Košice – Zvolen 4:1 (kon.) | HC Slovan – Banská Bystrica 5:4 (po pr.) | Nitra – Michalovce 5:3 (kon.)
Poprad – Trenčín 3:0 (kon.) | MAC Budapešť – Detva 4:2 (kon.) | Miskolc – Nové Zámky 3:2 (3:1 po s.n.)
konec
HC Košice
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
HKM Zvolen
sk Neděle 08.03.2020, 15:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas medzi Košicami a Zvolenom je definitívne na konci. Spokojnejší môžu byť domáci, ktorí súpera zdolali 4:1 a do tabuľky si tak pripísali tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 20:33

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (17:44:45)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Košice dali gól!
    Je rozhodnuté, do prázdnej brány sa trafil DENIS PARŠIN. Asistencia: Oliver Jokeľ.
     
    59:01
    Hostia sa držia v pásme. Stále sú tam šiesti.
     
    58:49
    Vhadzuje sa po pravici Košarišťana. Zvolen potrebuje toto dôležité buly vyhrať, ideálna by bola čo najrýchlejšia strela.
     
    58:49
    Oddychový čas hostí.
     
    58:32
    Stále je tam šestica Zvolenčanov, stále hráme bez prerušenia. Košickí hokejisti sú evidentne vyčerpaní, zatiaľ to ale hosťom na kontaktný gól nestačí.
     
    58:10
    Posledné dve minúty.
     
    57:37
    Trotter začína spred opustenej zvolenskej bránky. Hostia hrajú v závere dobre, naďalej však platí, že na Košarišťana posielajú príliš málo striel.
     
    57:30
    Košice sa oslobodzujú, puk letí do stredného pásma.
     
    56:35
    Zvolen to skúša bez brankára.
     
    56:02
    Zvolenský tlak, pri ktorom sa dokonca Petrík pýtal von z bránky. Corrin vystrelil spoza kruhov, Košarišťanovi sa podarilo jeho puk vyraziť do bezpečnej zóny.
     
    55:04
    Posledných päť minút riadnej hracej doby. Oba tímy zrejme začnú taktizovať, otázne bude, kedy sa rozhodne trénerský tím v zložení Andrej Podkonický — Don Nachbaur — Michal Kobezda hru viac otvoriť. Zvolen to potrebuje.
     
    54:32
    Košické postavenie mimo hry. Teraz sa zasa prerušuje až príliš často.
     
    54:17
    Faith to vyriešil dobre, puk zaviezol k mantinelu, kde oň dlhé sekundy bojovalo niekoľko hokejistov. Arbitri napokon hru prerušili, vhadzovať sa bude pred Košarišťanom.
     
    53:10
    Zvolen pritlačil na súpera, chýba tomu presnejšia streľba.
     
    52:03
    Domáci celok sa dostal do prečíslenia troch proti dvom, ale o svojej výhre ešte nerozhodol. Vrábeľ tam prikorčuľoval z druhej vlny, prebral si prihrávku, následne však Petríkovu bránku minul.
     
    51:30
    Mikúš chcel vyštartovať smerom dopredu, Košičania ale na jeho pohyb v strednom pásme dobre zareagovali a o puk ho pripravili.
     
    50:20
    Úsmevný moment, pred zvolenskou bránkou sa zrazili až štyria hokejisti, ktorí násladne popadali ako domino. Na malý moment tak pokračoval súboj troch proti trom.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 2. Majdan (Pavlin, Paršin), 3. Milý (Faith, Zeleňák), 35. Paršin, 60. Paršin (Jokeľ) – 38. Corrin (Thompson)


    HC Košice: Košarišťan (R. Eliáš) — Pavlin, Repe, Slovák (A), Cibák, Michalčin, Zeleňák, Bučko — Paršin, Vrábeľ, Sukeľ — Majdan, Suja (C), Jokeľ (A) — Milý, Faith, Nagy — J. Eliáš, Frič, Matej
    HKM Zvolen: Petrík (Tomek) — Betker, Stephenson, Corrin (A), Tomko, Švarný (C), Drgoň (A), Kubát — Zuzin, Trotter, Parks — Tibenský, Mráz, Thompson — Halama, Mikúš, Žilka — Marcinek, Petráš, Kolenič

    Rozhodčí: Goga (SVK), Juhász (HUN) — Kacej (SVK), Kis-Király (HUN)
    thejrc.org