Tampa – Philadelphia 5:3 (kon.) | Florida – Edmonton 1:4 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:2 (kon.)
Montreal – Dallas 3:4 (po pr.) | Ottawa – Toronto 2:4 (kon.) | Colorado – Los Angeles 1:3 (kon.)
Calgary – Chicago 4:8 (kon.) | Arizona – Washington 3:1 (kon.) | Vegas – NY Islanders 1:0 (kon.)
Pittsburgh – Detroit 5:1 (kon.) | NY Rangers – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:4 (po pr.)
Vancouver – Anaheim 1:5 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
Detroit Red Wings
Neděle 16.02.2020, 18:42 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Filip Hronek dnešní střetnutí nedohrál a Detroit Red Wings znovu prohrál, se loučím a srdečně vás zvu k dalším přenosům z NHL. (21:10:56)
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (Pittsburgh) 0+0, 2 střely, 18:26 čas na ledě

    Filip Hronek (Detroit) 0+0, žádná střela, 10:22 čas na ledě – nedohrál
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Patric Hörnqvist (Pittsburgh) 3+1
    2. Sidney Crosby (Pittsburgh) 1+1
    3. Andrew Agozzino (Pittsburgh) 0+2
     
    Pittsburgh se raduje z dalšího vítězství! Ve třetí třetině se domácí celek už nikam nehnal, a tak se hra znovu vyrovnala. Detroit dnes působil hodně odevzdaně, jakoby mu po včerejším utkání s Bostonem došly síly. Navíc Red Wings přišli o Filipa Hronka, který inkasoval ránu pukem do tváře. Utkání pak patřilo Patricu Hörnqvistovi, jenž zaznamenal hattrick.

    Střely na branku: 35:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:6.
     
    Konec zápasu.
     
    57:51
    Nahození od modré čáry znovu vyrazil hostující brankář. Pittsburgh pak vyhrál souboj za brankou, a tak střelu mohl vyslat Jack Johnson.
     
    56:58
    Z rohu vyjel do kruhu pro vhazování Jevgenij Malkin, pokus ruského útočníka trefil bránícího soupeře. Puk se pak odrazil od zadního mantinelu před branku, ale Jonathan Bernier jej schoval pod lapačku.
     
    56:27
    Za brankou se nacházel Dominik Simon, který z jedné přihrál mezi kruhy. Jason Zucker okamžitě vystřelil, ale jeho pokus byl sražený do ochranné sítě.
     
    55:37
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., hrubost).
     
    55:37
    Bryan Rust (Pittsburgh) a Dylan Larkin (Detroit) se spolu chytli mimo hru a ručně si chtěli něco vyřídit, především tedy hostující útočník. Ovšem čároví sudí celou situaci rychle rozehnali.
     
    Střely na branku: 33:28.
     
    55:17
    Po rychle kombinaci vystřelil z pravé strany Tyler Bertuzzi, ovšem domácí brankář zasáhl. Poté pálil z nebezpečné pozice ještě Dylan Larkin, avšak Matt Murray zasáhl ramenem.
     
    54:10
    Juuso Riikola se musel otáčet, čehož se snažil využít Robby Fabbri, jenž se hnal sám na brankáře. Hostující útočník pak chtěl puk zasunout mezi betony, jenže Matt Murray mezeru utěsnil.
     
    53:03
    Domácí kapitán si vyjel mezi kruhy, ale byl zády k brance, a tak se musel nejprve otočit. Sidney Crosby pak mířil do protipohybu gólmana, ale prostor tří tyči netrefil.
     
    51:34
    Jared McCann hledal ruského spoluhráče, ale Jevgenij Malkin černou gumu netrefil, a tak Jonathan Bernier bez větších obtíží zasáhl.
     
    Střely na branku: 30:25.
     
    50:43
    Za obranu hostujícího celku si najížděl Dominik Simon, který ale na nepřesnou přihrávku nedosáhl. Český útočník jel alespoň napadat, ovšem černou gumu už nezískal.
     
    49:34
    Pittsburgh dlouhou dobu kombinoval v útočném pásmu. Na modrou čáru přijel Brandon Tanev, jehož nahození z otočky až k brankáři nedoputovalo.
     
    48:48
    Kris Letang se pokoušel o přihrávku přes osu, ovšem trefil hůl spoluhráče, od které černá guma zamířila na střídačku Pittsburghu Penguins.
     
    47:47
    Na druhé straně se od modré čáry napřáhl Chad Ruhwedel, který zamířil do prostoru, kde se nacházel připravený maskovaný muž.
     
    47:12
    Střelu z jedné předvedl Anthony Mantha, jeho pokus z mezikruží zamířil jen vedle levé tyče. Penguins už utkání jen dohrávají, nikam se moc neženou.
     
    46:38
    Sidney Crosby našel přes celou šířku spoluhráče, který bez váhání vystřelil. Hostující brankář se skvěle přesunul a zaznamenal další zákrok.
     
    Střely na branku: 27:25.
     
    46:25
    Nalevo měl hodně místa a času Andrew Agozzino, který vnikl do útočné třetiny. Jeho pokus mířil pod horní tyčku, Jonathan Bernier zasáhl lapačkou.
     
    45:26
    Z vrcholu pravého kruhu se napřáhl Jared McCann. jenž zamířil vedle. Následně Pittsburgh kombinoval v pásmu, ale další zakončení nepřišlo.
     
    45:04
    Domácí obrana pustila do střelecké pozice Andrease Athanasioua, ke kterému v posledním momentu přistoupil Teddy Blueger, jenž puk srazil do ochranné sítě.
     
    44:11
    Anthony Mantha přešel přes tři soupeře, ale kotouč si v útočném pásmu hodil moc do strany. Jeho zakončení z úhlu zlikvidoval brankář Penguins.
     
    43:30
    Detroit Red Wings právě oznámil, že Filip Hronek už do dnešního střetnutí nezasáhne!
     
    42:56
    Přihrávku pod nohy dostal Marcus Pettersson, který chtěl rychle vystřelit. Ovšem slabým pokusem trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    42:10
    Juuso Riikola chyboval, a tak se Red Wings dostali do pořádné šance. Jenomže Matt Murray se v brankovišti roztáhl a znovu přesvědčivě zasáhl.
     
    41:34
    Dalším pokusem, po zaváhání beku, se prezentoval z pravého kruhu Patric Hörnqvist. Kotouč ale zamířil jen vedle bližší tyčky.
     
    40:38
    Domácí celek se nemohl dostat do útočného pásma, a tak přišel vysoký oblouček. Druhá formace se pak vydala na střídačku a na led přichází Crosbyho formace.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Pittsburgh ve druhé části hry přebral otěže zápasu a třemi góly odskočil do pohodlného vedení. Dnes je hodně vidět čtvrtá formace Penguins, vždyť Patric Hörnqvist zaznamenal hattrick. Detroit ve druhé části nestíhal, přesto si vypracoval pár nadějných akcí, ale chybí mu klid ve finální fázi.

    Střely na branku: 25:22.
    Střely na branku ve druhé třetině: 16:7.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Kris Letang, Sidney Crosby a Dominik Simon kombinovali. Kapitán Penguins našel mezi kruhy českého útočníka, jemuž černá guma ujela z dosahu.
     
    38:37
    Na útočné modré čáře zůstal Andreas Athanasiou, který spoluhráčům nepomáhal při bránění. Pas na něj po chvíli mířil, ale útočník nezvládl zpracování.
     
    37:27
    Zprava se střelou přes obránce prezentoval Patric Hörnqvist, který donutil brankáře k zásahu. Švédský útočník je dnes při chuti, připíše si další body?
     
    37:02
    Nepřesnou přihrávku vyslal Jack Johnson, a tak to Sidney Crosby zkusil fotbalově. Puk mířil po ledě na branku, ale lehkou situaci měl tentokrát hostující gólman.
     
    35:46
    Před branku na druhé straně přihrával Darren Helm, který ale nenašel spoluhráče. Následně se o černou gumu bojovalo u zadního hrazení, kde si poradili beci Penguins.
     
    35:26
    Mezi kruhy se nacházel Jevgenij Malkin, který byl zády k brance. Přesto vystřelil bekhendem do hodní části svatyně, ale Jonathan Bernier zasáhl.
     
    34:46
    Filip Hronek od trefení pukem do tváře do utkání nezasáhl. Obránce Red Wings se aktuálně nachází na vyšetření v útrobách stadionu!
     
    Střely na branku: 21:20.
     
    33:45
    Jack Johnson chyboval, a tak na něj jela dvojice soupeřů. Dylan Larkin se pokoušel o přihrávku, jenomže ta byla nepřesná. Místo černé gumy skončil v domácí svatyni hráč Red Wings.
     
    32:53
    Pittsburgh je na koni a znovu se nachází v útočné třetině. Z otočky vystřelil Bryan Rust, ovšem Jonathan Bernier si připsal úspěšný zákrok.
    31:53 Patric HÖRNQVIST - 5:1
     
    31:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Čepice na led, PATRIC HÖRNQVIST střílí HATTRICK! Brandon Tanev přihrál na švédského útočníka, který jel sám na brankáře, kterého překonal zakončením na lapačku. Asistence: Brandon Tanev a Teddy Blueger.
     
    Střely na branku: 18:20.
     
    31:41
    Po delší době registrujeme pokus Detroitu, který od modré čáry zaznamenal Madison Bowey. Matt Murray zasáhl lapačkou a celý zákrok náležitě prodal.
     
    30:53
    Penguins dobře brání střední pásma a mohli jít opět do akce. Sidney Crosby se už nacházel za brankou, přesto se pokusil nachytat hostujícího gólmana, což se nepovedlo.
     
    29:46
    Jevgenij Malkin vyhrál vhazování za sebe, kde se pohyboval Jared McCann. Jeho pokus ale zamířil jen do prvního bránícího soupeře.
     
    29:00
    Detroit Red Wings znovu vyslal střelu, které byla vyslána od bočního mantinelu. Domácímu brankáři tak stačilo zůstat u první tyče.
     
    27:55
    Střídání v týmu Detroit Red Wings: ze hřiště odchází Jimmy Howard, přichází Jonathan Bernier.
    27:55 Sidney CROSBY - 4:1
     
    27:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Cink a gól! SIDNEY CROSBY si vyměnil kotouč s Marcusem Petterssonem. Domácí kapitán by už napřažený a střelu nasměroval do břevno, od něhož černá guma zamířila za brankovou čáru. Asistence: Marcus Pettersson a Jason Zucker.
     
    27:24
    Filip Hronek se skácel na ledovou plochu, když jej Marcus Pettersson trefil do tváře. Český obránce s bolestivou grimasou odjel na střídačku.
     
    27:18
    Z modré čáry si níže sjel Juuso Riikola, který znovu prověřil brankářovu pozornost. Jimmy Howard si počkal na střelu z úhlu a zasáhl lapačkou.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 654 diváků.
     
    Střely na branku: 14:17.
     
    26:40
    Od modré čáry vystřelil Filip Hronek, jehož pokus brankáři vypadl, a tak se k dorážce probojoval Brendan Perlini. Matt Murray byl znovu připravený a poradil si betonem.
     
    25:25
    Obránce Juuso Riikola putoval od levého mantinelu k pravému a potom se natlačil až před branku. Po dlouhé kličce ale zakončil jen těsně vedle branky.
     
    24:25
    Dominik Simon zavezl kotouč zpátky do pásma, kde našel spoluhráče z obrany. Kris Letang ovšem nezamířil přesně a puk po mantinelu vyjel z pásma.
     
    24:02
    Nahození Pittsburghu vyrazil hostující maskovaný muž do strany, Detroit pak posunul černou gumu jen do středního pásma.
     
    23:36
    Z modré čáry kotouč putoval k levé tyči, kde se nacházel Bryan Rust. Maličký útočník se vytočil a zakončil, Jimmy Howard puk zastavil na hrudi.
    22:53 Patric HÖRNQVIST - 3:1
     
    22:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Trochu překvapivá rána skončila v brance! Andrew Agozzino napadal soupeře a poté našel PATRICA HÖRNQVISTA, který se tak zmocnil kotouče a z hranice levého kruhu se nemýlil. Asistence: Andrew Agozzino.
     
    22:47
    Z útočného pásma se nestihl vrátit Andreas Athanasiou, který se sám zapojil do hry. Proto je snažení Detroitu zastaveno a hra se přesune do neutrální zóny.
     
    22:06
    Dominik Simon zastavil soupeřovu přihrávku a poté vystřelil na branku, ale také Jimmy Howard byl na správném místě a připsal si úspěšný zákrok.
     
    21:22
    Ve výborné pozici se nacházel Anthony Mantha, který už byl mezi kruhy. Ovšem hostující útočník netrefil zařízení a puk tak zamířil jen do zadního mantinelu.
     
    20:40
    Na levou stranu si nabruslil Dylan Larkin, který mířil k bližší tyči. Jenomže Matt Murray byl znovu připravený, když zasáhl betonem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Detroit do střetnutí velmi dobře vstoupil a dočkal se úvodní branky, o níž se postaral veterán Valtteri Filppula. Jenomže Pittsburghu se povedlo stav zápasu otočit na svou stranu. Nejprve se mezi střelce zapsal Sam Lafferty a po něm v přesilové hře Kris Letang. V závěru periody Red Wings trochu přidali, ale recept na překonání Matta Murrayho už nenašli.

    Střely na branku: 9:15.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:50
    Na levé straně se nacházel osamocený Tyler Bertuzzi, jehož dělovka z vrcholu kruhu brankáři vypadla. Obránci Penguins pak celou situaci zažehnali.
     
    17:40
    Anthony Mantha přihrál na levou stranu, kde se nacházel Dylan Larkin. Jeho přihrávka mířila na branku, a tak si s ní domácí brankář v pohodě poradil.
     
    16:25
    Do velké příležitosti si najel Tyler Bertuzzi, který se v první třetině hodně aktivní. Hostující útočník se nacházel sám před Mattem Murraym, který puk vyrazil vedle branky.
     
    16:00
    Obrana domácího mužstva byla trochu nepozorná, Andreas Athanasiou si nabruslil mezi betonu, ale bekhendem po ledě gólmana nepřekonal.
     
    Střely na branku: 8:7.
    14:35 Kris LETANG - 2:1
     
    14:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci využívají početní výhodu a jdou poprvé do vedení! Od modré čáry se napřáhl KRIS LETANG, který propálil vše, co mu stále v cestě. Jimmy Howard vůbec nic neviděl, jelikož mu clonili Bryan Rust a Patric Hörnqvist. Asistence: Sidney Crosby a Patric Hörnqvist.
     
    14:11
    Pittsburgh vyslal zakončení z levé strany, které brankář řešit nemusel. Následně se Red Wings podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    13:54
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Justin Abdelkader – 2 min., nedovolené bránění).
     
    Střely na branku: 6:6.
     
    13:54
    Domácí hráči nahodili kotouč za branku, kam se vydal Jimmy Howard. V tom se hra přerušila a těžko říct, co se bude dál dít. Určitě bude na řadě komerční přestávka.
     
    13:04
    Pittsburgh zastavil akci soupeře a poté jen nahodil černou gumu za branku. Domácí hráči se pak rychle vydali na střídačku.
     
    12:08
    O teč se pokoušel Robby Fabbri, který chtěl využít nahození od modré čáry. Obrana domácího celku svému brankáři pomohla.
     
    11:09
    Na pravé straně se soupeře zbavil Luke Glendening, který mířil do bližší šibenice. Matt Murray zůstal pozorný a zasáhl ramenem.
     
    10:16
    Hraje se velmi rychle, v utkání se totiž přerušuje velmi málo. V posledních chvílích se oba celky nezmohli na udržení se v pásmu.
     
    09:31
    Jack Johnson vystřelil z levé strany, ale Jimmy Howard. Z druhé strany modré čáry to pak zkoušel Kris Letang, jenž trefil soupeře před brankou.
     
    08:52
    Od modré čáry vystřelil český obránce, který trefil Marcuse Petterssona. Detroit se pak pokoušel o přihrávku před branku, ale kotouč byl sražen až mezi diváky.
     
    Střely na branku: 5:5.
    07:58 Patric HÖRNQVIST - 1:1
     
    07:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Po sporné situaci je vyrovnáno! Christoffer Ehn ztratil černou gumu, o kterou jej obral Andrew Agozzino, jenž přihrál do brankoviště. V nebezpečné zóně byli Sam Lafferty a PATRIC HÖRNQVIST. Švédský útočník seděl na ledě, ale od jeho nohy zamířil kotouč do branky. a tak je zapsán mezi střelce. Asistence: Patric Hörnqvist a Andrew Agozzino.
     
    07:21
    Druhá formace Penguins se nacházela v útočném pásmu, ale kotouč ztratil Bryan Rust. Hostující mužstvo vyhodilo obloučkem ven z pásma.
     
    06:25
    Ve vlastní třetině chyboval Dominik Simon a sám na branku se hnal Dylan Larkin, který se pokusil o bekhendovou kličku, ovšem brankářův beton nepřehodil.
    05:37 Valtteri FILPPULA - 0:1
     
    05:37
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings se dostali do pohledné akce a finský veterán otevírá stav zápasu! VALTTERI FILPPULA si vyměnil kotouč s Tylerem Bertuzzim a první jmenovaný pak bekhendem trefil odkrytou branku. Asistence: Tyler Bertuzzi.
     
    05:16
    Po pěkné přihrávce z levé strany vystřelil Zach Aston-Reese, ovšem hostující gólman byl znovu pozorný.
     
    04:38
    Sidney Crosby pracoval za brankou a následně přihrál na modrou čáru, odkud vystřelil Marcus Pettersson. Jeho pokus trefil soupeře, jenž se nacházel před brankou. Po chvíli pálil z pravého kruhu Dominik Simon, ovšem Jimmy Howard se skvěle přesunul.
     
    04:00
    Juuso Riikola pokazil další přihrávku v neutrální zóně. Pittsburgh rychle získal černou gumu zpátky, ale ocitl se v ofsajdovém postavení.
     
    03:15
    Domácí celek se nacházel pod tlakem a k vidění byla střela od modré čáry, domácí brankář znovu obstál a Penguins přechází do útoku.
     
    02:11
    Na ledové ploše už jsou třetí formace a první střelecký pokus zaznamenal Tyler Bertuzzi, který si najel na střed. Ovšem pokus nad ledem vyrazil betonem Matt Murray.
     
    01:19
    Na druhé straně se nepřesnou přihrávkou prezentoval Dylan Larkin, ovšem ani Penguins směrem dopředu toho moc nepředvedli.
     
    00:42
    Kris Letang se schoval za branku, kde byl napadán, a tak musel rychle vyjet. Ovšem následně pokazil přihrávku na levou stranu, a tak je v akci Detroit.
     
    00:10
    Úvodní vhazování bylo vhozeno a vyhrál jej Frans Nielsen, a tak Detroit Red Wings bude mít právo prvního útoku. Jenomže nahození zamířilo k domácím obráncům.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který začne už za malou chvilku. Oba celky se nacházejí na ledové ploše a samotnému začátku tak nic nebrání.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), J. Johnson, J. Schultz, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Simon, Crosby (C), Zucker – Rust, Malkin (A), McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Hörnqvist, Agozzino, Lafferty.

    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Green, Hronek, G. Lindström, Nemeth, Biega, Bowey – Mantha, D. Larkin (A), Fabbri – Athanasiou, Filppula, Bertuzzi – Nielsen (A), Glendening (A), Helm – Erne, Ehn, Perlini.

    Rozhodčí: McIsaac, Pollock – Nagy, Marquis.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa

    Dominik Simon (Pittsburgh) 56 odehraných zápasů, 22 bodů (7+15)

    Filip Hronek (Detroit) 58 odehraných zápasů, 29 bodů (9+20)
    Filip Zadina (Detroit) 28 odehraných zápasů, 15 zápasů (8+7) – zraněný
     
    Oba celky se nacházejí ve Východní konferenci, ovšem oba jsou v jiných situacích. Pittsburgh najdeme na čtvrtém místě, když získal šestasedmdesát bodů. Lépe na tom jsou pouze Boston, Tampa a Washigton, který má na Pens náskok pouhých dvou bodů a odehrál o dva souboje více. Penguins se mohou spolehnout na výkon brankářů, jelikož se oba nacházejí ve výborné formě. Naopak v Detroitu nefunguje vůbec nic. Hostující mužstvo se nachází na posledním místa konference i celé NHL. Red Wings zatím posbírali dvaatřicet bodů a v posledních třech duelech prohráli.

    Nejproduktivnější zápasy

    Pittsburgh Penguins

    Jevgenij Malkin 58 bodů (18+40)
    Bryan Rust 45 bodů (22+23)
    Jake Guentzel 43 bodů (20+23)

    Detroit Red Wings

    Dylan Larkin 40 bodů (15+25)
    Tyler Bertuzzi 38 bodů (18+20)
    Filip Hronek 29 bodů (9+20)
     
    Vítám vás u dalšího střetnutí NHL, v němž se představí Pittsburgh Penguins a Detroit Red Wings. Roli favorita bude plnit domácí celek, naopak hosty najdeme na samotné dnu tabulky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. Hörnqvist (Lafferty, Agozzino), 15. Letang (Crosby, Hörnqvist), 23. Hörnqvist (Agozzino), 28. Crosby (M. Pettersson, Zucker), 32. Hörnqvist (B. Tanev, Blueger) – 6. Filppula (Bertuzzi)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), J. Johnson, J. Schultz, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Simon, Crosby (C), Zucker – Rust, Malkin (A), McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Hörnqvist, Agozzino, Lafferty.
    Detroit Red Wings: Howard (28. J. Bernier) – Green, Hronek, G. Lindström, Nemeth, Biega, Bowey – Mantha, D. Larkin (A), Fabbri – Athanasiou, Filppula, Bertuzzi – Nielsen (A), Glendening (A), Helm – Erne, Ehn, Perlini – Abdelkader.

    Rozhodčí: McIsaac, Pollock – Nagy, Marquis

    Diváci: 18 654
    thejrc.org