Antalyaspor – Konyaspor 0:0 (kon.) | Rizespor – Besiktas 1:2 (kon.) | Trabzonspor – Fenerbahce 2:1 (kon.)
konec
Trabzonspor AŞ
2:1 (2:1)
Fenerbahce Istanbul
Sobota 01.02.2020, 18:00 • Medical Park, Trabzon • Turecká Superliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu dvacátého kola turecké Superligy. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Trabzonsporem a Fenerhabce!
     
    Fenerbahce Istanbul

    Slavný turecký klub zažívá fantastický ročník, alespoň když ho porovnáme s mizérií, která ho zastihla v minulé sezóně. S bilancí jedenácti výher, čtyř remíz a čtyř porážek nalezneme Fenerbahce na druhém místě, z něhož ztrácí na vedoucí Sivasspor čtyři body a zároveň má jen dvoubodový náskok na pátý Alanyaspor. Svěřenci Ersuna Yanala aktuálně disponují sérií čtyř výher za sebou, po prestižní výhře 3:1 nad Beşiktaşem totiž porazili 2:1 Rizespor, 2:0 Gaziantep a naposledy v přímém souboji o druhé místo stejným výsledkem i Başakşehir.
     
    Trabzonspor AŞ

    Domácí tým je na tom rovněž velmi dobře. Účastník základní skupiny Evropské ligy prohrál v Superlize od druhého listopadu loňského roku jen jednou a postupně se propracoval na čtvrté místo, z něhož má pouze dvoubodové manko na svého dnešního soupeře a navrch jedno utkání k dobru, takže je stále ve hře o mistrovský titul. Zatímco Fenerhabce vyhrál otřikrát v řadě, tak zaměstnavatel českého legionáře Filipa Nováka třikrát, a to s úctyhodným skóre 13.2. Naposledy Trabzonspor přejel 6:0 Kasımpaşu.
     
    Vzájemné zápasy

    01.09.2019 Fenerbahce – Trabzonspor 1:1
    27.04.2019 Fenerbahce – Trabzonspor 1:1
    25.11.2018 Trabzonspor – Fenerbahce 2:1
    28.01.2018 Trabzonspor – Fenerbahce 1:1
    20.08.2017 Fenerbahce – Trabzonspor 2:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Trabzonspor AŞ: Çakır – João Pereira, Türkmen, Campi, Novák – Ndiaye, Obi Mikel – Y. Sari, J. Sosa, Ekuban – Sörloth.
    Náhradníci: Kardeşler – Asan, Çörekçi, Dursun, Erdogan, Hosejní, Parmak, Sturridge, Guilherme, Basaçikoglu.

    Fenerbahce Istanbul: Bayındır – Isla, Aziz, Jailson, Dirár – Gustavo, Tufan – G. Rodrigues, M. Kruse, Tolga Ciğerci – Muriqi.
    Náhradníci: Tekin – Arslan, Belözoğlu, Ekici, Erdinç, Kadioglu, Rami, Türüç, Zajc, Falette.

    Rozhodčí: Palabıyık – Olguncan, Çimen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop zápasu se postarali hosté, kteří nastupují ve žlutých, zatímco domácí v převážně světle modrých dresech.
     
    1
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Hned v první minutě jdou hosté do vedení! Obi Mikel ztratil míč a pak už jenom sledoval protiútok Rodriguese, jehož tečovaná přihrávka skončila u MAXE KRUSEHO a německý útočník z nějakých dvanácti metrů s jistotou překonal brankáře Çakıra.
    1. Max KRUSE - 0:1
     
    3
    Sörloth získal na Jailsonovi rohový kop, o jehož rozehrávku se postará Yusuf Sari.
     
    4
    Zatímco většina hráčů byla na malém vápna, tak centr z levé strany jednoduše odhlavičkoval do bezpečí Vedat Muriqi. Následný nákop Sosy sebral Bayındır.
     
    5
    Papa Alioune Ndiaye byl u levé postranní čáry faulován Tufanem. Je z toho další standardní situace pro domácí celek.
     
    6
    Sosův centr znovu nikdo nezachytil a ten od Campiho pro změnu zaplul do náruče hostujícího gólmana.
     
    7
    Filip Novák předvedl dobrý obranný zákrok a později sám vhazovat až dovnitř pokutového území, kde si obrana Fenerhabce poradila.
     
    8
    Gustavo po vlastním faulu pomohl ubránit standardní situaci. Papa Alioune Ndiaye poté dohrál Rodriguese a vyfasoval žlutou kartu.
     
    9
    Pereira rychle vhodil aut a Trabzonspor se díky tomu posunul o dobrých dvacet metrů. Po dalším autu téhož hráče však byl faulován Isla.
     
    10
    Kruseho přihrávka doprava na Rodriguese neprošla, protože se míč zastavil o nohu českého obránce Filipa Nováka.
     
    11
    Islovi se nepovedl centr z pravé postranní čáry a pak se musel rychle vracet, protože se Ekubanovi zachtělo do rychlého protiútoku.
     
    12
    Yusuf Sari byl pár metrů před šestnáctkou zastaven Gustanem a teď už to jsou zase hosté, kteří rychle otáčí hru vstříc Çakırovi.
     
    13
    Max Kruse nezaregistroval, že přihrává Dirárovi do několikametrového ofsajdu. Kombinace Fenerbahce tak byla určena k zániku.
     
    14
    Hosté se nikam neženou a trochu tahají čas. Kruse dal z půlící čáry dlouhatánskou malou domů až k brankáři Bayındırovi.
     
    15
    Gustavo si všiml, že je Kruse mezi dvěma rozestoupenými obránci. Následná střela německého hráče však byla ztečovaná k Çakırovi.
     
    16
    Trabzonspor právě vstřelil branku!
    Velká radost v Medical Parku, kde je srovnáno na 1:1! Caleb Ekuban fantasticky načasoval přihrávku na ALEXANDERA SÖRLOTHA, jenž si pohlídal ofsajdovou linii a levačkou z malého vápna nedal Bayındırovi šanci zasáhnout.
    16. Alexander SÖRLOTH - 1:1
     
    18
    Dosavadní průběh zápasu napovídá, že nás čeká velice atraktivní duel. Oba týmy hrají rychlý útočný fotbal a určitě si nevystačí se ziskem jediného bodu za remízu.
     
    19
    Kruse se zleva vřítil do pokutového území, jenže velmi ochotným pádem po zákroku Sosy si pro penaltu nedošel.
     
    21
    Domácí budou moci zahrozit se standardní situace. Na přímou střelu to ale není, Sosa bude asi centrovat.
     
    22
    Skutečně se tak stalo, nicméně pobídka k přední tyči nenadělala v obraně Fenerbahce žádnou paseku.
     
    23
    Luiz Gustavo našel na pravém křídle Islu, jenže jeho centr se stal vcelku snadnou kořistí pro obranu Trabzonsporu.
     
    24
    Campi přišel pozdě do souboje s Muriqim, který se zatím nedostává příliš do hry. I proto si nyní šel pro míč hodně do hloubky.
     
    25
    Jailson vyrazil na pěkný útočný výlet vyřešený přihrávkou do křídla. K žádném ohrožení Çakıra to nevedlo, nicméně se bude konat alespoň roh.
     
    26
    Centr na přední tyč byl ubráněn. Sörloth vyrazil do rychlého brejku, ovšem Ekubanoci se hlavička po centru zleva nepovdedla.
     
    27
    Sari nejprve odcentroval do autu a posléze neškodně vystřelil z dobrých třiceti metrů. Bayındır zapsal zcela rutinní zákrok.
     
    28
    Max Kruse převzal přihrávku od Muriqiho a pak vytloukl bloky nejbližšího soupeře, od kterého šel míč na roh.
     
    29
    Po rozehrávce od praporku se jen vhazovalo a pak zase faulovalo. Na zemi skončil autor vyrovnávající trefy Sörloth.
     
    30
    Sörloth utrpěl menší zranění na bradě, kterou narazil do ramena Dirára. I přes diskuze se vše obešlo bez karetního trestu.
     
    31
    Ekuban nevystřelil přes Jailsona, který poslal balóna na rohový kop, jenž se bude po zablokované hlavičce Sörlotha opakovat.
     
    32
    Trabzonspor právě vstřelil branku!
    Po půlhodině hry tu máme obrat na 2:1! Sosa z jedničky odcentroval za vzdálenější tyč, odkud Campi sklepl balón na FILIPA NOVÁKA a ten z malého vápna prostřelil gólmana Bayındıra.
    32. Filip NOVÁK - 2:1
     
    34
    Tufanovu přihrávku sebral Çakır, po jehož bleskové rozehrávce získal Sörloth pro Nováka aut z útočné třetiny hřiště.
     
    35
    Český levý bek opět házel míč až do nitra pokutového území. Tam ale zaúřadoval Jailson a navíc byl pískán nějaký útočný faul.
     
    36
    Rodrigues pouštěl míč do další vlny, kde to měl Dirár hezky proti noze, jenže technickou střelou o kousek minul Çakırovu levou tyč.
     
    37
    Brazilský stoper Jailson vystoupil z pozice středního obránce a kousek u půlící čáry raději zvolil faul na Filipa Nováka.
     
    38
    Důrazný souboj mezi Sarim a Dirárem nebyl posouzen jako faul hostujícího fotbalisty. Za Trabzonspor vhazuje Pereira.
     
    39
    Novákovi se nepovedlo odpravit míč do bezpečí a pak musel poděkovat jednomu ze spoluhráčů, který srazil střelu Muriqiho na roh.
     
    40
    Uğurcan Çakır si došel pro centrovaný balón a znovu rozehrál rychlý brejk. Seri byl zastaven na rohu vápna Jailsonem, nicméně nešlo o žádný faul.
     
    41
    Sörloth skvěle udržel míč proti obrovské přesile obránců a nakonec se dočkal podpory ze stran spoluhráčů. Norský útočník ve finále dostal centr zprava a hlavou trefil břevno!
    41. Alexander Sörloth (TRA)
     
    42
    Hostující kapitán Tufan si ukrojil až příliš velké sousto, když si naběhl do modré zdi. Hra se vrací do klidnějšího středu pole.
     
    43
    Hodně laxní obrana Trabzonsporu jen přihlížela kombinační akci hostujících fotbalistů. Na konci toho všeho byl Muriqi, ovšem Çakır ho výborným zákrokem vychytal.
     
    44
    Tolga Ciğerci zabojoval o balón na pravém křídle a na Ekubanovi získal kýžený rohový kop. Z těch předchozích hosté nevytěžili vůbec nic.
     
    45
    Ani tato standardka nezpůsobila žádný vzruch před Çakırem, protože o centrovaný míč se na úrovni přední tyče postaral Sosa.
     
    45+1
    Během krátké chvíle se znovu konal souboj mezi Ciğercim a domácím brankářem, který z něj opět vzešel jako vítěz. Tlak Fenerbahce nyní graduje.
     
    45+2
    Kruse dostal míč na volného Muriqiho, jehož dalekonosný pokus letěl hodně vedle branky. Už v přerušené hře Aziz hlavou atakoval Pereiru, který svůj pád hodně přihrál ve snaze získat pro soupeře karetní trest.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi atraktivní první poločas, ve kterém jsme nemuseli přetrpět žádnou hlušší pasáž. Skóre se poprvé změnilo už po necelé minutě hry a postaral se o to hostující Max Kruse. Trabzonspor se z inkasovaného gólu ale nesložil a do dvaatřicáté minutě dokázal skóre otočit, když Ekubanovu přihrávku nejprve zužitkoval Sörloth a a později se hlavou z malého vápna prosadil i český obránce Novák.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Střely celkem: 11 – 11
    Střely na branku: 3 – 5
    Držení míče: 37 % – 63 %
    Rohové kopy: 3 – 8
    Fauly: 5 – 5
    Žluté karty: 1 – 0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Yusuf Sari, přichází Guilherme.
     
    47
    Sosa dostal z bezprostřední blízkosti míčem od Azize. A zřejmě byl trefen do ruky, protože hrát budou hosté.
     
    48
    Nově příchozí Guilherme zprava centroval na Sörlotha, který před brankou fauloval Islu a dokonce byl napomenut žlutou kartou.
     
    49
    Uğurcan Çakır skočil po stříleném centru Maxe Kruseho a vystavil tím stopku útočné akci Fenerbahce.
     
    50
    Tufanův nákop neprošel do cíle přes Türkmena a po nepřesné přihrávce na Rodriguese už může rozehrávat strážce domácí branky.
     
    51
    Guilherme si kryl míč před Dirárem tak dlouho, až byl hostujícímu obránci odpískán drobný nedovolený zákrok.
     
    52
    Ekuban doprovodil míč do autu a tím umožnil Novákovi předvést už několikáté dlouhé vhazování.
     
    53
    Vytáhlý útočník Sörloth se k vhozenému míči nedostal. Hosté pak míč rychle ztratili a Jailson musel zablokovat pokus Pereiry.
     
    54
    Domácí rozehráli roh nakrátko. Následný centr Bayındır vyboxoval a mezitím rozhodčí viděli v šestnáctce útočný faul.
     
    55
    Pereira zezadu povalil Rodriguese a dal Krusemu možnost rozehrát standardní situaci. Z té vyplynula dobrá hlavička Tufana, jež prolétla kousek nad břevnem.
    55. Ozan Tufan (FEN)
     
    56
    Standardní situace se po přísném faulu na Sörlotha konala i na druhé straně, ale Guilhermeho rána z dálky Bayındıra v žádném případě neohrozila.
     
    57
    Papa Alioune Ndiaye důrazně obral o míč Gustava a z následné příležitosti dostal míč do sítě. Hosty každopádně zachránilo odpískání faulu.
     
    58
    Pereirovi se vůbec nepovedl nákop z pravého kraje. Sörlotha minul balón hned o několik metrů.
     
    59
    Kruse rozdal míč doleva na Dirára, který se ale neodhodlal k centru a jen vrátil míč na německého spoluhráče, který byl faulován.
     
    60
    Alexander Sörloth je vidět na obou koncích hřiště. V tomto případě pomohl obraně při likvidaci Kruseho centru.
     
    61
    Hráči obou týmů si po změně stran navzájem nic nedarují. Tentokrát se provinil Ekuban, jenž tvrdě seslal k zemi Luize Gustava.
     
    62
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Tolga Ciğerci, přichází Emre Belözoğlu.
     
    63
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Nabíl Dirár, přichází Deniz Türüç.
     
    64
    Držení míče: 37 % – 63 %.
     
    65
    Tufan natáhl z dálky a tím získal pro Fenerbahce rohový kop. Znovu to byl centr na přední tyč a tam znovu zaúřadoval Sosa.
     
    66
    Poprvé se žlutí na straně žlutých. Za faul na Ndiayeho na půlce hřiště je potrestán Mauricio Isla.
     
    67
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Caleb Ekuban, přichází Daniel Sturridge.
     
    68
    Isla se postavil do cesty Guilhermeho nebezpečné střely a svým blokem výrazně usnadnil život brankáři Bayındırovi.
     
    69
    Tentokrát bylo rušno u domácí branky! Rodriguesovu střelu zpoza vápna Çakır jenom vyrazil a nechybělo mnoho, aby se Muriqi dostal ke gólové dorážce.
     
    70
    Na Kruseho přihrávku za obranu si žádný z hostujících hráčů nenaběhl, takže míč propadl až k rukavicím Uğurcana Çakıra.
     
    71
    Serdar Aziz ve vzdušném souboji nedovoleně zasáhl Sörlotha a ten rozhodně nebude spěchat s postavením se na dolní končetiny.
     
    72
    Tufan byl odzbrojen čistým způsobem. Faul se naopak pískal na druhé straně, a to po faulu Gustava na prchajícího domácího kapitána Sosu.
     
    73
    Guilherme neprocedil svůj centr skrz Islu. Jihoamerický fotbalista ale srazil míč za koncovou čáru a pokračovat se bude rohovým kopem.
     
    74
    Tak to byl asi nejlépe kopnutí roh v celém utkání! Na zadní tyči se k hlavičce dostal Gastón Campi a jen o kousek minu prostor branky.
     
    75
    Naprosto rutinní zákrok pro Çakıra, na kterého letěla po centru z levého křídla neškodná hlavička Vedata Muriqiho.
    75. Vedat Muriqi (FEN)
     
    76
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Garry Mendes Rodrigues, přichází Ferdi Kadioglu.
     
    78
    Kadioglu měl dobrou střeleckou parketu na ose hřiště. Z nějakých jednadvaceti metrů však nedal míči moc razance ani potřebnou přesnost.
     
    79
    Deniz Türüç se snažil vyhnout Guilhermemu, který jej zastavil jen za cenu faulu. Následuje standardka z levého křídla.
     
    80
    Odvrácený centr přistál u Isly, který si trloufl na střelu zpoza pokutového území, ovšem míč proletěl dobrý metr vedle Çakırovy pravé tyče.
     
    81
    Střeleckých pokusů mají hosté docela dost. Ani Gustavova střela z více než pětadvaceti metrů ale gólové parametry neměla.
     
    83
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Papa Alioune Ndiaye, přichází Dogan Erdogan.
     
    84
    Bayındır lapil Novákův centr a neztrácel žádný čas s rozehrávkou, po které je istanbulský celek zpátky na útočné polovině.
     
    84
    Sudí vytasil z kapsy barvu žluté karty, kterou si za sražení Filipa Nováka vysloužil Ferdi Kadioglu.
     
    86
    A znovu se žlutí. Za nějaké slovní vyjádření byl tentokrát napomenut domácí kapitán José Ernesto Sosa.
     
    87
    V poslední době je hra dost rozkouskovaná, což Trabzonspor může jenom kvitovat. Drtivý tlak Fenerbahce se zatím v žádném případě nekoná.
     
    88
    Guilherme otočil hru po pravé straně a částečně se zapříčinil o to, že Sörloth vzápětí získal pro domácí mužstvo rohový kop.
     
    89
    Sosa vzduchem našel jen Azíze. O chvíli později si svůj centr zopakoval, ale Sörlothovo zakončení gólovou pojistku nepřineslo.
     
    90
    Nad rámec druhé půle je přidáno pět minut.
     
    90+1
    Jeden z hostů si šikovně narazil s Muriqim a pak z jedničky odcentroval na Kruseho. Çakır proti němu ale vyběhl a střelu zblízka vyrazil. Dorážka Gustava už letěla mimo.
     
    90+2
    Z nařízeného rohu už nebylo nic, což je v tomto duelu víceméně tradice. Oba týmy brání standardky takřka bezchybně.
     
    90+3
    Celá lavička Trabzonsporu se chytila kolem ramen a nyní sledovala snažení Sörlotha, který pošetřil na levém křídle několik cenných vteřinek.
     
    90+4
    Neviditelný Daniel Sturridge nevrátil míč Sosovi ve chvíli, kdy domácí šli do hodně nezformované obrany.
     
    90+5
    Sosa vysunul Sturridge, který sice chladnokrevně dostal míč za záda Bayındıra, ale pomezní rozhodčí jej přistihl v těsném ofsajdu.
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává Emre Belözoğlu (Fenerbahce Istanbul).
     
    90+7
    Hosté závěr psychicky úplně neunesli. Gustavo si neodpustil nějaké protesty a zbytečně dostal druhou žlutou kartu.
     
    90+7
    Konec zápasu. (20:01:39)

    Michal Břuchanský

    Branky: 16. Sörloth (Ekuban), 32. Novák (Campi) – 1. M. Kruse

    Karty:   8. Ndiaye (TRA), 48. Sörloth (TRA), 86. J. Sosa (TRA) – 66. Isla (FEN), 72. Gustavo (FEN), 84. Kadioglu (FEN), 90+6. Belözoğlu (FEN)   90+7. Gustavo (FEN)


    Trabzonspor AŞ: Çakır – João Pereira, Türkmen, Campi, Novák – Ndiaye (83. Erdogan), Obi Mikel – Y. Sari (46. Guilherme), J. Sosa (C), Ekuban (67. Sturridge) – Sörloth.
    Náhradníci: Kardeşler – Asan, Çörekçi, Dursun, Erdogan, Hosejní, Parmak, Sturridge, Guilherme, Basaçikoglu.

    Fenerbahce Istanbul: Bayındır – Isla, Aziz, Jailson, Dirár (63. Türüç) – Gustavo, Tufan (C) – G. Rodrigues (76. Kadioglu), M. Kruse, Tolga Ciğerci (62. Belözoğlu) – Muriqi.
    Náhradníci: Tekin – Arslan, Belözoğlu, Ekici, Erdinç, Kadioglu, Rami, Türüç, Zajc, Falette.

    Rozhodčí: Palabıyık – Olguncan, Çimen
    bahis siteleri