Junosť Minsk – Soligorsk 2:3 (kon.)
konec
Junosť Minsk
2:3 (1:1, 0:1, 1:1) Stav série: 1:1
HC Šachťor Soligorsk
Sobota 28.03.2020, 17:00 • Čižovka-Arena • Playoff běloruské extraligy • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné sobotní odpoledne! Vítám vás při sledování druhého finálového utkání běloruské ligy mezi týmy Junosť Minsk a Šachtor Soligorsk.
     
    Junosť Minsk

    Junosť Minsk letos prožívá velmi vydařenou sezónu. Svěřenci kouče Makrického ukazují, že to s útokem na obhajobu titulu myslí vážně. Základní část zvládli s přehledem, první místo pro sebe získali se sedmibodovým náskokem na Neman Grodno.

    Ve čtvrtfinále Junosť proti Orše na domácím ledě dvakrát prohrál, avšak venku dokázal zvítězit hned třikrát, díky čemuž postoupil mezi nejlepší čtyři celky. Tam se hokejisté Minsku postavili Molodechnu, kterému dovolili zvítězit pouze jednou. Velkoz zásluhu na tom měl i Ivan Drozdov, jenž s náskokem pěti bodů vede tabulky kanadského bodování play-off.
     
    HC Šachtor Soligorsk

    Rovněž Šachtor Soligorsk má rozehrátou sezónu velmi dobře. Ani v tomto případě se nejedná o žádné velké překvapení, neboť loni obsadil konečné třetí místo. Soligorsk v základní části s přehledem uhájil třetí pozici, s velkým odstupem na Grodno, naopak zase s velkým náskokem na čtvrté Molodechno.

    Svěřenci trenéra Guseva chytli ve čtvrtfinále Žlobin a tato série se proměnila v jasnou záležitost, o postupu favorita rozhodly první čtyři zápasy. O poznání větší drama se odehrálo v semifinále, kde Soligorsk v urputné bitvě přetlačil Neman Grodno, v sedmém utkání zvítězil na jeho ledě 1:0. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s deseti body ruský forvard Andrej Feklistov.
     
    První finálový zápas:

    Úvodní finálové klání patřilo domácímu favoritovi. Junosť Minsk udeřil dvakrát už v první třetině, další dva zásahy přidal ve druhé části. Až poté se Soligorsku podařilo snížit skóre, avšak poslední slovo měli opět domácí, na konečných 5:1 upravil Kaškar.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    09:08
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku!
    DANIIL BOKUN si najel na přihrávku z druhé vlny, kterou vyslal Stanislav Lopachuk, a dokázal puk procpat za brankáře Malyutina, před kterým se ještě mihla dvojice hráčů. Domácí otevírají skóre druhého duelu. Asistence: Lopačuk, Parfeyevets.
    09:09 Daniil BOKUN - 1:0
    09:24 Ilja KAMBOVIČ - 1:1
     
    09:24
    Soligorsk právě vstřelil branku!
    Velmi rychlá reakce v podání hostujícího celku. ILJA KAMBOVIČ dokázal využít rychlého přečíslení, při kterém dokonce tři útočící hráči zůstali před brankářem Brikunem. Ten už s bekhendovou kličkou nemohl mnoho nadělat. Asistence: Roman Krikunenko.
     
    17:39
    Velmi slušnou příležitost si na středu vypracoval Karabanov, jeho střela ale ztroskotala na betonu Brikuna.
     
    18:20
    Na druhé straně se ihned po průniku za modrou čáru dostal ke střele Drozd, avšak ani on nemířil přesně.
     
    19:55
    V rohu hřiště ukončil úvodní část zápasu Kogalev, který už se ani nepokoušel procpat puk do nebezpečného prostoru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních 20 minut zápasu nepoznalo vítěze, v 10. minutě jsme totiž byli svědky jedné branky na obou stranách. Dělilo je pouze 15 vteřin. V prvním případě se povedlo skvěle využít volného prostoru Daniilovi Bokunovi, na druhé straně ale gólmana Brikuna zklamala obrana a Kambovič využil přečíslení tři na jednoho zdárnou kličkou. Do kabin týmy odcházejí za stavu 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Karabanov sice dokázal hravě projít do útočného pásma, tam ale jeho pouť záhy skončila kvůli nepřesného pasu.
     
    21:09
    Na trestnou lavici putuje hostující Stankevič, který v rohu hrací plochy nestačil na rychlost Stefanoviče. Dvě minuty za držení.
     
    21:28
    Do střely se opřel kapitán Antonov, projektil zamířil těsně vedle levé tyče. Hosté se následně osvobozují.
     
    22:27
    Stefanovič vyjel s pukem na vrcholek kruhu pro vhazování a okamžitě se pokoušel o zakončení, jenže ani on o několik málo centimetrů neohrozil brankáře.
     
    23:03
    Maljutin zpracoval nahozený kotouč svou širokou holí pod rukavici. Přerušuje se těsně před tím, než se má vyloučený Stankevič vrátit na led.
     
    23:09
    Hosté v plném počtu.
     
    23:27
    Domácí vstoupili do druhé třetiny s mnohem větší aktivitou, Kulakov dokonce zkoušel projít před brankoviště nápaditou kličkou, ale narazil na zformovanou obranu.
     
    24:44
    Rychlost neměl Kazakevič, přesto z místa zkusil vyslat ránu příklepem, která ale k brance nedošla. Na druhé straně zahrozili hosté, jejich rychlý kontr končí vyloučením na domácí straně.
     
    24:44
    Trest dostává gólman Brikun, který zastavil Krikunenka v jeho drzém průniku před brankoviště podrážením.
     
    25:25
    Hostující Soligorsk začne u vlastní branky, zatím se kombinace nedaří.
     
    25:45
    Teď bylo naopak přihrávek až příliš, Kaznadej totiž odmítl ideální pozici ke střele a souhra nebyla přesná.
     
    26:32
    Před brankou neúspěšně operoval Rjadčenko, který hodně znepříjemňoval život Brikunovi. Následuje vhazování ve středním pásmu, také Minsk se ubrání.
     
    26:44
    Domácí v plném počtu.
     
    27:42
    Drozdov poslal kotouč přes všechny čáry, rozhodčí ale neviděli potřebnou aktivitu ze strany bránících hráčů Šachtoru a icing tak nepískají.
     
    28:20
    Filjajev zpracoval přihrávku v solidní rychlosti, jenže pohledem nestihl kontrolovat prostor před sebou a o kotouč přišel ještě u modré čáry.
     
    29:02
    Střelu Parfejevetse z větší vzdálenosti vyrážečkou zkontroloval Maljutin, který prožil klidnější pasáž ve svém pracovišti.
     
    29:44
    U modré linie ztratil kotouč střelec Bokun a pomohl si držením hole soupeře. Domácí se budou bránit znovu v oslabení.
     
    30:28
    Stankevič už se chystal na přihrávku, když v tom spatřil slušnou dálnici vedoucí až k brance. Jeho střela zřejmě ještě byla lehce přizvednuta, Brikun byl ale rychle na ledě a kotouč zpracoval na hrudi.
     
    30:52
    Puk opustil útočné pásmo, hosté si nerozuměli při přechodu toho středního. Přesto bude následovat vhazování před Brikunem.
     
    31:19
    Kaznadej nejprve pozdravil zadní mantinel a pak i betony Brikuna, a to dokonce dvakrát. Střely z dálky se tedy skutečně neobává.
     
    31:44
    Domácí v plném počtu.
     
    32:37
    Soligorsk právě vstřelil branku!
    Skvělá akce z rohu kluziště posílá hostující Šachtor do důležitého vedení. Výborně zapracoval Karabanov, který vybojoval kotouč pro skorojmenovce DANILU KARABANA. Ten si při svém nájezdu pokryl puk tělem ve stylu Jaromíra Jágra a po ledě ho procpal až za brankovou čáru. Obrat ve skóre, Minsk prohrává 1:2. Bez asistence.
    32:37 Danila KARABAN - 1:2
     
    34:12
    No a málem bylo ještě hůř z pohledu domácích. Bovbel už pomalu zvedal ruce nad hlavu, ale Brikun se i vleže a s pomocí obránců dokázal vypořádat se svízelnou situací. Skóre se podruhé v krátkém čase tentokrát měnit nebude.
     
    35:07
    Nenápadný, a hlavně hodně nezaviněný zákrok vysokou holí v podání Suška. Hosté budou bojovat ve čtyřech.
     
    35:45
    Těžkotonážní střela Antonova málem zbořila mantinel, o chvíli později to z kruhu zkoušel Tsyganov, ovšem neujala se nakonec ani bezprostřední dorážka Kogaleva.
     
    36:25
    A Drozdov hatí další šance na úspěch, když v přemíře snahy sekl do hole soupeře a také odpyká dvě minuty na trestné lavici.
     
    37:00
    Těžko odhadovat, na co teď čekal Kulakov, který se po přihrávce Rusa Kolgotina zjevil u pravé tyče. Místo střely totiž zajel s pukem za branku, kde nic kloudného nevymyslel.
     
    38:25
    Stankevič hodně zaváhal, když se u modré čáry nechal obrat o puk v době, kdy vyloučený Suško skákal na led. Lopačuk se vydal na kontr společně s Malcevem, který ale zahodil dobrou šanci zakončením do výstroje Maljutina.
     
    39:40
    Brikun zkontroloval ještě jednu ránu od mantinelu, v této části zápasu už se zřejmě nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Viděli jsme třetinu, která přinesla více nedovolených zákroků než zajímavých možností. Přece jen se ale několik světlých chvilek našlo. V 33. minutě Karaban uloupil kotouč v rohu hřiště a z ničeho nic vytvořil jedinou gólovou akci prostřední části finálového duelu. Hosté tak otočili skóre na 1:2. O další zásah se pokoušel také Lopačuk a Malcev, jejich souhra v závěru však ztroskotala na dobře postaveném Maljutinovi.
     
    Vážení diváci, omluvte prosím technické problémy, které znemožnily plnohodnotný přenos po dobu 1. třetiny. K pochybení nedošlo na naší straně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:35
    Střelec Kambovič se teď proletěl vzduchem a dopadl na zadní část těla v útočném pásmu. Z jeho aktivity tak nic nebude.
     
    42:48
    Prostor za svými zády pohlídal Tarlecky a okamžitě rozehrál kotouč dopředu.
     
    43:17
    Kolgotin zvládl i přes značný tlak obránců proskočit k zakončení, ale Maljutin o jeho záměru věděl a soupeře vychytal. Hosté nicméně nedůraz ve vlastní třetině řeší zakázaným uvolněním.
     
    43:43
    Drozd si prohlédl mantinel z velké blízkosti, jenže jeho akce v útočném pásmu tím skončila. Junosť se tlačí dopředu, hosté zřejmě přišli ubránit spíše fotbalový stav.
     
    44:43
    Dadonov zblokoval ránu a okamžitě se vydal na útočný výlet. Jeho stahovačka neměla šanci na úspěch, ke střele se nakonec nedostal ani ruský hokejista Feklistov, který celou akci dojížděl.
     
    45:46
    Soligorsk si nekomplikuje život, následuje další icing.
     
    46:00
    Dva neskutečné zásahy Maljutina, který zastavil i svižnou dorážku Drozda a ještě předtím nadvakrát tečovanou ránu od modré čáry. Teď skutečně podržel svůj tým.
     
    46:50
    Domácí si nerozuměli a Parfejevets nezachytil přihrávku dopředu. Tentokrát icing na druhé straně.
     
    47:37
    Soligorsk právě vstřelil branku!
    Hosté dávají klíčovou branku druhého finálového duelu a výrazně se přibližují případnému vítězství. Puk ve středním pásmu převzal DANILA KARABAN, pak už následovala jeho snová jízda, která by se neztratila ani v krasobruslení. Perfektní zasekávačka na střed a zakončení do horních pater branky už jen korunovalo nádhernou akci. Stav je 1:3 v neprospěch Minsku. Bez asistence.
    47:37 Danila KARABAN - 1:3
     
    48:27
    A Malcev předvádí další taktickou chybu, když podrážel při útočné akci soupeře a odpyká si trest.
     
    48:27
    Oddechový čas pro hosty, který by jim měl umožnit "ubránit" jejich vlastní přesilovku a našetřit síly.
     
    48:46
    Hosté nechtěli jen bránit a Krikunenko cpal puk před branku. Z protiútoku se pak ale o kloudné zakončení pokusil domácí Kulakov, který nebyl od gólu zas tak daleko.
     
    49:49
    Střela Židkika neměla potřebnou razanci, Brikun ji v pohodě vystihl svým betonem.
     
    50:25
    Netrvalo to dlouho a Židkik se ke střele propracoval znovu. Teď ale Brikun na puk pořádně neviděl a propustil ho za svá záda. Vzrušení je nakonec zbytečné, obránci zvládli odpravit černou pryž do bezpečí a domácí jdou do plných.
     
    50:25
    Nakonec to byl Kazakevič, kdo v poslední chvíli vyškrábl kotouč před brankovou čarou. Hostům chybělo k další brance možná 15 centimetrů.
     
    52:36
    Další tlačenice v rohu kluziště jednoznačně vyhovuje hostům. Nejenže z této pozice už dnes dokázali dojít ke gólu, ale ušetřili dobrou půlminutku ze zbývajícího času.
     
    53:24
    Alternující kapitán Lopačuk jakoby si teď nevěřil k výraznějšímu průniku. Svou akci zabalil kousek za modrou čárou a hráči v červených dresech se budou do útočného pásma probíjet nanovo.
     
    54:23
    Po úspěšném buly Drozda okamžitě pálil Stefanovič a dobře vyčíhl moment, kdy Maljutin nestál úplně v ose střely. Nataženou rukavicí ale puk zkrotil.
     
    54:34
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku!
    Schyluje se k závěrečnému dramatu. Mickevič na sebe navázal pozornost obránců a podařilo se mu uvolnit své spoluhráče, z nichž se nakonec jako úspěšný střelec ukázal MIHAIL STEFANOVIČ. Ten parádně využil rozhozenosti hostující obrany. Asistence: Drozdov a Bokun.
    54:34 Mihail STEFANOVIČ - 2:3
     
    56:12
    Podrážení Kulakova je hrubou čárou přes plány domácích ve zbývající části zápasu. Pořádný tlak Junosťu může přijít až po návratu Kulakova na led.
     
    56:33
    Borisov natáhl ke stropu haly, následná střela ale jeho nápřahu příliš neodpovídala.
     
    57:12
    Brikun se na brankové čáře roztáhl jak široký, tak dlouhý, a předvedl doslova šňůru. Právě díky ní zvládl dvojitou ránu Karabana, který pomýšlel na hattrick.
     
    57:57
    Kazakevič ukořistil puk, ale nedokázal zakončit. Domácí se vrátí do pěti.
     
    58:45
    Domácí jdou do risku, odvolávají brankáře Brikuna.
     
    59:13
    Oddechový čas pro domácí, kteří ještě zkouší zamáčknout svého soupeře ke zdi. Šachtor sice mohl rozhodnout, ale prázdnou branku netrefil.
     
    59:40
    Nahození před branku tečoval Malcev, ale neohrozil prostor mezi třemi tyčemi. Hosté vyvážejí puk a vypadá to, že se jim podaří vybojovat výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    Hostující Šachtor se sice nedokázal vyhnout nervózní koncovce zápasu, co je ale důležitější, z druhého finálového souboje na ledě soupeře si odnáší vítězství a získává tenisovou terminologií řečeno pomyslný breakball. Hrdinou Soligorsku byl v dnešním utkání jednoznačně Karaban, který nejprve stál za otočkou skóre ve druhé třetině, a následně zařídil také vítězný gól. Stefanovič dodal domácím naději, ale Maljutin dalším komplikacím zamezil a hosté tak berou výhru v poměru 2:3., stav série je pak vyrovnaný, 1:1 Další finálová partie se odehraje 31. března od 18:30 a rovněž ji budeme přinášet na našich stránkách.
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (19:10:28)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 10. Bokun (Lopachuk, Parfeyevets), 55. Stefanovič (Drozdov, Bokun) – 10. Kambovich (Krikunenko), 33. Karaban, 48. Karaban


    Junosť Minsk: Brikun (Šelepňov) – Antonov, Bokun, Drozdov, Drozd, Černikov, Kaškar, Kazakevič, Kogalev, Kolgotin, Kulakov, Lopačuk, Malcev, Mažuga, Mickevič, Parfejevec, Stefanovič, Tarleckij, Cyganov, Jerjomenko
    HC Šachťor Soligorsk: Maljutin (Petrov) – Bogoleiša, Boiko, Borisov, Dadonov, Dostanko, Durnov, Feklistov, Filjajev, Kambovič, Karaban, Karabanov, Kaznadej, Krikunenko, Levko, Pugolovkin, Rjadčenko, Stankevič, Suško, Židkich
    Junosť Minsk 4 1 Soligorsk
    #1 Pátek 27.03.2020 • 18:00
    Junosť Minsk - Soligorsk 5:1
    #2 Sobota 28.03.2020 • 17:00
    Junosť Minsk - Soligorsk 2:3
    #3 Úterý 31.03.2020 • 18:30
    Soligorsk - Junosť Minsk 1:2 po prodl.
    #4 Středa 01.04.2020 • 18:30
    Soligorsk - Junosť Minsk 0:3
    #5 Pátek 03.04.2020 • 18:00
    Junosť Minsk - Soligorsk 3:2 po prodl.
    bahis siteleri