Rusko – Švédsko 3:1 (kon.) | Česko – Finsko 2:5 (kon.)
konec
Rusko
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Švédsko
Středa 05.02.2020, 19:00 • ROCKNET ARÉNA Chomutov • Turnaj pěti (U18)
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (21:14:39)
     
    Dnešní utkání sledovalo 316 diváků.
     
    Střely na branku: 44 – 21
     
    Je dobojováno. Třetí dějství nabídlo už jen pouze jednu přesnou trefu, o kterou se postarali švédští hráči. V sedmačtyřicáté minutě vykřesal jiskru naděje Emil Andrae a snížil na rozdíl dvou branek. Ovšem Švédsku v závěru třetí třetiny nepomohla powerplay, Rusové si výsledek už pohlídali a první zápas na Turnaji pěti hráčů do osmnácti let tak začali vítězně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Posledních deset vteřin ve třetí třetině, Švédové ještě vyslali dvě střely na ruskou klec, ale ani jeden pokus se neujal a zápas tak už pomalu, ale jistě končí.
     
    59:25
    Švédům ubíhá čas a už nemají moc času na to, aby dorovnali dvoubrankovou ztrátu. Vypadá to vypadá, že Rusové své vedení už nepustí.
     
    58:49
    Askarov povyjel za svou branku a pomohl obraně Ruska. Ta má kotouč ve své moci a už ho posílá opět do neutrální zóny.
     
    58:20
    Rusové drží puk co nejdále od své branky a snaží se ho sebrat Švédům, aby mohli zakončit do prázdné klece. To se ale zatím neděje.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:19
    Rusové vytěsnili puk do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Švédové ho ale rychle vrátili zpět a kombinují před Askarovem.
     
    57:02
    Švédský brankář je na střídačce, Tre Kronor to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    56:48
    Švédská lavička si vyžádala oddechový čas.
     
    56:17
    Hugo Styf se protlačil mezi dvěma obránci Ruska, ale už neměl tolik sil, aby přesněji zakončil. Obrana Rusů pak kotouč dostává do neutrální zóny.
     
    54:31
    Kirill Kirsanov švihl do puku na levé straně a do akce musel Wallstedt, jenž zasáhl a poté nechal hru přerušit. Puk bude zpět do hry vhozen po jeho pravé ruce.
     
    54:26
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    53:46
    Oba celky střídají, na ledě jsou čerstvé pětice hráčů a hlavně Švédové vrhají své poslední síly do útoku. Chtěli by se Rusům dostat na dostřel jediné branky.
     
    53:05
    Jednomu z Rusů utekl puk do útočného pásma a u něho byl blíže obránce Švédska. Soupeř ruského celku tak jde do další útočné akce.
     
    52:31
    Švédsko je v plném počtu.
     
    52:15
    Hráči ve žlutých dresech získali puk na svoji stranu a vyhazují ho až před ruskou branku. Šetří tak další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    51:23
    Rusové se usadili v pásmu Švédska a snaží se dostat znovu na rozdíl tří gólů. Po střele Zlodějeva se puk odrazil k obraně Tre Kronor a Švédové se osvobozují vyhozením puku až před Askarova.
     
    50:42
    Rusko je v plném počtu a jde do zkrácené přesilové hry.
     
    50:31
    Vyloučení v týmu Švédsko (Anton Johannesson – 2 min., podrážení).
     
    49:57
    Tre Kronor je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    49:43
    Poprvé v utkání vidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách. U puku jsou Švédové a snaží se o kontaktní branku.
     
    48:42
    Vyloučení v týmu Rusko (Bogdan Trinějev – 2 min., napadení).
     
    47:57
    Vyloučení v týmu Švédsko (Mäns Forsfjäll – 2 min., podrážení).
    46:37 Emil ANDRAE - 3:1
     
    46:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak Švédové se přeci jen prosazují a berou Askarovovi čisté konto. EMIL ANDRAE si nabruslil od modré čáry mezi kruhy a táhlou střelou pak překonal ruského brankáře – 3:1. Asistence: Gabriel Säll a Oskar Magnusson.
     
    46:15
    Následuje další komerční přestávka.
     
    45:54
    Dmitrij Zlodějev si sjel těsně před švédskou klec, zakončit mu však obrana Tre Kronor nedovolila.
     
    44:49
    Švédi se stále nemohou dostat ke své první brance a Rusové naopak hlídají svůj bezpečný náskok. Teď soupeři sebrali puk a uhánějí před branku Jespera Wallstedta.
     
    44:34
    Postavení mimo hru na švédské straně a hra se stěhuje do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat blíže ruské brance.
     
    43:23
    Delší pobyt Švédů v ruském teritoriu, ale nic z toho nebylo. Poté skončil kotouč v neutrální zóně a Tre Kronor se ho snaží dostat zpět na svou stranu.
     
    42:31
    Švédsko se tentokráte přesile Ruska ubránilo a už je v plném počtu.
     
    42:14
    Švédové vytěsnili puk do středního pásma, Rusové si k němu ale ihned sjeli a dostávají ho zase před Wallstedtovu branku.
     
    41:47
    Dmitrij Zlodějev si sjel k bližší tyči, jeho pokus po zemi však nekončí úspěchem. Rusko se však nadále drží před švédskou brankou.
     
    41:03
    Další ruská přesilovka hned na začátku třetího dějství a Švédové tak budou muset být hodně opatrní. Ze tří gólů Ruska totiž dva byly přesilovkové.
     
    40:31
    Vyloučení v týmu Švédsko (Emil Andrae – 2 min., nedovolené bránění).
     
    40:22
    Kirill Kirsanov si sjel na levý kruh, ale odtud branku Švédska neohrozil. Nadále však pokračuje útočná akce ruské sborné.
     
    40:10
    Jdeme do poslední části základní hrací doby, Švédové ztrácejí tři góly a budou se snažit ještě s utkáním něco udělat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 30 – 17
     
    Druhá třetina je také minulostí. V ní měli Švédové k dispozici tři přesilové hry, ale ani jednu nedokázali využít a dostat se tak na kontaktní branku. Naopak Rusové v závěru dvou početní výhodu využili. V devětatřicáté minutě z vrcholu pravého kruhu svižnou ranou prostřelil Wallstedta Šakir Muchamadullin a Rusko má tak velmi pohodlný náskok. Uvidíme, co nám ještě nabídne třetí perioda, která začne přibližně ve 20:38.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Švédové to ještě zkoušeli před ruskou brankou, ale už se nic nestane. Také prostřední dějství je pomalu, ale jistě minulostí.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
    38:22 Šakir MUCHAMADULLIN - 3:0
     
    38:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Druhá přesilová hra Ruska je využita. Kostěnko dostal puk na vrchol pravého kruhu, odkud se do střely opřel ŠAKIR MUCHAMADULLIN a posílá tak ruskou mašinu už do tříbrankového trháku – 3:0. Asistence: Dmitrij Kostěnko a Bogdan Trinějev.
     
    37:38
    Prochor Poltapov nahodil puk před branku Švédska, následně pak kotouč dorážel Šakir Muchamadullin, ale Wallstedt znovu zakročil.
     
    36:46
    Wallstedt zakročil proti dvěma střelám Rusů a podržel svůj tým. Švédové se ale nemohou dostat na kotouč, aby ho odpálili až před Askarova. Stále tak čelí ruskému tlaku.
     
    36:24
    Vyloučení v týmu Švédsko (Emil Andrae – 2 min., napadení).
     
    36:06
    Rusko je už v plném počtu.
     
    34:57
    Lööf dostal nabito na levý kruh, jeho zakončení pak končí jen na boční konstrukci ruské branky. Útok švédského celku však pokračuje dále.
     
    34:16
    Na pravé straně svižně zakončoval Leo Lööf, beton Askarova byl proti. Nicméně soupeř Ruska stále operuje před jeho brankou a prahne po snížení.
     
    34:06
    Následuje komerční pauza a po ní si švédský tým zahraje v pořadí třetí přesilovou hru a bude znovu usilovat o její využití. Kontaktní branka by se jim jistě hodila.
     
    34:06
    Vyloučení v týmu Rusko (Alexej Jegorov – 2 min., krosček).
     
    33:36
    William Wallinder to zkusil skrze obranu Rusů, dostal se ke střele. S ní si však poradil Askarov a zastavil hru. Poté se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    32:58
    Agilní Rusové se protlačili opět až před branku Švédska, Ilja Ryčkov se dostal až před Wallstedta, jenž proti jeho přízemní střele znovu zakročil a podržel svůj tým.
     
    31:39
    Kirill Kirsanov se prosmýkl bekům Tre Kronor a dostal se mezi kruhy do zakončení. Jeho pokus ale končí na betonech švédského brankáře.
     
    Dnešní utkání sleduje 316 diváků.
     
    30:50
    A hned se dostali do další šance, pokus Daniila Lazutina z levé strany zapadl jen za zadní branku Wallstedta.
     
    30:22
    I toto oslabení Rusko zvládlo a je v plném počtu.
     
    29:29
    Znovu to tak nevypadá, Rusové hned první akci soupeře zmařili a poslali puk až před Wallstedta a osvobodili se. Švédové tak do další akce musejí jít z hloubi svého obranného pásma.
     
    28:47
    Druhá přesilovka pro Švédy, dostanou se v ní hráči Tre Kronor na kontaktní branku?
     
    28:22
    Vyloučení v týmu Rusko (Šakir Muchamadullin – 2 min., podrážení).
     
    27:43
    Gabriel Säll si počínal podobně a opět se tak Švédové nedostali Rusům na kobylku. Hráči v červených dresech pak bleskově přesouvají hru před branku Jespera Wallstedta.
     
    26:47
    Noah Andersson byl tísněn ruským obráncem, přesto se pokusil proniknout do útočného pásma. To se mu sice nakonec povedlo, ale o kotouč byl záhy připraven.
     
    26:36
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:28
    Rusko je už v plném počtu.
     
    25:44
    Rusové se nyní bez větších problémů dostali v obranném pásmu na kotouč a ten poslali až před švédskou branku. Další cenné vteřiny pošetřeny.
     
    25:08
    Vůbec první početní výhodu mají k dispozici Švédové a pokusí se v ní dostat se Rusům na dostřel jediné branky. Zatím se však nedokáží na delší dobu ubytovat v pásmu Ruska.
     
    24:28
    Vyloučení v týmu Rusko (Pavel Ťutněv – 2 min., držení).
     
    23:54
    Je to tak, Švédové jsou už kompletní.
     
    23:39
    Další osvobození švédského národního týmu a tohle oslabení už zřejmě soupeř Ruska zvládne bez úhony.
     
    22:57
    Švédsko ale statečně bojovalo a nakonec získalo puk do své moci. Poté ho odpálilo až pře Askarovu branku. Švédové tak pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    22:34
    Rusové mají k dispozici další přesilovou hru a mají tak šanci své vedení ještě navýšit.
     
    21:54
    Vyloučení v týmu Švédsko (Fabian Lysell – 2 min., sekání).
     
    20:32
    Švédsko je v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 17 – 4
     
    Svižná první třetina je za námi. V ní měli více ze hry Rusové, kteří mnohokrát švédskému týmu zatápěli. Svou aktivitu korunovali ve čtrnácté minutě gólem v přesilové hře, kterou využil Dmitrij Zlodějev a o tři minuty později pak šlo Rusko do dvoubrankového náskoku. Marat Chusnutdinov v obranném pásmu získal puk na soupeři, projel celým kluzištěm až před Wallstedta, kterého pak překonal. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 19:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Rusové se poté dostávali do další akce, ale v jejich rozletu je zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zase do středního pásma.
     
    19:12
    Rusové neudrželi útočné pásmo, soupeř získal kotouč a okamžitě ho odpálil až před branku Askarova. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:32
    Vyloučení v týmu Švédsko (Emil Andrae – 2 min., sekání).
     
    18:32
    Švédi tak v závěru prvního dějství ztrácejí už dvě branky a mají co dohánět. Navíc budou hrát znovu v oslabení.
    17:03 Marat CHUSNUTDINOV - 2:0
     
    17:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Pěknou individuální akci předvedl MARAT CHUSNUTDINOV, jenž v obranném pásmu sebral soupeři puk, nabruslil si až před Wallstedta, projel kolem něho a poté bez větších problémů zasunul puk k bližší tyči – 2:0. Bez asistence.
     
    16:23
    Prochor Poltapov vybojoval puk a znovu se dostal do zakončení, tentokráte ale šel jeho pokus mimo tři tyče.
     
    15:58
    Zakázané uvolnění Rusů stěhuje hru před branku Švédska, vhazovat se bude po pravé ruce Askarova.
     
    15:04
    A další možnost Rusů, ti se opět dostali před branku Švédů, kde vystřelil Lazutin, jeho střela ale byla sražena jedním ze švédských obránců.
    13:52 Dmitrij ZLODĚJEV - 1:0
     
    13:52
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A početní výhodu Rusové využívají. Po menším tlaku před brankou soupeře se zblízka prosadil DMITRIJ ZLODĚJEV, kterému kotouč přenechal Prochor Poltapov – 1:0. Asistence: Prochor Poltapov a Bogdan Trinějev.
     
    13:32
    Jako první mají možnost přesilové hry Rusové, kteří se už usadili v pásmu svého soupeře a pomalu roztáčejí přesilovkový kolotoč.
     
    13:01
    Vyloučení v týmu Švédsko (Leo Lööf – 2 min., podrážení).
     
    13:01
    Nyní následuje další komerční pauza.
     
    12:36
    Agilní ruský tým se znovu prodral do útoku. Ale Lazutinovi kotouč sjel z čepele a dostal se ke švédskému obránci. Ten ho poté dostává do neutrální zóny.
     
    11:47
    Po pravé straně unikl do útočného pásma Ilja Ryčkov, avšak obrana Švédska byla pozorná a nedovolila mu vůbec žádné zakončení.
     
    10:30
    Švédi se prokombinovali do akce před ruskou klecí, ale záhy nepřesně zamířili. Následně pak získali puk zase beci Ruska a otáčejí hru.
     
    10:17
    Ruský brankář v pokleku zastavil další švédský pokus a poté puk ukryl pod svoji lapačku. Po delší době tak proběhne buly po jeho levé ruce.
    09:05 Nebezpečná rána Muchamadullina.
     
    09:05
    Šakir Muchamadullin napřáhl k tvrdé ráně od modré čáry a jeho nebezpečnou střelu lapil Jesper Wallstedt. Ten také hned poté přerušil hru.
     
    08:24
    Po dalším zákroku švédského brankáře byla hra pozastavena a Rusové tak útočnou třetinu udrželi. Právě probíhá vhazování po pravé ruce Jespera Wallstedta.
     
    07:50
    Zatím sledujeme svižný hokej, ale stále bez gólového příspěvku. U puku jsou hráči Švédska, které velmi dobře pokrývá ruská obrana.
     
    06:52
    Rusové dlouho nemohli najít prostor na průnik do útočného pásma, nakonec se jim to podařilo a kombinovali před Wallstedtem, ale ten nakonec nemusel vůbec do akce.
     
    06:18
    Na pravý kruh si nabruslil jeden z Rusů a svižnou střelou pak prověřil Wallstedta, který jeho svižnou ránu ukryl do své připravené lapačky. Následně hru přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    06:09
    Nyní následuje krátká komerční přestávka.
     
    05:05
    Ignat Kochanin se prosmýkl obraně Švédů a pokračoval blíže brance Wallstedta, ale nakonec mu pomohla obrana, která získala puk do své moci.
     
    04:38
    Následně pak na druhé straně Švédsko jen nahodili puk do útočné třetiny a velmi rychle šlo střídat.
     
    03:40
    V rohu vybojovali kotouč Švédové a poté od vlastního brankáře chtěli založit další akci, ovšem přišli o kotouč a málem se do akce dostal soupeř. Ten však měl signalizován ofsajd a pásmo Švédska musel vyklidit.
     
    02:53
    Odražený kotouč sebral jeden z beků Ruska a dostal ho do neutrální zóny. Útočit tak mohou zase hráči v rudých dresech.
     
    02:08
    V obranném pásmu Rusů získali kotouč Švédové a znovu to zkusili před Askarovem. Ten nemusel zasahovat, neboť na něho nakonec neletěla žádná střela.
     
    01:26
    Na levé straně se do dobré střelecké příležitosti dostali Rusové, konkrétně Dmitrij Zugan, jeho pokus ale zaletěl jen vedle levé tyče z pohledu švédského brankáře.
     
    01:11
    Další slibně se rodící akci švédského národního týmu zmařilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma. Tam se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    00:45
    Na druhé straně se nepovedla souhra Rusům a znovu tak jejich branku atakují švédští mladíci.
     
    00:10
    Švédové hned po vhazování pronikli do ruského pásma a před Askarovem chvíli kombinovali, ale nakonec před ním nevzniklo žádné nebezpečí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Jako první zazní hymna Švédska, po ní pak přijde na řadu také ta ruská.
     
    Oba celky jsou už na ledové ploše. Po vyslechnutí hymen obou zemí tak bude moci samotné utkání začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Askarov (Guskov) – Muchamadullin (A), Kostěnko, Kirsanov, Grušnikov, Zotov, Jegorov, Romanov – Averšin, Poltapov, Zlodějev (A) – Trinějev, Pašin, Chusnutdinov (C) – Ťutněv, Ryčkov, Zugan – Burujanov, Kochanin, Lazutin, Aimurzin

    Švédsko: Wallstedt (Clang) – Johannesson, Andrae, Wallinder (A), Forsfjäll, Grans, Lööf, Styf – Andersson, Lysell, Ljungman – Nybeck (C), Eklund, Tärnström – Robertsson, Torgersson (A), Hallén – Ljungkrantz, Magnusson, Garfve – Säll

    Rozhodčí: Úlehla, Pilný – Frodl, Komárek.
     
    Švédsko

    Jestliže Rusové mají patřit mezi kandidáty na zisk cenného kovu, u Švédů to musí platit dvojnásob. Ti totiž, jak už bylo zmíněno, sehráli na domácím šampionátu finále proti ruské Sborné a po výhře 4:3 po prodloužení nakonec slavili zlaté medaile. V dnešním duelu v Chomutově tak bude k vidění repríza právě loňského boje o kov nejcennější. Mladí Švédi o poslední reprezentační přestávce sehráli v listopadu čtyři duely, třikrát byli úspěšní a jednou pak prohráli. Dnes s Ruskem půjde o další bitvu a oba týmy prahnou po výhře. Čeká nás tak zajímavý duel.
     
    Nominace Švédska

    Brankáři:
    Calle Clang, Jesper Wallstedt.

    Obránci:
    Emil Andrae, Mans Forsfjäll, Helge Grans, Anton Johannesson, Leo Lööf, Hugo Styf, William Wallinder.

    Útočníci:
    Noah Andersson, William Eklund, Isak Garfve, William Halén, Alexander Ljungkrantz, Daniel Ljungman, Fabian Lysell, Oskar Magnusson, Zion Nybeck, Simon Robertsson, Gabriel Säll, Oliver Tärnström, Daniel Torgersson.
     
    Rusko

    Rusové určitě budou na nadcházejícím mistrovství světa této věkové kategorie patřit mezi aspiranty do bojů o medaile. V loňském roce skončili na druhém místě a letos budou obhajovat stříbrné medaile. Ve finále loni nastoupili proti Švédům, tedy dnešnímu soupeři a rádi by tak v generálce uspěli. Rusům se podařil poslední turnaj. V prosinci na World Junior A Challenge v prodloužení porazili Kanadu Východ 2:1 a slavili tak prvenství na prestižním turnaji. Dnes by na tento výsledek rádi navázali a začali tak český turnaj výhrou.
     
    Nominace Ruska

    Brankáři:
    Jaroslav Askarov, Jegor Guskov, Maxim Motorygin.

    Obránci:
    Arťom Grušnikov, Kirill Kirsanov, Arsenij Koromyslov, Dmitrij Kostěnko, Šakir Muchamadullin, Arťom Muryljov, Roman Romanov, Alexej Jegorov, Arťom Zacharov, Filat Zotov.

    Útočníci:
    Daniil Averšin, Danil Aimurzin, Nikita Burujanov, Ivan Didkovskij, Marat Chusnutdinov, Ignat Kochanin, Kirill Kondyrev, Daniil Lazutin, Dmitrij Ovčinnikov, Alexandr Pašin, Ilja Ryčkov, Bogdan Trinějev, Pavel Ťutněv, Dmitrij Zlodějev, Dmitrij Zugan.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Tento týden je na programu reprezentační přestávka, a ta se týká i mládežnických reprezentací. Na severu Čech, konkrétně v Chomutově a v Klášterci nad Ohří, dnes startuje ostře sledovaný turnaj hráčů do osmnácti let, jenž bude velkou prověrkou pro nadcházející MS, které se bude konat v USA. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Ruska a Švédska. Ten budou sledovat diváci v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 14. Zlodějev (Poltapov, Trinějev), 18. Chusnutdinov, 39. Muchamadullin (Kostěnko, Trinějev) – 47. Andrae (Säll, Magnusson)


    Rusko: Askarov (Guskov) – Muchamadullin (A), Kostěnko, Kirsanov, Grušnikov, Zotov, Jegorov, Romanov – Averšin, Poltapov, Zlodějev (A) – Trinějev, Pašin, Chusnutdinov (C) – Ťutněv, Ryčkov, Zugan – Burujanov, Kochanin, Lazutin, Aimurzin
    Švédsko: Wallstedt (Clang) – Johannesson, Andrae, Wallinder (A), Forsfjäll, Grans, Lööf, Styf – Andersson, Lysell, Ljungman – Nybeck (C), Eklund, Tärnström – Robertsson, Torgersson (A), Hallén – Ljungkrantz, Magnusson, Garfve – Säll

    Rozhodčí: Úlehla, Pilný – Frodl, Komárek

    Diváci: 316
    bahis siteleri