Brest – Bordeaux 1:1 (kon.) | Lyon – Amiens 0:0 (kon.) | Montpellier – Méty 1:1 (kon.)
Nîmes – Dijon 2:0 (kon.) | Remeš – Nice 1:1 (kon.) | Toulouse – Štrasburk 0:1 (kon.)
Saint-Étienne – Marseille 0:2 (kon.)
konec
Toulouse FC
0:1 (0:0)
RC Štrasburk
Středa 05.02.2020, 19:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Zdravím všechny fandy francouzské kopané! Spolu se mnou dnes budete moci sledovat jeden ze zápasů 23. kola, kde se proti sobě postaví Toulouse a Štrasburk. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Toulouse FC
    Toulouse v této sezoně směřuje ke svému prvnímu sestupu z Ligue 1. Dnešní domácí se totiž už hodně dlouhou dobu zdržují úplně na dně tabulky, přičemž na první nesestupové pozice ztrácí jedenáct bodů. Toulouse navíc ještě nedávno drželo hrůzostrašnou sérii deseti proher v řadě. Tuto šňůru konečně zlomilo v posledním kole, kdy remizovalo 0:0 s Amiens. Tato remíza by poslední tým tabulky mohla povzbudit k lepším výkonům, které už by konečně měly přijít, tedy jestli se chce Toulouse udržet v nejvyšší soutěži.

    Poslední tři utkání
    Amiens vs. Toulouse – 0:0
    Lyon vs. Toulouse – 3:0
    Toulouse vs. Brest – 2:5
     
    RC Štrasburk
    Štrasburk se drží daleko od sestupového pásma, naopak ještě může zkusit zaútočit na postup do Evropy. Dnešní hosté totiž drží slušnou dvanáctou příčku, přičemž na čtvrté Lille, které by šlo aktuálně do Evropské ligy, ztrácí přijatelných sedm bodů. Štrasburku se v poslední době i poměrně daří, protože vyhrál tři z pěti odehraných duelů. Naposledy však padl těsně právě s Lille, takže tuto porážku musí dnes proti Toulouse odčinit.

    Poslední tři utkání
    Štrasburk vs. Lille – 1:2
    Monako vs. Štrasburk – 1:3
    Méty vs. Štrasburk – 1:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Toulouse FC: L. Kalinić – Moreira, Gabrielsen, Diakité, Issiaga Sylla – I. Sangaré (C), Kone – Dossevi, Boisgard, Saïd – Koulouris.
    Náhradníci: Reynet – Goncalves, Makengo, Taoui, Rogel, Leya Iseka, Antiste.

    RC Štrasburk: Sels – Lala, S. Mitrović (C), Djiku, Simakan – Sissoko, Bellegarde, Liénard – Thomasson – Zohi, Ajorque.
    Náhradníci: Kamara – Waris, Aaneba, Mothiba, Lebeau, Carole, Grimm.

    Rozhodčí: Abed – Gringore, Luzi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali fotbalisté Štrasburku, kteří se však ihned dopouštějí špatné přihrávky. Toho však Toulouse nedokázal využít.
     
    2
    O míč se nyní bojuje ve středu hrací plochy. Tento souboj dopadl lépe pro hosty, protože Efthimis Koulouris se dostal k centru, ale mířil jen do rukavic pozorného Matze Selse.
     
    3
    Domácí pořád útočí hlavně přes pravou stranu stranu hřiště, nyní je však zastavil ofsajd.
     
    4
    Kombinace hostujících hráčů je opravdu tragická, o míč nyní přišli na půlící čáře. Toulouse tak zase útočí.
     
    6
    Toulouse svého soupeře i nadále tlačí. Issiaga Sylla nyní posílá aut až do vápna, ale k žádnému zakončení to nevede.
     
    7
    Štrasburk se po delší době dostal na útočnou polovinu, ale nechce riskovat ztrátu balónu, takže se raději opět stahuje na tu svou.
     
    8
    Míč nakonec končí za brankovou čárou, což znamená první odkop pro Lovrea Kaliniće.
     
    9
    Domácí gólman rozehrává nakrátko. Jeho spoluhráči následně vůbec nikam nespěchají, přece si chtějí alespoň na chvíli odpočinout.
     
    10
    Hru Štrasburku stále provází velké množství nepřesní. Díky tomu se poslední tým tabulky zatím úplně bez problémů brání.
     
    11
    Marz Sels zvládl rozehrávku pod tlakem na jedničku, jenže jeho nákop nakonec neskončil u spoluhráčů, ale u protihráčů, kteří okamžitě uklidňují hru.
     
    12
    Toulouse se nakonec vydalo dopředu, ale tam se moc dlouho neohřálo. To vzápětí platí také o hostech, kteří se kvůli tomu musí rychle stahovat.
     
    13
    Nepřesný nákop hostů končí jen u Lovrea Kaliniće, který se milerád zapojí do hry, protože se zatím docela nudí.
     
    15
    Matz Sels se trošku polekal odkopnutí vlastního spoluhráče, protože to skončilo na horní síti jeho klece. To znamená roh pro Toulouse.
     
    16
    Štrasburk soupeřící roh bez problémů ustál, následně se dopředu vydává pomocí pomalé a přesné kombinace.
     
    17
    Lovre Kalinić rozehrává odkopem na druhou polovinu hřiště. Tam nakonec po souboji jeho spoluhráči přece jen získali míč a míří dopředu přes pravou stranu.
     
    19
    Jeden z hostů se dopustil snad prvního faulu v zápase. Domácí tak poklidně rozehrávají z vlastní poloviny.
     
    20
    Štrasburk se díky dobrému napadání chopil balónu. Následně vůbec nikam nespěchá, také si klidně přihrává na vlastní půlce.
     
    21
    Domácí jsou zatažení hluboko na své polovině, skoro vůbec nenapadají. Jde vidět, že v tomto utkání se soustředí hlavně na to, aby neinkasovali.
     
    22
    Hosté díky dobrému napadání mohou zaútočit na rozhozené soupeřící obraně, ale po centru přišlo jen střela vysoko nad bránu.
     
    23
    Jean-Ricner Bellegarde zůstává po souboji s protihráčem ležet na trávníku, o faul se však nejednalo. Hráč hostů se tak vydýchá a ve hře se může pokračovat.
     
    24
    Jeden z hráčů Štrasburku už spěchal do úniku, ale zastavil ho sudí na postranní čáře, který bez váhání odmával ofsajd.
     
    25
    Poslední dobou se hraje výhradně na polovině Toulouse. Tam si ale nyní hosté pomohli faulem, takže Lovrea Kaliniće opět pořádně neohrozili.
     
    26
    V útoku fauloval také jeden z domácích. Štrasburk tak opět klidně rozehrává a rozhodně nikam nespěchá.
     
    28
    Lovre Kalinić si v klidu vyskočil pro soupeřící centr. Následně rychle hledal svého hrotového útočníka, ale ten prohrál hlavičkový souboj.
     
    29
    Další centr hostů už byl opravdu hodně nepřesný, protože skončil jen u bránících hráčů. Ti však pod tlakem nedokázali úspěšně rozehrát a Štrasburku darovali aut.
     
    30
    Máme za sebou první půlhodiny hry. Zatím se nic závažného nestalo, protože ani jeden tým nevyslal na bránu jedinou střelu.
     
    31
    Efthimis Koulouris se sice dostal k centrovanému míči, ale v těžké pozici se do míče jen tak tak trefil, podle čehož vypadalo také zakončení, které sotva doskákalo k Matzu Selsovi.
     
    33
    Kévin Zohi to udělal parádně! Skvěle si zpracoval nákop, následně se dostal přes dva soupeře a zkusil překvapit Lovrea Kaliniće střelou k bližší tyči. Ten však drží svůj tým!
    33. Zohi se velmi šikovně uvolnil, ale jeho zakončení vystihl Kalinić
     
    34
    Následný roh už domácí bez problémů ustáli, takže od své brány bude odkopávat gólman Toulouse.
     
    35
    Na druhé straně hřiště získalo roh také Toulouse, ale centrovaný míč zkušeně vyrazil Matz Sels, který tak soupeři daroval autové vhazování.
     
    36
    Domácí stále nezakončili mezi tři tyče. Mezitím se pomalu blíží přestávku, takže se hra trochu začíná zpomalovat.
     
    37
    Toulouse nerozehrálo aut zrovna přesně, ale míč si udrželo. Následně se přesouvá k soupeří šestnáctce, kde opět vhazuje.
     
    39
    Štrasburk se v závěru poločasu jenom brání. To však zvládá na jedničku, protože i když se soupeř dostane do vápna, tak mu není dovoleno zakončení.
     
    40
    Domácí se zkouší prosadit z nebezpečné standardní situace, ale hosté dobře kontrolují vzdušný prostor před vlastní bránou, takže žádná nebezpečná hlavička nebyla dovolena.
     
    41
    Jean-Ricner Bellegarde si skvěle naběhl na dalekou přihrávku. Následně odcentroval do středu pokutového území, kde se k hlavičce dostal Kévin Zohi, ale ten nemířil přesně.
     
    42
    Ani další aut nerozehrálo Toulouse moc dobře, protože míč je rychle u hostů, kteří ještě hledají cestu k ohrožení Lovreho Kaliniće.
     
    43
    Domácí obrana tentokrát velmi rychle zasáhla a posílá své spoluhráče v útoku do rychlé protiakce, ale ta také rychle končí kvůli nepřesné kombinaci.
     
    44
    Jean-Ricner Bellegarde nebezpečně zakončil mezi nohama bránícího hráče, ale domácí brankář potvrzuje svoji pozornost parádním zákrokem. Hlavně díky němu je to stále bez branek.
     
    45
    Ani jeden tým nechce inkasovat do šatny, takže se oba celky soustředí hlavně na defenzivu, která je víceméně i po celý zápas na obou stranách špičková. Domácí se tak pomocí dalšího centru nemohli prosadit.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:02.
     
    První poločas tedy končí podle očekávání. Štrasburk je o trochu aktivnější, ale přes obranu Toulouse se zatím nedostal, protože domácí brání opravdu velmi dobře. Aktuální stav se tak rozhodně hodí více Toulouse, které by bylo rádo za jeden bod, ale ve druhé půli se ještě může stát ledacos.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začínají s míčem na kopačkách hosté. Ti po krátké kombinaci míří dopředu, kde už se opravdu zkoušejí prosadit.
     
    47
    Toulouse už se také dostává dopředu, protože na půlící čáře donutilo soupeře k faulu. Následně však hrál proti pravidlům Efthimis Koulouris.
     
    48
    Hosté si při bránění pomohli hraničním zákrokem, ale rozhodčí ihned naznačuje, že se má pokračovat ve hře. Štrasburk tak může zaútočit.
     
    49
    Matz Sels se poměrně často zapojuje do hry, svým spoluhráčům vždy pomůže s rozehrávkou. Po jeho dalekonosném odkopu trefuje Ludovic Ajorque tyč!
    49. Ajorque svou nadějnou střelou nastřelil jen tyčku
     
    51
    Toulouse malém inkasovalo, takže se nyní snaží co nejvíce uklidnit hru, protože je pod nemalým tlakem. Míč však stále zůstává v držení hostů.
     
    52
    Lovre Kalinić po delší době rozehrává od své klece. S odkopem si dává na čas, protože domácí už pomalu začínají hrát na udržení bezbrankového stavu.
     
    53
    Adrien Thomasson si dobře naběhl na centrovaný míč, ale zakončení z první se mu vůbec nepovedlo, protože skončilo hned vedle brány. Ihned si uvědomuje, že takových šancí na skórování už moc nebude.
     
    55
    Toulouse si po delší době zahrálo na útočné polovině, ale Steven Moreira tam docela lacině přišel o balón. Hosté tak vhazují na levé straně.
     
    56
    Domácí nyní soupeře docela ohrozili, protože se dostali ke dvěma centrům, které Štrasburk nedokázal odvrátit. Ani jedno zakončení však nebylo moc nebezpečné.
     
    57
    Lovre Kalinić si připisuje další důležitý zásah, a to když schoval do své náruče soupeří centr. Následně rychle rozehrává, čímž posílá své spoluhráče do rychlého protiútoku.
     
    58
    Toulouse je nyní útočně aktivnější, ale ke střele mezi tři tyče to stále nevede.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Quentin Boisgard (Toulouse FC).
     
    60
    Po šedesáti minutách stále platí bezbrankový stav, avšak hraje se ve velmi rychlém tempu, takže je vysoká šance, že se gólu nakonec dočkáme.
     
    61
    Štrasburk po delší době kombinoval na útočné půlce, ale nakonec to k ničemu nevedlo, protože Adrien Thomasson přijímal přihrávku v ofsajdu.
     
    62
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Oba celky se pravidelně střídají v držení míče a hledají cestu k zakončení, ale ani jeden zatím není úspěšný.
     
    63
    Nakonec se musel předvést Matz Sels, který to však se střelou Efthimise Koulourise neměl vůbec složité, protože měla opravdu slabou razanci.
     
    64
    Hosté po delší době získali roh, ale ten k zakončení nevedl. Domácí se bez problémů ubránili a získali odkop pro svého gólmana.
     
    65
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Mohamed Simakan, přichází Lionel Carole.
     
    66
    Toulouse se zkouší dostat k zakončení přes levou stranu, ale to se nedaří, takže nakonec přišel centr ze středu hrací plochy. Ten moc nadějí na úspěch neměl.
     
    67
    Bafodé Diakité si skvěle naběhl na centrovaný míč od rohového praporku, ale z hranice malého vápna zakončil jen mimo bránu!
     
    67
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Wesley Saïd, přichází Aaron Leya Iseka.
     
    68
    Štrasburk se nyní nachází pod nemalým tlakem, protože se nemůže dostat ani ze své půlky. Domácí toho zkouší využít, ale pořád nevystřelili ani na bránu.
     
    70
    Do konce zápasu zbývá už jen dvacet minut. Nyní je aktivnější Toulouse, ale to se klidně může velmi rychle změnit, protože jsme to už v dnešním zápase mohli pozorovat.
     
    71
    Toulouse dobře kombinuje na středu hřiště, což sice vedlo k průniku do vápna, ale následuje jen odkop Marze Selse, který s ním moc nespěchá.
     
    72
    Ludovic Ajorque zachytil přihrávku až na postranní čáře, díky čemuž mohou hosté kombinovat kolem domácí šestnáctky.
     
    73
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Jean-Ricner Bellegarde, přichází Majeed Waris.
     
    75
    Štrasburk v posledních minutách s přehledem kontroluje hru, ale k zakončení to stále nevede. Toulouse už chce přinejmenším udržet remízu.
     
    76
    Štrasburk právě vstřelil branku!
    MAJEED WARIS tři minuty po svém příchodu na hrací plochu nejspíše rozhoduje dnešní duel! Adrien Thomasson ho krásným pasem vysunul k pravé tyči, odkud překonal Lovreho Kaliniće přízemní střelou ke vzdálenější tyči. Asistence: Adrien Thomasson.
    76. Majeed WARIS - 0:1
     
    78
    Domácí se pokouší o co nejrychlejší vyrovnání, ale hosté pochopitelně nechtějí vedení ztratit, takže se zatím bez problémů brání.
     
    79
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Mathieu Dossevi, přichází Adil Taoui.
     
    79
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Quentin Boisgard, přichází Janis Antiste.
     
    81
    Toulouse už má jen necelých deset minut na vstřelení vyrovnávací branky, ale tu Štrasburk rozhodně nechce dovolit, protože nyní získává na útočné polovině co nejvíce času.
     
    82
    Domácí se rychle vrátili k balónu, ale následně marně hledají cestu k soupeřící šestnáctce. Hosté se totiž pochopitelně brání i s útočníky.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Lionel Carole (RC Štrasburk).
     
    84
    Adil Taoui z přímého kopu opravdu hodně nebezpečně zakončil, protože míč letěl přesně pod horní tyč. Marz Sels však vytáhl velmi důležitý zákrok, a balón srazil na roh!
     
    85
    Jeden z domácích se zkusil prosadit individuálně, ale to mu nemohlo vyjít. Hosté se následně rychle vydávají do protiútoku, protože nechtějí hrát u své klece.
     
    86
    Domácím už opravdu začíná docházet čas. Nejspíše se také nebude moc nastavovat, protože se hra skoro vůbec nepřerušovala.
     
    87
    Toulouse kombinuje kolem soupeřícího vápna, ale postupně je vytlačeno až na půlící čáru, protože vůbec neví jak se dostat k zakončení.
     
    88
    Nepřesný pas skončil u Majeeda Warise, který míč okamžitě vyváží na útočnou polovinu, čímž získává další sekundy.
     
    89
    Hosté nakonec uklidňují hru na své půlce, čímž získávají dobrou minutku. Vzápětí je ale u míče zase Toulouse, které se tlačí do zakončení za každou cenu.
     
    90
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Kévin Zohi, přichází Jérémy Grimm.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Ibrahima Sissoko (RC Štrasburk).
     
    90+3
    Toulouse má jednu z posledních šancí na vyrovnání v podobně standardní situace, ale Ibrahim Sangaré se trefil jen do vyskakují zdi.
     
    90+4
    Celé nastavení se odehrává jenom na polovině Štrasburku, který však defenzivu stále velmi dobře zvládá. Nyní se navíc po delší době osvobozuje.
     
    90+5
    Domácí už se k šance nedostanou. Hosté drží míč daleko od své klece a směřují za třemi body.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Štrasburk s nemalými potížemi nakonec potvrdil roli favorita, a to když jedinou branku utkání vstřelil až v 76. minutě střídají Majeed Waris, který tak svému celku zajistil tři body. Jinak to byl velmi vyrovnaný zápas, vzhledem k průběhu měly oba celky šanci na vítězství. Poslední tým tabulky Toulouse se však nakonec nemůže radovat ani z jednoho bodu, protože jen jedinkrát zaváhal v obraně. Domácí tak čekají na výhru v Ligue 1 už skoro čtyři měsíce.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:10.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji příjemný večer. (20:55:27)

    Lukáš Mihal

    Branky: 76. Waris (Thomasson)

    Karty:   59. Boisgard (TOU) – 83. Carole (SSG), 90+2. Sissoko (SSG)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:10.
    Toulouse FC: L. Kalinić – Moreira, Gabrielsen, Diakité, Issiaga Sylla – I. Sangaré (C), Kone – Dossevi (79. Taoui), Boisgard (79. Antiste), Saïd (67. Leya Iseka) – Koulouris.
    Náhradníci: Reynet – Goncalves, Makengo, Taoui, Rogel, Leya Iseka, Antiste.

    RC Štrasburk: Sels – Lala, S. Mitrović (C), Djiku, Simakan (65. Carole) – Sissoko, Bellegarde (73. Waris), Liénard – Thomasson – Zohi (90. Grimm), Ajorque.
    Náhradníci: Kamara – Waris, Aaneba, Mothiba, Lebeau, Carole, Grimm.

    Rozhodčí: Abed – Gringore, Luzi
    bahis siteleri