Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
konec
Tisková konference FK Dukla Praha

Čtvrtek 05.03.2020, 14:00Tiskové konference
     
    Tisková konference byla ukončena. Děkujeme Vám za pozornost. Hezký den přeje Richard Wagner. (14:48:36)
     
    R. Skuhravý: "Největší pokrok ze všech hráčů udělal za zimní přípravu Samuel Dancák. Je to střední záložník, což je naše silné místo. Přišel za mnou a řekl mi "Trenére, já už na lavičce sedět nechci." a podle toho taky makal."
     
    Z kádru odešel David Bezdička, který zamířil do Viktorie Žižkov, na jejímž hřišti otevře Dukla jarní část sezóny. Do Mladé Boleslavi zamířil David Douděra. Novou posilou je Marek Fábry z Nitry.
     
    R. Skuhravý: "Neměli bychom se ale vzdávat toho cíle, že chceme vychovávat hráče pro movitější kluby."
     
    R. Skuhravý: "Štěpán Krunert je produkt dnešní doby. Kluk, co dokáže uchopit sám sebe. Když se dívám i do jiných lig, tak klidnějšího hráče nevidím. Na tréninku ho hráči i trenéři chtějí zabít, ale v zápase to všechno vydá. Slabší stránkou je pracovitost a vůle jít výše. Vím, co umí, akorát je ještě trochu "holka", protože v té sebereflexi potřebuje mít víc času a klid. Věřím tomu, že k tomu dojde."
     
    B. Paukner: "My jsme to přijali jako dobrou výzvu. To, že hrajeme dopoledne, je i důvodem, že nemusíme svítit a vytápět prostory. Jsme zde v nájmu. Z mého hlediska byl ideální termín v pátek večer, ale mnohdy tomu tak nebylo. To se bavíme o první lize. Pro druhou ligu je ideální tento dopolední termín. Nabízí se tím i prostor pro televizní přenosy, protože v odpoledních časech bychom po divácké stránce první lize konkurovat nemohli."
     
    R. Skuhravý: "Lauko a Kott mají v mých očích předpoklady, aby mohli v budoucnu hrát. Tomáše Kotta nyní trochu zabrzdilo svalové zranění, ale věřím tomu, že se svým charakterem se do toho dostane. Tomáš Lauko je hráč, který je obrovskou konkurencí pro Preislera, ale musí zapracovat na své hlavě a opakovat některé herní prvky. Nejblíže má k sestavě Ullman."
     
    Je těžké sehnat hráče pro 2. ligu? Jsou čeští hráči "přemlsaní"?

    P. Vandas: "Pro nás byla úplně jiná priorita. Chtěli jsme kádr udržet a po posilách jsme se moc neoháněli. Udělali jsme dobrou práci v létě. Náš kolektiv je zdravý, mladý a dravý. O některé hráče základní sestavy byl zájem z první ligy, ale my jsme je neuvolnili, protože chceme zůstat silní. Ale jak říkám, odpovědět nemohu, protože jsme tak aktivní nebyli."
     
    D. Tetour k otázce, zda se povedlo odstranit posestupový blok v kabině: "Když se sestupovalo, tak byl kádr zcela jiný. Většina hráčů sestup nezažila. Navíc jsme byli od začátku nastavení tak, že chceme postoupit, jinak bychom nepředváděli takové výkony, jaké předvádíme."
     
    P. Vandas: "Jak nás straší baráž? Já bych byl nejradši, kdyby nás nestrašila. Když přijde, tak budeme chtít uspět. Mě osobně nestraší. Chtěl bych, abychom byli mezi prvními třemi a měli šanci postoupit."
     
    R. Skuhravý: "Klíčová je pro nás záloha. Zaměřili jsme se na pozici šest, kde nám vykrystalizovali hned dva hráči z vlastních řad. Máme mladé hráče a vypadá to, že kostra týmu bude podobná jako v sezóně."
     
    R. Skuhravý: "Rostou nám tu hráči, kteří rozumí hře a berou na sebe pozici lídra. Klukům se začíná dařit i komunikace. Hráči, kteří nebyli ani na lavičce sahají po základní sestavě a to je směr, kterým chceme jít. To, že Tetour s Holíkem podepsali nové smlouvy je důkaz toho, že hráči věří tomu, co děláme. Je to pro mě víc, než tři noví hráči."
     
    R. Skuhravý: "Zvolili jsme od začátku určitý model. Chtěli jsme zapracovat na ovládání hry, se kterou je spojený přechod do defenzivy. Věřím, že se nám tyto parametry povedlo na trénovat a pracovali jsme hodně na kondiční složce. Většina hráčů, ve spojení s B mužstvem, odehrála téměř celá utkání. Střídali jsme málo, maximálně třikrát čtyřikrát, protože je pro nás důležitá i herní praxe."
     
    D. Tetour: "Nějaké nabídky byly, ale klub nebyl schopen splnit finanční podmínky, a tak jsme se dohodli s Duklou na novém kontraktu. Jsem rád a uděláme všechno pro to, abychom postoupili. Věřím tomu na 100 %. Šance máme velké a věřím tomu, že se nám to povede."
     
    Daniel Tetour je jedním z devíti hráčů, kteří podepsali novou smlouvu či prodloužili tu současnou. Kromě něj jsou to nejlepší střelec Lukáš Holík, Radek Fojt, Tomáš Kott, Artěm Kovernikov, Tomáš Lauko, Vojtěch Mentberger, Daniel Villaseca a Vojtěch Zárybnický.
     
    P. Vandas: "Co se týče posil, tak jsme se bavili o spoustě hráčích, ale důležitá pro nás byla stabilizace. Povedlo se nám podepsat našeho nejlepšího střelce a kapitána."
     
    R. Skuhravý: "Bohužel, anebo možná bohudík, nás výpadek potkal až na konci sezóny. Měli jsme dost času na to, abychom to zpracovali a napravili chyby. Kádr prošel velkou obměnou a de facto jsme vybudovali nové mužstvo. Věděli jsme, na jaké pozice chceme hráče, ale nebylo těžké si je v naší situaci vybrat. Proto jsme dali mnohdy přednost našim hráčům a to se ukázalo jako dobrý tah."

    "Ofenziva je na všech hráčích. Náš způsob hry je v Čechách trochu zvláštní. Pro nás jsou vepředu důležití všichni hráči. Důležitá je pro nás kompaktnost. Chceme dávat hodně gólů a je jedno, kdo bude jejich autorem."
     
    D. Tetour: "Poslední zápas s Hradcem nás mrzí, chtěli jsme jít do přípravy dobře naladění a přezimovat na vyšším místě. Bylo by to určitě lepší, ale uděláme maximum proto, abychom postoupili."
     
    Otázka na trenéra Romana Skuhravého ohledně začátku sezóny a prvních zápasů: "Směřujeme jen k prvnímu zápasu s Viktorkou Žižkov. Soustředili jsme se v zimě na to, abychom se dostatečně připravili a poté z toho zápasu budeme vycházet. Metály se sčítají až na konci. Liga je letos trochu unikátní, protože ve FNL je hned sedm týmů, které pomýšlejí alespoň na barážové umístění."
     
    B. Paukner: "Já jen doplním, že ekonomické dno klubu přišlo v roce 2013, kdy klubu hrozil zánik. Na tom je nejvíc vidět náš posun."

    Richard Wagner

    bahis siteleri