Alanyaspor – Besiktas 1:2 (kon.)
konec
Alanyaspor
1:2 (1:0)
Besiktas Istanbul
Pátek 28.02.2020, 18:04 • Bahçeşehir Okulları Stadyumu, Alanya • Turecká Superliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    Velmi aktivní Georges-Kévin NKoudou sice dnes gól nedal, ale odvedl metrák práce. Na poslední minuty ho nahradí obránce Ridvan Yilmaz s jasným taktickým záměrem uhrát současný výsledek.
     
    88
    Poslední zoufalá snaha domácího trenéra o rychlou odpověď. Možnost dostane Bammou, který střídá Tasose Bakasetase.
    87. Burak YILMAZ - 1:2
     
    87
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!
    BURAK YILMAZ měl při úspěšné exekuci pokutového kopu velké štěstí, ale Besiktas si gól za svou aktivitu určitě zasloužila. Míč mířil do pravého dolního rohu, směr střely perfektně odhadl brankář Marafona, jenže místo úspěšného zákroku balon pouze srazil pod sebe a do brány. Pro hrotového útočníka istanbulského týmu je to druhý gól v zápase.
    85. Penaltová situace.
     
    85
    Bude se kopat penalta! Rukou zahrál po ráně Yilmaze Steven Caulker. Skvěle tuto situaci připravil kombinující Atiba Hutchinson a Georges-Kévin NKoudou.
     
    80
    Diaby se okamžitě zapojil do akce, avšak jeho snaha o průnikovou přihrávku naráží na zdvižený praporek rozhodčího. Burak Yılmaz přitom dopravil míč do sítě, tohle bude Besiktas mrzet.
     
    78
    Ještě jedno oživení záložní řady Istanbulu. Hodně kilometrů dnes naběhal Tyler Boyd a místo tak přenechá Abdoulayi Diabymu.
     
    76
    Ze hřiště odchází muž, který za současného stavu zaručuje svému týmu jeden bod. Místo něj na place Mustafa Pektemek, útočník se zkušenostmi právě z Besiktase.
    70. Burak YILMAZ - 1:1
     
    70
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!
    Ale tentokrát už se domácí neubránili. Muhammad Alnaní si skvěle narazil míč s Tylerem Boydem a přízemním centrem oslovil v malém vápně zaparkovaného BURAKA YILMAZE. Tomu už jen stačilo nastavit beranidlo v podobě své vlastní hlavy a umístit míč do odkryté klece. Po velkém tlaku hostů je srovnáno. Asistence: Muhammad Alnaní.
     
    64
    Dohráno má pro dnešek i záložník Ceyhun Gülselam, který nebyl směrem dopředu tolik vidět. Nahrazuje ho Salih Uçan, je to tedy výměna kus za kus.
     
    62
    Na hřiště spěchá Kevin-Prince Boateng, záložník ghanského původu. Na lavičce si odpočine Jeremain Lens.
     
    53
    A další obrovská šance, Burak Yılmaz byl snad nejblíže vyrovnání. K míči se sice musel natáhnout, ale zhruba dva metry od brankové čáry netrefil prostor mezi třemi tyčemi jen o několik málo centimetrů.
     
    51
    Domácí ale rychle ztratili balon a Gökhan Gönül vybídl ke skórování Atibu Hutchinsona. Jeho kroucená rána políbila horní tyč a míří mimo branku.
     
    42
    Roh i na druhé straně, jenže Siopis nezvládl trefit odražený balón a musel sestřelit svého soupeře, aby zamezil nebezpečnému protiútoku. Žlutá karta.
     
    39
    No a na druhé straně mohlo být rychle srovnáno. Gökhan Gönül dostal míč na zlatém podnose, jenže ze středu vápna vůbec netrefil branku. Jako kdyby se zalekl domácího brankáře.
    37. Junior FERNÁNDES - 1:0
     
    37
    Alanyaspor právě vstřelil branku!
    Přímočará akce a domácí celek se ujímá vedení. Efecan Karaca rozjel rychlý útok po pravé straně, kde také nabídl míč na kopačku Onura Buluta. Ten poslal do vzduchu krásný balón, jenž dopadl přímo na hlavu nabíhajícího JUNIORA FERNÁNDESE. Karius nezareagoval na zakončení do protipohybu a zlobí se na své spoluhráče. 1:0. Asistence: Onur Bulut.
     
    24
    A obrany začínají otevírat dvířka, zejména ta domácí. I tentokrát byl Burak Yılmaz ve velmi dobré pozici, jenže ze středu trefil pouze vybíhajícího Marafonu. Parádní zásah nohou.
     
    17
    A Atiba znovu nabídl prostor pro Georgese-Kévina NKoudoua. Jeho dravý průnik zařídil první vážnější práci pro Marafonu, který musel na zem. Míč vyrážel rukavicemi.

    Patrik Czepiec

    Branky: 37. Fernándes (Bulut) – 70. B. Yılmaz (Alnaní), 87. B. Yılmaz (pen.)

    Karty:   42. Siopis (ALN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 10:11.
    Alanyaspor: Marafona – Bulut, Welinton, Caulker, N´Sakala – Gülselam (64. Uçan), Siopis – Karaca, Bakasetas (88. Bammou), Fernándes (76. Pektemek) – P. Cissé.
    Náhradníci: Gönen – Kanak, Altıntaş, Baiano, Tzavellas, Bammou, Çağıran, Pektemek, Güneş, Uçan.

    Besiktas Istanbul: Karius – Erkin, V. Ruiz, D. Vida, Gönül – Hutchinson, Alnaní – NKoudou (89. Yalcın), Boyd (78. Diaby), Lens (62. K-P. Boateng) – B. Yılmaz.
    Náhradníci: Yuvakuran – Nayir, Rebocho, Diaby, K-P. Boateng, Ljajić, R. Yilmaz, Uysal, Kaya, Yalcın.

    Rozhodčí: Özkahya – Metin, Çavuş
    bahis siteleri