Atlético – Leganés 0:0 (kon.) | Celta Vigo – Eibar 0:0 (kon.) | Getafe – Real Betis 1:0 (kon.)
Real Sociedad – Mallorca 3:0 (kon.) | Valladolid – Real Madrid 0:1 (kon.)
konec
Getafe CF
1:0 (0:0)
Real Betis
Neděle 26.01.2020, 16:00 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe) • Španělská LaLiga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Španělská LaLiga dnes pokračuje pěti zápasy jednadvacátého kola, my se budeme společně věnovat souboji mezi Getafe a Betisem. Začínáme v 16:00.
     
    Getafe CF

    Fotbalisté Getafe prožívají další povedený ročník, úspěšní byli především na konci kalendářního roku 2019. V listopadu a prosinci prohráli pouze jediné utkání ze sedmi a v tabulce se stále drží v elitní šestce, přičemž čtvrtá Sevilla je jim vzdálena jen na dva body. Nový rok odstartovali svěřenci trenéra Josého Bordaláse vysokou domácí prohrou s Realem Madrid, minulý týden si ale spravili chuť. Na půdě posledního Leganés zvítězili jednoznačně 3:0, mezi střelce se už během prvního poločasu postupně zapsali Cabrera, Nyom a Mata.
     
    Real Betis

    Naopak celek ze Sevilly zůstává vzhledem ke skladbě kádru za svými možnostmi, po dvaceti odehraných kolech jej nalezneme až na dvanácté příčce. Také Betisu se ale v poslední době daří, bílo-zelení z posledních sedmi utkání nezvládli jen jedno, když před vlastními fanoušky nestačili na madridské Atlético. V roce 2020 zůstávají svěřenci trenéra Rubiho neporaženi. Nejprve v oslabení vyválčili bod za remízu 1:1 s Deportivem Alavés, minulý víkend si naopak s chutí zastřílel proti Sociedadu. Na výhře 3:0 se podíleli Iglesias, veterán Joaquín a Canales.
     
    Poslední vzájemné utkání

    15. 9. 2019 – Real Betis – Getafe CF 1:1

    Branky: 73. Joaquín (pen.) – 15. Jaime Mata (pen.)

    Real Betis:Robles – Barragán, Mándí, Sidnei, Pedraza (83. Moreno) – Carvalho, Kaptoum (46. Morón) – Canales, Fékir, Joaquín (C) (90+1. García) – Iglesias

    Getafe CF: Soria – Suárez, Dakonam, Cabrera, Nyom – Jason (70. Timor), Maksimović (89. Gallego), Arambarri, Cucurella – Mata, Molina (C) (61. Rodríguez)
     
    Úvodní sestavy:

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Etxeita, Oliveira – Nyom, Arambarri, Nemanja Maksimović, Cucurella – Jaime Mata, J. Molina (C).
    Náhradníci: Chichizola – Etebo, Ángel Rodríguez, Ndiaye, Jason, Timor, Deyverson.

    Real Betis: Robles – Barragán, Mándí, Bartra, Moreno – Canales, González, Guardado – Fékir, Loren, Joaquín (C).
    Náhradníci: D. Martín – Feddal, Pedraza, Aleñá, G. Rodríguez, Tello, Iglesias.

    Rozhodčí: Eduardo Prieto – Aitor Villate, Miguel Martínez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Eduardo Prieto dal pokyn k zahájení utkání, pojďme na to! Rozehrávky se ujali hostující fotbalisté, kteří nastupují v růžových dresech, naopak Getafe bude hrát v modrém.
     
    2
    Hosté začali utkání postupnou kombinací, pro balon si na obrannou polovinu seběhl zkušený kapitán Joaquín, kterého nedovoleně zastavil Allan Nyom.
     
    3
    Loren ve středu hřiště přenechal míč Canalesovi, který hodlal vyslat do samostatného úniku Fékira, na poslední chvíli ale stačil zasáhnout Dakonam.
     
    4
    Celek ze Sevilly zatím soupeře přehrává ve všech ohledech. Hodně volného prostoru se na levé straně otevřelo před Morenem, s nímž se stačil vrátit Suárze. Aut pro hosty.
     
    5
    Svěřenci trenéra Rubiho i nadále kombinovali na útočné polovině. Po Bartrově pasu se sám na Soriu řítil Loren, nahoru ale vylétl praporek pomezního sudího.
     
    6
    Až nyní se kupředu vydali také hráči Getafe. Nic zajímavého nevymysleli, protože přetažený centr obránce Oliveiry doputoval až za postranní čáru.
     
    7
    Sérii nepřesností ve středu pole utnul až Cucurella, který se zkusil prosadit individuálně, ve sprinterském souboji ale nestačil na Antonia Barragána.
     
    8
    Joaquínovo přenesení hry si našel dobře postavený Fékir, který se prodral kolem Cucurelly, nachystal si balon na levačku a poslal jej vedle Soriovy branky.
     
    9
    Domácí vstoupili do zápasu hodně vlažně. Kupříkladu Damián Suárez měl nyní velké štěstí, když udržel balon před aktivně napadajícím Joaquínem.
     
    10
    Po Barragánově faulu zahrávalo Getafe přímý kop. Jeho exekuci obstaral právě Suárez, jeden z domácích hráčů byl ale při náběhu chycen v ofsajdu.
     
    11
    Moreno zvedl hlavu a všiml si za obranu soupeře si nabíhajícího Guardada, jeho pas byl však pro mexického reprezentanta až příliš prudký. Následuje Soriův výkop.
     
    12
    Po nepřehledném souboji mezi Nyomem a Morenem nakonec hlavní arbitr přisoudil balon hostujícím fotbalistům, což se pochopitelně nezdá fanouškům Getafe.
     
    13
    Nejprve byl zákrokem na hranici pravidel zastaven Joaquín, o chvíli později také Loren. Hlavní rozhodčí k nelibosti hostujících borců nechává hru pokračovat.
     
    14
    Fékir neměl kudy postupovat, proto roztáhl hru na osamoceného Barragána, jehož načechraný centr si v šestnáctce našel včas vybíhající David Soria.
     
    15
    Na druhé straně Mata přesnou nahrávkou oslovil z druhé vlny si nabíhajícího Nyoma, jehož utěšenou střelu musel Robles vyrazit na rohový kop.
     
    16
    Getafe nakonec zahrávali hned dvě standardní situace od rohového praporku. Ani jedna z nich jim nic nepřinesla, Sevillští se s poklidem ubránili.
     
    17
    Domácí se navíc zapomněli při návratu do obrany, soupeř si na to konto vypracoval velkou šanci! Na konci bleskové protiakce stál střílející Canales, kterého vychytal Soria.
     
    18
    Hráči Getafe si ještě celou situaci vysvětlovali s hlavním rozhodčím, dle jejich názoru byl totiž u vlastního vápna Fékirem jasně faulován Cucurella.
     
    19
    O chvíli později Oliveira poslal k zemi Fékira, tentokráte měl sudí jasno a odpískal faul. Betis selhal v další velké šanci, po Joaquínově centru a Bartrově sklepnutí hlavou trefil Mándí tyč.
     
    20
    Následný rohový kop už hráčům ze Sevilly nic zajímavého nepřinesl, ve snaze zabránit soupeřově protiakci navíc jasně fauloval kapitán Joaquín.
     
    21
    Molina získal balon na hraně ofsajdového postavení, jeho parťák Mata už takové štěstí neměl. Tentokráte už pomezní sudí postavení mimo hru odpískal.
     
    23
    V posledních okamžicích se hra trochu uklidnila, o což se dle očekávání snaží především domácí fotbalisté, kteří zatím tahají za kratší konec provazu.
     
    24
    Getafe dnes zatím vůbec nefunguje přechodová fáze do útoku, v krátkém časovém sledu byli domácí přistiženi už ve třetím ofsajdu, tentokráte to byl Molina.
     
    25
    Mándí musel zabrat, aby dostihl skákající balon ještě před nepříjemně dotírajícím Matou, vše se mu ale podařilo vyřešit zpětným pasem na Roblese.
     
    26
    Hostující brankář o chvíli později zbytečně dlouho váhal s rozehrávkou a kvůli napadajícímu Matovi byl nakonec donucen odkopnout balon jen do autu.
     
    27
    Barragán viditelně přidržel Matu, přímý kop Getafe rozehrál Damián Suárez. Jeho centr byl odvrácen, odražený míč poslal Arambarri pouze do blokujícího Guardada.
     
    28
    Nyom doběhl téměř ztracený balon, následný rohový kop rozehráli domácí velice rychle, Cucurellova skákavá přihrávka se ale stala kořistí Marca Bartry.
     
    29
    Další přímý kop domácích, tentokráte fauloval Fékir. Suárezova nabídka tentokráte prolétla až na zadní tyč, kde Nyoma k zakončení nepustil Moreno.
     
    30
    Hra se na chvíli přerušuje, protože z trávníku se nezvedá Xabier Etxeita. Domácí stoper má zřejmě problémy s kotníkem, snad nepůjde o nic vážného.
     
    31
    Španělský stoper je zpět na nohou, situace si nakonec nevyžádala ani zásah zdravotníků. U míče hostující stoper Bartra, který rozjíždí další akci.
     
    32
    Hosté to vzali velice jednoduše, zleva centrující Andrés Guardado svým centrem oslovil dobře postaveného Lorena, který hlavičkoval mimo tři tyče.
     
    33
    Nabil Fékir to měl proti dvěma protivníkům velmi složité. Z celé situace nakonec vytěžil naprosté maximum v podobě autového vhazování pro Betis.
     
    34
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází Carles Aleñá.
     
    35
    Mexický reprezentant si v předchozích minutách musel přivodit nějaké zranění, nechme se překvapit, jako ho nahradí Aleñá, hostující hráč z Barcelony.
     
    36
    Fékir opět naplno prokázal své nesporné kvality. Nejprve se zbavil svého strážce, vydal se do vápna, ovšem jeho technické zakončení prvním gólem neskončilo.
     
    37
    Domácí trenér Bordalás na jedno z rozhodnutí hlavního sudího zareagoval hozením lahve s vodou, za což mu Eduardo Prieto udělil žlutou kartu.
     
    38
    Canales prodloužil hlavou míč za sebe, do úniku se na to konto mohl vydat Loren, ovšem proti vracejícímu se Dakonamovi mu chyběla rychlost i důraz.
     
    39
    Předchozí vzájemný duel těchto dvou týmů nabídl devět žlutých a dvě červené karty. I nyní se začíná na trávníku hodně přiostřovat, další faul předvedl Cucurella.
     
    40
    Molina měl v pokutovém území proti sobě dva protivníky, proti nimž se mu zamotal balon mezi nohama. Getafe ale zůstává zabydleno na útočné polovině.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát už jen necelých pět minut. Dočkáme se vedoucí branky, nebo půjdou týmy do šaten za stavu 0:0?
     
    42
    Joaquín na levé straně přenechal balon Morenovi, který se proti Nyomovi marně snažil vybojovat rohový kop. Dobrá defenzivní práce od kamerunského fotbalista.
     
    43
    Fékir si ve středu pole neporozuměl s Canalesem, na to konto se kupředu vydal Molina, který byl Mándím faulován kousek za vápnem. Přímý kop pro domácí.
     
    44
    Domácím se málem podařilo vstřelit nepopulární gól do šatny! Suárez se pokusil překvapit Roblese střelou okolo zdi, brankář Betisu ale svůj tým podržel dobrým zákrokem.
     
    45
    Tým ze Sevilly přestál i následující roh, z trávníku se zatím nezvedá Mándí. Hlavní sudí mezitím nad rámec prvního poločasu nastavil jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsme se branky nedočkali. Sledujeme ale poměrně zajímavou podívanou, jejíž začátek vyšel daleko lépe hostujícím fotbalistům. Betis si vypracoval dvě solidní šance, Canalese ale vychytal Soria a Mándí mířil do tyče. Krátce před přestávkou mohl poslat Getafe do vedení Suárez, jeho přímý kop ovšem zneškodnil Robles.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Mándí dlouhým odkopem, který měl pouze uklidnit situaci, nečekaně vyslal kupředu Joaquína, jenže ten si u postranní lajny nevěděl rady se Suárezem.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Nemanja Maksimović (Getafe CF).
     
    49
    Také vstup do druhého poločasu zatím lépe vychází Betisu. Po Fékirově pasu se kolem svého strážce obtočil Loren, jehož tvrdý pokus dolétl nad branku.
     
    50
    Joaquín si navedl balon ke středu hřiště, poté vyslal načechraný pas pro Lorena, kterého, na rozdíl od předchozí situace, velmi dobře bránil Etxeita.
     
    51
    Fékir šel do souboje s Oliveirou velice neopatrně, který zasáhl svého soupeře kopačkou do kotníku. Hlavní sudí kartu překvapivě nevytasil.
     
    52
    Barragánova skákavá nabídka doskákala až k ve vápně čekajícímu Lorenovi, který zakončil nad horní tyč. Sudí navíc viděl ofsajd hostujícího útočníka.
     
    53
    Na druhé straně se od svého strážce odpoutal Mata, na jehož přetažený centr si brousil zuby Cucurella, velmi dobře ale zasáhl Antonio Barragán.
     
    55
    Tentokráte bylo trochu horko před Joelem Roblesem, kde se za centrovaným balonem natahoval Molina, ještě kousek mu ale scházel.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Sergio Canales (Real Betis).
     
    57
    Po Canalesově faulu následoval přímý kop Getafe. Znovu jej rozehrál Suárez, ovšem obrana Betisu si ve vzduchu počínala daleko lépe než hráči soupeře.
     
    58
    Po přestávce se nehraje v takovém tempu, jako tomu bylo v prvním poločase. Nápor hostí z úvodu trochu opadl, momentálně sledujeme vyrovnanou partii.
     
    59
    Za obranou soupeře se zničehonic zjevil Mata, kterému v klíčový okamžik balon odskočil od kopaček, což byla voda na mlýn pro vybíhajícího Roblese.
     
    60
    Fékir se snažil prosadit, opět proti sobě však měl dva protihráče. Nakonec to byl on, kdo se míče dotkl jako poslední, uvidíme tedy autové vhazování Getafe.
     
    61
    Mata nalezl na hranici vápna číhajícího Cucurellu, který se neúspěšně snažil obtočit kolem Bartry. Dobrý obranný zákrok bývalého hráče Barcelony či BVB.
     
    62
    Míč si v zajímavé pozici našel Allan Nyom, také jeho ale krátce před plánovanou stranu zradilo zpracování. Tlak Getafe zatím pokračuje.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Marc Bartra (Real Betis).
     
    64
    Další chvilkový nápor domácích zastavil ofsajd, ve kterém se tentokráte ocitl Mata. O chvíli později Suárez nedovoleně atakoval Morena, sudí píská faul.
     
    65
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Jorge Molina, přichází Deyverson.
     
    66
    Deyverson se okamžitě zapojil do kombinace svého týmu, když z první sklepl pro Maksimoviće, jenž z nadějné pozice přestřelil Roblesovu branku.
     
    67
    Hodně utlumení hráči Betisu se zdrželi na útočné polovině jen pár sekund, kapitán Joaquín totiž přímo před zraky hlavního sudího zpracoval balon rukou.
     
    68
    Moreno si na levé straně udělal dobrý den ze Suáreze, jeho přetažený centr dolétl až k Barragánovi, který v pokutovém území nešťastně promáchl.
     
    69
    Nyom si poradil s napadajícím Morenem, přehodil si balon na levačku a vypálil, jenže jeho technický pokus ke vzdálenější tyči zablokoval Mándí.
     
    70
    Deyverson z otočky posunul balon do běhu pro Allana Nyoma, který u něj byl o chvíli později než včas reagující Robles. Následuje rohový kop Getafe.
     
    71
    Nápor domácího celku roste, obránci Betisu se musí mít na pozoru. Bartra měl štěstí, že hlavní sudí odpískal Deyversonovi sporný útočný faul.
     
    72
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Nabil Fékir, přichází Cristian Tello.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Joel Robles (Real Betis).
     
    74
    Žlutou kartu dostává Xabier Etxeita (Getafe CF).
     
    75
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Jaime Mata, přichází Ángel Rodríguez.
     
    76
    Barragán se po Tellově prostrkávačce parádně zbavil Oliveiry, do jeho tvrdé pumelice stačil na poslední chvíli vložit nohu Maksimović. Roh pro Betis.
     
    77
    Po něm se hostující fotbalisté vehementně dožadovali odpískání pokutového kopu, dle jejich názoru hrál jeden ze soupeřů ve vápně rukou. Sudí nechává hru plynout.
     
    78
    Střídající Tello po levém křídle pláchl Damiánu Suárezovi, jeho následný centr ke vzdálenější tyči Soriu trochu zaskočil, domácí gólman ale stačil zasáhnout.
     
    79
    Až nyní se sudí vrátil k předchozí sporné situaci ve vápně, opakovaný záběr ukázal, že Arambarri zasáhl balon hrudí, nikoliv rukou.
     
    80
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Loren, přichází Borja Iglesias.
     
    81
    Do konce zápasu je třeba odehrát ještě něco málo přes deset minut. Rozejdou se dnes týmy smírně, nebo si některý z nich připíše plný bodový zisk?
     
    82
    Dakonam nejprve parádně zastavil průnik Canalese, poté vyslal do protiútoku Deyversona, jemuž byl ale odmáván a odpískán ofsajd.
     
    83
    Závěr utkání se mění v pořádnou bitvu, hráči si na trávníku nic nedarují a do každého souboje jdou s maximálním vypětím všech zbývajících sil. Fotbalová krása na to konto pokulhává.
     
    84
    Deyverson měl dost času, aby si na hranici vápna našteloval balon na levačku, jeho střelecký pokus však Mándí stačil tečovat vedle branky Joela Roblese.
     
    85
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Allan Nyom, přichází Oghenekaro Etebo.
     
    86
    Dnešní utkání sleduje 13 244 diváků.
     
    86
    Tak pozor, Moreno při bránění rohového kopu zřejmě zasáhl balon rukou! Sudí ještě celou situaci přezkoumává u videa, dočkají se domácí penalty?
     
    87
    Je to tak, hlavní sudí ukazuje na penaltový puntík! Velká šance pro domácí celek, který se může hodně přiblížit tříbodovému zisku.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Ajsa Mándí (Real Betis).
     
    89
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Tribuny bouří, Getafe se totiž krátce před vypršením základní hrací doby dostává do vedení! Penaltu si vzal na starost střídající ÁNGEL RODRÍGUEZ, který s naprostým přehledem překonal Roblese.
     
    90
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+1
    Závěr utkání doprovází emoce z obou stran, na hřišti to bude ještě pořádně jiskřit. Hlavní rozhodčí musí zklidnit také situaci mezi střídačkami.
     
    90+2
    Domácí zatím těsné vedení brání velice dobře, s míčem se drží na obranné polovině svého soupeře a získávají pro sebe drahocenné vteřinky.
     
    90+3
    Deyverson udržel na zádech dva protivníky a nakonec proti nim vybojoval autové vhazování, s jehož rozehrávkou už hráči Getafe nebudou spěchat.
     
    90+4
    Viditelně frustrovaný Mándí ostře zajel do jednoho z protivníků, do sprch ale nebyl předčasně poslán. Vše nasvědčuje tomu, že domácí už těsný náskok udrží.
     
    90+5
    Hostující náhradník Feddal v závěru neudržel nervy a za protesty směrem k hlavního rozhodčímu viděl červenou kartu!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Getafe dnes doslova vydřelo vítězství 1:0! V prvním poločase domácí přestáli některé zajímavé příležitosti svého soupeře, po přestávce se z utkání vytratila fotbalová atraktivita, naopak soubojů a emocí bylo k vidění možná až příliš. Rozhodující moment se udál v devětaosmdesáté minutě, kdy pokutový kop s přehledem proměnil Ángel Rodríguez.
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 1:6. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 19:12.
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (18:01:45)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 89. Ángel Rodríguez (pen.)

    Karty:   48. Nemanja Maksimović (GET), 74. Etxeita (GET) – 56. Canales (RBE), 63. Bartra (RBE), 73. Robles (RBE), 88. Mándí (RBE)   90+5. Feddal (RBE)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 1:6. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 19:12.
    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Etxeita, Oliveira – Nyom (85. Etebo), Arambarri, Nemanja Maksimović, Cucurella – Jaime Mata (75. Ángel Rodríguez), J. Molina (C) (65. Deyverson).
    Náhradníci: Chichizola – Etebo, Ángel Rodríguez, Ndiaye, Jason, Timor, Deyverson.

    Real Betis: Robles – Barragán, Mándí, Bartra, Moreno – Canales, González, Guardado (34. Aleñá) – Fékir (72. Tello), Loren (80. Iglesias), Joaquín (C).
    Náhradníci: D. Martín – Feddal, Pedraza, Aleñá, G. Rodríguez, Tello, Iglesias.

    Rozhodčí: Eduardo Prieto – Aitor Villate, Miguel Martínez

    Diváci: 13 244
    bahis siteleri