Jon Jones - Dominick Reyes Vítěz: J. Jones (na body) (kon.)
konec
Jon Jones - Dominick Reyes

Vítěz: J. Jones (na body)

Neděle 09.02.2020, 06:35 • Toyota Center, Houston (USA) • UFC
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům bojových sportů! Nejprestižnější bojová organizace UFC má na řadě další turnaj, který bude opět hodně zajímavý. Mimo jiných zajímavých duelů budou k vidění hned dva titulové zápasy, jedním z nich bude souboj mezi Jonem Jonesem a Dominickem Reyesem. Podaří se prvně jmenovanému udržet titul polotěžké váhy?
    UFC 247 nabízí hned dva titulové zápasy, prvním z nich bude souboj mezi Valentinou Ševčenkovovou a Katlyn Chookagainovou.
     
    Jon Jones se do klece vrátí od 6. července loňského kalendářního roku, kdy naposledy zápasil s Thiagem Santosem, proti kterému obhájil pás šampiona polotěžké váhy. Jonesova profesionální bilance v tuto chvíli čítá pětadvacet výher a pouze jedinou porážka, která je stará více než deset let. Od té doby se Jonesovi povedlo porazit takové jména, jako například Daniel Cormier, Alexander Gustafsson či Anthony Smith. První dva jmenované dokonce porazil hned dvakrát, avšak není vyloučena ani trilogie. Jones hned devět zápasů nedokázal ukončit před limitem, na druhou stranu dalších deset ukončil skrze KO/TKO.

    Dnešním soupeřem ale bude nevyzpytatelný Dominick Reyes, který doposud nepocítil hořkost porážky. Do této chvíle se mu totiž povedlo uspět ve dvanácti případech, čímž si rozhodně zaslouží šanci na zisk titulu polotěžké váhy. Reyes pro změnu naposledy zápasil v říjnu loňského ročníku, tehdy se mu po necelých dvou minutách povedlo porazit Chrise Weidmana, a sice skrze KO. Ostatně se není čemu divit, dalších šest duelů dopadlo naprosto stejně, pouhé tři z dvanácti zápasů pak neskončily před limitem. Před Reyesem ale stojí jeho nejtěžší kariérní zkouška, v případě vítězství mu bude náležet pás šampiona polotěžké váhy. To nezní špatně, ne?
     
    Právě skončil první titulový zápas, za pár minutek půjdeme na to.
     
    Dominick Reyes přichází na scénu.
     
    A nyní také Jon Jones.
     
    Začalo 1. kolo
     
    00:10
    Sledujeme velice aktivní nástup od obou borců. Dominick Reyes ihned rozdal několik přesných úderů, Jonesovi pro změnu nevyšel takedown.
     
    00:45
    Jones obdržel od sudího první varování ohledně prstů v obličeji soupeře, to není ale ze strany Jona nic nového.
     
    01:20
    Pravá zadní v podání Reyese, která našla svůj cíl. Dominick Reyes stále zkouší kop do spodku nohy, což může být postupem času hodně nebezpečné.
     
    02:13
    Tak pozor, Jones se dokonce posadil na zadek. Jon nyní tahá za kratší konec, Reyesovi údery jsou totiž maximálně přesné.
     
    02:40
    Tvrdý round kick a poté pravačka přesně na hlavu Jona Jonese. Reyes poté opět zkoušel low kick, který i nadále směřuje do stejného místa.
     
    03:11
    Další prošlápnutí v podání Reyese, Jon Jones zatím spíše jen čeká. Trochu nečekaný scénář tohoto titulového zápasu.
     
    03:50
    Signifikantní údery: 10 – 20.
     
    04:32
    Reyesova snaha o round kick opět vyšla, jenomže o pár vteřinek později se Jones odhodlal hned ke dvěma high kickům, přičemž oba našly svůj cíl.
     
    Skončilo 1. kolo
     
    Začalo 2. kolo
     
    00:25
    Reyes opět prožívá velice aktivní vstup do druhého kola, umístění svých úderů neustále střídá.
     
    00:52
    Jones to rovněž zkoušel round kickem, načež byl pod velkým tlakem. Dominick Reyes jde do toho po hlavě, nicméně by se mohl rychle unavit.
     
    01:24
    Reyesovi se povedl další low kick na vnitřní stranu nohy, další snaha o low kick však Jonesovi nevadila, neboť ji dokázal vytěsnit.
     
    02:18
    Jones volí prošlapování soupeře, což může být také hodně nebezpečné. Druhé kolo zatím nepřináší moc zajímavých úderů.
     
    02:54
    Kop z otočky Jonesovi nevyšel, Reyes totiž včas uskočil. Sledujeme vyrovnanou bitvu, rozhodnout může jakýkoliv překvapivý úder.
     
    03:30
    Jones trochu více tlačí na pilu, přičemž mu vyšla levá přední na hlavu. Poté zkoušel také zadní, která byla o poznání méně přesnější.
     
    04:23
    Jones začíná mít tento zápas pod kontrolou, avšak toto větné spojení v bojových sportech rozhodně neplatí. Reyes zřejmě přepálil začátek, nyní totiž tahá za kratší konec provazu on sám.
     
    04:45
    Ale pozor, Reyesovi se v tísni povedl hezký zvedák.
     
    04:59
    Signifikantní údery: 27 – 21.
     
    Skončilo 2. kolo
     
    Začalo 3. kolo
     
    00:20
    Hned v úvodu jsme sledovali low kick, a sice od obou zápasníků. Aby toho nebylo málo, tak Reyes vyzkoušel také nepříjemný kop na hlavu.
     
    00:57
    Zřejmě asi nejpoklidnější začátek kola, Jones se svým pohybem snaží svého soupeře tlačit k pletivu, což se zatím celkem daříl.
     
    01:25
    Ten měl ale Jon namále, sám totiž raději vycouval z možné přestřelky. Reyes ho proto doprovodil dalším nebezpečným round kickem.
     
    01:47
    Tradičním obrázkem jsou low kicky v podání Jonese, což jsme sledovali také v tomto případě.
     
    02:16
    Pokus o kop z otočky Jonesovi vůbec nevyšel, posléze měl velké štěstí, že ho minula velice tvrdá levačka soupeře.
     
    02:46
    Reyes je dnes hodně přesný, což Jones nyní rozhodně pocítil. Jones se zničehonic pokusil o takedown, který se mu nepovedl, proto následuje klinč.
     
    03:15
    Reyes trochu překvapil úderem na spodek, Jones to zřejmě ani necítil. Jon musí pořádně přidat, klidně totiž mohl prohrát obě předchozí kola.
     
    04:02
    Signifikantní údery: 10 – 16.
     
    04:47
    Poslední minutka třetího kola nepřináší nic moc zajímavého.
     
    Skončilo 3. kolo
     
    Začalo 4. kolo
     
    00:10
    Reyes navazuje na předchozí začátky kol, tentokráte svého soupeře pozdravil dalším tvrdým low kickem.
     
    00:40
    Dominick Reyes předvedl další slibnou kombinaci úderů. Jones krvácí, sám se poté pokusil o takedown, který tak trochu vyšel.
     
    01:16
    Nyní sledujeme bitvu u pletiva, zároveň však padají kapky krve na zem. Jones totiž stále krvácí, není to ale nic k možnému předčasnému ukončení zápasu.
     
    01:54
    Jones se zdá být unavený, Reyes hýří mnohem větší aktivitou. Zanedlouho se rozběhne třetí minutka.
     
    02:10
    V jejím úvodu se Jones pokoušel o další takedown, nicméně ten ani tentokráte nevyšel dle představ. Zdá se, že se Reyes připravil i na tuto variantu boje.
     
    02:47
    Reyes opět zvolil několik velice přesných úderů, Jonesovi se poté povedlo vystihnout další pokus o round kick.
     
    03:30
    Jones bude muset pořádně zabrat, což se trochu k překvapení neděje. Reyesje totiž stále hodně nebezpečný, svého soupeře nepouští k ničemu vážnějšímu.
     
    03:51
    Slušná přestřelka od obou borců, která spíše vyzněla pro Jonese. Ten se trochu vzchopil, stále je jeho výkon daleko za očekáváním.
     
    04:14
    Jones se pokusil naznačit takedown, poté svého soupeře opět tlačil směrem k pletivu, přičemž sám zkusil několik úderů. Většinou se jednalo o prošlapování.
     
    Skončilo 4. kolo
     
    Začalo 5. kolo
     
    00:30
    Není na co čekat. Nyní se od obou zápasníků dá očekávat aktivní úvod, což se také děje.
     
    00:51
    Jones se opět pokusil o takedown, který mu tentokráte nevyšel. To by mohlo být klíčem k vítězství ve třetím kole, Reyes se však rychle vyšplhal zpět do postoje.
     
    01:14
    Reyes opět prokázal velice dobrou obranu, nyní už opět sledujeme bitvu v postoji. Tu navíc doprovázela kombinace od obou zápasníků.
     
    01:47
    Reyes nyní určitě cítil tvrdý round kick, nyní totiž převzal aktivitu právě Jon Jones.
     
    02:13
    Údery už ale nejsou zas tak tvrdé, pochopitelně se totiž dostavila únava. Jones to i nadále zkouší round kicky.
     
    02:50
    A pro změnu low kick, po kterém následoval klasický loket v podání Jonese. Ten má nyní více z boje, avšak nesmí usnout na vavřínech.
     
    03:24
    Pro Reyese se zatím jedná o nejméně povedené kolo, sám totiž zatím nic nepředvedl. Jones si zřejmě schoval velké množství energie do tohoto pátého kola.
     
    04:13
    Side kick, po kterém přišlo na řadu další prošlápnutí v podání Jonese. Již nám běží poslední minuta tohoto zápasu.
     
    04:50
    Poslední vteřiny nepřinesly nic zajímavého. Jak tento zápas dopadne?
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Tento titulový zápas byl strhující od samotného začátku, Reyes totiž předvedl velice aktivní vstup. Jones byl několik minut pořádně zaskočen, sám se na aktivitě podílel až po zhruba polovině zápasu, kdy měl nad tímto duelem kontrolu a také ho dovedl do vítězného konce. Nutno podotknout, že se klidně sudí mohli rozhodnou také pro Reyesovu výhru, který dnes podal velice kvalitní výkon. Jedno je jisté, Jon Jones zůstává šampionem polotěžké váhy, kdo bude jeho příštím vyzyvatelem? Moc variant rozhodně není.
    Krátký sestřih zajímavých momentů tohoto zápasu.
     
    Vítěz: J. Jones (na body) (07:08:44)

    David Suchý

    Miragliotta
    bahis siteleri