New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers (*00:40) | Kansas City Chiefs - Tennessee Titans 35:24 (kon.)
konec
Kansas City Chiefs - Tennessee Titans

35:24

(7:10, 14:7, 0:0, 14:7)

Neděle 19.01.2020, 21:05 • Arrowhead Stadium • Americký fotbal • Finále konference AFC
Předzápasové kurzy
     
    Kansas City Chiefs potřetí v historii a poprvé po rovných 50 letech postupují do Super Bowlu! Poprvé po 4 porážkách dokázali porazit Tennessee Titans a navíc poprvé v souboji těchto celků v play off vítězí domácí tým!
    Sack Clarka ukončuje zápas
     
    1:28
    TEN, 4&6, TEN 35
    Tannehill byl pod obrovským tlakem a po kontaktu s Clarkem padá do kotoulu vzad, což znamená ztrátu 17 yardů! Titans nezvládl čtvrtý down a definitivně prohrávají!
     
    3:59
    KC, 3&10, KC 19
    Mahomes hází dlouhý míč rozběhnutému Hardmanovi, který sice míč nezachytil, ale Brock ho bránil za hranicí pravidel. Defensive Pass Interference a posun hry do místa přestupku, tj. o 41 yardů vpřed! To je pro Titans konec.
     
    4:18
    EXTRA POINT – GOOD
    GREG JOSEPH proměňuje extra point, 35:24!
    Touchdown ANTHONYHO FIRKSERA
     
    4:24
    TEN, 2&12, KC 22 – TOUCHDOWN TITANS
    Hosté ještě žijí! Tight end ANTHONY FIRKSER se rozběhl do end zóny, změnou pohybu dokonale oblafnul bránícího Sorensena, který dokonce upadl, a Tannehill neměl potíže s jednoduchým hodem na úplně volného hráče! 35:23!
     
    5:00
    TEN, 2&2, KC 42
    Tannehill znovu přihrává Davisovi, který měl na pravé straně moře místa a vybíhá ze hřiště s 22 yardy!
    Perfektní fake punt Titans
     
    6:07
    TEN, 4&8, TEN 22
    On to byl fake punt! Navíc to vypadalo, že hosté sami neví, co dělají, protože jedenáctý hráč přišel ze střídačky se zpožděním, každopádně speciální tým domácích totálně zaspal a nechal úplně volného Hookera, kterému punter Kern hodil míč a Hooker doběhl na polovinu hřiště!
    60yardový touchdown SAMMYHO WATKINSE
     
    7:44
    KC, 3&6, KC 40 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Mahomes má čas a hází obrovskou bombu rozběhnutému SAMMYMU WATKINSOVI, který utíká svému strážci a Ryan to z boku nemůže uhasit! 60yardovou akcí Chiefs nejspíš definitivně rozhodují zápas! 34:17!
    Důležitý sack Kpassagnona
     
    12:48
    TEN, 3&7, TEN 43
    Tannehillovi se zhroutila kapsa a Kpassagnon slaví sack, navíc se ztrátou 8 yardů, takže pro Titans nemá smysl hrát čtvrtý down a Chiefs jsou blízko!
     
    14:50
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER nemá problém ani se čtvrtým extra pointem, 28:17!
    Touchdown DAMIENA WILLIAMSE
     
    14:54
    KC, 2&GOAL, TEN 3 – TOUCHDOWN CHIEFS
    DAMIEN WILLIAMS dostal míč, oběhl výborně zablokovanou obranu a u pravého pylonu proniká do end zóny! Chiefs poprvé vedou rozdílem dvou skórování, 27:17!
     
    12:51
    Challenge je úspěšná! Watkins předvedl fantastickou práci nohou, udržel je ve hřišti podle pravidel a rozhodčí mění výrok! 5yardový catch znamená první down a pokračování útoku Chiefs!
     
    12:58
    KC, 3&3, KC 29
    Mahomes dlouho koukal na Watkinse, nakonec mu míč hodil a Watkins ať dělal, co dělal, nejspíše šišku ve hřišti nezachytil. Aspoň tak zní rozhodnutí sudích. Ale Andy Reid bere do ruky červený praporek a hází ho na hřiště, první challenge zápasu!
     
    0:11
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER v poklidu proměňuje třetí extra point v zápase, 21:17!
    Dámy a pánové, toto je touchdown PATRICKA MAHOMESE. Nezbývá než smeknout.
     
    0:23
    KC, 2&10, TEN 27 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Neuvěřitelná akce PATRICKA MAHOMESE! Domácí quarterback si ponechal míč, rozběhl se doleva, utekl ze dvou tacklů, čímž se mu otevřel prostor po lajně, před end zónou se perfektní otočkou vyškubl dalším dvěma obráncům a propadl pro touchdown! Fantastický 27yardový běh a Chiefs poprvé v zápase vedou! 20:17!
    Zcela osamocený Kelce při třetím downu
     
    1:27
    KC, 3&4, KC 37
    V důležité situaci se ale Mahomes může spolejnout na Kelceho. Ten chytá na třetí down 18 yardů a šance domácích na body stále žijí.
     
    4:01
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER přidává bod prokopnutím branky při extra pointu, 14:17!
    Druhý touchdown TYREEKA HILLA v zápase
     
    4:07
    KC, 2&10, TEN 20 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Výborně to teď Patrick Mahomes přečetl! Jakmile viděl, že s TYREEKEM HILLEM běží do end zóny Ryan, měl jasno, protože ví, že Hill je rychlejší. Hodil mu míč a šel slavit touchdown! 13:17!
    Robinson měl prostor k běhu po zachycení pro 24 yardů
     
    5:47
    KC, 1&10, KC 43
    Mahomes nalezl na levé straně volného Robinsona, který měl volné pole před sebou k zisku 24 yardů!
     
    6:39
    EXTRA POINT – GOOD
    GREG JOSEPH v pohodě poslal do branky druhý extra point v zápase, 7:17!
    Touchdown DENNISE KELLYHO
     
    6:43
    TEN, 2&GOAL, KC 1 – TOUCHDOWN TITANS
    Efekt Henry znovu zafungoval! Všichni obránci si hlídali jeho, ale Tannehill využil toho, že měl tackla DENNISE KELLYHO v pozici tight enda, takže mu mohl hodit míč. Kelly se ocitl v end zóně absolutně nehlídaný a je to 7:16!
     
    9:29
    TEN, 3&22, KC 25
    Tannehill sice zkompletoval přihrávku na Davise pro 10 yardů, ale mnohem důležitější je faul, který ještě před zachycením na Davisovi spáchal Breeland. Defensive Pass Interference, to je automatický první down z místa přestupku.
     
    0:46
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER bez potíží proměnil extra point a snižuje na 7:10!
    Touchdown TYREEKA HILLA
     
    0:51
    KC, 1&GOAL, TEN 8 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Arrowhead se raduje, domácí jsou na tabuli! Mahomes jen rychle shodil míč na střed TYREEKU HILLOVI, kterému Watkins s Kelcem vyčistili cestu a domácí mrštný receiver se vydal k levému pylonu pro touchdown! 6:10!
    Také domácí uspěli při hraní čtvrtého downu
     
    2:58
    KC, 4&2, TEN 36
    Chiefs si na to vzali time out, ale nakonec čtvrtý down zvládli! Kelce napravo chytá 4 yardy a domácí pokračují v útoku!
    Perfektní spolupráce Mahomese a Hilla
     
    4:28
    KC, 1&10, KC 38
    Mahomes neměl zrovna pohodlnou pozici k odhodu a Hill se musel pro míč trochu vracet, přesto je z této akce nakonec výborný 26yardový zisk pro domácí!
     
    5:52
    EXTRA POINT – GOOD
    GREG JOSEPH v pohodě proměnil extra point a upravuje na 0:10!
    Touchdown DERRICKA HENRYHO
     
    5:56
    TEN, 1&GOAL, KC 4 – TOUCHDOWN TITANS
    Přímý snap na DERRICKA HENRYHO, který naznačil běh do středu, ale nakonec oběhl dobře zablokovanou obranu zleva a prakticky bez doteku obránců je v end zóně! Pro Titans začátek z říše snů, 0:9!
     
    6:35
    TEN, 1&10, KC 26
    Tannehillovi se dnes daří z play action pasů! Hodil míč doprava Smithovi, který chvíli nebyl bráněn a využil toho k běhu do end zóny, aby byl zastaven pouhé 4 yardy před ní!
    Titans zvládli čtvrtý down
     
    7:13
    TEN, 4&2, KC 29
    Titans ale neriskovali dlouhý kop v mrazu, raději hráli 4. down a vyplatilo se! Tannehill překvapil obranu přihrávkou doleva a Humphries získává 3 yardy!
    Breeland jen těsně nezaznamenal interception
     
    8:40
    TEN, 2&5, KC 42
    Tannehill z play action akce házel dlouhý míč do levého pole rozběhnutému Davisovi, kterého ale fantasticky ubránil Breeland, v závěru běhu ho dokázal předskočit a sice zachytil míč do náruče, ale zároveň ho nedokázal udržet tak, aby se nedotkl jedním koncem země, takže se po přezkoumání na videu jedná pouze o nekompletní přihrávku a útok hostů bude s obrovským štěstím pokračovat.
     
    11:33
    TEN, 4&6, KC 12 – FIELD GOAL TITANS
    GREG JOSEPH nezapomněl, jak se kopou field goaly, ačkoliv to byl jeho vůbec první pokus po příchodu do Titans, a to za ně hraje už pátý zápas. 30yardový kop poslal doprostřed háčka a hosté se ujímají vedení! 0:3!
    Brown výborným během po zachycení posouvá hru o 37 yardů
     
    14:18
    TEN, 2&6, TEN 34
    Tak to je začátek! Play action přihrávka na Browna, který na středu unikl několika tacklům a nakonec doběhl pro skvělých 37 yardů! Titans jsou rázem minimálně na dostřel!

    Libor Štěpán

    Tony Corrente
    73 656
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad KC, 3&5, TEN 42 – U míče je Kansas City, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Tennessee.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do endzóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, plus k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před endzónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, tak i obranný, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri