Česko – Kanada 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Kanada
Pondělí 16.03.2020, 10:00Mistrovství světa 1996 • Finále
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (12:23:50)
    Radost českých hráčů ze zlatých medailí
     
    All Stars tým turnaje

    Roman Turek (CZE)
    Michal Sýkora (CZE)
    Alexej Žitnik (RUS)
    Otakar Vejvoda (CZE)
    Robert Reichel (CZE)
    Paul Kariya (CAN)
     
    Český výběr přebírá také trofej fair-play pro nejslušnější mužstvo turnaje!
     
    Čeští hokejisté si nyní přebírají zlaté medaile, na které čekali jedenáct let!
     
    O svém triumfu rozhodla česká reprezentace až v samotném závěru třetí třetiny! Kanada přitom ve třetí části byla opticky lepším týmem a několikrát si vytvořila tlak. Skvělá obrana českého celku v čele s fantastickým Romanem Turkem odolala a v poslední minutě přidala třešničku na dortu! Martin Procházka totiž devatenáct sekund před koncem poslal český celek do vedení. Kanada sice zkusila hru bez brankáře, ale Jiří Kučera podtrhl český triumf!
     
    Je dobojováno! Česko poráží Kanadu 4:2 a vítězí na Mistrovství světa 1996! Češi ztratili na turnaji jediný bod za remízu s Norskem v základní skupině. Poté ale parta pod vedením Luďka Bukače předvedla neskutečné výkony během play-off, ve kterém přejela Německo, USA a ve finálovém duelu také Kanadu.
     
    Konec zápasu.
    59:54 Jiří KUČERA - 4:2
     
    59:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! Češi ovládnou světový šampionát! Kanaďané se rozhodli pro hru bez brankáře a to se jim vymstilo! JIŘÍ KUČERA tuto situaci využil a dopravil kotouč do sítě! Asistence: Robert Reichel.
     
    59:41
    Kanada si bere oddechový čas!
    59:41 Martin PROCHÁZKA - 3:2
     
    59:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné! Česká reprezentace se dvacet sekund před koncem základní hrací doby dostává do vedení a přibližuje se k titulu! Pavel Patera zachoval klid v útočném pásmu, našel MARTINA PROCHÁZKU, který si ještě vylepšil pozici a svižnou střelou propálil Josepha! Asistence: Pavel Patera.
     
    59:00
    Do konce základní hrací doby zbývá poslední minuta. Radek Bonk projel po levém křídle do útočného pásma, ale prudkou přihrávkou nenašel hůl Davida Výborného.
     
    58:10
    Finálové utkání sleduje ve Vídni 9500 diváků!
     
    58:10
    Kanaďané si znovu nerozuměli při rozehrávce a puk končí na dalším zakázaném uvolnění. Česká reprezentace podle všeho přestála kanadský tlak.
     
    57:34
    Reichel spěchal za odraženým pukem do středního pásma, ale kanadský obránce měl ke kotouči o dva kroky blíže a uklidnil situaci.
     
    57:02
    Rychlonohý Kariya přebruslil svého strážce a hnal se do zajímavé možnosti. Kanadská hvězda nakonec upadla a posunula branku.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 8. Lang (Kadlec), 27. Lang (Reichel), 60. Procházka (Patera), 60. Kučera (Reichel) – 6. Thomas (Perreault), 30. Thomas


    Česko: Turek (Čechmánek) – Kaberle, Kadlec, Neckář, Stavjaňa, Sýkora, Veber, Vykoukal – Bonk, Bělohlav, Výborný – Patera, Procházka, Vejvoda, Kučera, Lang, Reichel, Kysela, Meluzín, Ujčík
    Kanada: Joseph (Verner) – Wesley, Galley, Mayer, Sydor, Bodger, Duchesne, Richardson – Jomphe, Cassels, Friesen, McAmmond, Dawe, Thomas, Kariya, Ferraro, Green, Perreault, Matsos, May, Buchberger

    Rozhodčí: Muller – Rautavuori, Ronnmark

    Diváci: 9500
    bahis siteleri