Antalyaspor – Kasımpaşa 3:1 (kon.) | Gaziantep – Rizespor 2:0 (kon.)
konec
Gazişehir Gaziantep F.K.
2:0 (0:0)
Çaykur Rizespor
Pondělí 17.02.2020, 18:00 • Gaziantep Stadyumu • Turecká Superliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Turecká Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Gazişehir Gaziantep F.K. a Çaykur Rizespor.
     
    Gazişehir Gaziantep F.K.

    Fotbalisté Gaziantepu se po jednadvaceti odehraných zápasech nacházejí na deváté pozici, což znamená přesný prostředek tabulky. Gaziantep má na svém kontě sedmadvacet bodů, od sestupového pásma ho dělí hned osm bodů. Domácí celek tohoto zápasu se ovšem v posledních týdnech výsledkově hledá, povedlo se mu totiž zvítězit pouze v jediném z posledních pěti duelů. Bylo tomu tak v souboji proti čtvrtému Sivassporu, v minulém kole však pocítil osmou letošní porážku. V souboji proti Besiktasi nakonec padly hned čtyři branky, tři z nich přitom vstřelil Besiktas.
     
    Çaykur Rizespor

    Na opačné straně stojí Rizespor, který se pro změnu v tuto chvíli nachází na třinácté pozici tabulky. Çaykur má na svém kontě čtyřiadvacet bodů, na sestupové pásmo má náskok hned sedmi bodů. Rizespor z posledních čtyř duelů vyhrál pouze jedinkrát, a sice se mu povedlo zvládnout souboj se třináctým Genclerbirligi. Poté však na řadu přišel nerozhodný výsledek na půdě vedoucího Sivassporu, Çaykur však v minulém kole nestačil na Besiktas, kterému podlehl výsledkem 1:2. Rizespor je druhým nejhorším venkovním celkem, dohromady nasbíral pouze osm bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Gazişehir Gaziantep F.K.: Güvenç – Ceylan, Djilobodji, Tosca, Júnior Morais – Aktaş, A. Sousa – Demir, Maxim, Vural – Kayode.
    Náhradníci: Bozan, Yılmaz – S. Diarra, Uğurlu, Chibsah, Olkowski, Soyalp, Pawlowski, Twumasi, Zengin.

    Çaykur Rizespor: Akkan – Morozjuk, Talbi, I. Fernandes, Melnjak – Diomandé, Güçtekin – Çağlayan, Boldrin, Umar – Milan Škoda.
    Náhradníci: Çetin – Akkaynak, Abarhoun, B. Albayrak, Durak, Garmaš, Samudio, Ovacıklı, Sasse.

    Rozhodčí: Palabıyık – Olguncan, Sezertam.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Za volným míčem se dostal domácí Vural, který poté centroval směrem do pokutového území. Tam se do zakončení tlačil Kayode, kterého ale zastavil Talbi.
     
    4
    Gaziantep tak mohl zahrávat první rohový kop, na který si dokázal naskočit obránce Djilobodji. Jeho hlavičkový pokus ovšem zamířil do rukavic brankáře Akkana.
     
    5
    Rizespor rozjel kombinaci kousek od vlastního pokutového území. Morozjuk to nakonec zkoušel prudkou nabídkou na Škodu, jako první byl u míče Maranhao.
     
    6
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval středopolař Sousa, který místo míče trefil pouze protihráče. Rizespor to zkoušel dlouhým pasem na levou stranu.
     
    7
    Další útočná snaha Gaziantepu skončila ziskem druhého rohového kopu. Tentokráte se jednalo o rozehrávku po zemi, po kterém včas zakročil Guctekin.
     
    8
    Na opačné straně to Melnjak ještě stihl na hrací ploše, jeho nabídku ovšem odvracel jeden z pozorných protihráčů. Rizespor se stále drží na polovině soupeře.
     
    9
    Další nedovolený zákrok, o který se v tomto případě postaral obránce Fernandes. Domácí tak rozehráli urychleným způsobem, v tuto chvíli je u míče Aktas.
     
    10
    Hrací předmět se svezl ven z hrací plochy, vhazovat tak mohl domácí zadák Maranhao. Jeho nabídka směřovala na Toscu, který ihned přenášel hru.
     
    11
    Hosté se i tentokráte pohodlně dostali až ke středovému kruhu, kde měl kolem sebe hodně prostoru Diomande, který nakonec zvolil nahrávku na Morozjuka.
     
    12
    Souhra Rizesporu však nepřinesla nic vážnějšího, naopak se míč svezl mimo hrací plochu. Na opačné straně pro změnu nevyšel centr domácímu Demirovi.
     
    13
    Již třetí rohový kop pro Gaziantep. Míč se tentokráte kroutil směrem do branky, brankář Akkan však dokázal padající předmět vyrazil do bezpečnějšího prostoru.
     
    14
    Güvenç pro změnu rozehrál po zemi na vedle stojícího Toscu, který se neohroženým způsobem dostal na útočnou polovinu, kde ovšem nepřesně hledal Kayodeho.
     
    15
    Je tu pokutový kop pro Gaziantep!
    15. Sudí nařídil penaltu, poté ale situaci vytáhl mimo šestnáctku.
     
    16
    Tak pozor! Nakonec to pokutový kop nebude, sudí celou situaci přehodnotil, nakonec nařídil standardní situaci kousek od pokutového území.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Alexandru Maxim (Gazişehir Gaziantep F.K.).
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím branku nepřinesla. Sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, na výraznější příležitost ale čekáme.
     
    22
    Na levém křídle se k centru do pokutového území dostal domácí Vural, kterému se nepovedlo najít nikoho ze spoluhráčů, nýbrž pouze brankáře Akkana.
     
    23
    Aby toho nebylo málo, tak jsme sledovali další rohový kop. I tentokráte prokázal připravenost hostující brankář Akkan, který schoval balón do svých rukavic.
     
    24
    U postranní lajny si řekl o nahrávku obránce Ceylan, který si poté přehodil míč na silnější nohu. Ani přesto neodcentroval nejlépe, trefil pouze protihráče.
     
    25
    Za kolmicí směrem do pokutového území se pokoušel dostat domácí Demir, který ovšem na tento pas nedosáhl. Akkan bude moci odkopávat od branky.
     
    26
    Akkan vyhnal své spoluhráče daleko od vlastního pokutového území, načež poslal hrací předmět na druhou stranu, kde se v hlavičkovém souboji prosadil Tosca.
     
    27
    Kvalitní obranný zákrok předvedl domácí obránce Djilobodji, který tak za sebe nepustil Caglayana. Posléze sudí nařídil standardní situace právě pro Gaziantep.
     
    28
    Rozehrávka však nebyla zrovna povedená. Djilobodji sice vrátil míč směrem do malého vápna, avšak tam došlo pouze ke zablokování střeleckého pokusu.
     
    31
    Další útočná snaha domácích skončila pouze ofsajdem, ve kterém se zjevil křídelník Vural. Ten byl opačného názoru, avšak ofsajd prokázal také opakovaný záběr.
     
    32
    Rozehrávající Maranhao měl na rozehrávku celkem dost času, proto si dokonce troufl na dalekonosný pas na Demira, avšak ven z branky se vydal Akkan.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Oğuz Kağan Güçtekin (Çaykur Rizespor).
     
    34
    Je za námi zhruba třetina hry, zatím na první přesný zásah stále čekáme. Gaziantep je směrem dopředu aktivnější, naopak Rizespor se většinu času brání.
     
    35
    Registrovali jsme střelecký pokus zhruba ze třiceti metrů od branky. Do míče se totiž opřel domácí Maxim, avšak jeho rána putovala výrazně vedle branky.
     
    36
    O rozehrávku volného kopu se pro změnu postaral Tosca, který přízemní rozehrávkou oslovil vedle stojícího Sousu, jenž v tu chvíli váhá s další nahrávkou.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Kubilay Aktaş (Gazişehir Gaziantep F.K.).
     
    39
    Ou! Domácí Ceylan si hodil míč směrem k pokutovému území, jeho následná rána však trefila pouze horní brankovou konstrukci.
     
    40
    Akkan si na míč nakonec nesáhl, jeho celek navíc mohl vhazovat z pravé strany. K nahrávce se poté dostal také Škoda, jenž byl zastaven nedovoleným způsobem.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Akkan to tentokráte zkoušel odkopem z jedničky, avšak ten poslal mimo vymezený prostor. Za míčem se ještě hnal Umar, avšak ani on ho nedokázal trefit.
     
    44
    Rizespor se konečně na delší časový úsek usídlil na polovině soupeře. Na levou stranu si seběhl obránce Melnjak, který přesto vracel za sebe na Fernandese.
     
    45+1
    Škoda se dostal do zakončení pravou nohou, avšak to putovalo výrazně vedle branky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku. Směrem dopředu byl nebezpečnější Gaziantep, který při své největší šanci trefil pouze břevno. Rizespor se naopak většinu času pouze bránil, směrem dopředu byl hodně bezradný, Guvenc se většinu času totiž nudil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali dalekonosný nákop za domácí obranu, kam si měl seběhnout Boldrin, který se nacházel v jasném ofsajdu.
     
    49
    Gaziantep tak mohl rozehrát z vlastní poloviny hrací plochy, o což se postaral obránce Tosca. Rychlá kombinace nakonec nabídlo zakončení Demira vedle branky.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Ivanildo Fernandes (Çaykur Rizespor).
     
    51
    Mezi obránce si to na opačné straně namířil Caglayan, který si troufl na zpětnou nahrávku na kopačku Umara, jehož okamžitá rána byla hodně nepřesná.
     
    52
    Velké starosti měl obránce Melnjak, který se musel vypořádat s dotírajícím Demirem. Prvně jmenovaný hráč raději na jistotu odkopával ven z hrací plochy.
     
    52
    Gaziantep právě vstřelil branku!
    Domácí se krátce po změně stran dostávají do vedení! Gaziantep totiž dostal k dispozici volný kop z pravé strany, který byl rozehrán cvičeným signálem. První zakončení bylo zablokováno, avšak o mnohem přesnější se postaral ANDRÉ SOUSA.
    52. André SOUSA - 1:0
     
    53
    Rizespor to bude mít nyní hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Situace zatím není kritická, do konce tohoto zápasu totiž zbývá ještě dostatek času.
     
    54
    Domácí hráči sice měli k dispozici autové vhazování, nicméně Kayode nedokázal příliš dlouho udržet míč. Toho využil Talbi, který okamžitě odkopával vpřed.
     
    55
    Po dlouhé době se k balónu dostal také domácí brankář, který i tentokráte zvolil rozehrávku po zemi na Toscu, jenž dostal balón na osamoceného Vurala.
     
    56
    Güvenç si gestem ruky řekl o mnohem větší podporu od svých spoluhráčů, načež sám odkopával k pravé autové lajně, kde ve vzduchu dokázal uspět Ceylan.
     
    56
    Tak pozor! Je tu pokutový kop pro domácí!
    56. Penaltový zákrok.
     
    56
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Ivanildo Fernandes (Çaykur Rizespor).
     
    57
    Rizespor však stále žije! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil Demir, který to zkoušel pod břevno, avšak míč skutečně skončil na horní konstrukci.
    57. Neproměněná penalta.
     
    58
    Gaziantep tak odmítl příležitost k dvoubrankovému vedení, domácí tak stále vedou o jedinou branku. Rizespor však dohrává bez vyloučeného Fernandese.
     
    59
    Míč se v krátkém časovém sledu opět dostal do zámezí, z čehož se vyklubalo autové vhazování pro Gaziantep. Ceylan tentokráte vyprodukoval zpětnou nahrávku.
     
    60
    Před malým momentem se do kombinace zapojil také Boldrin, který ovšem narazil do dobře postaveného protihráče, od kterého se míč odrazil do zámezí.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Montassar Talbi (Çaykur Rizespor).
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, druhý poločas má zatím jasný průběh. Rizespor směrem dopředu nepředvádí nic, navíc už mohl hned dvakrát inkasovat.
     
    61
    Je tu ale další penalta pro domácí!
     
    62
    I tentokráte se k rozehrávce postavil Demir, jehož střela pro změnu přeletěla branku. Akkan tak přečkal hned dvě penalty, aniž by sám zakročil.
    62. Neproměněná penalta.
     
    63
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Oğulcan Çağlayan, přichází Mohamed Abarhoun.
     
    66
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Muhammet Demir, přichází Patrick Twumasi.
     
    69
    Ven z branky se vydal hostující brankář Akkan, kterému se povedlo schovat hrací předmět do svých rukavic. Poté přišlo na řadu vyhození do volného prostoru.
     
    70
    Rizespor se po hodně dlouhé době prodral směrem k opačnému pokutovému území, kam přiletěl centr, který ovšem z malého vápna dokázal odklidit Tosca.
     
    71
    Žlutou kartu dostává André Sousa (Gazişehir Gaziantep F.K.).
     
    72
    Směrem dopředu si to namířil domácí Twumasi, avšak celkem v poklidu byl zastaven pozornou obranou Rizesporu.
     
    73
    Rizespor se pro změnu vydal po levém křídle na druhou stranu, kde jsme sledovali centrovanou nabídku, která se ovšem snesla pouze do rukavic brankáře.
     
    74
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Oğuz Kağan Güçtekin, přichází Miguel Samudio.
     
    75
    V krátkém časovém sledu přišlo na řadu další autové vhazování, o které se v tomto případě postaral domácí Maxim, který si vybral osamoceného kolegu Aktase.
     
    76
    Ven z branky musel domácí brankář Güvenç, kterému se povedlo založit rychlou protiakci, která měla krátké trvání. Rizespor si posléze vybojoval rohový kop.
     
    77
    Avšak ten nebyl vůbec povedený, skončil totiž na hlavě prvního z domácích hráčů. Gaziantep se v posledních minutách dostává pod celkem drtivý tlak.
     
    78
    Tentokráte jsme sledovali autové vhazování z pravé strany, po kterém se k centru směrem do pokutového území dostal Twumasu, jenž našel hlavu soupeře.
     
    79
    Následně se povedlo zakročit také pozornému Talbimu, který z jedničky poslal míč do mnohem bezpečnějšího prostoru, kde se navíc nacházel Tosca.
     
    80
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Alexandru Maxim, přichází Souleymane Diarra.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut. Rizespor stále marně dobývá branku soupeře, hostující celek navíc hraje bez vyloučeného hráče.
     
    83
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Güray Vural, přichází Raman Chibsah.
     
    85
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Milan Škoda, přichází Yan Sasse.
     
    86
    Hostující celek měl k dispozici další rohový kop, který ovšem přistál pouze na hlavě pozorného Maranhaa. Ten raději odhlavičkoval daleko z pokutového území.
     
    87
    Maranhao si posléze dal s provedením autového vhazování celkem načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Jeho nabídka navíc putovala na nohu Kayodeho.
     
    88
    Ven z branky musel domácí brankář, který v poklidu schoval hrací předmět do své náruče. O malý moment později jsme sledovali přesný výkop na Chibsaha.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Gaziantep stále vede tím nejtěsnějším možným způsobem, zcela určitě se bude nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+1
    Gaziantep právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že o osudu tohoto zápasu je rozhodnuto! Gaziantep měl totiž k dispozici standardní situaci, na kterou si nejvýše vyskočil obránce PAYP DJILOBODJI, jehož nesmírně přesná hlavička zapadla přesně k tyči. Akkan byl zcela bez šance!
    90+1. Papy Mison Djilobodji - 2:0
     
    90+3
    Rizespor tak musí během nastaveného času obstarat hned dvě branky, což se mu zcela určitě nepovede. Domácí tak mají nakročeno k zisku plného počtu bodů.
     
    90+4
    Střídající Yan to zkoušel centrem do pokutového území, jenomže trefil pouze protihráče před sebou. I tak budou hosté zahrávat další volný kop.
     
    90+4
    Třetí trefu měl na své kopačce domácí Diarra, avšak jeho lob skončil na horní síti.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:13.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Gaziantepu, který vyhrál výsledkem 2:0. Domácí celek tohoto zápasu vstoupil do druhého poločasu ukázkovým způsobem, hned v úvodu se totiž dostal do vedení. Situace mohla být ještě veselejší, jenomže domácí Demir neproměnil hned dvě penalty v krátkém časovém sledu. Rizespor dohrával tento zápas v početní nevýhodě, v nastaveném čase ještě jednou inkasoval. (19:55:34)

    David Suchý

    Branky: 52. A. Sousa, 90+1. Djilobodji (Twumasi)

    Karty:   18. Maxim (GAZ), 39. Aktaş (GAZ), 71. A. Sousa (GAZ) – 33. Güçtekin (RIZ), 50. I. Fernandes (RIZ), 60. Talbi (RIZ)   56. I. Fernandes (RIZ)

    Neproměněná penalta: 57. Demir (GAZ), mimo, 62. Demir (GAZ), mimo


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:13.
    Gazişehir Gaziantep F.K.: Güvenç – Ceylan, Djilobodji, Tosca, Júnior Morais – Aktaş, A. Sousa – Demir (66. Twumasi), Maxim (80. S. Diarra), Vural (83. Chibsah) – Kayode.
    Náhradníci: Bozan, Yılmaz – S. Diarra, Uğurlu, Chibsah, Olkowski, Soyalp, Pawlowski, Twumasi, Zengin.

    Çaykur Rizespor: Akkan – Morozjuk, Talbi, I. Fernandes, Melnjak – Diomandé, Güçtekin (74. Samudio) – Çağlayan (63. Abarhoun), Boldrin, Umar – Milan Škoda (85. Sasse).
    Náhradníci: Çetin – Akkaynak, Abarhoun, B. Albayrak, Durak, Garmaš, Samudio, Ovacıklı, Sasse, Torun.

    Rozhodčí: Palabıyık – Olguncan, Sezertam
    bahis siteleri