Rusko – Česko 3:4 (0:3 po s.n.) | Švédsko – Finsko 5:1 (kon.)
konec
Švédsko
5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
Finsko
Neděle 09.02.2020, 15:45 • Ericsson Globe, Stockholm • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to tak dnes vše. S konstatováním, že Švédové vyhrávají domácí turnaj a Češi končí na druhém místě, vám přeji pohodový konec víkendu a úspěšný vstup do nového pracovního týdne. (18:08:13)
     
    Dnešní utkání sledovalo 12 166 diváků.
     
    Švédské hokejové hry jsou pro tento rok za námi a Švédové si došli pro celkový triumf výhrou v posledním zápase nad Finskem, tentokrát v poměru 5:1. Ve třetí třetině se hrál dlouho vyrovnaný hokej, ale Finové nedokázali svého soupeře zmáčknout natolik, aby z toho vytěžili kontaktní trefu. Zkoušeli hrát přesilovku na konci 51. minuty bez gólmana, tam ale pohořeli a Švédové už pak zápas dovedli do vítězného konce. Definitivní tečku na zápas dal v čase 58:48 střelou do prázdné Linus Johansson.

    Střely na branku: 20 – 28 (11 – 11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Závěr utkání se už jenom dohrává. Finové jenom kombinují za svoji brankou a čekají na závěr.
    58:48 Linus JOHANSSON - 5:1
     
    58:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové rozhodují o svém vítězství v turnají, pátým gólem trestá finský pokus hry bez gólmana. Kotouč zachytil v ostrém úhlu Bromé a zajel za branku, odkud přišla nahrávka pro Pudase. Svůj pokus však do branky přes blokujícího obránce neumístil, povedlo se to ale v krátkém časovém sledu LINUSOVI JOHANSSONOVI – 5:1! Asistence: Jonathan Pudas, Mathias Bromé.
     
    57:28
    O tom, že Švédové vyhrají, je prakticky rozhodnuto. Finové se sympaticky snaží zmírnit skóre, ale pravděpodobně už na to ani nemají síly.
     
    56:29
    Tři a půl minuty zbývají do konce a uvidíme, zda to ještě finská střidačka zkusí s variantou bez gólmana.
     
    55:26
    Fagemo si v kličkách vykoupal hned dva finské obránce a zpoza branky nahrával na levý kruh, kde byl ke střele připraven Fredrik Händemark. Jeho pokus ale finský gólman vytěsnil.
     
    54:59
    Mathias Bromé se dostal ke kotouči a bekhendem jej nahodil na branku. Frans Tuohimaa toto nahození raději podržel, přerušil tím hru a zahájil poslední komerční přestávku.
     
    53:39
    Joel Mustonen nedostal již přihrávku v brejku 3 na 2, přihrávku totiž tušil předem Henrik Tömmernes a včas zalehl, čímž dostal puk pod sebe.
    53:06 Klingberg hodil na střídačku Melarta
     
    53:06
    Carl Klingberg dostal na střídačku tvrdým hitem Melarta a Globen postupně ožívá, to je znát. Švédům k výhře v turnaji už chybí jenom málo.
     
    52:40
    Další zákrok Hellberga, domácí jsou však již v plném počtu a nejhorší momenty přežili.
     
    52:32
    Osm sekund před vypršením vyloučení Klingberga zkoušel Hellberga prostřelit dvakrát Pulkkinen z vrcholku levého kruhu, jeho pokus ale švédský gólman pevně drží.
     
    52:11
    Další pokus, tentokrát z dílny Sala. Pokus přímo z osy ledové plochy lapil Hellberg a diváci se pomalu probouzejí.
     
    51:59
    Jere Karjalainen střílel nadvakrát z levého kruhu, Magnus Hellberg ale drží puk ve své výstroji a domácí mohou poslat na led novou čtyřku.
     
    51:41
    Elmeri Eronen vypálil od modré, ale mimo. Švédové jsou sice pod velkým tlakem, Finové se ale do vyložených šancí nemohou dostat.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Linus Johansson (Tömmernes), 9. Fagemo (Bengtsson, Nilsson), 16. Zaar (Strandberg, Pudas), 37. Everberg (Fagemo, Händemark), 59. Linus Johansson (Pudas, Bromé) – 20. J. Mustonen (Koivisto, Melart)


    Švédsko: Hellberg (Lars Johansson) – Pudas, Tömmernes, Bengtsson, Lundberg, Lundkvist, Sellgren – Fagemo, Händemark, Everberg – C. Klingberg, O. Lindberg, Nilsson – Zaar, Strandberg, Bristed – Sylvegard, Linus Johansson, Bromé.
    Finsko: Tuohimaa (Lehtinen) – Vittasmäki, Eronen, O. Manninen, Salo, Melart, Koivisto, Parikka, Honka – Maccelli, Lehterä, Karjalainen – Innala, Ilomäki, Pajuniemi – Sallinen, Tyrväinen, Pulkkinen – Junttila, J. Lajunen, J. Mustonen.

    Rozhodčí: Naumov, Judakov (oba RUS) – Persson, Jonsson (oba SWE)

    Diváci: 12 166
    bahis siteleri