Závod Aleše Valenty na ZOH 2002 Vítěz: Aleš Valenta (CZE) (kon.)
konec
Závod Aleše Valenty na ZOH 2002

Vítěz: Aleš Valenta (CZE)

Úterý 17.03.2020, 12:00Zimní olympijské hry 2002
     
    Tímto vám chci poděkovat za sledování dnešního zlatého závodu Aleše Valenty na ZOH 2002. To je však již ode mě vše. Děkuji za pozornost. (13:15:43)
     
    Konečné pořadí:

    1. Aleš Valenta (CZE)
    2. Joe Pack (USA)
    3. Alexei Grishin (BLR)
    4. Jeff Bean (CAN)
    5. Stanislav Kravchuk (UKR)
    6. Brian Currutt (USA)
    7. Dmitri Dashinski (BLR)
    8. Andy Capicik (CAN)
    9. Jeret Peterson (USA)
    10. Dmitri Rak (BLR)
    11. Steve Omischl (CAN)
    12. Eric Bergoust (USA)
     
    Neuvěřitelné se stává skutečností! Český rodák Aleš Valenta se stává po neúspěchu v Naganu a na MS olympijským vítězem! Po neúspěchu Kateřiny Neumannové jsme si tedy mohli krásně spravit chuť. Aleš Valenta zvítězil s náskokem cca šesti bodů. Největší sok českého reprezentanta, Eric Bergoust, svůj skok nezvládl a končí na 12. místě.
    Eric Bergoust (USA)
     
    Je to tam! Je to tam! Eric Bergoust (USA) svůj skok nezvládl! Letová fáze nebyla úplně nejlepší, ale především při dopadu spadl a dostává nejnižší hodnocení ze všech závodníků na dopadu a i v celém finále, končí tedy na 12. příčce.
     
    Chvíle napětí je tu! Pokud Eric Bergoust (USA) předvede výkon podobný tomu z prvního kola, pravděpodobně se stane olympijským vítězem! My však pevně držíme palce Aleši Valentovi!
    Alexej Grišin (BLR)
     
    11
    Alexej Grišin (BLR) si také oproti prvnímu pokusu pohoršil a Aleše Valentu tak nepřekoná! Grišin měl problémy na dopadu a při druhém saltu taktéž chyby. Zatím to tedy stačí na třetí místo se ziskem 251.19 bodů. Aleš Valenta má tedy jisté druhé místo!
     
    Aleš Valenta má tedy jistou medaili!
    Joe Pack (USA)
     
    10
    Joe Pack (USA) předvedl parádní skok a Aleš Valenta se pomalu začíná modlit. Těžko na tomto skoku něco vytýkat, ale rozhodčím přišel nakonec skok českého závodníka lepší a Joe Pack má momentálně celkový součet 251.64 bodů.
    Jeff Bean (CAN)
     
    9
    Jeff Bean (CAN) si teď oproti prvnímu pokusu pohoršil. Provedení bylo sice pěkné, ale rozhodčím se nelíbilo pár drobných chyb a dostává tak 1222.37 bodů. Celkově má na svém kontě 250.97 bodů a jde za Aleše Valentu!
    Aleš Valenta (CZE)


     
    8
    Fantazie! Aleš Valenta bravurně zvládl trojité salto s pěti vruty a má nakročeno k medaili, ne-li ke zlaté! Malinké chybičky tam samozřejmě byly, ale lepší skok snad ještě nikdo jiný nepředvedl. Za svůj výkon český reprezentant získává 129.98 bodů a je průběžně první!
     
    8
    A pozor! Nyní opět a naposledy Aleš Valenta!
    Dimitrij Daščinskij (BLR)
     
    7
    Dimitrij Daščinskij (BLR) si však taktéž pohoršil. Ukrajinci nevyšel dopad, když se hodně předklonil a měl menší chyby při provedení skoku. Celkově má na svém kontě 246.30 bodů.
     
    5
    Brian Currutt (USA) své naděje též odepsal, jelikož si oproti prvnímu výkonu pohoršil. Nyní předvedl trojité salto se čtyřmi vruty, přičemž hned první dva předvedl na začátku, ale dopadl hůře, než když je předváděl po prvním saltu. Celkově tak disponuje 245.19 body.
     
    4
    Andy Capicik (CAN) měl problémy u prvního skoku, které se mu vcelku podařili u druhého eliminovat, ale i tak je tento Kanaďan ze hry o cenné kovy pryč. Za druhý kousek získal 126.60 bodů a v součtu tedy čítá 243.78 bodů.

    Jiří Michal

    Startovní listina finále
    1. Dimitrij Daščinskij (BLR)
    2. Stanislav Kravčuk (UKR)
    3. Brian Currutt (USA)
    4. Jeff Bean (CAN)
    5. Aleš Valenta (CZE)
    6. Jeret Peterson (USA)
    7. Andy Capicik (CAN)
    8. Dimitrij Rak (BLR)
    9. Steve Omischl (CAN)
    10. Joe Pack (USA)
    11. Eric Bergoust (USA)
    12. Alexej Grišin (BLR)
    bahis siteleri