Chelsea – Liverpool 2:0 (kon.) | Reading – Sheffield Utd. 1:2 (po pr.) | West Brom – Newcastle 2:3 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:0 (1:0)
Liverpool FC
Úterý 03.03.2020, 20:45 • Stamford Bridge, Londýn • FA Cup • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Chelsea, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. Liverpool sice prožil dobrý vstup do druhého poločasu, avšak aktivita postupem uvadla, což hrálo do karet domácím. Ti se totiž dostali do dvoubrankového vedení, které mohli posléze ještě navýšit. Chelsea dnes totiž byla výrazně nebezpečnější, výkon Liverpoolu byl hodně za očekáváním. (22:36:59)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:7. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Sadio Mané (Liverpool FC).
     
    90+3
    Fabinho nejprve uspěl v hlavičkovém souboji, načež se pokoušel předat do běhu na Maného, před kterým dokázal zakročit Rüdiger – roh pro Liverpool.
     
    90+2
    Dnešní utkání sleduje 40 103 diváků.
     
    90+2
    Liverpool rozjel jednu z posledních akcí, jenomže Milner měl na přihrávku příliš málo času. Po kontaktu s protihráčem skončil na zemi, o faul se ale nejednalo.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Reece James.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale nepředbíhejme, musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Giroudovi se sice povedlo uspět v hlavičkovém souboji proti Gomezovi, avšak za prodloužením míčem se nedostal nikdo z protihráčů. Liverpool přesto chyboval v rozehrávce, Giroudovo zakončení na poslední chvíli srazil již zmiňovaný Gomez.
     
    87
    Brankář Adrián se tak postaral o bleskovou rozehrávku od své branky, která ani v tomto případě nepřinesla nic nebezpečného. Liverpool je směrem dopředu bezradný.
     
    86
    Na opačné straně nebyl se svým výpadem úspěšný ani Gilmour, kterému se pro změnu nepovedlo nastartovat Pedra. Vzápětí si za obranu naběhl Mount, který vysoko přestřelil.
     
    85
    Salah se snažil na hranici pokutového území najít Maného, který ještě přeposlal na nohu Minamina, jenž se ovšem neprotlačil směrem do pokutového území.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Jürgen Klopp před malým momentem poslal na hřišti největší hrozbu, pomůže Salah svému celku?
     
    80
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Adam Lallan, přichází Mohamed Salah.
     
    79
    Podél autové lajny se prodíral vpřed Williams, který byl zastaven čistým způsobem. Liverpool měl možnost vhazovat, van Dijk ale nenahrál zrovna nejpřesněji.
     
    78
    Jorginho to zkoušel vzdušnou nabídkou směrem do pokutového území, jenomže jeho záměr nepochopil nikdo ze spoluhráčů, k míči tak zavítal pozorný Adrián.
     
    77
    V pokutovém území upadl na zem Minamino, jenomže o faul se v žádném případě nejednalo. Liverpool si v krátkém časovém sledu vybojoval druhý rohový kop.
     
    76
    Žlutou kartu dostává James Milner (Liverpool FC).
     
    76
    Akce Liverpoolu zatím postrádají větší rychlost, jinak tomu nebylo ani při tomto výpadu. Fabinho přesto roztáhl hru směrem na Williamse, který opět centroval.
     
    75
    Už to vypadalo, na další oslavy domácích fanoušků, jenomže ty se nakonec nekonají! Giroud se s vypětím všech sil dostal zpět k míči, který Adrián vytěsnil na břevno.
     
    74
    Po dlouhé kombinace to byl právě Williams, kterému se ani v tomto případě nepovedlo kloudným způsobem odcentrovat směrem do pokutového území Blues.
     
    73
    Poprvé se do kombinace zapojil také střídající Milner, který pouze navázal na předchozí záměr vedle stojícího Lallany, jenž opět pouze roztáhl hru k pravé lajně.
     
    72
    Jenomže vzdušná nabídka našla prvního protihráče, který přesto odvracel k pozornému Gomezovi. Zakončení hostujícího obránce bylo hodně propagační.
     
    71
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl domácí zadák Alonso, který v souboji o míč fauloval Williamse. Liverpool bude moci zahrozit díky standardní situaci.
     
    70
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Divock Origi, přichází Roberto Firmino.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Curtis Jones, přichází James Milner.
     
    69
    Liverpool se opět pohodlně dostal zpět na útočnou polovinu, kde rozjel další dlouhou kombinaci. Van Dijk byl nakonec donucen k nákopu až na Williamse.
     
    66
    Třetí trefu svého celku měl na kopačce Pedro, který se pokoušel podstřelit Adriána, který ještě drží ambice svého mužstva.
    64. BARKLEY - 2:0
     
    64
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Domácí se díky aktivitě z posledních minut dostávají do dvoubrankového vedení! Liverpool totiž propadl ve středu hrací plochy, ROSS BARKLEY se navíc z vlastní poloviny dostal až k hranici opačného pokutového území, odkud pravačkou zamířil nadmíru přesně.
     
    64
    Je za námi zhruba hodina hry, zatím na druhý přesný zásah čekáme marně. Druhý poločas je v režii Liverpoolu, nyní mají míč na kopačkách domácí hráči.
    63. Mount trefil pouze břevno.
     
    63
    Chelsea dostala k dispozici další zajímavou standardní situaci. U míče se nacházela hned trojice hráčů, přičemž to na sebe vzal Mount, který trefil pouze břevno.
     
    62
    Minamino se rozhodl pro napadání rozehrávajícího Arrizabalagy, jehož odkop od branky byl hodně vysoký. Nakonec ve vzdušném souboji dokázal uspět Barkley.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Fabinho (Liverpool FC).
     
    61
    Rukou zahrál jeden z hostujících hráčů, logicky tak na řadu přišla standardní situace. Rozehrávající Mount to zkoušel centrem, který si ovšem pohlídal van Dijk.
     
    60
    Chelsea měla na svědomí nadějný protiútok, avšak ten skončil na nepovedení finální nahrávce. Blues se tak s míčem prokombinovali k pravé postranní lajně.
     
    59
    Čtvrtý rohový kop Liverpoolu rozehrál z pravé strany Fabinho, který svým centrem našel za pokutovým územím Lallanu, avšak toho za sebe nepustil Rüdiger.
     
    58
    Po delší době se k míči dostal také Adrián, který ho pouze přeposílal na vedle stojícího van Dijka. Rychlý přechod do šestnáctky přinesl zisk rohového kopu.
     
    57
    Před malým momentem se do míče ze druhé vlny opřel hostující Lallana, avšak směru letu balónu nebyl ideální. Po odrazu balónu skončila předmět u brankáře.
     
    56
    Tentokráte se o odkop od své branky přihlásil brankář Arrizabalaga, který si dával hodně načas. U sudího mu to prošlo, jeho nákop navíc směřoval až na Girouda.
     
    55
    Až ke středovému kruhu musel nahrávat Mané, který tak byl vytlačen z dobré pozice pro centr. Chelsea se v úvodu druhého poločasu brání na jedničku.
     
    54
    I tentokráte to Liverpool zkoušel přes pravou stranu, kde si o nahrávku řekl aktivně hrající Williams, který si ukázkově zpracoval míč, pro který si seběhl Gomez.
     
    53
    Od pravé autové lajny se pokoušel o centr Williams, který i tentokráte trefil pouze kopačku prvního protihráče. Liverpool si tak vybojoval další autové vhazování.
     
    52
    Bylo tomu skutečně tak. Chelsea podruhé v tomto duelu vynuceně střídala, tentokráte zdravotní problémy postihly Williana, jehož pozici na hřišti zaujal Jorginho.
     
    51
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Willian, přichází Jorginho.
     
    51
    Aby toho nebylo málo, tak zdravotní problémy má také Willian, který rovněž zůstal sedět na hrací ploše. Chelsea bude dost možná muset podruhé vynuceně střídat.
     
    50
    Kousek před šestnáctkou se Origimu nepovedlo přesně vrátit míč na nohu Jonese, následoval rychlý protiútok Chelsea, avšak Willian narazil do prvního protihráče.
     
    49
    Liverpool se bleskovým způsobem dostal zpět k pokutovému území, kde si Jones nenašel ideální pozici pro zakončení. Rüdiger tak raději odkopával do zámezí.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k míči dostal také domácí brankář Arrizabalaga, který to raději zkoušel odkopem na opačnou stranu, kde ovšem číhal Jones.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl vůbec špatnou podívanou. Hned od úvodu jsme sledovali celou řadu ofenzivních výpadů, nakonec se ujala jedna akce, a sice se prosadil domácí Willian. Liverpool byl v prvním dějství směrem dopředu o něco nebezpečnější, avšak ani v jednom případě si nepřišel na brankáře Arrizabalagu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Chelsea se v závěru prvního poločasu drží s míčem na útočné polovině, kde jsme sledovali další autové vhazování. Azpilicueta si nakonec vybral Williana.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Van Dijk se pokoušel přenést hru na levou stranu, kde si nahrávku řekl osamocený Robertson. Centr však přistál do zámezí, vhazovat bude moci Azpilicueta.
     
    42
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Mason Mount.
     
    42
    Kovačić se po předchozím manévru s míčem ocitl na zemi, navíc to vypadá na vynucené střídání. Za postranní lajnou se totiž k nástupu na hrací plochu začal připravovat Mount.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Zouma s rozehrávkou od svého pokutového území nikam nepospíchal, naopak si po chvilkovém váhání troufl ke zpětné nahrávce, po které přišel na řadu odkop.
     
    36
    Je za námi něco málo přes třetina hry, i nadále sledujeme atraktivní pojetí hry. Oba celky se střídají v držení míče, Liverpool však stále marně hledá recept.
     
    35
    Do zajímavé pozice pro zakončení se dostal Kovačić, který svým pokusem trefil pouze jednoho z protihráčů. Navíc se jednalo o zcela očividný ofsajd Chelsea.
     
    34
    Willian to uvnitř pokutového území udělal velice dobře, prudkou nabídkou napříč malým vápnem hledal Pedra, avšak před ním ve skluzu zakročil Williams.
     
    33
    Adrián se dostal do nepříjemných problémů, před napadajícím protihráčem se mu povedlo poslat míč na druhou stranu, kde se v ofsajdu nacházel nevýrazný Minamino.
     
    32
    Roberton si dal s provedením autového vhazování celkem načas, nakonec se po jeho nahrávce dostal k balónu Mané, který v pádu prověřil brankáře Arrizabalagu.
     
    31
    Do rozhozené obrany se pokusil zaútočit Pedro, který ještě pod sebou hledal lépe postaveného Alonsa. Spolupráce těchto dvou Španělů přinesla sraženou ránu.
     
    30
    Nedovoleným zákrokem si pomohl Barkley, který lehce zatáhl Fabinha za ruku. Sudí si toho pochopitelně všiml, Liverpoolu totiž okamžitě ponechal výhodu.
     
    29
    K odraženému míči se jako první dostal obránce Williams, který se pokoušel o překvapivou střelu. Ta ovšem směřovala několik metrů vedle zadní tyče.
     
    28
    Giroudovi se povedlo šikovně sklepnout pod sebe na Kovačiće, který zakončoval z dobré pozice. Jeho nepovedená rána skončila v rukavicích brankáře Adriána.
     
    27
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo. V krátkém časovém sledu přiletělo do pokutového území hned několik centru, avšak v obou případech zasahovala pozorná obrana.
     
    26
    Liverpool v posledních minutách přidal na aktivitě, v tomto případě se Manému povedlo vybojovat rohový kop z pravé strany, který brzo rozehraje Fabinho.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, zatím jsme se dočkali jediné branky. Sledujeme celou řadu zajímavých situací, Chelsea šla do vedení díky šťastné brance.
     
    20
    To snad není možné! Liverpool se během několika vteřin dostal k několika dorážkám, avšak ani v jednom případě se mu nepovedlo dostat míč za Arrizabalagu.
     
    19
    Liverpool tak přečkal další kritický moment, sám se poté chtěl vydat na útočnou polovinu, jenomže Manému uskočil hrací předmět příliš daleko od své kopačky.
     
    18
    Odpovědnost z následného přímého kopu na sebe vzal Alonso, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Jeho pokus nebyl špatný, skončil na horní síti.
     
    17
    Už to vypadalo, že se Kovačić dostane až ke střele, avšak tu si nakonec rozmyslel. Místo toho zvolil nahrávku na vedle stojícího Barkleyho, který skončil na zemi.
     
    16
    Ve vlastním pokutovém území se na jistotu rozhodl odehrát míč talentovaný Williams, který ho hlavou poslal za cenu rohu. Toho se z levé strany ujme Willian.
     
    15
    Po rozehrávce jsme sledovali další pokus o přenesení hry na pravou stranu, kde se nacházel Willian. Vzdušná nabídka se nakonec snesla ven z hrací plochy.
     
    14
    Liverpool to bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu i přesto zbývá hodně času, výsledek se může klidně úplně otočit.
    13. WILLIAN - 1:0
     
    13
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do kýženého vedení! Chelsea nejprve nedokázala využít první vyloženou šanci, poté se opět ke slovu přihlásil křídelník WILLIAN. Ten využil špatné rozehrávky Fabinha, sám se poté dostal ke střele, kterou si Adrián srazil do vlastní sítě.
     
    12
    Chelsea se pustila do rychlého protiútoku, při kterém to neudělal zrovna nejlépe Pedro. Domácí křídelník se sice dostal do šestnáctky, kde narazil do Gomeze.
     
    11
    Manému se povedlo přeposlat nahrávku do strany na Williamse, který se ihned pokoušel o centr pravou nohou. Ten zablokoval Alonso, míč směřoval do autu.
     
    10
    Za nákopem se na druhé straně hnal Origi, který si nakonec našel prostor k centru do malého vápna. Tam se k hlavičce dostával Mané, který na míč nedosáhl.
     
    9
    K odkopu od své branky se postavil brankář Adrián, kterému se nepovedlo najít nikoho ze svých spoluhráčů. Autového vhazování se tak ujal domácí Alonso.
     
    8
    Obrana Liverpoolu si nedokázala pohlídat nákop na Pedra, kterému zpracování míče nevyšlo dle představ. Poté se na poslední chvíli vrátil zadák Williams.
     
    7
    Ve středu plochy se povedlo zorientovat se Gilmourovi, který poté vyprodukoval zpětnou nahrávku směrem na Zoumu, jenž ještě hledal kolegu Barkleyho.
     
    6
    Pokus o přenesení hry na levou stranu přeci jenom proletěl až na Pedra, který nebezpečně centroval do malého vápna, kde na jistotu zakročil vracející se van Dijk.
     
    5
    Arrizabalaga měl první větší práci, avšak zakončení směřovalo pouze doprostřed branky. Poté se o centr z pravé strany pokusil Williams, jenž našel hlavu soupeře.
     
    4
    Liverpool si hned v úvodu tohoto zápasu vybojoval rohový kop z levé strany. Ten byl nakonec rozehrán nakrátko, načež do pokutového území přeci jenom přiletěl centr, který si našel Arrizabalaga.
     
    3
    Van Dijkovi se povedlo přenést hru na levou stranu, kde se mu do kombinace nabídl Origi. K němu se bleskově dostal pozorný Rüdiger, který ho alespoň vytlačil.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta, Rüdiger, Zouma, Alonso – Kovačić, Gilmour, Barkley – Willian, Giroud, Pedro
    Náhradníci: Caballero – Anjorin, Batshuayi, Jorginho, James, Mount, Tomori

    Liverpool FC: Adrián – Williams, Gomez, van Dijk, Robertson – Lallana, Fabinho, Jones – Minamino, Origi, Mané
    Náhradníci: Lonergan – Firmino, Chirivella, Matip, Milner, Oxlade-Chamberlain, Salah

    Rozhodčí: Kavanagh – Betts, Massey.
     
    Liverpool FC

    Na opačné straně stojí Liverpool, který pro změnu okupuje první pozici Premier League, přičemž náskok na druhý Manchester City je v tuto chvíli dvaadvacetibodový. Reds teprve v minulém kole pocítili hořkost první ligové porážky, Liverpool totiž neuspěl na hřišti trápícího se Watfordu, který hodně překvapivě vyhrál výsledkem 3:0. Liverpool však tato porážka nemusí nikterak trápit, jednalo se o teprve druhou ligovou ztrátu bodů. Liverpool měl celkem překvapivé problémy už v rámci 1/32 finále FA Cupu, souboj proti Evertonu nakonec rozlouskla jediná branka, o kterou se postaral Origi. Navíc to vypadalo na poklidný postup do osmifinále, souboj proti Shrewsbury nakonec skončilo výsledkem 2:2, což si vyžádalo opakování zápasu, ve kterém Liverpool vyhrál těsně 1:0.
     
    Chelsea FC

    Fotbalisté Chelsea se ve své domácí soutěži nacházejí na průběžné čtvrté pozici, což by v konečném důsledku znamenalo účast v základní skupině Ligy mistrů. Blues mají na svém kontě pětačtyřicet bodů, přičemž na vedoucí Liverpool ztrácejí propastných 34 bodů. Chelsea z posledních pěti ligových duelů dokázala vyhrát pouze v jediném případě, na druhou stranu hned tři zápasy přinesly remízu. Co se týče FA Cupu, tak tam se Chelsea v rámci 1/32 finále utkala s Nottighamem, který na Stamford Bridge prohrál 0:2, což znamenalo konec v poháru. O poznání těžší duel byl k vidění na hřišti Hullu, ten deset minut před koncem snížil na 1:2, avšak na vyrovnání se už nezmohl.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglický FA Cup má před sebou osmifinálové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Chelsea FC a Liverpool FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 13. Willian, 64. Barkley

    Karty:   61. Fabinho (LIV), 76. Milner (LIV), 90+4. Mané (LIV)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:7. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:12.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, Zouma, Alonso – Kovačić (42. Mount), Gilmour, Barkley – Willian (51. Mount), Giroud, Pedro
    Náhradníci: Caballero – Anjorin, Batshuayi, Jorginho, James, Mount, Tomori

    Liverpool FC: Adrián – Williams, Gomez, van Dijk (C), Robertson – Lallana (80. Salah), Fabinho, Jones (70. Milner) – Minamino, Origi (70. Firmino), Mané
    Náhradníci: Lonergan – Firmino, Chirivella, Matip, Milner, Oxlade-Chamberlain, Salah

    Rozhodčí: Kavanagh – Betts, Massey

    Diváci: 40103
    bahis siteleri