W. Brémy – Union Berlín 0:2 (kon.) | Freiburg – Hoffenheim 1:0 (kon.) | Hertha – Mohuč 1:3 (kon.)
Schalke – Paderborn 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Düsseldorf 1:1 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 4:3 (kon.)
konec
Werder Brémy
0:2 (0:0)
1. FC Union Berlín
Sobota 08.02.2020, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Werder Brémy a 1. FC Union Berlín.
     
    1. FC Union Berlín

    Na opačné straně stojí nováček soutěže, kterým je Union Berlín. Ten se zatím celkem výsledkově drží, navíc se v tabulce nachází na dvanácté pozici, přičemž náskok na sestupové pásmo činí pouze šest bodů. Union Berlín v posledních zápasech zrovna výsledkově nezáří, povedlo se mu bodovat pouze v jediném duelu, a sice díky vítězství 2:0 proti Augsburgu. Tato výhra však byla zapomenuta ihned v nadcházejícím souboji, Union Berlín tentokráte v roli hostujícího celku nedokázal vybojovat ani jeden bod, neboť schytal potupný debakl 0:5 na hřišti Borussie Dortmund.
     
    Werder Brémy

    Fotbalisté Werderu letos neprožívají zrovna povedenou sezonu, o čemž jasně svědčí postavení v tabulce. Brémy totiž okupují až šestnáctou pozici, což by v konečném důsledku znamenalo baráž o setrvání v Bundeslize. Brémy mají na svém kontě osmnáct bodů, nicméně manko na poslední nesestupovou pozici je pouze jednobodové. Werder má v posledních duelech naprosto stejnou formu, rovněž prohrál hned čtyři z posledních pěti zápasů. Ten jediný úspěšný se konal na hřišti předposledního Düsseldforfu, v nadcházejících dvou duelech však Werder nevybojoval ani jeden bod.
     
    Úvodní sestavy:

    Werder Brémy: Pavlenka – Toprak, Vogt, N. Moisander (C) – Bittencourt, M. Eggestein, Klaassen, Friedl – Osako – Selke, Rashica.
    Náhradníci: Kapino – Bartels, J. Eggestein, Goller, Groß, C. Pizarro, Şahin, Sargent, Veljković.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Schlotterbeck, Hübner, Subotić – Trimmel (C), Andrich, Gentner, Lenz – Malli, Bülter – Andersson.
    Náhradníci: Nicolas – Becker, Ingvartsen, Kroos, Polter, Parensen, Ujah, Ryerson, Flecker.

    Rozhodčí: Schlager – Waschitzki, Blos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nepřesnou nahrávku v podání hostujícího Lenze, který se pokoušel najít Anderssona, kterého nakonec nenašel.
     
    4
    Brémy pracovaly s míčem na útočné polovině, nicméně Friedl byl vytlačen zpět na obrannou stranu hrací plochy. Jeho celek posléze přenášel hru na Topraka.
     
    5
    Do kombinace svého celku se zapojil také kapitán Moisander, který pouze přeposlal do strany na volného Friedla, jenž mu ihned před protihráčem stačil vrátit.
     
    6
    O něco více prostoru měl před sebou domácí Rashica, který si na levém křídle poradil s bránícím hráčem, jenomže centr levou nohou skončil pouze u brankáře.
     
    7
    Hostující brankář Gikiewicz to zkoušel prudkým pasem na opačnou polovinu, kde se ve vzduchu dokázal uplatnit Malli, který prodloužil za sebe na Trimmela.
     
    8
    Gentner se s vypětím všech sil dostal zpět k míči, který chtěl poslat směrem do pokutového území. To mu nakonec nevyšlo, avšak alespoň vybojoval první aut.
     
    9
    Gikiewicz prokázal připravenost bleskovým výběhem z branky, přičemž se k míči dostal mnohem rychleji, než dotírající Selke. Následoval výhoz na Schlotterbecka.
     
    10
    Sledovali jsme nedovolený zákrok kousek od středového kruhu, provinil se totiž dotírající Selke, který ještě před ziskem míče povalil k zemi právě Schlotterbecka.
     
    11
    V krátkém časovém sledu přišel na řadu další faul, přičemž byl hlavní sudí i v tomto případě velice pozorný. Union Berlín bude rozehrávat z obranné poloviny.
     
    12
    Werder se vydal směrem k pokutovému území, kde to od levé autové lajny zkoušel centrovanou nabídkou Moisander, který uvnitř šestnáctky našel pouze Hübnera.
     
    13
    Za pokutovým územím se ovšem k míči dostal Toprak, který to zkoušel střelou na hostující branku. Jeho rána pravým nártem nakonec putovala vysoko nad.
     
    14
    Na opačné straně si obrannou povinnost splnil Vogt, který raději odvracel za cenu prvního rohového kopu. K rozehrávce od levého praporku se postavil Trimmel.
     
    15
    Jeho centrovaná nabídka se pro změnu snášela směrem do malého vápna, bleskově se ze své branky vydal Pavlenka, kterému se povedlo padající míč vyrazit.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Davie Selke (Werder Brémy).
     
    17
    Brémy si chtěly vybojovat standardní situaci ze zajímavé pozice, místo faulu se však jednalo o teatrální páde na zem v podání Selkeho, který schytal kartónek.
     
    18
    Dalekonosný pas se snášel na polovinu Werderu, kde se ve vzduchu dokázal prosadit domácí Eggestein, který prudkým způsobem odvracel ke středovému kruhu.
     
    19
    Po kratší době se k míči dostal také Pavlenka, který se rozhodl zbytečně nic nevymýšlet. Sledovali jsme tak odkop, po kterém si faulem pomohl zkušený Subotić.
     
    24
    Toprakovi se nepovedl první kontakt s míčem, avšak ho přeci jenom udržel na hrací ploše. Domácí nikam nespěchají, naopak dbají na přesnost své rozehrávky.
     
    25
    S rozehrávkou tak vypomohl také Pavlenka, který se postaral o dalekonosný pas na opačnou stranu, po kterém si útočným faulem pomohl forvard Osako.
     
    26
    Na opačné straně to velice zajímavě zamýšlel Malli, který si našel prostor k centru, který ovšem přistál na noze Topraka. Union Berlín pokračuje v držení míče.
     
    27
    Poté se do akce dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení v podání hostujícího Anderssona. Werder na nic nečekal a ihned rozehrál nakrátko.
     
    28
    Obrannou povinnost si splnil kapitán Trimmel, který za sebe nepustil Friedla. Bylo to s tečí domácího hráče, proto se autového vhazování ujme právě Trimmel.
     
    29
    To nebylo vůbec špatné! Míč se dostal zpět k malému vápnu, kde měl dobrou pozici ke střele Eggestein, kterému se nepovedlo ideálně trefit míč, který skončil kousek vedle.
     
    30
    Razantní domluva směrem k hostujícímu Hübnerovi, který naposledy fauloval bez nároku na kartu. V dalším případě se bude zcela určitě už žlutit.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Ömer Toprak (Werder Brémy).
     
    31
    Hezká souhra domácích nakonec přinesla další centr, který Gikiewicz vyrážel pouze před sebe. Klaassen navíc zabojoval, čímž vybojoval další standardní situaci.
     
    32
    Rashica se ujal rozehrávky, kterou ale nerozehrál vůbec dobře. Míč se totiž nakonec stočil pouze do rukavic brankáře Gikiewicze, který ihned rozehrál výhozem.
     
    33
    Ani Unionu Berlín se zas tak moc nepovedla rozehrávka volného kopu, který pouze doskákal vedle branky. Pavlenka posléze rychle rozehrál dalším odkopem.
     
    34
    Je za námi zhruba třetina hry, na první přesný zásah i nadále čekáme. Zatím sledujeme vyrovnanou podívanou, nejblíže k trefě byl domácí záložník Eggestein.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Kevin Vogt (Werder Brémy).
     
    35
    Posléze se do útočného výpadu zapojil také křídelník Bittencourt, kterému se ovšem nepovedlo odcentrovat přes prvního protihráče, jenž zablokoval míč na roh.
     
    36
    Ani z tohoto rohového kopu nakonec nepřišlo nic nebezpečného, žádné zakončení jsme tak nesledovali. Krátce poté musel hlavní sudí odpískat ve prospěch Unionu.
     
    40
    Selke vynikající nahrávkou přeposlal do tandemu na Selkeho, který ještě celou akci šperkoval přihrávkou na vedle stojícího Osaka, jenž na míč ale nedosáhl.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Toprak si dal záležet na přesnosti skluzu, který byl výstavní. Lenz tak nemohl pokračovat v průniku po levém křídle, jeho celek bude přesto moci vhazovat.
     
    43
    Na opačné straně musel ven z branky také Gikiewicz, který se k míči dostal včas. Poté se pokoušel odkopnout na druhou stranu, kde navíc hledal Trimmela.
     
    44
    Zhruba ze třiceti metrů od branky zkoušel své štěstí hostující Gentner, který ani náhodou nemířil přesně. Pavlenka tak na svůj první těžší zákrok stále čeká.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádný přesný zásah. K vidění byla celkem vyrovnaná partie, jenž dohromady nabídla pouze jednu slibnější šanci, o kterou se postaral domácí Eggestein. Místo pohledných momentů byla k vidění celá řada nedovolených zákroků, která přinesla hned tři žluté karty.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to domácí zkoušeli po pravém křídle, kde byl ovšem čistým způsobem zastaven Bittencourt, který narazil do jednoho z protihráčů.
     
    49
    Hra byla přenesena na levé křídlo, kde se nacházel Rashica. Jeho vzdušná nabídka měla směřovat na Osaka, avšak toho dokázal přehlavičkovat Schlotterback.
     
    50
    Werderu se ani další rohový kop zrovna moc nepovedl, míč totiž doplachtil na hlavu jednoho z protihráčů. To znamená, že Gikiewicz bude moci odkopávat.
     
    51
    Lenz to rovněž zkoušel centrem od postranní lajny, avšak v době nahrávky se v pokutovém území nenacházel nikdo ze spoluhráčů, míč tak skončil až v zámezí.
     
    51
    Vogt si na hranici pokutového území lehce pomohl rukama, jenomže sudí nechal pokračovat. Union Berlín se navíc dostal do šance, Pavlenka si s hlavičkou poradil.
     
    52
    Brémy se bleskovým způsobem dostaly zpět na druhou stranu, což přineslo zisk rohového kopu. Rashica poslal do šestnáctky vysoký centr, který se ale neujal.
     
    52
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Po rohovém kopu Werderu jsme sledovali bleskový přechod na opačnou stranu. Na levou stranu si dokázal seběhnout Lenz, který poté pod sebou ještě hledal MARIUSE BÜLTERA, který pohodlně překonal Pavlenku.
     
    54
    Na první branku tohoto zápasu jsme tak čekali něco málo přes padesát minut. Do vedení se dostal Union Berlín, který však musí dávat pozor, zbývá hodně času.
     
    55
    Po rozehrávce si taktickým zákrokem pomohl hostující Andrich, který si přidržel aktivně hrajícího Osaka. To domácím přinese další slibnou standardní situaci.
     
    56
    Ta navíc přinesla celkem hezkou souhru, po které to rybičkou zkoušel právě Osako. Jeho hlavičkový pokus nebyl vůbec špatný, nicméně směřoval doprostřed.
     
    57
    Rashica se zjevil na své oblíbené levé straně, odkud se snažil centrovat do pokutového území, kde si jeho vzdušnou nabídku jako první našel brankář Gikiewicz.
     
    58
    Obránce Vogt se vytáhl celkem vysoko s míčem, nicméně před šestnáctkou soupeře číhala pořádná smečka protihráčů, která dokázala nahrávku včas zastavit.
     
    59
    Aby toho nebylo málo, tak to bylo s faulem napadajícího Bittencourta, který před zrakem sudího fauloval Lenze. Union Berlín prožívá slibný vstup do poločasu.
     
    60
    Až příliš agresivně šel do souboje hostující Andrich, který zároveň trefil také nohu Selkeho. Další jednoznačný faul, sudí tentokráte odpískal ve prospěch Werderu.
     
    61
    Prodloužení míče našlo Selkeho, který zkoušel překvapit brankáře Gikiewicze střelou z velkého úhlu. Úmysl to nebyl špatný, Werder bude zahrávat další roh.
     
    62
    Do protiútoku si to navíc namířil Bülter, který se celkem pohodlně dostal až do pokutového území, kde střelou z úhlu nedokázal prostřeli vyběhnuvšího Pavlenku.
     
    63
    Rashicovi to dnes prostě nejde, ani další rozehrávka rohového kopu nepřinesla nic nebezpečného. Gikiewicz si zkontroloval padající míč, který odkopl vpřed.
     
    64
    Je za námi zhruba hodina hry, druhý poločas přináší o poznání záživnější podívanou. Union Berlín se dostal do vedení, avšak domácí jsou nyní aktivnější.
     
    64
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Yunus Malli, přichází Marcus Ingvartsen.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Christian Gentner, přichází Grischa Prömel.
     
    68
    Werder v posledních minutách pořádně přidal na aktivitě, přičemž to zakončením pravou nohou zkoušel Selke, nicméně jeho pokus putovala vysoko nad.
     
    69
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Ömer Toprak, přichází Josh Sargent.
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Davie Selke, přichází Fin Bartels.
     
    70
    Gikiewicz si na předchozí střelu ani nesáhl, což přineslo odkop od hostující branky. I tentokráte se jednalo o vysokou nabídku, kterou si ve vzduchu našel Friedl.
     
    71
    Klaassen se nabídl ke spolupráci na levém křídle, kam mu Moisander věnoval nahrávku. Union Berlín však velice dobře napadá, díky čemuž soupeře vytlačil.
     
    72
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    To je pro celý stadion velký šok, hosté odskakují na rozdíl dvou branek! Bülter totiž postupoval po levém křídle, načež šikovnou nahrávkou věnoval míč Anderssonovi. Ten na Pavlenku nevyzrál, míč se však vrátil k MARIUSI BÜLTEROVI, jenž z úhlu procedil balón do branky.
     
    73
    Werder to bude mít v tomto případě už hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. I tak do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se klidně může otočit.
     
    74
    Střídající Bartels se snad vůbec poprvé po svém příchodu na hrací plochu dotkl hracího předmětu, se kterým si to namířil k šestnáctce, kde byl ale zastaven.
     
    75
    Domácí pokračují ve své aktivitě, která stále nepřináší kýžený úspěch. Moisander se opět vytáhl celkem vysoko, což vedlo k roztažení hry do volného prostoru.
     
    76
    Nekompromisním způsobem se rozhodl jednat hostující Hübner, který získaný míč ihned odpálil na opačnou stranu, kde nebyl nikdo ze jeho spoluhráčů.
     
    77
    Brémy si vybojoval další standardní situaci, kterou však ve vzduchu odvracel pozorně hrající Schlotterback. Následná rána zpoza vápna putovala vedle branky.
     
    78
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Juja Osako, přichází Claudio Pizarro.
     
    80
    V krátkém časovém sledu hned dva žluté kartónky, a sice pro hostujícího Prömela a domácího Friedla.
     
    83
    Celkem dost prostoru měl na pravém křídle domácí Bittencourt, který se nejprve podíval směrem k pokutovému území, kde se mu nepovedlo najít Klaassena.
     
    84
    Union Berlín se postupně dostal až k blízkosti rohového praporku, odkud vhazoval. Lenz to zkoušel nabídkou na Anderssona, který si v souboji pomohl rukama.
     
    85
    Rashica pouze přeposlal na kopačku vedle stojícího Moisandera, který celkem dlouho hledal vhodného adresáta nahrávky, načež se mu nabídl volný Eggestein.
     
    86
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut. Werder je sice ve druhém dějství častěji na míči, avšak ten se drží daleko od branky Unionu.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Sebastian Andersson (1. FC Union Berlín).
     
    87
    Příliš naivním manévrem to zkoušel Bittencourt, který byl zastaven čistým způsobem. Poté došlo k menší strkanici, při které byl poslán k zemi právě Bittencourt.
     
    88
    Subotić se ujal rozehrávky volného kopu, kterou poslal směrem k rohovému praporku. Toprak se jako první dostal k míči, který přesto doskákal mimo vymezený prostor.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na další změnu skóre to již nevypadá. Brémy zcela určitě nevybojují ani jeden bod, což by trenéra mohlo stát trenérské místo.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Marius Bülter, přichází Julian Ryerson.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Na poslední chvíli se dokázal vrátit domácí Vogt, který tak zabránil stoprocentní šanci v podání Anderssona. Pavlenka by jinak měl plné ruce práce.
     
    90+2
    Koncovka tohoto zápasu přináší celkem poklidnou podívanou, Brémy zřejmě pochopily, že to na bodový zisk ani v tomto duelu nebude.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:16.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Unionu Berlín, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 2:0. Obě branky padly až ve druhém dějství, hostujícímu celku vyšel vstup do druhého poločasu na jedničku, neboť se po necelých pěti minutách hry poprvé prosadil. To Werderu přineslo větší aktivitu, avšak za tu domácí celek opět pykal, druhý přesný zásah si totiž opět schoval křídelník Bülter. (17:22:18)

    David Suchý

    Branky: 52. Bülter (Lenz), 72. Bülter

    Karty:   16. Selke (BRM), 30. Toprak (BRM), 34. Vogt (BRM), 80. Friedl (BRM) – 80. Prömel (UNB), 86. Andersson (UNB)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:16.
    Werder Brémy: Pavlenka – Toprak (69. Sargent), Vogt, N. Moisander (C) – Bittencourt, M. Eggestein, Klaassen, Friedl – Osako (78. C. Pizarro) – Selke (69. Bartels), Rashica.
    Náhradníci: Kapino – Bartels, J. Eggestein, Goller, Groß, C. Pizarro, Şahin, Sargent, Veljković.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Schlotterbeck, Hübner, Subotić – Trimmel (C), Andrich, Gentner (64. Prömel), Lenz – Malli (64. Ingvartsen), Bülter (89. Ryerson) – Andersson.
    Náhradníci: Nicolas – Becker, Ingvartsen, Kroos, Polter, Parensen, Ujah, Ryerson, Prömel.

    Rozhodčí: Schlager – Waschitzki, Blos
    bahis siteleri