Československo – Kostarika 4:1 (kon.)
konec
Československo
4:1 (1:0)
Kostarika
Pondělí 13.04.2020, 14:00 • Stadio San Nicola, Bari • Mistrovství světa 1990 • Osmifinále
     
    Z historického přenosu z roku 1990 je to ode mě vše. S přáním krásného zbytku dne a hlavně pevného zdraví se s vámi loučí Milan Huppert. (15:48:21)
     
    Máme za sebou osmifinálové střetnutí na Mistrovství světa 1990, v němž Československo porazilo Kostariku 4:1 a postoupilo tak mezi nejlepších osm týmů šampionátu.

    Svěřenci kouče Vengloše se dostali do vedení ve 12. minutě, kdy se po centru Moravčíka prosadil Tomáš Skuhravý. Další góly přišly až ve druhém poločase. Kostarice se podařilo vyrovnat, po standardní situaci vyrovnal v 55. minutě devatenáctiletý stoper Ronald Gonzalez Brenes. Čechoslováci ovšem nelenili a vedení si vzali zpět o sedm minut později, po přiťuknutí Haška se podruhé prosadil Tomáš Skuhravý. Razítko na postup přišlo čtvrthodiny před koncem, Luboš Kubík poslal střelu z přímého kopu nechytatelně do pravého horního rohu. Československo nakonec vstřelilo ještě čtvrtý gól, hattrick dokonal Tomáš Skuhravý, přičemž všechny tři zásahy zaznamenal hlavou. Ve čtvrtfinále se Československo může těšit na souboj s Německem.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Středoamerický výběr tráví poslední minutu na turnaji s míčem na kopačkách. O útok už se ovšem nesnaží, moc dobře vědí, že jsou bez šance.
     
    88
    Hector Marchena si koledoval o červenou kartu, hlavní rozhodčí ho však vzal na milost. Kdyby neměl na kontě žlutou kartu, tak by zřejmě sudí neváhal a Kostaričanovi ji udělil.
     
    87
    Avšak ani vysoký počet červených v šestnáctce nepřinesl kýžené snížení. Vše vyřešil Miroslav Kadlec, jenž se nenechal přeskočit, natož pak odstrčit, žádným ze soupeřů.
     
    86
    Středoameričané mají k dispozici standardku. Na střelu to zcela jistě nebude, neboť Ivan Hašek spáchal faul kousek od lajny. V šestnáctce jsou všichni Kostaričané kromě brankáře a rozehrávajícího.
     
    85
    Tomáš Skuhravý alias Bomber se snažil vsítit čtvrtý gól ze vzduchu, tentokráte se ale přes svého osobního strážce neprosadil, Montero vyskočil výš.
     
    84
    Fotbalisté v bílém hrají s velkým klidem a přehledem. Kombinují na polovině hřiště, vysunutý presink soupeře jim zatím nedělá žádné potíže.
     
    83
    Je rozhodnuto, tříbrankové vedení si už Československo vzít nenechá. Na Kostarice je vidět velká frustrace, krátce po rozehrávce se zbytečného faulu dopustil Flores.
    82. Tomáš SKUHRAVÝ - 4:1
     
    82
    Československo právě vstřelilo branku!
    TOMÁŠ SKUHRAVÝ zaznamenává hattrick, přičemž všechny tři góly vstřelil hlavou! Český forward si naskočil na centr Chovance od rohového praporku a s přehledem prostřelil brankáře Barrantese, ten se při cestě z brány zastavil na půli cesty, a to se mu stalo osudným!
     
    81
    Výbornou práci odvedl Michal Bílek. Český záložník přeskočil pasivně stojícího Medforda, díky čemuž získal balón. Jeho soupeř se vzápětí dopustil nedovoleného zákroku.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby a doufejme, že i zápasu. Svěřenci kouče Vengloše vedou 3:1 a pár minut je dělí od postupu mezi nejlepších osm.
     
    79
    Dlouhý výkop Jana Stejskala doletěl skoro k šestnáctce soupeře. Zde se do vzduchu vyhoupl Tomáš Skuhravý, avšak ještě výše se vyšponoval Flores. Na míči tedy znovu Kostarika.
     
    78
    Také se tak děje. Na nákop po lajně si naběhl Jara. V obležení dvou protihráčů se pokusil kulatý nesmysl propasírovat na Cayassa, neúspěšně.
     
    77
    Středoameričané nyní musí vrhnout všechny zbývající síly do útoku. Do konce základní hrací doby zbývá necelá čtvrthodina a hráči v červeném prohrávají už o dva góly.
    76. Luboš KUBÍK - 3:1
     
    76
    Československo právě vstřelilo branku!
    LUBOŠ KUBÍK si říká o kandidaturu na nejhezčí gól turnaje! Právě český záložník se chopil rozehrávky přímého kopu, míč zakroutil přes zeď do pravého horního rohu! Gólman jen nevěřícně kroutí hlavou, tohle prostě chytat nešlo.

    Milan Huppert

    Branky: 12. Skuhravý (Moravčík), 63. Skuhravý (Hašek), 76. Kubík, 82. Skuhravý (Chovanec) – 55. Brenes (Ramírez)

    Karty:   53. Hašek (CSR), 56. Kocian (CSR), 67. Straka (CSR) – 5. Brenes (CRC), 75. Marchena (CRC)


    Československo: Stejskal – Kocian, Kadlec, Straka – Moravčík, Hašek (C), Chovanec, Kubík, Bílek – Skuhravý, Knoflíček
    Náhradníci: Mikloško – Němeček, Weiss, Luhový, Griga

    Kostarika: Barrantes – Flores, Chavarría (65. Guimarães), Montero, Obando (46. Medford), Chaves – Brenes, Marchena, Cayasso – Ramírez, Jara
    Náhradníci: Segura – G. Jara, Myers, Guimarães, Medford

    Rozhodčí: Kirschen (GER) – Pérez Hoyos (COL), d'Elia (ITA)

    Diváci: 47 673
    bahis siteleri