Energetik-BGU – Minsk 2:0 (kon.) | Smoleviči – Vitebsk 0:1 (kon.) | Isloč Minsk – Sluck 2:3 (kon.)
konec
FC Energetik-BGU Minsk
2:0 (1:0)
FC Minsk
Neděle 05.04.2020, 13:00 • Stadyen RTsOP-BGU (Minsk) • Běloruská Vysšaja Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je tak ode mě pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji klidný zbytek neděle. A hlavně hodně zdraví! (15:02:08)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:17.
     
    Energetik si nakonec bez větších problémů podržel své těsné vedení, které získal v prvním poločase, a to i když posledních dvacet minut dohrávat v deseti. FC Minsku se však v tomto zápase směrem dopředu vůbec nedařilo, kvůli čemuž přichází v tomto ročníku o neporazitelnost. Nakonec navíc v nastavení inkasoval podruhé, kvůli čemuž se propadá až na třetí místo. Naopak domácí si téměř stoprocentně podrží první místo minimálně do dalšího kola.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Jevgenej Čagovets (FC Minsk).
    90+2. Jasur JAKŠIBAJEV - 2:0
     
    90+2
    Energetik-BGU právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Energetik zůstane na vrcholu Vysšaja Ligy! Domácí se po úspěšné obraně dostali do protiútoku, při kterém dostal JASUR JAKŠIBAJEV výbornou přihrávku do běhu. Díky tomu se dostal až před samotného Leonova, kterého překonal prudkou přízemní střelou. Asistence. Artem Sokol.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    FC Minsk začíná jeden ze svých posledních útoků, domácí však pořád výborně zahušťují prostor před vlastní bránou, takže hosté to budou mít extrémně složité.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Denis Sadovskij (FC Energetik-BGU Minsk).
     
    88
    Ani další průnik hostující hráče nekončí ničím nebezpečným. Šramčenko sice upadl v šestnáctce, ale na penaltu to rozhodně nebylo.
     
    86
    Síť tentokrát mohl rozvlnit Chvaščinskij, který si dobře vyskočil na centr, ale míč následně poslal jen nad bránu, takže z toho zase nic nebylo.
     
    85
    Míč opět končí u Leonova, který si ho špatně zpracoval a málem skončil v bráně. Svou chybu ale rychle napravil úspěšnou rozehrávkou.
     
    84
    Brankář hostů získává odkop, který okamžitě rozehrává nakrátko. FC Minsk následně dopředu opět míří přes levou část trávníku.
     
    83
    Energetik už spíše takticky drží hru na útočné polovině. I přesto se ještě k dobrému zakončení dostal Mawatu, ale Leonov další výborným zásahem pořád drží své spoluhráče ve hře!
     
    81
    Hráči v bílých dresech zvládli bránění na jedničku, ale útok byl zase tak na čtyřku. Teď alespoň získali rohový kop.
     
    80
    FC Minsk už má jen deset minut. Nyní to dopředu zkusil po levé straně, kde zatím získává jenom aut.
     
    79
    Hosté darovali soupeři jen další odkop. S ním si Sadovskij samozřejmě dává na čas, protože tři body jsou každým okamžikem blíže a blíže.
     
    77
    Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Dmitrij Priščepa, přichází Arťom Vasilyjev.
     
    76
    Domácí se možná i kvůli červené kartě zavřeli u hranice svého vápna, kde nedávají soupeři žádný prostor. Ten tak vůbec nevím, jak se dostat k jakémukoliv zakončení.
     
    75
    Vstupujeme tedy do posledních čtvrthodiny základní hrací doby. FC Minsk má od červené karty soupeře mnohem větší držení míče, ale stále nemůže vymyslet nic nebezpečného.
     
    74
    Střídání v týmu FC Energetik-BGU Minsk: ze hřiště odchází Junior Atemengue, přichází Šachboz Umarov.
     
    73
    FC Minsk kontroluje hru a o vyrovnání se stále pokouší opatrnou cestou. Každopádně by si měl už pohnout, protože konec utkání se neúprosně blíží.
     
    72
    Na druhé straně zakončil rychlý protiútok Šramčenko, který však mířil mimo bránu. Sadovskij však raději zasáhl, míč podržel ve své náruči.
     
    71
    Energetik si s ničím neláme hlavu a i v oslabení míří dopředu. S míčem se dokonce dostal až do vápna, ale tam už dokázala zasáhnout obranu hostů.
     
    70
    Pozor, tak domácí to ještě můžou mít hodně složité! Aik Musahagian docela zbytečně fauloval. Hlavní sudí na nic nečekal a okamžitě mu udělil zaslouženou žlutou kartu, vzápětí tak musel přijít i červený kartónek!
     
    68
    Energetik pořád úspěšně drží hru daleko od své klece. A když už se hosté přece jen dostanou do útoku, tak se velmi rychle rozdrtí o soupeřící obranu.
     
    67
    Leonov si po faulu Atemenguea vyžádá ošetření, uvidíme, jestli bude moci ve hře pokračovat. Náhradní gólman se už totiž začíná rozcvičovat.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Junior Atemengue (FC Energetik-BGU Minsk).
     
    65
    Domácí to opět zkoušeli pomocí centru, ale hosté pokračují ve výborné obraně, díky čemuž stále drží šanci na body. Směrem dopředu je to však pořád špatné.
     
    63
    FC Minsk to tentokrát zkouší dopředu pomalou cestou, nikam nespěchá a soustředí se hlavně na to, aby si přesně přihrál. Nakonec však vstřelil míč mimo hrací plochu.
     
    62
    Atemengue dostal nadějný centr do vápna, kde se při souboji o míč střetl s Leonovem. Ten z toho vyšel lépe, protože dostal míč do bezpečné vzdálenosti od brány.
     
    61
    Jeden z domácích hráčů předvedl výborný obranný zákrok, míč dokonce udržel ve hře. Hostům tak pomalu ale jistě dochází čas na vyrovnání.
     
    60
    Energetik je po delší době s míčem na útočné půlce, kde však nikam nespěchá, i když výhru by si určitě rád pojistil druhou brankou.
     
    58
    Hra se každým okamžikem zrychluje. Hosté podnikají jednu útočnou akci za druhou, ale stále se nemohou prosadit. I když nyní k tomu byli dost blízko, ale Ostrouch zakončil jen do boční sítě
     
    57
    FC Minsk se vlastní vinou dost zkomplikoval rozehrávku, ale díky chybě protihráče kvůli tomu nakonec ani neztratil míč, protože jeden ze soupeřů fauloval.
     
    56
    Šramčenko pěkně přihrál skrz nohy bránícího hráče, ale bohužel pro něj si na jeho pas nenaběhl žádný spoluhráč, takže to zas k ničemu nevedlo.
     
    55
    Leonov pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale ti stejně dopředu moc nespěchají, i když by už pomalu měli, pokud chtějí myslet na obrat.
     
    53
    Míč pořád drží hráči v bílých dresech, kteří však nekombinují zrovna nejpřesněji, takže se k domácí šestnáctce už nepřiblížili.
     
    52
    Hosté se také konečně dostávají do útoku, kde získávají roh. Další centr na bližší tyč však u domácích obránců nenašel žádné pochopení.
     
    50
    Energetik je pořád ve druhé půli aktivnější, nyní se s míčem dokonce dostal až do vápna, ale FC Minsk pořád drží naději na body výbornou defenzivou.
     
    49
    Odkop Leonova není zrovna moc přesný, což vzápětí platí i o vzdušném pasu jednoho z domácích hráčů, který tak končí jen v autu.
     
    48
    Žlutou kartu dostává David Tweh (FC Energetik-BGU Minsk).
     
    47
    První útočnou akci poločasu podnikal Energetik, ale FC Minsk se bez problémů ubránil a už hledá cestu ke gólu. To trochu přibrzdil faul na Jarockije, ale útok samozřejmě pokračuje.
     
    46
    Střídání v týmu FC Energetik-BGU Minsk: ze hřiště odchází Dmitrij Girs, přichází Jegenij Judšic.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nám přinesl vyrovnanou podívanou, která nám zatím přinesla jednu přesnou trefu. Ve 21. minutě rozvlnil síť FC Minsku kapitán Energetiku Nosko, díky kterému tak domácí zatím vedou. V samotném závěru první půle ještě mohl branku přidat Tweh, ale Leonov výborným zákrokem udržel své spoluhráče ve hře. Hosté se tak klidně ještě mohou postarat o obrat, ale aktuálně má blíž k výhře Energetik.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:06.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Girs (FC Energetik-BGU Minsk).
     
    45+2
    Sokol s rozehrávkou autu vůbec nikam nespěchá, domácí si tak už chtějí podržet těsné vedení.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    45
    Domácí míří ještě do jednoho z posledních útoků poločasu, který nebezpečnou ránou zakončil Tweh. Jeho pumelice měla velice slušné parametry, ale Leonov se zaskvěl dost důležitým zásahem!
     
    44
    Hosté rozehrávají již šestý roh, ale ani tento nic obzvlášť nebezpečného nepřináší. Energetik totiž nakonec získává autové vhazování.
     
    43
    Sadovskij je nakonec ještě pod docela nebezpečným tlakem, takže odkopem míč posílá co nejdál od své klece. Balón je tak rychle zpět u soupeře.
     
    41
    K zakončení se ještě přece jen prodral Sazončik, který dostal výborný pas do šestnáctky, ale vypálil jen do bránícího hráče, který srazil míč na roh.
     
    40
    První poločas už se začíná dohrávat, ani jeden celek nic neriskuje, protože nechce inkasovat do šatny, takže víceméně čekáme na hvizd rozhodčího.
     
    38
    Sokol se prezentoval dobrým a hlavně čistým obranným zákrokem. I přesto však na zemi zůstává ležet Chvaščinskij, který to nakonec zvládne bez ošetření.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Sergej Sazončik (FC Minsk).
     
    36
    Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Oleksandr Vasylijev, přichází Juri Ostrouch.
     
    35
    Oleksandr Vasylijev odchází za postranní čáru, takže hosté hrají v oslabení. Toho zkouší Energetik okamžitě využít, ale míč po postranní čáře končí jen v autu.
     
    34
    Je tady první zápasové zranění. To si přivodil Oleksandr Vasylijev, který je nyní ošetřován. Hra je tak samozřejmě přerušena.
     
    32
    Nyní už měl Energetik při bránění trochu problémy, ale nakonec to přece jen zvládl, protože odkop se od soupeře odrazil do autu.
     
    31
    Domácí pořád něco marně vymýšlí na útočné polovině. Pro ně je ale pozitivní alespoň to, že soupeřící protiútoku vždy zastaví v jeho zárodku, směrem dopředu je to však nyní velmi špatné.
     
    30
    Vstupuje do druhé třetiny zápasu. Energetik tedy drží těsný náskok, ale hosté rozhodně mohou bez problémů dosáhnout na vyrovnání či dokonce na obrat.
     
    28
    Hosté vymysleli od levého rohového praporku hned dva centry. Ten první nenašel toho správného adresáta, ten druhý sice ano, ale následná hlavička šla vysoko nad horní tyč.
     
    27
    FC Minsk to s vyrovnáním myslí opravdu vážně, protože to opět zkoušel. Tentokrát ho ale zastavil ofsajd, takže míč pro tuto chvíli patří Sadovskijemu.
     
    26
    Hosté mohli přece přece jen docela rychle vyrovnat, protože centr Jarockije z přímého kopu nadělala Energetiku pořádné problémy. Míč však nakonec skončil jen mimo bránu.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Aik Musahagian (FC Energetik-BGU Minsk).
     
    24
    Domácí už hledají cestu ke druhému gólu, ale Mawatu si při souboji pomohl viditelným faulem, čímž ukončil útočné snažení svého celku.
     
    23
    FC Minsk je z inkasované branky trochu otřesený. Obrannou fázi však zvládl, takže opatrně už míří dopředu.
    21. Aleksej NOSKO - 1:0
     
    21
    Energetik-BGU právě vstřelil branku!
    Energetik byl o něco aktivnější, díky čemuž se nakonec dostává do vedení! Jakšibajev se s míčem dobře dostal až do vápna, odkud prověřil Leonova. Ten sice zasáhl, ale balón srazil jen k ALEKSEJI NOSKOVI, který skóroval pohotovou dorážkou do protipohybu gólmana.
     
    20
    Ve druhé desetiminutovce sledujeme docela rychlý fotbal. Oba týmy však pořád velmi suverénně brání a tomu druhému nedovolili nic nebezpečného.
     
    19
    Energetik vybojoval míč v útoku, ale rozhodně nechce riskovat jeho ztrátu, takže se klidně stáhne na svou půlku, kde získává aut.
     
    18
    Ve hře se tedy konečně pokračuje. FC Minsk se dobře ubránil a okamžitě nastartoval protiútok, který Nosko raději zastavil za cenu faulu.
     
    16
    Hra musí být přerušena, jelikož Sadovskij si potřebuje vyměnit rukavice. Následovat bude rozehrávka Energetiku díky faulu soupeře.
     
    15
    Výkop domácího gólmana končí jen u soupeře, který okamžitě míří dopředu. Centr Jarockije však končí jen v rukavicích brankáře.
     
    14
    Hráče v bílých dresech můžeme po dlouhé době pozorovat v útoku, ale branku soupeře opět výrazně neohrozili. Sadovskij tak nakonec odkopává od své klece.
     
    13
    Jakšibajev tentokrát rozehrál mnohem nebezpečnější rohový kop, protože centr mířil na Tweha. Ten to však vůbec nečekal, takže nedokázal zakončit.
     
    12
    Hosté sice dostali míč ze své půlky, ale ne na dlouho, jelikož soupeř vhazuje doslova u středové čáry. FC Minsk se tak pořád musí soustředit zejména na defenzivu.
     
    11
    Domácí získali rohový kop. Ten rozehrál Jakšibajev, který mířil na přední tyč, ale přes zahuštěný prostor se balón nemohl dostat.
     
    10
    Máme za sebou prvních deset minut duelu, který byly z obou stran spíše opatrnější. Nikdo nechce inkasovat jako první.
     
    9
    V domácím pokutovém území jsme nyní mohli zhlédnout dost nepřehlednou situaci, kde se asi šest hráčů doslova rvalo o míč. Nakonec to lépe dopadlo pro Energetik, který dostal míč z nebezpečné zóny.
     
    8
    Tweh si opět nabíhal za defenzivu soupeřícího celku, ale jeden z obránců byl rychlejší, takže prudký pas dokázal včas lapit.
     
    6
    Do hry se poprvé zapojil také Sadovskij, který bez problémů schoval do svých rukavich soupeřící centr. Svým výkopem následně míří až na druhou polovinu hřiště.
     
    5
    Energetik je zpočátku utkání o něco aktivnější, pomocí centru opět dostal míč do vápna, ale tam včas zaúřadovala obrana FC Minsku.
     
    3
    Nebezpečný průnik Tweha nakonec nic nebezpečného nepřinesla, případná branka by stejně neplatila, jelikož jsme předtím byli svědky ofsajdu.
     
    2
    U míče jsou i hostující fotbalisté, ti stejně jako předtím soupeř zatím jen kombinují na své půlce a dopředu se nějak extra nehrnou.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali fotbalisté Energetiku, kteří musí být při rozehrávce hodně opatrní, protože soupeř okamžitě začíná napadat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí Energetik nastupuje v oranžových dresech, hostují FC Minsk má zase bílou barvu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Energetik-BGU Minsk: Sadovskij – Atemengue, Girs, Jakšibajev, Mawatu, Musahagian, Nosko (C), Škurdjuk, Sokol, Sviřepa, Tweh.
    Náhradníci: Leško – Bakić, Dias, Mirošnikov, Sovpel, Umarov, Judšic.

    FC Minsk: Leonov – Gribovski, Čagovets, Chvaščinskij, Nasibulin (C), Priščepa, Sazončik, Šramčenko, O. Vasylijev, Jarockij, Zaleskij.
    Náhradníci: Veremko – Gurban, Malaševič, Ostrouch, Prišivalko, A. Vasilyjev, D. Zinovič, K. Zinovič.

    Rozhodčí: Štetsurin.
     
    FC Minsk
    FC Minsk tedy docela nečekaně prozatím vévodí Vysšaja Lize, jelikož docela suverénně ovládl první dva duely ročníku. Jak jsem již avizoval, stejně bodů má jeho dnešní soupeř, ačkoliv dnešní hosté nasázeli do soupeřících sítí více branek. Také ale musím podotknout, že FC narazilo na papírově slabší soupeř. V prvním zápase porazilo 3:1 Belšinu, která se nyní nachází na posledním místě. Ve druhém utkání už přišlo vítězství nad věhlasnějším soupeřem, protože si dnešní hosté vyšlápli na Dinamo Minsk, který se letos zatím docela trápí. Uvidíme, kdo komu uteče o tři body.

    První dvě utkání sezony
    FC Minsk vs. Dinamo Minsk – 3:2
    Belšina vs. FC Minsk – 1:3
     
    FC Energetik-BGU Minsk
    Energetik zažívá vydařený vstup do nového ročníku, protože vyhrál oba dva první zápasy a se svým dnešním soupeřem se tak dělí o první místo. Dnešní domácí však nenarazili na slabé soupeře, na úvod nového ročníku seznačně porazili BATE, a to poměrem 3:1. Ani v druhém kole se od nich neočekávalo vítězství, i když podle papírových předpokladů k němu měli blíže. Rukh Brest nakonec přece jen zdolali, ale jen nejtěsnějším možným výsledkem, ale nic to neměnilo na tom, že berou tři body. Dnes tak budeme moci sledovat přímý souboj o první příčku.

    První dvě utkání sezony
    Rukh Brest vs. Energetik – 0:1
    Energetik vs. BATE – 3:1
     
    Zdravím všechny sportovní fanoušky! Jestli už to bez fotbalu nemůžete vydržet, máme pro Vás dnes další přenosy z běloruské Vysšaja Ligy, která stále běží. Od 12:00 tak na sebe narazí Energetik Minsk a FC Minsk. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Lukáš Mihal

    Branky: 21. Nosko, 90+2. Jakšibajev (Sokol)

    Karty:   25. Musahagian (EBM), 45+3. Girs (EBM), 48. Tweh (EBM), 66. Atemengue (EBM), 89. Sadovskij (EBM) – 37. Sazončik (FMN), 90+4. Čagovets (FMN)   70. Musahagian (EBM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:17.
    FC Energetik-BGU Minsk: Sadovskij – Atemengue (74. Umarov), Girs (46. Judšic), Jakšibajev, Mawatu, Musahagian, Nosko (C), Škurdjuk, Sokol, Sviřepa, Tweh.
    Náhradníci: Leško – Bakić, Dias, Mirošnikov, Sovpel, Umarov, Judšic.

    FC Minsk: Leonov – Gribovski, Čagovets, Chvaščinskij, Nasibulin (C), Priščepa (76. Vasilyjev), Sazončik, Šramčenko, Vasylijev (36. Ostrouch), Jarockij, Zaleskij.
    Náhradníci: Veremko – Gurban, Malaševič, Ostrouch, Prišivalko, Vasilyjev, D. Zinovič, K. Zinovič.

    Rozhodčí: Štetsurin
    bahis siteleri