Třinec – Petřkovice 1:2 (kon.) | Vyšehrad – Vltavín 6:1 (kon.) | Uničov – Vítkovice 2:1 (kon.)
Žižkov – Sokolov 3:3 (kon.) | Blansko – Prostějov 2:2 (kon.) | Zápy – Varnsdorf 3:0 (kon.)
Hr. Králové – Chlumec n/C 4:1 (kon.) | Chrudim – Líšeň 1:0 (kon.) | Dukla Praha – Plzeň B 4:1 (kon.)
Brno – Pardubice 1:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
4:1 (3:0)
FK Chlumec nad Cidlinou
Sobota 29.02.2020, 14:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    8
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JAKUB ŠÍPEK.
     
    25
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je JAKUB RADA.
     
    31
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je JAKUB RADA.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    50
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JAKUB ŠÍPEK.
     
    69
    Chlumec nad Cidlinou právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JAN NOVOTNÝ.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    cau
     
    Klíčové střetnutí o druhé postupové místo do vyřazovací fáze právě začalo! Slováci nastoupili do zápasu v bílých dresech, Italové hrají v bílém.
     
    2
    Na první střelu jsme moc dlouho nečekali. Svěřenci kouče Lippiho se rychle dostali k balónu a byl to Antonio Di Natale, jenž se z půlky snažil překvapit vyběhnutého Muchu, mířil však nad.
     
    3
    Naši východní sousedé určitě nemohou hrát s obhájcem titulu otevřený fotbal. O to se zatím ani nesnaží, kombinují s balónem na vlastní polovině.
     
    4
    Vysoký presink mužstva z Apeninského poloostrova zatím nedělá soupeři moc velké problémy. Martin Škrtel proti Iaquintovi neriskoval, raději nahrál brankáři.
     
    5
    Vzrušení je zbytečné, šanci italského týmu zastavil zdvižený praporek pomězního signalizující ofsajd. Di Natale se rozběhl za obranu příliš brzy.
     
    6
    Rychlý brejk Slovensku nevyšel. Miroslav Stoch alespoň vybojoval autové vhazování, které rychle rozehrál na Hamšíka, ten se nedokázal dostat přes Cannavara.
     
    7
    Pod velký tlak se dostal levý obránce Radoslav Zábavník. Před Di Natalem se snažil hrát po lajně, avšak kulatý nesmysl na hrací ploše neudržel.
     
    8
    Zničehonic mohlo SLovensko udeřit! Dlouhý nákop Ďurici forward Vittek skvěle sklepl za sebe na Hamšíka, jenž měl dost času i prostoru. jenže střílel z první hodně vedle.
     
    9
    Po ztrátě Gattusa ve středu hřiště podnikli hráči v bílém další protiútok. Weiss si narazil s Vittekem a poté průnikovým pasem hledal Stocha, jehož zkušeně pokryl Gianluca Zambrotta.
     
    10
    Kozákova družina je i nadále překvapivě aktivnější. Zdeno Štrba se nejprve krásně proháčoval kolem dvojice soupeřů, následně jej šlapákem atakoval Chiellini.
     
    11
    Ze slibné standardky neblo vůbec nic. Marek Hamšík se pokusil bleskovým lobem uvolnit Roberta Vitteka, ten ale byl v momentě pasu v psotavení mim hru.
     
    12
    A nebezpečný centr přijde s největší pravděpodobností i na druhé straně. Bek Zambrotta se vydal dopředu, dokonce se odvážil udělat kličku Stochovi. Hráč působící v londýnské Chelsea se dopustil faulu.
     
    13
    K exekuci přímého kopu se psotavil Gennaro Gattuso. Ještě, než jeho centr vletěl do pokutového území, se ozval hvizd rozhodčího Webba. Chiellini si dělal prostor za použití nedovolených prostředků.
     
    14
    Utkání se v posledních okamžicích hodně kouskuje. Vladimír Weiis ukázal svou šikovnost, když si prohodil balóm mezi nohama Cannavara. Stoper zatažením za dres přerušil nadějnou situaci Slovenska.
     
    15
    Velmi povedený centr vyslal z pravé strany Miroslav Stoch. Výborně ovšem zareagoval Federico Marchetti, jenž dnes nahradil mezi třemi tyčemi Buffona. Včas vystartoval z brány a vyboxoval balón do bezpečí.
     
    16
    Prvním, kdo si zblízka prohlédl kartu žluté barvy, byl Zdeno Štrba. SLovenský středopolař šel příliš pozdě do skluzu proti Gattusovi, trefil jen jeho nohy. Pokud Slovensko postoupí, tak se bude muset obejít bez Štrby, ten totiž obdržel již druhou žlutou na turnaji.
     
    17
    Giorgio Chiellini měl velké štěstí, že jho výskok do soka neposoudil rozhodčí jako nedovolený. Stoper viditelně nechtěl hrát balón, nýbrž udělat stoličku vysoko letícímu Vittekovi. Hraje se dál.
     
    18
    Nejaktivnějším hráčem dosavadních minut je bezesporu Marek Hamšík. Mladík si tentorkáte skvěe naběhl za obranu na pas Pekaríka. Přízemní centr ale poslal přímo do rukou gólmana.
     
    19
    A další faul. Simone Pepe si dobře odstavil soupeře a už se chystal zaútočit, jenže Ďurica, který původně propadl, protihráče podrazil.
     
    20
    První úspěšný zákrok si připisuje na konto Ján Mucha. Gólman nemusel řešit nic moc složitého, dalekonosná rána Gattusa mířila přímo do středu.
     
    21
    Ján Ďurica napravil záváhání z před malé chvíle. Za obranu si na přesnou nahrávku De Rossiho nabíhal Antonio Di Natale, sovenský stoper ovšem ve skluzu dokázal míč odpálit do zámezí.
     
    22
    Gianluca Zambrotta to vzal na sebe, a to se neukázalo jako dobré řešení. Radoslav Zábavník jej za záda nepustil, navíc šikovně nastřelil Pepeho. Bude se kopat od branky.
     
    23
    Itálie si hodně zahrává, zřejmě nebyla připravená na fakt, že jí bude Slovensko více než rovnocenným soupeřem. Zbytečnou chybu v rozehře vyrobil jindy jistý Gattuso.
     
    24
    Kozákovi svěřenci pokračují v účinném napadání! Pasivní hry Chielliniho okamžitě využil Miroslav Stoch, jenž donutil stopera hrát do zámezí, za cenu rohového kopu.
     
    25
    Naši východní sousedé jsou za snahu po zásluze odměněni! Mizernou přihrávku De Rossiho středem hřiště vystihl Kucka, jenž ihned nahrál RÓBERTU VITTEKOVI. Útočník si jedním dotykem míč zpracoval a pak ho z hranice šestnáctky poslal neomylně k levé tyči!
     
    26
    Obhájce titulu v problémech! Italové by za tohoto výsledku senzačně vypadli už po základní skupině! Naopak Slováci, kteří jsou teď na koni, by za tohoto stavu postupovali dále.
     
    27
    Hamšíkovi se centr vůbec nevydařil, avšak Gattuso ho trestuhodně minul. Balón se posléze odrazil k Peteru Pekaríkovi, pravý bek z velkého úhlu mířil mimo tři tyče.
     
    28
    Odvážný průnik až na pozici útočníka předvedl stoper Martin Škrtel. Poté, co se zbavil pasivně stojícího Di Nataleho, si narazil s Jendriškem, střelu však zblokoval Chiellini.
     
    29
    Peter Pekarík udělal to nejlepšé, co v danou chvíli mohl. U lajny nastřelil do chráničů osobního strážce Criscita a vybojoval rohový kop.
     
    30
    Tradiční exekutor Miroslav Stoch nenašel hlavu žádného ze svých spoluhráčů. Nejvýše se vyšplhal Fabio Cannavaro, Vittek proti němu neměl šanci.
     
    31
    Mezi držitele žluté karty se zapisuje italský kapitán Fabio Cannavaro. Obránce viditelně nechtěl hrát míč, pouze chtěl za každou cenu zastavit Kucku, což se mu nakoenc i podařilo.
     
    31
    Půl hodina střetnutí je za námi a takový výsledek očekával jen málokdo. Nicméně Slovensko vede zaslouženě, o tom žádná. Itálie zřejmě soka pořádně podcenila.
     
    32
    Antonio Di Natale pod dojmem, že byl faulován Zábavníkem, chytl balón do rukou a chystal se rozehrát, avšak Howard Webb forwarda vyvedl z omylu. Nedovolený zákrok neodpískal, jemu naopak nedopustil hru rukama.
     
    34
    Dlouhý aut prodlužoval jediný střelec Vittek za sebe, kde cítil Marka Hamšíka. Ten tam skutečně byl, ještě před ním ovšem stál Daniele De Rossi.
     
    35
    Stoch překvapivě rozehrál nakrátko. Míč převzal Zdeno Štrba, který se nerozpakoval vyslal jedovatou ránu z 25 metrů. Marchetti měl se zákrokem plné ruce práce, míč s velkými obtížemi vyrazil na roh!
     
    35
    Liverpoolský stoper Martin Škrtel si počínal s velkou jistotou. Moc dobře věděl, že mu na záda dýchá Pepe, v pravou chvílí pak dozadu přihrál Muchovi. Gólman počkal, až se Di Natele příblíží, načež odkopl na útočnou polovinu.
     
    36
    Taktický faul, za nějž trenér Ján Kozák Štrba určitě trestat nebude. Středopolař díky prohřešku zastavil do brejku směřujícího De Rossiho.
     
    37
    Úmysl dobrý, realizace nic moc. Daniele De Rossi chtěl přenést hru na pravou stranu, kde čekal Zambrotta. Jenže kulatý nesmysl hodně podkopl, bek neměl šanci na něj doskočit.
     
    38
    Nechybělo mnoho, aby Itálie dohrávala v deseti. Fabio Cannavaro se nepučil a tentokráte tvrdě zajel do Kucky. Rozhodčí mu dává poslední varování.
     
    40
    Kapitán Cannavaro se ztěžka sbírá ze země. Příčinou je tvrdý direkt od Róberta Vitteka, který do soka nebezpečně naskočil. Po gólu si střelec připisuje na konto taktéž žlutý kartónek.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou Slováci do kabin s jednobrankovým vedením v zádech?
     
    41
    Stoper Ďurica pouze kontroloval skákající balón, jenž směřoval k Muchovi. Antonio Di Natale se ještě snažil zabojovat, ale marně.
     
    42
    Simone Pepe sice dlouho běžel s balónem, avšak nic převratného nevymyslel. Na polovině hřiště se sice přes středový kruh dostal z levé lajny k pravé, poté ovšem nahrál Zambrottovi, jenž v těsném obležení Zábavníka a Stocha balón ztratil z kopaček.
     
    44
    Skoro se zdá, jak kdyby Italy fotbal vůbec nebavil. Rozehrávka jim trvá příliš dlouho, útočných náběhů je vidět pomálu. Ve finále akce se přeci jen pokusil utrhnout Iaquinta, jenže dvojice stoperů si útočníka s velkým přehledem pohlídala.
     
    43
    Gennarovi Gattusovi se povedlo vyřadit ze hry Zdena Štrba. Italský středopolař trefil soupeře nad holenní chrániče, doslova mu udělal díru do nohy.
     
    44
    Tomu se říká bojovnost! Štrba, jenž před chvílí prožíval obrovskou bolest, dokocne byl odnesen za postranní čáru na nosítkách, se zvedl a odmítá v klíčovém utkání střídat! Už převlečenému uakzuje, aby se šel zpátky posadit.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    45+1
    Róbert Vittek dosáhl přesně toho, čeho chtěl. Na záda mu nebezpečně dýchal Chiellini, avšak útočník si výborně pokryl bal´pn a vzápětí se dočkal i faulu.
     
    45+2
    Z přímého kopu zkusil přímo vypálit stoper Ján Ďurica, ovšem střela obránci vbec nesedla. letěla při zemi, navíc přímo do čtyřčlenné zdi. De Rossi odkopl míč do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    45+3
    První půli mohl stylově ukončit Juraj Kucka! Do Vittekovi nahrávky vzduchem se parádně opřel z voleje, kulatý nesmysl skončil na boční síti! Marchetti se snažil, v případě přesného zakončení by se ale nejspíše natahoval marně.
     
    Skončil první poločas klíčového utkání skupiny E o postup do vyřazovací fáze mistrovství světa. Slovensko senzačně vede nad obhájci titulu 1:0 po gólu Róberta Vitteka z 26. minuty. Naši východní sousedé nepřišli k brance jen tak náhodou, favorita přehrávají ve všech ohedech, svěřenci kouče Lippiho působí utrápěným, až znuděným dojmem. Ve druhém poločase musí výrazně přidat, pokud se nechtějí s Jižní Afrikou rozloučit v nejkratší možné době.
     
    47
    Trenér Francesco Lippi udělal pro druhý poločas dvě změny, evidentně tedy nebyl vůbec spokojený s výkonem svých svěřenců v první půi. Trenér Weiss žádnou změnu neudělal.
     
    48
    Útok Italů zastavil kuriózní moment. Po rychle vhozeném autu se na hřišti objevil druhý balón, hlavní rozjodčí pochopitelně musel přerušit hru.
     
    49
    Fabio Cannavaro se elegantně zbavil Vitteka, jemuž udělal kličku do protipohybu. Posléze dostal pomalou nahrávkou do složité pozici Chielinihi, který na poseldní chvíli odkopl před Kuckou.
     
    50
    Vincenzo Iaquinta vůbec nevěděl o Martinu Škrtelovi, do něhož narazil okamžitě po své otočce směrem k slovenské bráně. Obránce s nárazem vůbec nepočítal a složil se zemi. Opět se přerušuje hra
     
    50
    Třetím slovenským fotbalistou, který obdržel žlutou kartu. Je pravý obránce Peter Pekarík. Krajní bek nezachytil náběh Gattusa, ve skluzu mu vzápetí přejel přes nohy.
     
    51
    Ofsajd zastavil snahu slovenských fotbalistů ve snaze vstít druhý gól. Cannavaro už předem zdvihl ruku na znamení ofsajdu, který pomezní Stochovi skutečně odmával.
     
    52
    Škrtel neváhal a ihned po získání kulatého nesmyslu jej napálil dopředu, kde viděl Jendriška. Útočník ale zabral příliš pozdě, ztrátu na Zambrottu nesmazal.
     
    53
    Naši východní sousedé teď měli velké štěstí. Po centru Maggia z pravé strany hlavičkoval Iaquinta mimo branku, kdyby míč pustil, dostal by se balón k úplně nepokrytému Quagliarellovi.
     
    54
    Právě Fabio Quagliarella po odpískání rozhodčího nešetrně zajel do Jána Muchy, jenž se skácel na zem a chvíli si poležel. Howard Webb naznačuje brankáři, aby se okamžtě zvedl a pokračoval ve hře.
     
    55
    Zdeňko Štrba prokázal výborné čtení hry, když už předem tušil, kam bude SImone Pepe nahrávat. Di Natale na balón čekal marně.
     
    56
    Jednrišek nahrál netradičně na levé křídlo Vittekovi. Útočník si i v netradiční pozici počínal dobře, ve finále však poslal Hamíškovi příliš dlouhý pas.
     
    57
    Frederico Marchetti si pořádně zavařil, když po malé domů od Cannavara dlouho váhal s rozehrávkou. Nakonec vrátil míč kapitánovi těsně kolem nohy Hamšíka.
     
    59
    S velkým přehledem nechal liverpoolský stoper Martin Škrtel míč dokutálet až do autu. Gennaro Gattuso se ještě pokusil soka předběhnout, neúspěšně.
     
    60
    Hodina utkání je minulostí, ještě třicet minut však zbývá. Slovensko si i nadále drží jednobrankové vedení, které by znamenalo senzační postup a naopak vyřazení obhájců titulu.
     
    56
    Mohlo být vyrovnáno! Maggio vymyslel parádní přihrávku na Di Nataleho, jenž ale ve stoprocentní pozici netrefil prostor Muchovy svatyně!
     
    61
    Trojice Zábavník, Kucka, Hamšík si teď několikrát vyměnila balón v takovém menším trojúhelníku. Poté třetí jmenovaný hledal Stocha, jenže ten zabral pozdě a bal´pn na hrací ploše nestihl.
     
    62
    Marek Hamšík napravil chybu z před malé chvíli, když na Pirlovi vybojoval balón zpět a posléze se ještě nechal zfaulovat De Rossim.
     
    63
    Po delší době jsme viděl střelu na bránu. Postaral se o ni Antino Di Natale, který se pokusil o technický obstřel z osmnácti metrů. Střela mu vůbec nesedla, Muchan měl snadnou práci.
     
    63
    Miroslavu Stochovi se tentokráte centr vůebc nepodařil. Míči dal příliš malou výšku, Fabio Cannavaro s přehledem hlavičkou přihrál Zambrotttovi.
     
    64
    Po dlouhém nákopu Ďurici se bohužel nedohodla dvojice Jendrišek, Vittek. Nakonec to byl Jendrišek, kdo se u lajny chopil míče. Do pasu po lajně se postavil pozičně dobře hrající Maggio.
     
    65
    Jemný lob od Kucky dostal za defenzivu Róbert Vittek. Slovenský forward se do míče opřel z halfvoleje, ten se zastavil o obětavě blokující stoperskou dvojici.
     
    66
    Je viditelné, že nálada ve slovenském mužstvi je výborná. Zdeno Štrba vyslal nedostižitelnou nahrávku na Hamšíka, svému omylu se však pouze zasmál.
     
    67
    Skvělý zákrok Martina Škrtela znamená, že Slovensko stále vede! Přetažený centr Pepeho brankář Mucha jen mírně přizvedl ke Quagliarellovi, jehož střelu zastavil stoper na brankové čáře!
     
    68
    Frustrovaný Giorgio Chiellini si po další neproměněné šanci Itálie zřejmě nedopustil nějaké to ostřejší slovíčko. Od Howarda Webba se dočkal žlutého napomenutí.
     
    67
    Od příchodu Andrey Pirla na trávník lze očekávat zklidnění v italské kombinaci. To se zatím ke smůle italských hráčů neprojevuje, zmiňovaný středopolař byl nedovoleně poslán k zemi Kuckou.
     
    68
    Národní tým z Apeninského poloostrova se snažil o postupnou kombinaci, jenže poté, co proti vylekanému De Rossimu vystartoval Štrba, skončila přihrávka pouze v autu.
     
    69
    Nadějně vypadající protiútok nekončí gólem v síti Marchettiho! Miroslav Stoch to vzal na sebe, z levé sttrany si sběhl více na střed a mířil k pravé tyči, jenže rána chytla opačnou faleš, než střelec původně zamýšlel.
     
    69
    Rychlý brejk našim východním sousedům nevyšel. Stoch to myslel velmi dobře, když podkopnutým centrem hledal Vitteka, dostatečně vysoko se ale vyšplhal před forwardem stojící Cannavaro.
     
    70
    Výbornou práci odvedl na pravé straně Erik Jendrišek. Útočník zabral v pravý čas, balón dokázal zastavit před čárou. Posléze napálil do pravé nohy Cannavaram Slovensko bude kopat roh.
     
    71
    Po centru Stocha se do vzduchu vyšplhal Juraj Kucka, avšak potřeboval by ještě o něco více centimetrů, aby dokázal vyprodukovat nebezpečné zakončení.
     
    73
    Svěřenci trenéra Weisse ťukají na postupovou bránu, zároveň zadělávají na velkou senzaci! Po rohu Chielini odvrátil míč k rozehrávajícímu Hamšíkovi, který z voleje dokázal nahrát před branku RÓBERTOVI VITTEKOVI, který našel mezírku mezi tyčkou a Marchettiho levou nohou!
     
    74
    Itálii nezbývá nic jiného, než vrhnout všechny síly do útoku. Také se tak okamžitě po obdrženém gólu děje, dlouhý nákop Cannavara odvrátil do zámezí Ďurica.
     
    76
    Simone Pepe na polovině úplně zbytečně nakopl Kucku. Vzrůstající nervozita je na hráčích v modrém znát, záložník je třetím Italem potrestaným žlutou kartou.
     
    77
    Miroslav Stoch patří v posledních minutáck k nejaktivnějším. Skvěle si naběhl na milimetrově přesný nákop Pekaríka, načež v šestnáctce uvolnil Hamšíka. Křižnou ránu zblokoval Chielini.
     
    78
    Cenné vteřinky pozdržel Ján Ďurica. Stoper mohl nahrávat dopředu, ale rozhodl se s balónem otočit a z poloviny hřiště poslal malou domů Muchovi.
     
    79
    Velká šance přišla vniveč. Italy to však tolik mrzet nemusí, neboť Antonio Di Natale se po nahrávce Pirla nacházel v postavení mimo hru.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Slovensko je velmi blízko senznačnímu postupu ze skupiny, naopak se blíží konec obhájců.
     
    81
    Máme zaděláno na drama! Po fantastické kombinaci mezi Iaquintou a Quagliarellou vystihl Mucha povedenou ránou prvního jmenovaného. Kulatý nesmysl se pak odrazil k ANTONIU DI NATALEMU, jenž bez problémů trefil odkrytou bránu.
     
    82
    Fabio Quagliarella se po snižující brance pokusil rychle chytit balón a odběhnout s ním na střed hřiště. V tom se mu pokusil zabránit Mucha, následně došlo k roztržce mezi těmito dvěma hráči. Oba dostali žlutou kartu.
     
    83
    Mužstvo z Apeninského poloostrova gól pochopitelně povzbudil. Di Natale se opět pokusil něco vymyslet, jeho dobře myšlenou průnikovou nahrávku vystihl Škrtel.
     
    84
    Daniele De Rossi si vyměnil balón s Di Natalem. Nakonec dosud jediný střelec Italů hledal hlavi Iaquinta, jeho zakončení proletěl otěsně nad.
     
    85
    Svěřenci trenéra Lippiho se už už radovali z vyrovnání, radost jim ale dlouho nevydržela! Po přihrávce z levé strany skóroval Quagliarella. Výborné oko předvedl pomezní rozhodčí, odhalil totiž malý ofsajd forwarda!
     
    86
    Pravý obránce Zambrotta po lajně předal míč Di Natalemu, proti němuž vystartoval Škrtel. V poslední chvíli uskočil, což útočníka zmátlo, výsledek je takový, že se bude odkopávat od branky.
     
    87
    Vypadalo to, že Zdeno Škrtala bude po nepříjemném střetu s Gattusem muset střídat ještě v první půli. Středopolař ovšem vydržel až téměř do konce utkání, až teď přenechává své místo Kopůnkovi.
     
    88
    Velmi složitou situaci vyřešil Ján Mucha na jedničku s hvězdičkou. Centr Maggia z pravé strany úspěšně vyboxoval nad sebe, ačkoli na něj Quagliarella nepříjemně doléhal.
     
    89
    Šťastná ruka Vladimíra Weissa, KAMIL KOPÚNEK skóruje po necelých dvou minutách strávených na hřišti a s největší pravděpodobností pečetí postup SLovenska! Fotbalista Trnavy si skvěle naběhl na dlouhý aut do vápna, jedním dotekem poté dokázal přehodit vyběhnuvšího Marchettiho!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90+1
    Slováci drží balón na kopačkách, jejich postup se zdá býti nevyhnutelným! Italové se saží presovat, avšak jejich úsilí přichází po většinu času vniveč.
     
    90+2
    Tak ne, ještě nené hotovo! Fantastciiký gól vyprodukoval FABIO QUAGLIARELLA. Střídající útočník z osmnácti metrů podkopl balón, Mucha se za ním natahoval marně.
     
    90+3
    Faul na polovině hřiště, proti Zambrottovi se provinil Juraj Kucka. Kompletní jedenáctka v bílém spěchá bránit, snahu o útočení již vzdali.
     
    90+4
    Proti vysokému balónu Andrey Pirla vystartoval dopředu Ján Mucha a vedl si parádně. Před Di Natalem míč vyrazil do bezpečí, Itálie má čas na jeden poslední útok!
     
    90+5
    V poslendích okamžicích střetnutí ještě sahá Ján Kozák ke střídání, když Erika jednriška nahrazuje Martin Petráš.
     
    90+5
    Vše mohlo být jinak! Na zadní tyči se zjevil osamocený SImone Pepe, jenže míč netrefil ideálně, poslal ho mimo bránu! Je to jasné, Slovensko postupuje, obhájci titulu končí!
     
    Máme za sebou nervy drásající střetnutí zápasu mezi SLovenskem a Itálií, po němž se radují z postupu do vyřazovací fáze naši východní sousedé, kteří porazili obájce titulu 3:2 a díky bezbrankové remíze Paraguaye s Novým Zélandem obsadili za Jihoameričany druhou příčku ve skupině.

    První poločas nabídl jedinou branku, o níž se postaral Róbert Vittek. Slovenský útočník využil zaváhání De Rossiho a výbornou přihávku Kucky k přízemní ráně k levé tyči.

    Druhá polovina utkání byla o poznání gólovější. Hamšíkovi se nadvakrát podařilo míč procpat opět k Róbertu Vittekovi, jenž se tentokráte prosadil ránou na přední tyč. Avšak Italové se nevzdali a dokázali snížit zásluhou dorážky Antonia Di Nataleho do prázdné brány. V závěru zápasu ukázal kouč Weiss šťastno ruku, když na hřiště poslal Kopúnka a ten po necelých dvou minutách na hřišti přesným lobem vrátil SLovensku dvoubrankové vedení. V nastavení ještě vrátil mužstvo z Apeninského poloostrova fantastickým lobem na dostřel Fabio Quagliarella, avšak na víc se již Itálie nezmohla a jako obhájce končí po základní skupině, zatímco Slovensko se při své premiérové účastni na světovém šampiponátu může radovat z postupu do osmifinále. (23:06:21)

    Milan Huppert

    Branky: 8. Šípek, 25. Rada (pen.), 31. Rada (pen.), 50. Šípek – 69. Novotný

    Karty:   16. Štrba (HKR), 40. Vittek (HKR), 50. Pekarík (HKR), 68. Chiellini (HKR), 76. Pepe (HKR) – 31. Cannavaro (CCN)


    FC Hradec Králové: Ottmar – Čech, Martinec, Král, Leibl, Zbrožek, Rada, Šípek, Vlkanova, Frýdek, Prekop.
    Náhradníci: Vízek – Djurdjević, Doležal, Jukl, Mejdr, Soukeník, Urma

    FK Chlumec nad Cidlinou: Dunda – Sedláček, Havel, Koubek, Čáp, J. Labík, T. Labík, Bastin, Veselka, Hynek, Kadlec
    Náhradníci: Novotný, Kučera, Žahourek, Vaníček, Kuka

    Rozhodčí: Hrubeš – Melichar, Vodrážka
    bahis siteleri