Rusko – Česko 3:4 (0:3 po s.n.) | Švédsko – Finsko 5:1 (kon.)
konec
Švédsko
5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
Finsko
Neděle 09.02.2020, 15:45 • Ericsson Globe, Stockholm • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:48 Linus JOHANSSON - 5:1
     
    58:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové rozhodují o svém vítězství v turnají, pátým gólem trestá finský pokus hry bez gólmana. Kotouč zachytil v ostrém úhlu Bromé a zajel za branku, odkud přišla nahrávka pro Pudase. Svůj pokus však do branky přes blokujícího obránce neumístil, povedlo se to ale v krátkém časovém sledu LINUSOVI JOHANSSONOVI – 5:1! Asistence: Jonathan Pudas, Mathias Bromé.
     
    50:40
    Trestaným je kapitán Carl Klingberg (SWE). Snažil se totiž dostat tak vehementně ke kotouči, až podrazil Tyrväinena a míří si odpočinout na trestnou.
     
    49:02
    Henrik Tömmernes nyní schytal dvě tvrdé rány pukem, ta druhá ale mířila z bezprostřední blízkosti přímo do jeho obličeje, pod plexisklo. Švédský obránce okamžitě zahodil hokejku a sesunul se k ledu. Všímavý rozhodčí hnedka přerušil hru a domácí hráč odjíždí okamžitě na střídačku. Puk ho ale trefil ještě dobře, neboť z toho Tömmermes vyvázl jenom s tržnou ránou. Tohle mohlo skončit ještě hůře...
    46:44 Ilomäki nezakončil svůj únik gólem
     
    46:44
    Magnus Hellberg si připsal důležitý zákrok! Miika Koivisto vyzval dlouhým pasem Arttua Ilomäkiho, který se zrovna zapojoval do hry a nabruslil si za obranu. Face-to-face však nedokázal Hellberga překonat, švédský gólman udržel kotouč ve výstroji u tyče!
    36:13 Dennis EVERBERG - 4:1
     
    36:13
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Málo stačí Švédům k tomu, aby se prosadili počtvrté v dnešním zápase! Po ztrátě puku na modré vyjeli domácí do brejku 3 na 2, a i přes faul Honky si dokázali poradit. Kotouč šel po ose Händemark – Fagemo – DENNIS EVERBERG. Hráč s číslem 18 to neměl moc složité, Fagemo totiž místo střely z mezikruží pustil puk na pravý kruh pro svého spoluhráče, který zametl puk do branky – 4:1! Asistence: Samuel Fagemo, Fredrik Händemark.
     
    21:20
    Oscar Lindberg (SWE) totiž u střídačky dohrál jednoho z Finů a odměnou jsou mu za to dvě trestné minuty, klasifikace jest podrážení.
    19:51 Joel MUSTONEN - 3:1
     
    19:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Devět sekund před koncem Finové snižují a je to určitě příslib pro ně do další části zápasu! Melart zahrál kotouč pod sebe na Koivista. Mistr světa z roku 2019 posunul podél modré puk na JOELA MUSTONENA, jehož střela proskákala až za brankovou čáru švédské branky – 3:1! Asistence: Miika Koivisto, Ilari Melart.
     
    19:43
    Magnus Hellberg musel předvést asi nejtěžší zákrok v první části, když Teemu Pulkkinen našel přesnou přihrávkou před brankou zcela volného Manninena, který z první střílel. Hellberg ale tuto střelu ve výstroji udržel!
    15:43 Daniel ZAAR - 3:0
     
    15:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další hřebíček do finské rakve, která začíná pomalu padat na těžké dno. Výborný přechod modré čáry rezultoval v přihrávku Pudase do otevřeného prostoru na Strandberga. Nováček ve švédské sestavě se vůbec neunáhlil, zamíchal na pravém kruhu s pukem a místo střely jej nechal na osu ledové plochy pro DANIELA ZAARA, který poslal kotouč snadno do odkryté části branky – 3:0! Asistence: Sebastian Strandberg, Jonathan Pudas.
     
    11:57
    Jonathan Pudas (SWE) ale lehce brzdí dominanci švédských hráčů, útočným faulem za brankou Suomi, přesněji držením, se provinil natolik, že musí jít na dvě minuty na trestnou.
     
    08:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Švédsko odskakuje na dvě branky náskoku! Všechno to začalo na pravé straně u Nilssona, který posunul puk na modrou pro Bengtssona. Zkušený obránce nechal řešení situace na SAMUELOVI FAGEMOVI a člen reprezentační dvacítky žlutomodrých od modré prostřelil gólmana Tuohimaau – 2:0! Asistence: Lukas Bengtsson, Marcus Nilsson.
    08:37 Samuel FAGEMO - 2:0
     
    08:12
    V momentě, kdy se Švédové snažili dostat z obranné třetiny, Julius Junttila (FIN) tahal za záchrannou brzdu a rozjíždějícího se Nilssona srazil na led. Dostává tak dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    06:07
    Jesper Sellgren (SWE) byl označen za původce faulu, Mustonenovi totiž nasadil svižnou sekyrku na ruku a odměnou mu jsou dvě trestné minuty. Po komerční pauze budou mít Finové první přesilovku zápasu.
     
    05:47
    Joel Mustonen se dostal do samostatného úniku, byl ale při zakončení faulován, Finové ve výhodě!
    02:43 Linus JOHANSSON - 1:0
     
    02:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po vyhraném buly v útočném pásmu se Švédové ujímají vedení a stadionem zní opět velice dobře známý goalhorn. Henrik Tömmernes získal kotouč, který se tak převaloval na hranici pravého kruhu a od mantinelu okamžitě střílel na branku. Frans Tuohimaa však vyrazil tento pokus pouze před sebe, pro Finsko ale nevýhodně na LINUSE JOHANSSONA a tomu nedělalo problém zamést puk do odkryté klece – 1:0! Asistence: Henrik Tömmernes.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Linus Johansson (Tömmernes), 9. Fagemo (Bengtsson, Nilsson), 16. Zaar (Strandberg, Pudas), 37. Everberg (Fagemo, Händemark), 59. Linus Johansson (Pudas, Bromé) – 20. J. Mustonen (Koivisto, Melart)


    Švédsko: Hellberg (Lars Johansson) – Pudas, Tömmernes, Bengtsson, Lundberg, Lundkvist, Sellgren – Fagemo, Händemark, Everberg – C. Klingberg, O. Lindberg, Nilsson – Zaar, Strandberg, Bristed – Sylvegard, Linus Johansson, Bromé.
    Finsko: Tuohimaa (Lehtinen) – Vittasmäki, Eronen, O. Manninen, Salo, Melart, Koivisto, Parikka, Honka – Maccelli, Lehterä, Karjalainen – Innala, Ilomäki, Pajuniemi – Sallinen, Tyrväinen, Pulkkinen – Junttila, J. Lajunen, J. Mustonen.

    Rozhodčí: Naumov, Judakov (oba RUS) – Persson, Jonsson (oba SWE)

    Diváci: 12 166
    bahis siteleri