Alanyaspor – Kayserispor 5:1 (kon.) | Başakşehir – Yeni Malatyaspor 4:1 (kon.) | Gaziantep – Fenerbahce 0:2 (kon.)
konec
Istanbul Başakşehir FK
4:1 (4:0)
Yeni Malatyaspor
Sobota 18.01.2020, 15:00 • Başakşehir Fatih Terim Stadium, Istanbul • Turecká Superliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na 18. kolo Turecké Superligy, a to konkrétně na utkání Istanbul Başakşehir FK – Yeni Malatyaspor. Domácí celek se úspěšně drží na druhé pozici, což z nich dnes dělá velké favority. Výkop je stanoven na 15:00.
     
    Istanbul Başakşehir FK drží krásnou druhou příčku s 33 body. Na první Sivasspor ztrácí pouhé čtyři body, tudíž dnešní výhra by jim výrazně pomohla. Baseksehir již přes deset utkání neprohrál, tudíž bilance je opravdu výtečná. Jejich dnešním soupeřem bude Yeni Malatyaspor, jenž se drží až 8. příčce. Domácí Baseksehir do utkání vstoupí bez marodky a hlavně s nejspíš vyprodaným stadionem.
     
    Yeni Malatyaspor je na 8. příčce s 24 body. Hráčům se v posledních pěti utkání příliš nedaří. Na kontě totiž mají 2 remízy, 2 prohry a pouze jednu výhru. Ta nastala 15.12. na stadionu Besiktase, a to překvapivě 2:0. Od té doby to však šlo z kopce. Hosté do utkání vstoupí s dvěma zraněnými hráči, což je zrovna proti Baseksehiru nepříjemné.
     
    Vzájemná utkání

    12.10.2019 – Malatyaspor – Baseksehir
    18.8.2019 – Malatyaspor – Baseksehir
    3.3.2019 – Malatyaspor – Baseksehir
    1.10.2018 – Baseksehir – Malatyaspor 1:1
    6.4.2018 – Baseksehir – Malatyaspor 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Clichy, Epureanu, Ponck, Caiçara – Kahveci, Tekdemir – Elia, Ba, Višća – Crivelli.
    Náhradníci: Babacan – Topal, Frei, Behich, Okechukwu, Gulbrandsen, Ucar, Aleksić, Özcan, Škrtel.

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, A. Mina, Hadebe, Aytaç – Acquah, Yalcin – Guilherme, Bifouma, Fofana – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – Ildiz, Kas, Özdemir, Töre, M. Yıldırım, Akbaş, Čaalalí, Donald, Bulut.

    Rozhodčí: S. Tokat – T. Ongun, Í. Uyarcan.
     
    Hráči obou týmů jsou již připraveni na hřišti. Domácí dnes nastupují v oranžových dresech, zatímco hosté v dresech šedých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    o úvodní výkop se postarali hosté, kteří se místo nákopu dopředu přesunuli na vlastní polovinu, odkud začnou první útok utkání.
     
    2
    Hosté se již pokoušeli o nějaké to zahrození, a to pomocí centru z pravé strany. Guilherme však zvolil příliš velkou razanci a míč putoval jen do zámezí.
     
    3
    Malatyaspor zahrával první rohový kop v zápase, jenž putoval na zadní tyč, kde se o hlavičku snažil Thievy Bifouma. Obrana však byla úspěšnější
     
    4
    Po úvodním tlaku hostů, nadešla i nějaká akce ze strany domácích. Domácí kombinovali co to šlo, jenže na přihrávku po levé straně nikdo nezareagoval a situace tak skončila jen s pískotem diváků.
     
    5
    Kdyby byl Eljero Elia rychlejší, jeho spoluhráči mohli klidně běžet volně na bránu, on však zpanikařil a přihrál pouze do protihráče.
     
    6
    Gaël Clichy hledal Demba Bu za obranou, jeho dalekonosný centr ale skončil jen v zámezí. Centr měl totiž příliš velkou rychlost.
     
    8
    Utkání se v posledních dvou minutách poměrně uklidnilo a k vidění jsou pouze přihrávky ze strany na stranu. Uvidíme, co nám přinesou následující minuty.
     
    9
    Arturo Mina nečestně odtavil domácího Kahveciho. Baseksehir tak bude zahrávat nadějný přímý kop!
     
    10
    Skóre se nemění. Přímý kop putoval na hlavičku Edina Višči, ten ale na poslední chvíli nedokázal míč hojně trefit a následoval jen odkop od brány.
     
    11
    Do úniku po pravé straně, se vydal rychlý Moryké Fofana, jenž vystřelil zpoza malého vápna. Brankář Gunok však nic za svá záda nepustil!
     
    13
    Hosté zahrávali další rohový kop, který sice putoval do středu vápna, kde následně nastala velká šance. Ovšem hlavičkující útočník zahrával rukou!
     
    15
    Gaël Clichy a Demba Ba si dnes na míči hodně rozumí. Znovu to dokázali pár sekund zpátky, když po dlouhém centru Demba Ba našel ještě jednoho ze spoluhráčů, ten už ale neprošel přes hojnou obranu hostů.
     
    16
    Hosté dnes mají na lavičce nového hráče, jenž přišel z Kayserisporu. Jedná se o 36 letého Umuta Buluta. Uvidíme, zda mu dnes trenér dá šanci a zapíše si tak debut v dresu Malatyasporu.
     
    18
    Issam Chebake nedokázal lehce odstavit rychlého Dembu a musel si tak jednoduše pomoct faulem. Pro domácí je tu opět přímý kop.
     
    21
    Istanbul Başakşehir právě vstřelil branku!
    Máme tady první branku!! Domácí měli během tří minut k dispozici až tři přímé kopy. Do branky nakonec zapadl až ten poslední. Míč putoval přesně na brankáře Farnolleho, který balón pouze vyboxoval, a to přímo na kopačku EDINA VIŠČI.
    21. Edin VIŠĆA - 1:0
     
    23
    Domácí se ihned chtěli dostat do dvoubrankového vedení, stopku jim ale vystavila na hranici vápna, obrana Malatyasporu.
     
    25
    Není to gól!! Baseksehir zahodil tutovou šanci na gól. Nejdříve zakončoval placírkou Eljero Elia, brankář mu na jeho pokus však vyzrál. Následně se do dorážky a zároveň do odkryté sítě rval Enzo Crivelli. Poslední obránce hostů však vlétl do střely a zachránil tak lehkou branku.
     
    27
    Istanbul Başakşehir právě vstřelil branku!
    Tak to je rychlovka! Domácí se dostávají již do dvoubrankového vedení, a to díky centru a následné hlavičce Edina Višči. Po hlavičce získal odražený míč DEMBA BA, jenž vystřelil a zpoza vápna prostřelil brankáře.
    27. Demba BA - 2:0
     
    29
    Tentokrát tu máme faul ze strany domácích. Přímý kop tak po dlouhé době uvidíme i na druhé straně.
     
    30
    Tak nakonec to není 3:0! Demba Ba podle VAR zahrál v brankovišti rukou, což mu výrazně pomohlo k překonání obránců. Skóre tak stále zůstává 2:0.
     
    32
    Žlutou kartu dostává İrfan Can Kahveci (Istanbul Başakşehir FK).
     
    33
    Istanbul Başakşehir právě vstřelil branku!
    Tak přece jen je to třetí branka! Edin Višća připravil ÍFRANU CANU KAHVECIMU výrazný prostor pro střelu z dálky a to se také povedlo. KAHVECI vymetl šibenici hostující branky a posílá tak svůj tým do herní pohody.
     
    34
    Thievy Bifouma chtěl okamžitě snížit, místo toho ale v brankovišti fauloval a odnáší si žluté překvapení.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Thievy Bifouma (Yeni Malatyaspor).
     
    36
    Baseksehir měl namále! Adis Jahović neváhal a rovnou z hranice malého vápna vypálil pořádnou dělovku. Brankář mu ji ale ještě lépe vyrazil na rohový kop.
     
    37
    Roh byl sice slušně zahraný, to však nemění nic na tom, že nebyl gólový.
     
    38
    Domácí zahrávali až teď první rohový kop v utkání, který putoval do středu vápna. Tam se ale nikdo k hlavičce nedostal.
     
    39
    Thievy Bifouma byl zjeven v dalším faulu na jednoho z domácích hráčů a myslím si, že může být rád, neboť druhá žlutá by ho stála zápas.
     
    41
    Istanbul Başakşehir právě vstřelil branku!
    To už je vážné! Domácí odskakují na rozdíl čtyř branek! Gaël Clichy nacentroval do středu vápna, kde se o hlavičku pokusil MAHMUT TEKDEMIR, jenž nakonec brankáře prostřelil.
     
    43
    Pomalu, ale jistě se nám blíží konec prvního poločasu. Uvidíme zda se ještě dočkáme nějaké branky, nebo již skóre zůstane nedotčené.
     
    44
    Hosté se již nikam neženou a míč drží pouze na své polovině, nejspíš už chtějí mít tento hororový poločas za sebou.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    45+1
    VAR opět v akci! Snižující gól hostujícího týmu nebyl uznán, a to z důvodu faulu na Demba Bu. Skóre tak zůstává stále 4:0 a první poločas už nejspíše nic víc nepřinese.
     
    45+3
    Žlutou kartu dostává Afriyie Acquah (Yeni Malatyaspor).
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    To byl poločas! K vidění byly čtyři branky, ovšem nebýt VARU viděly bychom jich šest. Úvod patřil nejdříve hostům, jenže od 22. minuty to šlo s nimi z kopce. Vše začal Edin Višća, který díky svým asistencím a gólu zařídil tři branky během dvanácti minut do sítě Malatyasporu. Hra se poté vůbec nechtěla uklidnit a nadešla tak ještě branka čtvrtá. Co se týče faulů, těch zde vidíme zatím poměrně dost. Uvidíme, zda bude i druhá část takto zajímavá na góly.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Arturo Mina, přichází Murat Yıldırım.
     
    48
    Demba Ba byl velmi blízko druhé branky v dnešním zápase, jenže hlavička zpoza malého vápna putovala pouze nad.
     
    49
    Sakıb Aytaç centroval z pravé strany do brankoviště, ovšem jeden z domácích obránců předvedl skvělý obranný manévr a míč odkopl na roh.
     
    50
    Na Malatyasporu je jasně poznat, že se měnila taktika. Oproti prvnímu poločasu se již dostávají více do zakončení, ještě to chce ty góly.
     
    52
    Domácí obrana začíná mít i značné problémy. Nyní měli hráči v oranžovém opravdu namále. Uvidíme, co nám přinesou následující minuty.
     
    53
    Guilherme zfauloval zezadu Tekdemira, Baseksehir tak bude mít k dispozici zajímavý přímý kop!
     
    54
    Edin Višća mohl přidat pátou branku do sítě Malatyasporu, jenže pár sekund předtím zahrál Crivelli rukou a gól tak nebyl uznán.
     
    57
    Další tři minuty za námi, mezi nimi se ale nic závažného nestalo. Sledujeme stále kombinační hru hostů.
     
    58
    Tak jsem to nejspíš zakřikl. Ihned poté, se do střely zpoza malého vápna protlačil Guilherme, ovšem brankáře neprostřelil ani tentokrát. Následoval roh.
     
    59
    Ani po rohovém kopu nepřišlo snížení, místo toho zakládají domácí protiútok.
     
    60
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Moryké Fofana, přichází Umut Bulut.
     
    61
    Umut Bulut tedy nakonec nastupuje a zapisuje si tak premiéru v dresu Matalyasporu. Jediná škoda je, že již zrovna v takto jednoznačném zápase.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Demba Ba (Istanbul Başakşehir FK).
     
    63
    Tým Yeni Malatyaspor právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jen dočkali!! Umut Bulut při své premiéře našel volného ADISE JAHOVIČE, jenž se dostal do volného úniku na brankáře, kde uspěl.
    63. Adis JAHOVIĆ - 4:1
     
    65
    Domácí jsou v druhém poločase bez pohybu, zatímco hosté jsou něco jako domácí v prvním poločase, akorát bez gólů. Na Baseksehiru je jasně vidět, že využívají gólový náskok.
     
    67
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Demba Ba, přichází Mehmet Topal.
     
    69
    Baseksehir zahrával třetí rohový kop v tomto zápase. Balón nejdříve putoval na zadní tyč, následně však jako centr na střed. Nakonec z toho byla pouze nepřesná hlavička vedle.
     
    71
    Edin Višća sice unikl obraně po pravé straně, ale pomezní sudí ho načapal v centimetrovém ofsajdu. Akce tak končí.
     
    72
    Hosté se nejspíš budou v posledních sedmnácti minutách snažit ještě se skórem něco udělat, uvidíme zda se jim to povede.
     
    74
    Kdyby měl Enzo Crivelli ještě pár sekund klid, mohl z toho být možná pátý gól. Nakonec z toho byl jen nepřesný pokus do obránce.
     
    75
    Krásný zákrok! Murat Yıldırım napřáhl zpoza vápna co nejvíce to šlo, ovšem jeho technickou bombu do šibenice výtečně vyrazil domácí brankář!
     
    76
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Edin Višća, přichází Danijel Aleksić.
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Afriyie Acquah, přichází Mitchell Donald.
     
    78
    Je tu ještě faul na pokraji vápna hostů! Domácí tak mají šanci na pátou branku v utkání!! Dočkáme se ?
     
    79
    Žlutou kartu dostává Robin Yalcin (Yeni Malatyaspor).
     
    80
    Nedočkáme! Přímý kop na sebe vzal Júnior Caiçara, který to bez váhání zkusil rovnou na bránu, jeho pokus ale zavítal pouze do boční sítě.
     
    82
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Mahmut Tekdemir, přichází Fredrik Gulbrandsen.
     
    83
    Do konce utkání již moc nezbývá, v útoku se ale drží hosté, uvidíme zda jim to tam ještě spadne.
     
    84
    Malatyaspor zahrával rohový kop, jenž putoval do středu vápna, to bylo ale vše. Nikdo ze spoluhráčů se o žádnou šanci nepokusil.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Teenage Hadebe (Yeni Malatyaspor).
     
    86
    Hosté se stále snaží, obrana Baseksehiru je však né a né pustit k brankovišti, dle mě je již utkání na 100% rozhodnuté.
     
    88
    Mitchell Donald dostal z levé strany odražený míč do brankoviště, jenže místo pokusu na bránu z toho bylo akorát netrefení do míče, tudíž tady už není o čem diskutovat.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje ještě čtyři finální minuty!
     
    90+1
    Domácí zahrávali ještě čtvrtý roh v tomto utkání, který putoval přesně na hlavičku Danijela Aleksiče, jenž orazítkoval pouze tyč! Pátá branka tak na světě není.
     
    90+3
    Pátou branku mohl ještě vstřelit İrfan Can Kahveci, jenže jeho technický pokus těsně míjel branku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Domácí zaslouženě vítězí, a to hlavně díky dominanci v prvním poločase. Co se týče druhé části, už to od nich nebylo tak dobré a spíše hráli, jak se říká „na půl plynu.“ Za to hosté, se v druhém poločase dočkali alespoň jedné čestné branky, kterou vsítil Adis Jahović. Bez debat, hosté byli v druhé části lepším týmem, jen jim to tam hold nepadalo. Hráčem utkání byl nakonec zvolen Edin Višća. Domácí se díky této výhře dotáhli na první Sivasspor o pouhý bod.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:21.
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího přenosu na viděnou. (17:02:57)

    Gerard Filip

    Branky: 21. Višća, 27. Ba (Višća), 33. Kahveci (Višća), 41. Tekdemir (Clichy) – 63. Jahović (Bulut)

    Karty:   32. Kahveci (IBS), 62. Ba (IBS) – 35. Bifouma (YMA), 45+3. Acquah (YMA), 79. Yalcin (YMA), 85. Hadebe (YMA)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:21.
    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Clichy, Epureanu, Ponck, Caiçara – Kahveci, Tekdemir (82. Gulbrandsen) – Elia, Ba (67. Topal), Višća (76. Aleksić) – Crivelli.
    Náhradníci: Babacan – Topal, Frei, Behich, Okechukwu, Gulbrandsen, Ucar, Aleksić, Özcan, Škrtel.

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, A. Mina (47. M. Yıldırım), Hadebe, Aytaç – Acquah (76. Donald), Yalcin – Guilherme, Bifouma, Fofana (60. Bulut) – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – Ildiz, Kas, Özdemir, Töre, M. Yıldırım, Akbaş, Čaalalí, Donald, Bulut.

    Rozhodčí: S. Tokat – T. Ongun, Í. Uyarcan
    bahis siteleri