Anglie – Československo 1:0 (kon.)
konec
Anglie
1:0 (0:0)
Československo
Středa 01.04.2020, 14:00 • Estadio Jalisco, Guadalajara • Mistrovství světa 1970
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobré odpoledne! V rámci našich historických přenosů společně se mnou dnes zakončíme československou cestu Mistrovstvím světa 1970, kde se v závěru skupiny již bez šance na postup utkala s Anglií. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Anglie
    Anglie na povinný postup nakonec relativně nadřela. Společně s Brazílií byla ve skupině C jasným aspirantem na snadný postupdo play off, protože kvarteto doplňovaly ještě týmy Rumunska a Československa. Angličané nejprve jen tak tak zdolali Rumunsko. Do vedení se dostali až v 65. minutě zásluhou Hursta. Další branka už v utkání nepadla, takže Rumuni museli zkousávat velmi těsnou prohru. Tato porážku však ve druhém skupinovém zápase stihla i samotné Angličany, protože ti nedokázali zareagovat na přesnou trefu brazilského Jairzinha, takže padli stejným rozdílem jako o čtyři dny dříve Rumuni. Anglie tak s Československem sehraje poslední zápas skupiny. O den dříve hrála Brazílie s Rumunskem, které slavné kanárky docela potrápilo, ale stejně nakonec padlo 2:3. Angličanům tak stačí k postupu i remíza, ale tu jim Čechoslováci rozhodně jen tak nedarují.

    Zápasy ve skupině C
    Anglie vs. Rumunsko – 1:0
    Brazílie vs. Anglie – 1:0
     
    Československo
    Čechoslováci už na postup bohužel téměř určitě nedosáhnou. O tom už před třetím skupinovým zápasem rozhodla vysoká porážka s Brazílií, kdy sice Československo vedlo zásluhou Petráše, ale favorit pak bez problémů potvrdil svou roli a malý stát ze středu Evropy nakonec rozstřílel 4:1. Čechoslováci tak museli vyzrát na druhý nejslabší tým skupiny, ale ani to se nepovedlo. Petráš sice proti Rumunům opět vystřelil těsné vedení, ale zase jsme ho nedokázali udržet, rumunské vítězství v 75. minutě potvrdil gólem z penalty Dumitrache. Rumunsko následně sice také padlo s kanárky, ale prohráli jen o jedinou branku. Jestli tedy Čechoslováci chtějí myslet na postup, Anglii musí porazit nejméně tříbrankovém rozdílem. O to se sice určitě pokusí, ale proti tak úspěšnému týmů je hodně malá šance, že by se to podařilo.

    Zápasy ve skupině C
    Brazílie vs. Československo – 4:1
    Rumunsko vs. Československo – 2:1
     
    Průběžná tabulka skupiny C:
    1. Brazílie – 3 zápasy, 6 bodů, skóre 8:3
    2. Anglie – 2 zápasy, 2 body, skóre 1:1
    3. Rumunsko – 3 zápasy, 2 body, skóre 4:5
    4. Československo – 2 zápasy, 0 bodů, skóre 2:6
     
    Úvodní sestavy:

    Anglie: Banks – Newton, Cooper, Mullery, J. Charlton – Moore (C), Bell, B. Charlton, Astle – Clarke, Peters.
    Náhradníci: Ball, Osgood.

    Československo: Viktor (C) – Dobiaš, Migas, Hrivnák, Hagara – Pollák, Kuna, Veselý, Petráš – Adamec, Čapkovič.
    Náhradníci: Jokl.

    Rozhodčí: Machin (FRA) – Emsberger (HUN), Marschall (AUT).
     
    Právě jsme si mohli poslechnout hymnu československého celku, který bude hrát v bílých dresech. Nyní jde na řadu hymna Anglie, která bude hrát v netradiční světlemodré barvě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Začínáme! Úvodní výkop obstarali Angličané, kteří se potom ihned přesouvají do útoku přes levou stranu, ale tam je zastavil pozorný Dobiaš.
     
    2
    Do útoku už hledali cestu také naší fotbalisté, ale ti si tam pomalu nedokázali ani přihrát. Míč tak opět mají v moci Angličané.
     
    3
    Jeden z československých hráčů dokázal od pravého rohového praporku odcentrovat před branku, ale tam byli jen bránící hráči, Newton tak bez problémů sklepl míč pro svého brankáře.
     
    4
    Petráš nějakou dobru držel míč u levé postranní čáry, tam se následně rozběhl, ale zastavil ho hned první protihráč v cestě. Hagara následně alespoň získal aut.
     
    5
    Po delší době se musíme činit také v obraně. Nejprve dobře zasáhl jeden z našich obránců, následně se už poprvé zapojil do hry také Viktor, který úspěšně zajistil soupeřící centr.
     
    6
    Cooper si sice úspěšně zpracoval dlouhý vzdušný pas, ale následně balón úplně zbytečně ztratil, protože přihrál přímo soupeři. Jeho spoluhráč se navíc vzápětí dopouští nedovoleného zákroku.
     
    7
    K faulu jsme nyní byli donuceni i my. Bobby Charlton tak získal pro své spoluhráče možnost útoku, ale ti vymysleli jen další centr přímo do rukavic našeho gólmana.
     
    8
    Anglie to pořád zkouší pomocí vzdušných přihrávek. Tentokrát už to bylo mnohem nebezpečně než v předchozích situacích, protože míč poskakoval v československém vápnu, ale nakonec jsme ho včas dostali do bezpečí.
     
    9
    Čechoslováci se jako první málem dostali ke gólu! Adamec totiž jako první našel odražený míč v soupeřícím vápnu a už se napřahoval k zakončení, jenže na poslední chvíli ho ukázkovým skluzem zastavil Newton, který tak nakonec soupeři daroval jen aut.
    9. Nadějný průnik Adamce zastavil Newton
     
    9
    Čechoslováci zahodili výhodu rohového kopu nepřesnou rozehrávkou nakrátko, kterou Angličané naštěstí nedokázali potrestat nebezpečným protiútokem.
     
    10
    Tak do vedení už mohlo jít i Anglie! Bell dostal dobrou přihrávku na hranici šestnáctky, odkud okamžitě vypálil. Mířil přímo do pravé šibenice, ale Viktor vytáhl parádní zákrok, protože míč vytěsnil na roh!
    10. Bell pořádně vystrašil Viktora, který vytáhl skvělý zásah
     
    11
    Bell se po pěkné kombinaci svých spoluhráčů dostal k hlavičce, kterou už naštěstí Viktor nemusel likvidovat, protože míč letěl jen nad horní tyčku.
     
    12
    Hra se přelévá ze strany na stranu, protože u další šance byl tentokrát Čapkovič. Ten ale nedokázal zamířit mezi tři tyče, což znamená odkop pro Bankse.
     
    13
    Bobby Charlton vyslal od rohového praporku další centr až do malého vápna, ale tento prostor skvěle zvládá pokrýt Viktor, který míč vyboxoval do bezpečné vzdálenosti od jeho branky.
     
    14
    Pomocí centru se zkusili prosadit také Čechoslováci. Ten mířil na Petráše, který okamžitě zakončil volejem, ale z této těžké pozice se nedokázal trefit na bránu.
     
    15
    Adamec z dalšího rohu pořádně vystrašil Bankse, protože míč letěl po brankové čáře přímo do brány. Roli brankáře tentokrát zastoupil jeden z bránících hráčů, který dokázal míč vyrazit hlavou mimo šestnáctku.
     
    16
    V poslední době se skoro pořád hraje jen na polovině Anglie. Nyní prozkoušel štěstí Petráš, ale ten z velkého úhlu mířil jen do boční sítě.
     
    17
    Hagara vyslal do šestnáctky další nebezpečný pas, ke kterému se nejspíš dostal Adamec, ale ten pod tlakem zakončil jen nad břevno.
     
    18
    Československo pořád přehrává favorizovaného soupeře. Nyní trochu uklidňuje hru, protože docela opatrně kombinuje kolem anglické šestnáctky.
     
    19
    Cooper přišel při souboji o míč o jednu botu, kterou jsi chtěl okamžitě nasadit, čímž trochu zpomalil rozehrávku Čechoslováků, protože hlavní sudí ho musel vykazovat mimo hrací plochu. Tímto nepotěšil ani fanoušky, kteří na něho začali bučet.
     
    20
    Pollák dostal přihrávku po pravé postranní čáře, ale ta nakonec skončila jen u Coopera, který balón bleskově uklidil do autu.
     
    21
    Adamec se dostal do stejné pozice jako před dvanácti minutami, ale ani tentokrát nebyl úspěšný. Nyní sice dokázal zakončit, ale jen hodně mimo bránu.
     
    22
    Čechoslováci pokračují v pořádném náporu, rozhodně se ještě nevzdali snu o postupu! Další rána z dálky však byla zpomalená, takže Banks se zákrokem moc problémů neměl.
     
    23
    Angličané se raději osvobodili pomocí odkopu, protože si od neustálé obrany potřebují odpočinout. Míč má tak v moci Dobiaš, který opatrně zakládá další útočnou akci.
     
    24
    Petráš si fantasticky obešel soupeřícího beka, ale míč si bohužel moc předkopl, takže dokázal sotva zakončit. Tato ráno anglického brankáře tak moc neohrozila.
     
    25
    Angličané míří po dlouhé době dopředu, útočnou akci začíná přihrávkou na pravé řídlo Bobby Charlton. Následoval prudký centr do vápna, po kterém musel vytahovat Viktor další zákrok!
     
    26
    Čapkovič se dobře uvolnil ve vápnu, kam také dostal přihrávku, ale proti přesile se nedokázal prosadit. Nakonec tak našel spoluhráče u pravé postranní čáry, který zkusil štěstí, ale pochopitelně mířil jen vysoko nad.
     
    27
    Anglie začíná aktivně napadat, což se jí nakonec vyplatilo, protože získala míč. Zprvu to ale vypadalo, že Československo si balón podrží, protože kombinovalo velmi zodpovědně.
     
    29
    Ostrované to opět zkoušeli pomocí centru, na který si vyskakoval Astle. Ten však nevyskočil dostatečně vysoko, takže míč skončil jen za brankovou čárou.
     
    30
    Pollák byl úplně volný na hranici šestnáctky, ale ani on sám nečekal že se k němu míč dostane, takže mu propadl. Balón tak skončil u Bankse, který s rozehrávkou moc nespěchá.
     
    31
    Angličané nás začínají po dlouhé době tlačit. Další rohový kop sice nedokázali využít, ale ještě nějakou dobu se drželi v útoku. Nakonec je však zastavil ofsajd.
     
    32
    Kuna se nyní hodně vzteká, protože si myslel, že protihráč kopl míč do autu. Rozhodčí byl ale jiného názoru a nechal hru pokračovat, vzápětí už vhazují Angličané.
     
    33
    Viktor pokryl další vzdušný pas do jeho zóny, už pomalu začíná být dost nepochopitelné, že to Angličané pořád zkoušejí stejnou cestou, protože to prostě nebude fungovat.
     
    34
    Další centr tentokrát zastavili bránící hráči. Kuna následně zahajuje další útočnou akci, avšak vůbec nikam nespěchá.
     
    35
    Bobby Charlton okamžitě zkoušel využít špatné rozehrávky Čechoslováků střelou z hranice vápna, ale ta skončila jen na bránícím hráči, který tak nyní dobře pomohl svému brankáři.
     
    36
    Československo vybojovalo přímý kop kousek od hranice šestnáctky, odkud rovnou vypálil Adamec. Tomu se však rána moc nepovedla, protože vystřelil jen vysoko nad horní tyč.
     
    37
    Další anglický centr sice tentokrát našel správného adresáta, ale Peters hlavičkoval v neskutečně těžké pozici, takže není divu, že s jeho zakončením neměl Viktor žádný problém.
     
    38
    Kuna nevěděl co s míčem, takže prostě nakonec vypálil, což se ale opět nevyplatilo, protože nemířil ani mezi tři tyče.
     
    39
    Další vzdušný pas víceméně bez problémů pokryl Viktor, který dnes zatím předvádí naprosto bezchybný výkon, čímž nás stále drží ve hře o postup.
     
    41
    Ani další anglický centr nebyl úspěšný. Bránění tak pořád zvládáme bez problémů, v útoku se ale každou minutou horšíme.
     
    42
    Bobby Charlton rozehrál další rohový kop, ale i ten Čechoslováci bez problémů ubránili, avšak stále nedokázali míč získat pod svou kontrolu.
     
    43
    Angličané nyní podnikli velmi nebezpečný rychlý útok. Na jeho konci byl Clarke, který si obešel prvního bránícího hráče, ale následně stejně zakončil jen do jednoho z obránců.
     
    44
    Čechoslováci jsou v závěru první půle pod obrovským tlakem, vlastně se hraje jenom na jejich polovině. Viktor ale pořád drží zasloužené čisté konto.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První půle tedy končí přijatelným výsledkem pro Československé fotbalisty, kteří s jasným favoritem prozatím drží vyrovnaný stav. Je to naprosto zasloužené, protože sleduje velmi vyrovnané utkání. Dá se říci, že první polovinu prvního poločasu bylo lepší Československo, druhou půlku zas Anglie. Oba celky si tak vytvořili velké příležitosti, ale nikdo zatím nedokázal skórovat. Uvidíme, jestli se to změní ve druhé polovině zápasu.
     
    Druhý poločas společně zahájíme přesně v 15:00! V krátké přestávce si skočte na záchod, nebo si zajděte pro nějaké pochutiny či pitivo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Čechoslováci okamžitě po svém výkopu míří dopředu. Tam nějakou chvíli držel míč Adamec, který však nakonec daroval soupeři jen aut.
     
    47
    Bobby Charlton skvěle vystihl přihrávku, díky čemuž mířil se svými spoluhráči do přečíslení, ze kterého nakonec vytěžili alespoň přímý kop.
     
    48
    Československo soupeřící přímý kop ubránilo jen za cenu rohového kopu, který však také dokázalo ubránit. Následně okamžitě směřuje do protiútoku.
     
    49
    Penalta pro Anglii!
     
    49
    To je obrovská škoda! Bell dostal přihrávku do vápna, kde však v souboji s Hagarou neuspěl, míč si tak nedokázal zpracovat a upadl. Proti tomuto ještě hlavní sudí nic neměl, ale Hagara se následně míče dotkl rukou, takže Roger Machin okamžitě nařizuje pokutový kop!
    49. Hagara hrál v pokutovém území rukou
     
    50
    Anglie právě vstřelila branku!
    Angličané nepohrdají nabídnutou šancí na skórování a dostávají se do vedení! K pokutovému puntíku se rozběhl ALLAN CLARKE, který poslal míč na druhou stranu než šel Viktor, takže československý gólman neměl šanci k zákroku, čímž přichází o čisté konto.
    50. Allan CLARKE - 1:0
     
    51
    Gól Anglie se téměř nikomu na stadionu nelíbí. Slyšíme hlasitý pískot, který už trvá skoro dvě minuty.
     
    52
    Petráš se pokouší o rychlé vyrovnání, s míčem se zkouší dostat přes dva spoluhráče, což se mu nakonec nepovedl, ale jednoho z Angličanů donutil k nedovolenému zákroku.
     
    53
    Z přímého kopu přišel centr, který však letěl přímo na Bankse, který si tak připsal snadný zákrok. S následnou rozehrávkou pochopitelně vůbec nespěchá.
     
    54
    Anglie vyslala do šestnáctky další centr, takže výhru si zkouší pojistit druhou branku. Proti tomu však bez problémů zasáhl Dobiaš, který tak ještě získal míč pro své spoluhráče.
     
    55
    Naši hráči se stále stoprocentně nevzpamatovali z inkasovaného gólů, o což se nyní snaží na své polovině, do útoku zatím ještě moc nespěchají.
     
    56
    Míč pořád zůstává v držení Československa, které však na útočné polovině zatím marně hledá cestu k něčemu nebezpečnějšímu. Druhá půle zatím jednoznačně patří Angličanům.
     
    57
    Anglie se nakonec bez problémů ubránila a míří dopředu, tam odcentroval Cooper na hlavu Astleho, ale ten nemohl Viktora ani trochu ohrozit.
     
    58
    Čapkovič končí po souboji s protihráčem na trávníku a nevypadá to s ním vůbec dobře. Nakonec to ale nejspíš zvládne a ještě bude moci ve hře pokračovat. Mimochodem zahráváme přímý kop.
     
    60
    Petráš z velké dálky zakončil hodně nebezpečně, protože míč poslal přímo pod horní tyčku! Banks měl však dost času na reakci, takže bez problémů zasáhl.
    60. Petráš mohl skórovat potřetí na turnaji, ale nedovolil mu to Banks
     
    61
    Cooper si obešel prvního protihráče, následně zvládl i druhého, ale míč poslal do třetího, čímž aspoň získal roh. Následný centr však v klidu lapil Viktor.
     
    62
    Další anglický centr tentokrát proletěl vápnem bez jediného dotyku, následně ho zachytil Dobiaš, který okamžitě zahájil rychlý protiútok, který prozatím končí rohem.
     
    63
    Přízemní pas se přes anglické obránce nemohl dostat, balón tak skončil u Bankse, který hodem posílá své spoluhráče do útoku.
     
    64
    Bell sice skóruje, ale přihrávku zachytil v ofsajdu, takže branka nemůže platit! Stále tak můžeme myslet na remízu.
     
    65
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Bobby Charlton, přichází Allan Ball.
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Jeff Astle, přichází Peter Osgood.
     
    66
    Ball ihned táhne anglickou ofenzivu, ale nakonec z toho nic nebylo, protože českoslovenští obránci dobře zasáhli.
     
    67
    Cooper si připisuje další výtečný obranný zákrok, nebezpečnou ránu Adamce dokázal srazit na roh.
     
    68
    Osgood vyslal do malého vápna velmi nebezpečnou přihrávku, kde naštěstí pro nás nebyl žádný z jeho protihráčů, takže míč dokázal zachytit Viktor.
     
    69
    Čapkovič má v dnešním zápase smůlu, protože opět končí na trávníku! Při hlavičkovém souboji ho nejspíš loktem trefil do obličeje Mullery! Československý hráč si tak prozatím vyžádá ošetření, ale nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    70
    Čapkovič musí být za pomoci spoluhráčů odnášen do hřiště, takže do dnešního utkání určitě nezasáhne. Trenér Jozef Marko tak bude muset sáhnout k prvním střídání.
     
    71
    Střídání v týmu Československo: ze hřiště odchází Ján Čapkovič, přichází Karol Jokl.
     
    72
    Petráš si nedokázal zpracovat prudký pas, míč srazil jen k Moorovi, který uklidnil hru přihrávkou svému brankáři.
     
    73
    Jokl dvě minuty po svém příchodu na hřiště mohl vyrovnat stav zápasu, protože československé přečíslení zakončoval on. Rána se mu však moc nepovedla, protože míč letěl po zemi přímo do středu brány, kde byl připravený Banks.
     
    74
    Čechoslováci už se pomalu nadechují k závěrečnému náporu, Angličanům výhru rozhodně nenechají jen tak. Další slabou ránu však Banks bez problémů kryje.
     
    75
    Do útoku však míří také ještě Anglie, která to zkoušela po pravé straně, ale naše obrana včas zasáhla a ihned zakládá protiútok.
     
    76
    Pozor, mohlo být hotovo! Zakládání protiútoku se Čechoslovákům moc nepovedlo, protože se k míči dostal Ball, který z dálky okamžitě vypálil. Od gólu nebyl vůbec daleko, protože míč poslal do brankové konstrukce!
     
    77
    Osgood se sice dostal za soupeřící obranu, ale postranní sudí mu opět odmával postavení mimo hru. Avšak získal několik cenných sekund.
     
    78
    Dobiaš bude prvním hráčem, který v dnešním duelu uvidí žlutou kartu. Angličané navíc rozehrávají přímý kop poblíž šestnáctky, který však bez problémů vyřešil Viktor.
     
    79
    Banks si připíše další snadný zákrok. Následně rozehrává nakrátko, Angličané už pochopitelně začínají hrát na čas.
     
    80
    Vstupujeme do posledních deseti minut zápasu, kterou Československo zahajuje přímým kopem. K centru se dobře prodral Kuna, ale ten hlavičkou mířil jen vedle levou tyčku.
    80. Kuna nadějně hlavičkoval, ale nakonec jen mimo bránu
     
    81
    Dobiaš byl neskutečně blízko vyrovnání, to je škoda! Šikovně si obešel protihráče a z velké dálky vypálil! Vypadalo to na snadný zákrok pro Bankse, ale ten zachyboval, protože míč vyrazil jen do břevno! Naštěstí pro Anglii už nešel do brány.
    81. Dobiašovu ránu Banks srazil jenom do břevna
     
    83
    Viktor se po dlouhé době proletěl, ale nakonec nemusel zasahovat, protože míč letěl mimo tři tyče. Rychle tak rozehrává, protože už nám opravdu začíná docházet čas.
     
    84
    Z velké dálky tentokrát zkusil štěstí Adamec, ale tomu se rána už vůbec nepovedla, protože mířila vysoko nad bránu! Z tribuny se následně míč nevrací, takže se musí čekat na náhradní, čímž Angličané získají další čas.
     
    86
    Už se hraje vyloženě jenom na anglické polovině, kde je dost aktivní Dobiaš, který získal pro Adamce standardní situaci. Jeho rána však zase končí jen nad bránou.
     
    87
    Anglie je po dlouhé době v útoku, kde zaváhání československé obrany mohl potrestat Osgood, ale ten naštěstí zase mířil jen nad horní tyčku. Avšak další míč zůstává na tribuně, takže se nemůže hrát.
     
    88
    Nakonec se tak musí vytáhnout již čtvrtý balón, který zatím více vyhovuje Anglii, která se ještě chvíli ohřála v útoku.
     
    89
    Československý hráč padá kousek před vápnem, faul to rozhodně byl. My se však dožadujeme pokutového kopu, který však určitě nepřijde, protože faul se určitě udál mimo šestnáctku.
    89. Skoro jsme se dočkali penalty, ale nakonec to bude jen přímý kop
     
    90
    Další střela Adamce tentokrát byla velmi nebezpečná, ale zase neletěla do brány. Balón tentokrát skončil jen na boční síti, což znamená rozehrávku pro Bankse!
     
    90+1
    Viktor nejspíš naposledy na turnaji úspěšně zasahuje. Čechoslováci následně ještě míří dopředu, ale i kdyby se prosadili, tak to jsou téměř určitě jejich poslední minuty na tomto šampionátu.
     
    90+2
    Angličané klidně kombinuje na půlící čáře a čekají na poslední hvizd hlavního rozhodčího. Naši hráči už jsou úplně vyčerpaní, takže nezvládají ani napadat.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Čechoslováci bohužel nezvládli ani poslední zápas na turnaji, i když s favorizovanou Anglií sehráli vyrovnanou partii a rozhodně se nemají za co stydět. Prvních třicet minut duelu jsme byli jednoznačně lepší, protože jsme většinu času útočili, ale vysněné branky jsme se nedočkali. Poté přebrali otěže Angličané, kteří se sice do přestávky neprosadili, ale ihned po jejím konci získali penaltu, kterou nemilosrdně proměnil Clarke, který byl nakonec jediným úspěšným střelcem duelu. Anglie byla lepší i po gólu, ale nakonec si nedokázala definitivně potvrdit vítězství. Československo tak v závěru zápasu soupeře pořádně sevřelo, vytvořilo si několik nebezpečných šancí, ale síť Bankse nakonec nerozvlnilo. Anglie tak díky tomu postoupila do play off z druhého místo, naopak my jsme skončili na posledním místě bez zisku jediného bodu.
     
    Konečná tabulka skupiny C:
    1. Brazílie – 3 zápasy, 6 bodů, skóre 8:3
    2. Anglie – 3 zápasy, 4 body, skóre 2:1
    3. Rumunsko – 3 zápasy, 2 body, skóre 4:5
    4. Československo – 3 zápasy, 0 bodů, skóre 2:7
     
    To je tak ode mě pro dnešek vše. Společně s námi se zítra ještě podíváme na finále MS 1970, začínáme ve stejný čas jako dnes! (15:57:56)

    Lukáš Mihal

    Branky: 50. Clarke (pen.)

    Karty:   78. Dobiaš (CSR)


    Anglie: Banks – Newton, Cooper, Mullery, J. Charlton – Moore (C), Bell, B. Charlton (65. Ball), Astle (65. Osgood) – Clarke, Peters.
    Náhradníci: Ball, Osgood.

    Československo: Viktor (C) – Dobiaš, Migas, Hrivnák, Hagara – Pollák, Kuna, Veselý, Petráš – Adamec, Čapkovič (71. Jokl).
    Náhradníci: Jokl.

    Rozhodčí: Machin (FRA) – Emsberger (HUN), Marschall (AUT)

    Diváci: 49 292
    bahis siteleri