USA – Československo 1:5 (kon.)
konec
USA
1:5 (0:2)
Československo
Pátek 10.04.2020, 14:00 • Stadio Comunale, Florencie • Mistrovství světa 1990
     
    Z historického přenosu z roku 1990 je to ode mě vše. S přáním krásného zbytku dne a hlavně pevného zdraví se s vámi loučí Milan Huppert. (15:56:55)
     
    Máme za sebou úvodní vystoupení Československa na Mistrovství světa 1990, které dopadlo velmi dobře, svěřenci trenéra Vengloše přejeli Ameriku 5:1.

    První gól padl ve 26. minutě, to když se po krásné nahrávce Moravčíka prosadil Tomáš Skuhravý. Na rozdíl dvou branek zvýšil těsně před koncem první půle z nařízeného pokutového kopu Michal Bílek.

    Do tříbrankového náskoku se Čechoslováci dostali v 50. minutě hlavičkou po rohovém kopu se trefil kapitán Ivan Hašek, načež byl o dvě minuty později vyloučen Wynalda a Amerika tak dohrávala o deseti. I v početní nevýhodě však dokázala snížit zásluhou Paula Caligiuriho. Avšak Československo drama nepřipustilo a ve zbývajícím průběhu ještě dvě branky přidalo. Po dalšímu rohu vstřelil svůj druhý gól v utkání Tomáš Skuhravý, na konečných 5:1 upravil v poslední minutě střídající Milan Luhový. Skóre mohlo být ještě vyšší, avšak Bílek druhou penaltu v utkání neproměnil, zakončení à la Panenka brankář Meola lapil.

    Československo zahájilo italský šampionát na výbornou, do tabulky skupiny A si připisuje důležité dva body. Další zápas sehraje Venglošova družina proti Rakousku, následovat bude duel proti favorizovanému domácímu výběru.
     
    90
    Konec zápasu.
    90. Milan LUHOVÝ - 1:5
     
    90
    Československo právě vstřelilo branku!
    Čechoslováci se nakonec pátého gólu dočkali! Po nepovedené standardce soupeře se hráči v červeném vydali do rychlého brejku. Luhový nahrál Skuhravému, který před brankou našel Kadlece, jeho zakončení ale zblokoval obránce. Míč se ovšem od něj odrazil k dobíhajícímu MILANU LUHOVÉMU, u něhož celá akce začala, střídající hráč ve skluzu skóroval o levou tyč!
    89. Bílek trestuhodně zahodil penaltu
     
    89
    Stejně jako v prvním případě se na penaltu postavil Michal Bílek. Tentokráte ovšem totálně selhal, když se pokusil o panenku, jenže Meola zůstal stát a balón bez problémů chytil do rukavic.
    88. Trittschuh zabránil pátému gólu, následně ale došlo v šestnáctce USA k faulu
     
    88
    Československo má k dispozici druhý pokutový kop v utkání! Stejně jako v prvním případě, tak i teď byl faul jasný. Trittschuh ještě vykopl z brány zakončení Skuhravého, následně však došlo k podražení dobíhajícího hráče.
     
    87
    Skuhravý na sebe navázal dva protihráče, načež po lajně vyslal nikým nehlídaného Vladimíra Weisse. Nově příchozímu fotbalistovi nikdo nenaběhl do vápna a tak to musel zkusit sám, přes Windischmanna neprošel.
     
    86
    Hráči v bílém mají velký problém přejít přes obrannou polovinu. Uchylují se raději k obranným odkopům, o jeden takový se postaral ihned po zisku míče Desmond Armstrong.
     
    85
    Československo tlačí, Amerika už jen brání a doufá, že neinkasuje další branky. To se klidně mohlo stát po střele Luhového, tomu ovšem dobře zmenšil střelecký úhel Meola, s ránou forwarda si poradil.
     
    84
    Na průnikovou nahrávku Chovance si naběhl po levé lajně Luboš Kubík, centr z první na osamoceného Tomáše Skuhravého ale hodně přetáhl.
     
    83
    Střídání v týmu Československo: ze hřiště odchází Lubomír Moravčík, přichází Vladimír Weiss.
     
    82
    Všichni hráči Ameriky, kromě rozehrávajícího Armstronga a gólmana Meoly se vydali na polovinu soupeře. Dlouhý nákop stopera ovšem neznamenal pro svatyni soka žádný problém, nejvýše se na hranici šestnáctky vyšplhal Miroslav Kadlec.
     
    81
    Ivan Hašek se dostal k balónu, avšak bylo to za pomoci faulu. Československý kapitán si pomohl zatažením za Ramosovo rameno, což pozornosti hlavního rozhodčího neuniklo.
     
    80
    Zdvižený praporek pomezného překazil nadějnou palebnou pozici Milanu Luhovému. Meola proti němu vystartoval hodně pozdě.
     
    79
    Těžko říct, co Christopher Sullivan zamýšlel, každopádně z poloviny hřiště snad ani Stejskala překvapit nemohl. Brankář stál na čáře, tudíž neměl se zákrokem žádný problém.

    Milan Huppert

    Branky: 60. Caligiuri (Stollmeyer) – 26. Skuhravý (Moravčík), 40. Bílek (pen.), 50. Hašek (Chovanec), 78. Skuhravý (Chovanec), 90. Luhový

    Karty:   39. Meola (USA), 44. Trittschuh (USA) – 30. Kubík (CSR), 62. Kadlec (CSR)   52. Wynalda (USA)

    Neproměněná penalta: 89. Bílek (USA), brankář Meola zneškodnil


    USA: Meola – Trittschuh, Windischmann (C), Armstrong – Harkes, Ramos, Stollmeyer (64. Balboa), Caligiuri – Vermes, Wynalda, Murray (77. Sullivan)
    Náhradníci: Vanole – Bliss, Sullivan, Eichmann, Balboa

    Československo: Stejskal – Kocian, Kadlec, Straka, Moravčík (83. Weiss), Hašek (C) – Kubík, Chovanec, Bílek – Skuhravý, Knoflíček (76. Luhový)
    Náhradníci: Mikloško – Weiss, Luhový, Griga, Němeček

    Rozhodčí: Röthlisberger (SUI) – Van Langenhove (BEL), Schmidhuber (SRN)

    Diváci: 33266
    bahis siteleri