Rumunsko – Slovinsko 4:4 (kon.) | Kazachstán – Česko 5:2 (kon.)
konec
Kazachstán
5:2 (3:0)
Česko
Středa 05.02.2020, 18:00 • Městská hala Vodova, Brno • Kvalifikace mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost, futsalu zdar. (19:51:56)
     
    Za stavu 0:4 z českého pohledu už prostě národní tým musel hrát všechno, nebo nic. Nicméně Kazaši velice dobře bránili powerplay. I tak Holý vykřesal naději, jenže potom Taynan poslal balón do prázdné branky a bylo de facto hotovo.
     
    Dnešní vstup do zápasu byl hodně špatný. Za čtyři minuty vedli Kazaši 3:0. Potom Čechům pomohl timeout a trošku se oklepali. Nicméně neprosadili se v prvním poločase, rozchytali Higuitu, který dnešním výkonem potvrdil, že se jedná o jednoho z nejlepších gólmanů planety.

    České naděje posléze ovlivnila vlastní branka Koudelky, jenž hrál přitom v Brně fantasticky. Jenže srazil si centr Douglase Juniora z levé strany do své sítě. Ruští rozhodčí připsali branku naturalizovanému Brazilci a ten tak dokonal hattrick.
     
    Do Litvy se ještě Češi můžou probojovat. V dubnu je však čeká těžká šichta proti Chorvatsku. Hrát se bude 9. a 12. 4. a začne se na palubovce soupeře. Ten zřejmě nastoupí s Kristianem Grbešou a Tihorem Novakem ze Sparty, takže se máme nač těšit.
     
    Je hotovo! Český futsalový fanoušek by před startem kvalifikace (asi) druhé místo ve skupině a baráž s Chorvatskem bral, ale takhle převládá v českém táboře určitě zklamání. Ještě v pondělí večer dělilo národní tým 35 sekund od letenky do Litvy...
     
    Konec zápasu.
    39:32 Jiří VOKOUN - 5:2
     
    39:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tomáš Neumann poslal na plac náhradníky Pavla Drozda, Vokouna, Černého a Křivánka a JIŘÍ VOKOUN po kazašské chybě zakončil z pravé strany k přední tyči, jeden z Kazachů už nestihl zakročit za vracejícího se brankáře Higuitu. Asistence: David Černý.
     
    39:05
    Kazaši jenom drží balón a zápas se víceméně dohrává.
     
    38:49
    Douglas Junior se ještě na levé straně dopustil faulu na Pavla Drozda. U míče Záruba.
     
    38:11
    Taynan přihrál na levou stranu, ale tam udělal chybu Akbalikov, Češi jsou tak na míči.
    37:57 TAYNAN - 5:1
     
    37:57
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Slováček vypálil z levé strany, Vnuk uhnul balónu, ten potom vyboxoval Higuita. TAYNAN vyhrál souboj se Seidlerem a zprava poslal balón po zemi do prázdné branky.
     
    37:25
    Vnuk dal balón na pravou stranu, ale Seidlerův pokus z jedničky zablokoval padající Taynan.
     
    36:35
    Holý tentokrát nahrál Seidlerovi z pravé strany pod sebe a český kapitán minul branku.
     
    36:14
    Češi získali balón a jdou do powerplay se Slováčkem v gólmanském dresu.
    35:42 Michal HOLÝ - 4:1
     
    35:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    4:18 zbývají Česku na tři góly. MICHAL HOLÝ vykřesal naději, když na pravé straně propálil Higuitu levou nohou do dolní části brány po pasu Seidlera z osy hřiště. Asistence: Michal Seidler.
     
    35:17
    Češi zkouší powerplay...

    Vít Muzikář

    Branky: 3. Douglas Junior (Higuita), 4. Douglas Junior, 4. Taynan (Tursagulov), 23. Douglas Junior, 38. Taynan – 36. Holý (Seidler), 40. Vokoun (Černý)

    Karty:   27. Higuita (KAZ) – 11. Vahala (CZE)


    Kazachstán: Higuita (Gurov) – Taynan, Leo, Tursagulov, Douglas Junior – Imanalin, Valjullin, Sulejmenov (C), Akbalikov, Jesenamanov Trenér: Kakà.
    Česko: Vahala (Hůla) – Záruba, Slováček, Koudelka, D. Drozd – Holý, Seidler (C), Janovský, Vnuk – Vokoun, P. Drozd, Černý, Křivánek Trenér: Tomáš Neumann.

    Rozhodčí: Velikanovová, Nevěrov – Šabanov (vš. RUS)

    Diváci: 2 130
    bahis siteleri