Nantes – Lille 0:1 (kon.) | Bordeaux – Nice 1:1 (kon.) | Lyon – Saint-Étienne 2:0 (kon.)
konec
FC Nantes
0:1 (0:0)
Lille OSC
Neděle 01.03.2020, 15:00 • La Beaujoire-Louis Fonteneau, Nantes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    FC Nantes

    Nantes se zatím drží v poklidném středu tabulky, jelikož ve dvaceti šesti zápasech získalo třicet sedm bodů, které v současné době stačí na jedenácté místo tabulky Ligue 1. Výhodou domácího celku je, že moc branek nedostává (28), avšak stejný počet svítí i v kolonce vstřelených branek, takže směrem dopředu mu to trochu vázne. Z posledních tří utkání bralo Nantes jednu výhru a dvě remízy. Nejprve přišly remízy, a to s Dijonem (3:3) a s Métami (0:0). V zatím posledním zápase přehrálo Nantes Marseille 3:0.
     
    Lille OSC

    To Lille je na tom přece jen lépe a bude favoritem tohoto utkání. Po dvaceti šesti kolech mí totiž na svém kontě třiačtyřicet bodů, které mu stačí na velmi pěknou čtvrtou pozici. Hostující tým dostal zatím o jednu branku méně než jeho soupeř, zatímco sám jich vstřelil o pět více. Z posledních tří utkání bralo Lille dvě výhry. Nejprve přehrálo Angers 2:0 na jeho hřišti, načež ale přišla porážka v Marseille 0:2. V zatím posledním zápase bralo však výhru, když doma přehrálo Toulouse 3:0.
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Branky: 21. Osimhen (J. Fonte), 82. Osimhen – 53. Celik (vla.)

    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Djaló, D. Bradarić – André, Soumaré (59. Maia) – Weah (71. Yazıcı), Ikoné (89. Reinildo), Bamba – Osimhen.
    Náhradníci: Jardim – Pied, Reinildo, Yazıcı, Maia, Niasse, Ouattara.

    FC Nantes: Lafont – Fábio, Wagué, Pallois, Ch. Traoré (88. Bamba) – A. Touré, Girotto, Rongier (C) – Coco (17. Moutoussamy), K. Coulibaly, Lucas Lima.
    Náhradníci: Olliero – D. Appiah, Homawoo, Moutoussamy, Louza, Youan, Bamba.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Pallois, Girotto, Ch. Traoré – Louza, Abíd – Limbombe, Blas, Bamba – Simon.
    Náhradníci: Olliero – Benavente, A. Touré, Krhin, Wagué, K. Coulibaly, Moutoussamy.

    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte, Gabriel, D. Bradarić – Ikoné, Sanches, André, Bamba – Osimhen, Rémy.
    Náhradníci: Jardim – Djaló, Soumaré, Araújo, Gaitán, Xeka, Reinildo.

    Rozhodčí: Delajod – Jeanne, Viala.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání mezi Nantes a Lille právě začalo! Domácí celek dnes nastupuje bez překvapení ve žluté barvě, zatímco hosté v bílých dresech.
     
    2
    Hosté se dvakrát snažili přijít s nějakým atakem branky, ale nebyli úspěšní ani jednou. Nantes na útočné polovině poté vybojovalo faule v podání Lille.
     
    3
    Ludovic Blas aktivně napadal rozehrávku hostujícího celku na polovině hřiště, ale jeho snaha byla moc velká. Proto mu je odpískán jen nedovolený zákrok.
     
    4
    Velmi dlouhý nákop předvedli hosté a rozhodně z toho nebyla marná šance! Loïc Rémy si seběhl pro balón a zastavil ho zasekávačkou. Jeho následný pas ale nebyl tolik přesný, aby po něm přišla střela.
     
    5
    Lille se znovu dostávalo do šestnáctky, konkrétně na tom měl zásluhu Nanitamo Jonathan Ikoné. Toho ale ubránil soupeře a pro hosty je z toho roh.
     
    6
    Nakonec jsme viděli rovnou dva rohové kopy v podání hostí. V tom druhém dobře zasáhl Alban Lafont, jenž míč vyboxoval mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    7
    Nanitamo Jonathan Ikoné je na začátku hodně aktivní! Předvedl moc pěknou individuální akci, kdy se zbavil hned dvou soupeřů a ocitl se v šestnáctce. Jeho pokus ale neměl razanci, takže Alban Lafont zasáhl.
    7. Ikoné předvedl pěknou akci, ale skórovat nedokázal
     
    8
    Žlutou kartu dostává Alban Lafont (FC Nantes).
     
    9
    Alban Lafont vyběhl celkem zbytečně z branky, kde zastavil jednoho ze soupeřů. Lille tak bude mít k dispozici standardní situaci, ale ještě se nehraje.
     
    10
    Jonathan Bamba se nakonec postavil k exekuci této standardky a vyslal solidní centr. Loïc Rémy ho ale netrefil a domácí zahráli jen na rohový kop.
     
    11
    Jenže Nantes zatím brání tyto situace bez nějakých větších potíží. Samo se ale nemůže dostat do nějaké střely, směrem dopředu bude muset ještě zapracovat.
     
    12
    Renato Sanches a další rohový kop v podání Lille, nyní z toho navíc šance byla! Míč doplachtil na hlavu jednoho z hostí, ale ten minul levou tyčku značně.
     
    13
    Mike Maignan se snad poprvé v tomto utkání dotkl míče! Jeden z domácích napřáhl z větší vzdálenosti, avšak jeho skákavý pokus gólman hostí v klidu lapil.
     
    14
    Snaha fotbalistů ve žlutém znovu skončila celkem brzy. Zeki Celik tak bude zahrávat autové vhazování a jeho tým se může vydat zase směrem dopředu.
     
    15
    Nakonec jsme dokonce viděli střelu, o kterou se nejspíše postaral Renato Sanches. Pálil z nějakých dvaceti metrů, ale trefil jen nohy soupeře před sebou.
     
    16
    Alban Lafont předvedl podstatně lepší čtení hry než před několika minutami, díky čemuž zastavil útočnou snaho hostí. Ti se však po chvilce zase k míči dostali.
     
    17
    Domácí hráči se po delší době dostali k balónu a snaží se kombinovat na útočné polovině. Vše ale nakonec zhatila nepřesná přihrávka na střed hřiště.
     
    18
    Tak jsme viděli další akci hostí. Nanitamo Jonathan Ikoné to zkoušel z otočky z hodně krkolomné pozice, avšak ani tentokrát si na gólmana nepřišel.
     
    19
    Lille je zatím jasně lepším celkem, je skoro s podivem, že ještě nedalo branku! Na rohový kop si naskočil jeden z hostí, jehož hlavička šla těsně vedle.
     
    20
    Hra se nám přelévá z jedné poloviny na druhou a vidíme rozhodně zajímavý zápas. Zatím tomu chybí jen branky, ale ty nejspíše ještě přijdou.
     
    21
    Imran Louza se opřel do míče na nějakých dvaceti metrech. Nevyslal sice úplně špatnou střelu, ale jeho pokus mířil přesně doprostřed branky, kde byl gólman.
     
    22
    Gabriel odvedl skvělou defenzivní práci a jen díky němu se nemohou domácí radovat. Doběhl totiž soupeře, který už mířil ke gólmanovi, navíc odehrál na roh.
     
    23
    Alban Lafont předvedl skvělý a hodně důležitý zákrok! Loïc Rémy si naběhl mezi obránce, kam mu Nanitamo Jonathan Ikoné poslal přihrávku, avšak domácí gólman stihl vyběhnout a značně mu tak snížil střelecký úhel!
     
    25
    Renato Sanches zahrával už několikátý rohový kop svého týmu, po kterém jsme viděli další šanci. Alban Lafont míč vytěsnil nad břevno!
    25. Lafont vytěsnil míč mimo branku!
     
    26
    Alban Lafont se však při tomto zákroku udeřil o dolní hranu branky, takže je ošetřován. Benjamin André je také ošetřován, jelikož byl kopnut někam do kotníku.
     
    27
    A s hostujícím hráčem to nevypadá zrovna dobře, nejspíše se bude střídat! Uvidíme ještě. Alban Lafont na druhou stranu v tomto utkání pokračovat bude.
     
    28
    Renato Sanches však mohl zahrávat další rohový kop. Přišla další hlavička, po které míč byl zastaven. Hosté reklamují ruku, ale sudí nekompromisně rozpažil.
     
    29
    Moses Simon byl podkopnut na útočné polovině, tak se jeho spoluhráči mohou po delší době dostat zase k brance. Možná uvidíme i standardku.
     
    30
    Dennis Appiah nakonec dostal přihrávku do strany, jelikož měl před sebou hodně prostoru, mohl si naběhnout až do šestnáctky. Tam vyslal pěkný lob na spoluhráče, který svou hlavu netrefil ani trochu ideálně.
     
    31
    Sice jsme ještě neviděli ani jednu branku, ale jinak vidíme opravdu zajímavý první poločas. Více ze hry má rozhodně Lille, ale ani jednu ze šancí nevyužilo.
     
    32
    Fotbalisté v bílém se snaží vstřelit vedoucí branku, ale zatím se jim topprostě nedaří. Do konce půle nám však ještě zbývá celkem hodně času.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Mahdí Abíd (FC Nantes).
     
    34
    Lille to zkoušelo centrem do šestnáctky, ale ten nebyl ani trochu ideální. Přeletěl totiž naprosto všechny, takže Alban Lafont může odkopávat od branky.
     
    36
    Nantes se nám v posledních sekundách přece jen trochu osmělilo. Proto vyslalo střelu na branku, ale ta byla tečována přesně do rukavic brankáře.
     
    37
    Do konce první půle už nám chybí jen nějakých osm minut, je opravdu škoda, že jsme ještě neviděli ani jednu branku. Šancí už na to bylo hodně.
     
    38
    Hosté to zkoušeli přízemní přihrávkou, ale ta byla sražena. Nakonec se však celá standardní situace v podání Lille bude opakovat kvůli chybě domácích.
     
    39
    Renato Sanches je vrchním rozehrávačem všech standardních situací. Benjamin André si navíc jeho centr našel, ale jeho hlavička znovu netrefila branku.
     
    40
    A poslední pětiminutovka první půle už nám začala, dá se očekávat nějaké nastavení z důvodu ošetřování. Zatím to po první půli spěje k remízovému stavu.
     
    41
    S tím se něco pokoušel udělat Nantes, které vyslalo centr skrze celou šestnáctku. Tam však téměř nikdo z domácích nebyl, takže míč jen prolétl.
     
    42
    Lille to na druhé straně zkusilo dlouhým pasem, což dnes nebylo poprvé. Dobře ale zasáhl domácí obránce, který míč odhlavičkoval na autové vhazování.
     
    43
    Lille ještě přece jen tlačí svého soupeře, avšak nakonec se po jejich zásahu balón dostal mimo hrací plochu. Přesto se hosté po chvilce zase k míči dostali.
     
    44
    Jenže k žádné šanci to nakonec nevedlo, naopak se dopředu zase hnali domácí. Benjamin André se provinil faulem, ale následně Nantes míč ztratilo.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Nicolas Pallois (FC Nantes).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    A už je za námi první půle, ve které jsme nakonec neviděli ani jednu branku. převahu mělo na hřišti jednoznačně hostující Lille, ale Alban Lafont svůj tým dnes opravdu drží. I Nantes sice mělo několik střel na branku, ale s těmi neměl Mike Maignan žádný problém. Uvidíme, co nám nakonec přinese druhý poločas.

    Druhá půle začne přibližně v 16:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    A už se zase hraje! vypadá to, že oba týmy nastoupily do druhého poločasu beze změn. Domácí si už vypracovali šanci, ale Blas na míč v pádu nedosáhl.
     
    47
    Nantes začalo druhý poločas celkem aktivně, rozhodně lépe než ten první. Ani toto zakončení se ale nevešlo mezi tři tyče, takže Mike Maignan může odkopávat.
     
    48
    Hosté se dostali do přečíslení tři na dva! Nanitamo Jonathan Ikoné si nabíhal z druhé vlny, takže dostal přihrávku na hranici šestnáctky. Pas šel ale kousek za něj, takže si musel míč zpracovat, jeho následná střela proto byla sražena prvním soupeřem.
     
    49
    Lille se snaží napadat rozehrávku soupeře, ale ten s tím zatím nemá větší problémy. Přesto se mu nedaří dostat se ze své obranné poloviny na tu útočnou.
     
    50
    Je za námi prvních pět minut druhé půle, ve které nadále sledujeme celkem svižný fotbal. Oba celky se snaží hodně útočit, ale zatím bez větší šance.
     
    51
    Tohle už byla obrovská šance hosté na vstřelení branky! Nanitamo Jonathan Ikoné posunul míč na spoluhráče, takže vznikla dobrá šance. Loïc Rémy si nabíhal na přihrávku před branku, ale Alban Lafont zasáhl nohou!
    51. Lafont včas vytěsnil přihrávku před prázdnou síť
     
    52
    A domácí gólman musel být znovu v akci. Victor Osimhen se hnal za míčem, který Nicolas Pallois odhlavičkoval ke gólmanovi, ten u něj byl dříve.
     
    53
    Charles Traoré se zranil při jednom z předchozích soubojů a vypadá to, že to dále nepůjde. Zůstává jen sedět na hřišti a je nutné lékařské ošetření.
     
    54
    Zatím se domácí obránce odebral za postranní lajnu a možní to ještě zkusí. Mezitím byl ještě ošetřován spoluhráč, který má problémy s prstem na pravé ruce.
     
    54
    Další obrovská šance Lille, ale branku jsme znovu neviděli. Jonathan Bamba si počkal na ideální odskok balónu, do kterého se následně opřel. Alban Lafont se ale znovu vyznamenal a vyrazil míč na rohový kop!
     
    55
    Žlutou kartu dostává Nanitamo Jonathan Ikoné (Lille OSC).
     
    56
    Hosté už tak byli velmi blízko vstřelení branky, ale Alban Lafont se dnes opravdu vyznamenává. Hosté si ho rozchytali do skvělých výkonů.
     
    57
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Anthony Limbombe, přichází Kalifa Coulibaly.
     
    58
    Lille právě vstřelilo branku!
    Hosté ale nakonec využívají obrovskou převahu v tomto utkání a dostávají se do zaslouženého vedení! Renato Sanches vyslal další skvělý centr na přední tyč, kde byl připravený BENJAMIN ANDRÉ, jenž prudkou hlavičkou pod horní tyč nedal gólmanovi šanci!
    58. Benjamin ANDRÉ - 0:1
     
    60
    A už je za námi hodina hry, tedy vlastně dvě třetiny utkání. Lille zaslouženě vede, ale domácí celek má ještě spoustu času na to, aby minimálně srovnal.
     
    61
    A ono to i vypadá, že domácí fotbalisté pochopili, že budou muset značně zvednou svou útočnou fázi. Lille však zatím nemá s bráněním žádné problémy.
     
    62
    Dennis Appiah zvolil místo centr přihrávku na hranici šestnáctky, což nebyl úplně dobrý tah. Bylo tam hodně hráčů soupeře, kteří nakonec míč uzmuli pro sebe.
     
    63
    Fotbalistům ve žlutém byla nyní ponechána výhoda. Po delší kombinaci se nakonec dostali na dostřel šestnáctky, ale v ní nikdo na centr nebyl...
     
    64
    Tak jsme viděli další šanci na druhé straně! Loïc Rémy si naběhl za obranu, kam dostal přihrávku, ale střela mu ani trochu nesedla a skončila hodně mimo branku.
     
    65
    Nantes se prezentovalo dalším centrem do šestnáctky, ale na ten si nejvýše vyskočil Mike Maignan, jenž balón lapil. Následně tak bude moci odkopávat.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Kalifa Coulibaly (FC Nantes).
     
    67
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Abdoulaye Touré.
     
    68
    Žlutou kartu dostává José Fonte (Lille OSC).
     
    69
    Nějak se nám rozsypal pytel se žlutými kartami, který jsme viděli hned dvě během dvou minut. Oběma navíc předcházely hodně ostré zákroky...
     
    70
    Mahdí Abíd byl obětí toho druhého zákroku, který schytal celkem nešťastně na stojnou nohu. Byl ošetřován, ale nejspíše to zkusí rozběhat.
     
    71
    Moses Simon se snažil nacentrovat před branku, ale do jeho centru nakonec vložil nohu jeden ze soupeřů. Domácí tak budou zahrávat rohový kop.
     
    72
    Na hřišti se nám začalo hodně přiostřovat, a to na obou stranách. Lille se navíc spoléhá jen na obranu a trochu přestalo hrát. Nantes je díky tomu v tlaku.
     
    73
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Luiz Araújo.
     
    74
    Fotbalisté v bílém se na několik okamžiků dostali na útočnou polovinu, avšak po jejich zásahu se míč odrazil jen mimo hřiště, i když chtěli odpískání faulu.
     
    76
    Abdoulaye Touré byl podkopnut, kdy navíc nepříjemně dopadl a možná si trochu pohmoždil žebra. Faul je každopádně odpískán a je to standardka.
     
    77
    Jenže z té nevzešlo vůbec žádné nebezpečí. Nicolas Pallois spadl jako pytel brambor, po tom se faul prostě pískat nemohl. Mike Maignan bude odkopávat.
     
    78
    Nantes tlačí svého soka, ale nemůže se za žádnou cenu dostat do nějaké vyložené šance. Hostující gólman si nyní počkal na vysoký centr, který lapil.
     
    79
    Luiz Araújo si doběhl pro odražený balón v šestnáctce a z jedničky ho posílal na penaltový puntík. Tam byli ale obránci domácích, kteří míč zastavili.
     
    80
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Nicolás Gaitán.

    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Mahdí Abíd, přichází Cristian Benavente.
     
    81
    Luiz Araújo vymyslel parádní centr do šestnáctky, kde se dostal jeho spoluhráč k teči. Domácí obránce ovšem jeho pokus srazil mimo tři tyče.
     
    82
    Hostující hráč byl faulován na nějakých třiceti metrech od branky. Na střelu to asi úplně není, ale na zajímavý centr je to takřka ideální pozice i vzdálenost.
     
    83
    A centr na zadní tyč také nakonec přišel. Byl však hodně vysoký, takže si pro něj doběhl Alban Lafont, jenž poslal balón ihned dopředu na spoluhráče.
     
    85
    Utkání se nám pomalu ale jistě začíná blížit ke svému konci. Lille už zase přeplo do lepších výkonů a daří se mu držet míč. Nantes se naopak nedaří nic.
     
    86
    Moses Simon se snažil prosadit proti trojici soupeřů, ale příliš šancí na úspěch neměl. Přesto vybojoval pro svůj celek alespoň autové vhazování.
     
    87
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Loïc Rémy, přichází Xeka.
     
    88
    Nantes se už pokouší vrhnout všechny své síly do útoku, ale Lille zatím nemá s bráněním nějaké výraznější problémy. S domácími to nevypadá moc dobře.
     
    89
    Jenže srovnání opravdu mohlo z ničeho nic přijít! Nicolas Pallois se dostal k hlavičce po rohovém kopu, když Mike Maignan nevyběhl dobře. Míč šel ale hodně vedle.
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    90+1
    Nicolas Pallois měl spoustu času kousek od své brankové čáry, ale podjela mi noha, takže doslova hostům daroval roh, ten však domácí odvrátili.
     
    90+2
    V závěrečných okamžicích tohoto utkání se dá očekávat hodně zvýšená aktivita Nantes. To ale doposud nemělo nějakou velkou možnost na skórování.
     
    90+3
    Domácí si chtěl vymodlit penaltu, ale na tu to nebylo, přestože hostujícímu obránci míč trefil ruku. Následný lob za obranu sebral Mike Maignan.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Xeka (Lille OSC).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Po dnešním utkání berou další tři body do tabulky fotbalisté hostujícího celku, kteří byli v tomto utkání lepším celkem. O jedinou branku celého střetnutí se postaral Benjamin André, jenž využil přesného centru od rohového praporku. Lille mělo vcelku dost šancí, ale Lafont dnes opravdu držel svůj tým a jen díky němu utkání neskončilo větším gólovým rozdílem.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:12.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dnes a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:57:40)

    Denisa Józsová

    Branky: 58. André (Sanches)

    Karty:   8. Lafont (NAT), 33. Abíd (NAT), 45+1. Pallois (NAT), 66. K. Coulibaly (NAT) – 55. Ikoné (LIL), 68. J. Fonte (LIL), 90+4. Xeka (LIL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:12.
    FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Pallois, Girotto, Ch. Traoré – Louza, Abíd (80. Benavente) – Limbombe (57. K. Coulibaly), Blas (67. A. Touré), Bamba – Simon.
    Náhradníci: Olliero – Benavente, A. Touré, Krhin, Wagué, K. Coulibaly, Moutoussamy.

    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte, Gabriel, D. Bradarić – Ikoné (73. Araújo), Sanches, André, Bamba (80. Gaitán) – Osimhen, Rémy (87. Xeka).
    Náhradníci: Jardim – Djaló, Soumaré, Araújo, Gaitán, Xeka, Reinildo.

    Rozhodčí: Delajod – Jeanne, Viala
    bahis siteleri