0)
AS Řím
Čtvrtek 16.01.2020, 21:15 • Stadio Ennio Tardini, Parma • Italský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.
     
    V osmifinále italského poháru se spolu utkávají celky Parma Calcio 1913 a AS Řím. Papírovým favoritem bude hostující celek, nicméně ani domácí nedají svou kůži zadarmo a do další fáze budou chtít postoupit.
     
    Parma Calcio 1913

    Domácí museli na cestě do osmifinále zdolat dvojici druholigových soupeřů. Nejprve si poradili s Benátkami 3:1, aby na domácí půdě vyřadili i Frosinone po výsledku 2:1, který však Parmě zařídil až ve druhé minutě nastaveného času Hernani z pokutového kopu. V ligové soutěži pak najdeme Parmu na průběžném sedmém místě, což je jistě pro tým z provincie Emilia-Romagna velmi příjemné umístění. V posledním kole pak Parma na domácí půdě zdolala Lecce 2:0. Stejným výsledkem skončil též poslední vzájemný duel s AS Řím, který proběhl 10. listopadu v Parmě.
     
    AS Řím

    Pro celek z hlavního města jde o první představení v rámci letošního ročníku italského poháru. Pokud se podíváme na ligovou tabulku, najdeme Římany na průběžné páté příčce, kam se sesunuli po posledních dvou porážkách od obou ligových turínských celků. Zvláště domácí porážka s FC se příliš nečekala. Nejlepším střelcem římského mužstva je kanonýr z Bosny a Hercegoviny Edin Džeko, který v Serii A zatím nastřílel sedm branek a na další tři přihrál, tudíž ho opět můžeme označit za klíčovou postavu týmu. Nepříjemností posledního zápasu s Juventusem je kromě prohry i vážné zranění talentovaného Zaniola, jenž si poranil koleno a sezóna pro něj skončila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali domácí fotbalisté, kteří vyslali dlouhý nákop, jenž zvládl udržet Cornelius. Vytáhlý Dán vrací dozadu a Parma se přihrávkami dostala na vlastní polovinu.
     
    2
    Povedená kombinace skončila špatným zpracováním, které předvedl slovinský internacionál Jasmin Kurtić. Míč mu uskočil mimo hrací plochu.
     
    3
    Hostující fotbalisté si přihrávají na vlastní obranné polovině. Do kombinace zapojili dokonce vlastního brankáře Lópeze.
     
    4
    Do šance se dostával Diego Perotti, jenže hrudníkem si míč prodloužil příliš daleko, takže Colombi před ním zvládl zakročit.
     
    5
    Cengiz Ünder se odhodlal ke střele zpoza pokutového území, leč jeho pokus zblokoval jeden z bránících hráčů a míč pak snadno získal Simone Colombi.
     
    6
    Andreas Cornelius se řítil sám na branku, nicméně pomezní po chvilce zvedl praporek, takže se píská ofsajd. Cornelius stejně útok zakončit nedokázal.
     
    7
    U postranní čáry proběhl velký boj o míč, který nakonec vyvezl Juraj Kucka. Slovenský středopolař však na soupeřově polovině míč ztratil.
     
    8
    Napadající Cornelius nadělal trochu starosti hostující defenzivě, která raději vrací až na brankáře Lópeze.
     
    9
    Z pravé strany přiletěl do předbrankového prostoru Parmy vysoký centr, který nevypadal vůbec nebezpečně, ovšem obránce neodvracel nejjistěji, takže nakonec se k míči dostal Kolarov. Ten poslal centr jen do před ním clonícího soupeře.
     
    10
    Colombi musel zasahovat po soupeřově zakončení. Ze všeho rezultuje rohový kop, po němž opět v akci brankář Parmy, který vyboxoval nepříjemný vrácený míč mimo vápno. K míči se dostal Ünder, ale míří hodně nepřesně.
     
    11
    Nikola Kalinić vyslal pokus zpoza šestnáctky, ovšem rána byla zblokována jen na roh. Po něm už se Parma ubránila, jelikož Pellegrini poslal hodně nepřesný centr.
     
    12
    Opět z pravé strany centroval Lorenzo Pellegrini, ale znovu nepříliš úspěšně, takže zformovaná defenzivní řada Parmy si poradila.
     
    13
    Za míčem se dral Jasmin Kurtić, který ale v souboji skluzem poslal k zemi Manciniho, takže se píská útočný faul.
     
    14
    Při předchozím zákroku si navíc slovinský fotbalista ublížil, takže se chvíli nezvedal, ale po krátké pauze už je opět na nohou.
     
    15
    Kolarov si na levé straně vzal na starost autové vhazování, které ale poslal pouze dozadu na Chrise Smallinga. Posléze hosté o míč už na soupeřově polovině přišli.
     
    16
    Cengiz Únder se pokusil přejít přes dvojici soupeřů, ale končí na trávníku, což následně i Pellegrini, takže sudí jeden ze zákroků posuzuje jako nedovolený.
     
    17
    Exekuci standardní situace si vzal na starost zkušený Aleksandar Kolarov. Jeho střelecký pokus však zamířil pouze do zdi. Míč se k Srbovi odrazil zpět, ale ten znovu napálil jen soupeře ve zdi.
     
    18
    Luca Siligardi byl v souboji se Smallingem faulován, takže se píská faul na obranné polovině Parmy.
     
    19
    Diego Perotti se nechal soupeřem přechytračit a odkopl míč na rohový kop. Ovšem po něm domácí nic zajímavého vymyslet nedokázali a sudí píská přestupek proti pravidlům v podání Corneliuse.
     
    20
    Cengiz Ünder vymyslel téměř geniální přihrávku. Míč poslal za obranu Parmy a Perottimu chyběl snad jediný krok, aby zakončoval ve výhodné pozici.
     
    21
    Pau López vyběhl z branky hodně daleko a místo míče zasáhl soupeře, nicméně španělského brankáře zachraňuje fakt, že soupeř byl přichycen v ofsajdu.
     
    22
    Hra se opět přesouvá na obrannou polovinu Parmy, kde se zatím nacházíme mnohem častěji než na druhé straně.
     
    23
    Cristante poslal centr na pravou stranu na Florenziho, který ale neměl šanci zachytit míč na hrací ploše.
     
    24
    Diego Perotti končí na trávníku po zákroku Lauriniho, který soupeře stáhl k zemi. Faul sice volal po žlutém trestu, ale sudí vše řeší pouze varováním.
     
    25
    Kolarov svou přihrávku napálil do Kucky, od něhož se míč odrazil za postranní čáru. Autové vhazování pro AS Řím.
     
    26
    Snaha o rychlý útok Parmy. Luca Siligardi se pokusil obhodit Cristanteho, což se mu ale nepovedlo, takže míč se vrací na kopačky hostů.
     
    27
    Prudký centr měl letět do pokutového území, kde nabíhal Kalinić, ale Chorvat neměl příliš šancí se k míči vůbec dostat, natož aby s ním něco provedl.
     
    28
    Florenziho centrovaný míč dokázal odvrátit pozorný Vincent Laurini. Poté zakončil Florenzi jen do soupeře a uvidíme roh.
     
    29
    Po rohovém kopu zakončoval Nikola Kalinić, avšak soupeřova defenziva míč ke svému brankáři nepustila.
     
    30
    Dánský útočník Cornelius a ofsajd, to je dnes nerozlučná dvojice. Urostlému fotbalistovi je opět máván tento přestupek, ovšem tentokrát šlo o hodně těsnou situaci.
     
    31
    Chris Smalling vyvezl míč až na útočnou polovinu, kde se mu dokonce podařilo vybojovat výhodu autového vhazování. Následně Dermaku fauluje Kaliniće poblíž vlastního vápna.
     
    32
    Míč si opět postavil Aleksandar Kolarov. Centr do šestnáctky si našel Gianluca Mancini, ale hlavou mířil vysoko nad.
     
    33
    Velmi šikovně udržel míč proti dvěma soupeřům Laurini, nicméně nic zásadního nakonec nevymyslel a ještě při Smallingově přihrávce zahrál rukou.
     
    34
    Ünder si na levé straně všiml nabíhajícího Kolarova, jemuž adresoval přihrávku. Ta ale byla poměrně prudká a Srb nemohl míč stihnout ve hře.
     
    35
    Turek opět v akci, kdy se zlobí na pomezního sudího, který dle jeho názoru obral AS o rohový kop po zásahu Pezzely. Verdikt však rozhodčí určitě měnit nebude, i kdyby snad měl Ünder pravdu, o čemž lze polemizovat.
     
    36
    V posledních minutách nesledujeme žádné zajímavější fotbalové akce a hra se dá označit za sotva průměrnou.
     
    37
    Vincent Laurini dostává žlutou kartu poté, co podkopl unikajícího Diega Perottiho, který dlouho odolával tlaku dvojice soupeřů.
     
    38
    Mancini před soupeřem u postranní čáry raději odvrátil, takže vhazovat budou domácí fotbalisté.
     
    39
    Poločas se pomalým tempem blíží do svého závěru a zatím jsme žádnou vyloženou brankovou příležitost neviděli. O něco aktivnějším týmem jsou určitě favorizovaní hosté.
     
    40
    Nikola Kalinić byl faulován Mateem Scozzarellou, takže u míče na útočné polovině zůstávají hosté.
     
    41
    Ovšem Lorenzo Pellegrini si vzal příliš velké sousto a míč poslal mimo hrací plochu při snaze o uvolnění.
     
    42
    Amadou Diawara ve snaze dostat se k míči povalil soupeře, takže hrát mohou domácí.
     
    43
    Útočná aktivita domácím příliš dlouho nevydržela a na polovinu soupeře se opět vypravili hosté. Centr Manciniho však odvrací pozorná obrana Parmy.
     
    44
    Na levé straně se Perotti uvolnil přes jednoho soupeře, aby ihned vzápětí ztroskotal na druhém.
     
    45
    Diego Perotti vyslal z levé strany centr do pokutového území, kde se však nikdo ze spoluhráčů nenacházel.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první polovinu utkání, ve které jsme toho příliš fotbalového sledovat nemohli. O žádné velké brankové příležitosti se rozhodně hovořit nedá. O něco aktivnějším pojetím se prezentoval celek z hlavního města, avšak nedokáže se dostávat do míst, z nichž by hrozilo nebezpečí pro branku soupeře, takže se zatím jedná o platonický tlak. Uvidíme, zda se ve druhé půli dočkáme alespoň jedné branky, nebo zda se bude utkání prodlužovat. Druhá půle začne přibližně v 22:17.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhé půle již nezasáhne Andreas Cornelius, kterého nahradí Roberto Inglese.
     
    47
    Velmi podařená přihrávka mířila na Roberta Ingleseho, ovšem nově příchozí útočník zřejmě okopíroval kolegu, jehož vystřídal, takže i on se nacházel v ofsajdu.
     
    48
    Amadou Diawara přenesl hru hodně nepřesně na levou stranu, ale Kolarov se stihl vrátit a udržet míč ve hře.
     
    49
    Juraj Kucka vypustil jedovatou pumelici, která se ještě otřela o soupeře a pořádně vystrašila Lópeze, ale následně se pouze vykopává od branky. Zde se tedy sudí zmýlili.
     
    50
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Konečně jsme se dočkali branky. LORENZO PELLEGRINI si narazil míč s Kalinićem, který mu velmi dobře vrátil proti noze a hostující hráč se trefil přesně na zadní tyč.
    50. Lorenzo PELLEGRINI - 0:1
     
    51
    Na hrací ploše se spustilo zavlažování, takže se hra samozřejmě přerušuje, dokud se situace nevyřeší.
     
    52
    Všechno je již vyřešeno a můžeme pokračovat ve hře. Míč na Ingleseho byl příliš dlouhý a mizí mimo hrací plochu.
     
    53
    Hosté i nadále pokračují v kombinaci s míčem u kopaček. Zatím se ale drží na vlastní polovině.
     
    54
    Cengiz Ünder poslal na trávník unikajícího soupeře, za což vidí žluté varování.
     
    55
    Giuseppe Pezzella sice vybojoval rohový kop, ale situace je nakonec vyhodnocena jako ofsajdová, takže hrát mohou hosté.
     
    56
    Nikola Kalinić mohl provést rychlý výpad na soupeřovu polovinu, v čemž se mu rozhodl zabránit Kastriot Dermaku. Albánec Chorvata stáhl k zemi a dostává žlutý trest.
     
    57
    Další žlutý trest. Ten nyní dostává Lorenzo Pellegrini, který přiletěl jako utržený vagón do souboje s Barillou.
     
    58
    Pau López nyní vůbec nespěchal s rozehrávkou a z ochozů se ozývalo nesmělé pískání.
     
    58
    Velmi zajímavá příležitost pro Parmu. Kurtić našel ve vápně Ingleseho, ten se obtočil kolem soupeře, ale nastřelil pouze dobře postaveného brankáře.
    58. Slušná příležitost pro domácí
     
    59
    Další nedovolený zákrok. Obětí faulu se tentokráte stal Diego Perotti, jehož nedovoleně atakoval Juraj Kucka.
     
    61
    Hosté v posledních minutách úplně vypadli z role a Parma cítí šanci na srovnání skóre.
     
    62
    Dermaku se přilepil na soupeře a opět si počínal nedovoleně. Nebezpečné počínání domácího fotbalisty, který už má na svém kontě žlutou kartu.
     
    63
    Florenzi neprocpal svůj centr přes bránícího soupeře. K míči se ještě přihnal Mancini, ale v tísni napálil míč hodně nepřesně.
     
    64
    Z větší dálky vystřelil jeden z domácích hráčů a López nepředvedl zrovna jistý zákrok. Vyrazil jen do strany, ale dobíhající Inglese byl v ofsajdu.
     
    65
    Simone Iacoponi nahrazuje na hrací ploše francouzského fotbalistu Vincenta Lauriniho.
     
    66
    Cengiz Ünder se snažil proniknout po pravé straně, ale neměl potřebnou rychlost, takže mu soupeř míč dokázal ukopnout do autu.
     
    67
    Diego Perotti si to namířil vstříc soupeřově brance středem pole. Když už doběhl příliš daleko, poslal ho k zemi pronásledující Juraj Kucka.
     
    68
    Nikola Kalinić byl Ünderem vyslán do úniku, ale místo postupu vpřed zvolil střelu, kterou dokázal Colombi vytěsnit.
     
    69
    Míč po rohovém kopu letěl na zadní tyč, kde však Chris Smalling nedokázal zakončit.
     
    70
    Dejan Kulusevski přichází na hrací plochu a nahrazuje Scozzarellu. Na druhé straně se střídá poprvé. Místo Perottiho si zahraje Justin Kluivert.
     
    71
    Nedovoleným zákrokem na Juraje Kucku se prezentoval velezkušený Aleksandar Kolarov.
     
    72
    Střelecký pokus si připisuje Nikola Kalinić, avšak jeho ránu dokázal pokrýt Simone Colombi.
     
    73
    Hosté mají míč na kopačkách a drží se na útočné polovině. Zatím jsou však poměrně daleko od soupeřovy branky.
     
    74
    Alessandro Florenzi nastřelil ruku Barilly, takže uvidíme pokutový kop hostujícího celku!
    74. Barillà zahrál rukou v pokutovém území
     
    76
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Exekuci pokutového kopu si vzal na svá bedra LORENZO PELLEGRINI, který poslal brankáře na druhou stranu, než kam vypustil svoji umístěnou ránu. Velmi dobře provedená penalta.
    76. Lorenzo PELLEGRINI - 0:2
     
    77
    Juraj Kucka mohl dostat zajímavou přihrávku vstříc brance, jenže López perfektně přečetl hru a před Slovákem míč ukopl do bezpečí.
     
    78
    Dejan Kulusevski byl faulován nedaleko soupeřova pokutového území, takže bude k vidění standardní situace.
     
    79
    Alessandro Florenzi odchází ze hřiště, na kterém ho nahrazuje Bruno Peres.
     
    82
    Střelec dvou branek Lorenzo Pellegrini má nějaký zdravotní problém, který potřebuje lékařské ošetření.
     
    83
    Po kratším ošetření se Lorenzo Pellegrini vrací na hrací plochu. Hosté zároveň chystají poslední střídání.
     
    84
    Na nějaký větší návrat do utkání v podání Parmy to momentálně nevypadá. Hosté kontrolují hru.
     
    85
    Syn slavného otce vypustil povedenou pumelici. Kluivertovu ránu dokázal Colombi vytěsnit na roh.
     
    86
    Lorenzo Pellegrini už ve hře pokračovat nebude a na hrací ploše ho nahrazuje Jordan Veretout.
     
    87
    Domácí ve snaze vstřelit alespoň čestnou branku kombinují s míčem u kopaček.
     
    88
    Nakonec domácí míč ztratili a kupředu směřoval Kalinić, který však byl faulován.
     
    89
    Hostům se podařilo vybojovat výhodu rohového kopu. Po něm zakončoval Kluivert, ale trefil jen Kucku. Hosté ještě mají další roh.
     
    90
    Ünder se pěkně uvolnil na pravé straně pokutového území, ale Pezzellu neprostřelil.
     
    90
    Druhá polovina utkání se nám nastaví o 3 minuty.
     
    90+1
    Hosté drží míč na kopačkách a už zřejmě v poklidu dohrají zbytek utkání, které téměř jistě dovedou k postupu do další fáze poháru.
     
    90+2
    Kolarov se snažil přenést hru na pravou stranu, ale záměr se mu uskutečnit nepodařilo. Domácí však po zisku míče velmi rychle ztrácí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou i druhou polovinu utkání, která byla přeci jen znatelně zajímavější než první poločas. Dokonce jsme se dočkali dvou branek, o které se v obou případech postaral Lorenzo Pellegrini. Nejprve trefil přesně na zadní tyč, aby následně proměnil i nařízený pokutový kop. Hosté si postup za svůj výkon jednoznačně zasloužili a ve čtvrtfinále italského poháru poměří síly s Juventusem Turín. Domácí toho příliš zajímavého nepředvedli, a proto v letošním ročníku domácího poháru končí. Pro dnešek je to ode mě všechno, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 17:10. (23:08:55)

    Pavel Černý

    Branky: 50. Pellegrini, 76. Pellegrini (pen.)

    Karty:   37. Laurini (PRM), 56. Dermaku (PRM) – 54. Ünder (ASR), 57. Pellegrini (ASR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 17:10.
    Parma Calcio 1913: Colombi – Laurini (65. Iacoponi), Dermaku, Gagliolo, Pezzella, Kurtić, Scozzarella (70. Kulusevski), Barillà, Siligardi, Kucka, Cornelius (46. Inglese)
    Náhradníci: Sepe – Alastra, Iacoponi, Hernani, Brugman, Alves, Darmian, Goglino, Inglese, Kulusevski

    AS Řím: López – Florenzi (C) (79. Peres), Mancini, Smalling, Kolarov – Diawara, Cristante – Ünder, Pellegrini (86. Veretout), Perotti (70. Kluivert) – Kalinić
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Veretout, Çetin, Santon, Jesus, Peres, Kluivert

    Rozhodčí: Pairetto – Bresmes, Baccini
    bahis siteleri