Novosibirsk – Minsk 3:2 (kon.) | Barys – Omsk 4:3 (kon.) | Magnitogorsk – Jekatěrinburg 2:3 (kon.)
Jaroslavl – Jokerit 5:0 (kon.) | Kazaň – Riga 2:0 (kon.) | N.Novgorod – Čerepovec 5:0 (kon.)
Soči – Viťaz 5:4 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 0:4 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Dinamo Riga
Sobota 01.02.2020, 15:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sledovali jsme utkání, které mělo jasného favorita. Kazaň sice zvítězila, ovšem hodně se za dvěma body natrápila. Riga se sice pokoušela o vyrovnání, ovšem v útočném pásmu hrálo složitě a šance téměř nepřicházel. Co ale přišlo, byl druhý gól domácího celku, který se tak uklidnil a dále střetnutí kontroloval. (17:29:34)
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Za obránce si na levé straně najel Kirill Petrov, kterému došly síly, a tak byl dojet. Proti jeho ráně z kruhu pro vhazování vyjel Salák, jenž bombu vyrazil.
     
    57:54
    Kazaň už byla v útočné třetině, ale obránce nezpracoval černou gumu na modré čáře. Domácí celek tak musel vyklidit pásmo a začít akci znovu.
     
    57:19
    Pokusem z pravé strany se prezentoval Justin Azevedo, jehož pokus vyrazil Alexander Salák k mantinelu, následně Riga vyhodila.
     
    56:34
    Střídání v týmu Dinamo Riga: ze hřiště odchází Andrej Makarov, přichází Alexander Salák.
     
    56:31
    Střídání v týmu Dinamo Riga: ze hřiště odchází Alexander Salák, přichází Andrej Makarov.
     
    56:31
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Janis Švanenbergs – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    55:20
    Střelou od modré čáry se prezentoval hostující Andris Džerinš, jehož pokus zastavil Arťom Lukojanov, jenž poté odkulhal na střídačku.
     
    55:00
    Znovu se hra přerušuje, jelikož Riga zahrála v ofsajdovém postavení. Toto snažení je posouzeno jako úmyslně a hra se přesune před Saláka.
     
    53:56
    Hra se hodně kouskuje, aktuálně je Rize odpískán ofsajd. Colton Gillies pokračoval v napadání přesto, že byl signalizovaný ofsajd.
     
    53:20
    Z pozice obránce zamířil za branku Albert Jarullin, který se pak vytočil kolem první tyče na hranice brankoviště. Jenže zakončení po ledě si pohlídal český maskovaný muž.
     
    52:52
    Utkání se pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Kazaň dál kontroluje utkání, v němž se čekalo její vítězství.
     
    51:12
    O další střelu z ostrého úhlu se postaral Lauris Darzinš, který trefil brankářův beton. Kotouč směřoval na branku po ledě, kde nebylo místo.
     
    50:08
    Jediné pozitivum na této přesilové hře byl fakt, že Kazani utekly cenné dvě minuty. Jinak se ale jednalo o marnou snahu domácího mužstva.
     
    49:04
    Úvodní vteřiny se Kazani nedaří, tato přesilová hra zatím postrádá přesnost. Riga i proto znovu vyhodila a mohla vystřídat.
     
    48:21
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Colton Gillies – 2 min., hrubost).
     
    47:48
    Další nahození od modré čáry vyrazil český brankář k zadnímu mantinelu. Ke kotouči se vrátil Arťom Lukojanov, a tak Kazaň dál drží pásmo.
     
    46:42
    Lotyšskému celku se v útočném pásmu moc nedaří, opět celkem lehce přišel o třetinu. Troufám si říct, že Kazaň si zbytek zápasu pohlídá.

    Michal Luxa

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 13. A. Galimov (Wikstrand, Azevedo), 47. Zaripov (A. Galimov, Voronkov)


    Ak Bars Kazaň: Reideborn (Biljalov) – Jarullin, Virtanen, Rukavišnikov, Judin, Wikstrand, Fazylzjanov, N. Averin – K. Petrov, Cormier, Azevedo – Voronkov, Galijev, Zaripov – M. Gluchov, E. Galimov, Lukojanov – Fisenko, Sannikov, Dyňak – A. Galimov.
    Dinamo Riga: Salák (57.–57. An. Makarov) – Sotnieks, Berglund, Ďaloga, Mamčics, Marshall, Balinskis, Ališauskas – M. Redlihs, Darzinš, Švanenbergs – Slepec, Ashton, Protapovič – Gillies, Džerinš, Meija – Lejnieks, Pavlovs, Lipsbergs – Batna.

    Rozhodčí: Spirin, Ovčinnikov – Kanifadin, Savenkov
    thejrc.org