Česko – USA 3:0 (kon.)
konec
Česko
3:0 (2:0)
USA
Neděle 19.04.2020, 14:00 • Veltins-Arena (Gelsenkirchen) • Mistrovství světa 2006
     
    Česká republika zvládla svůj první duel na MS 2006 na podrtženou jedničku. Tým Karla Brücknera svého soupeře jednoznačně přehrál a výsledek 3:0 je toho důkazem. Na branku Jana Kollera v úvodu utkání navázal ještě před pauzou brilantní střelou Tomáš Rosický. Stejný hráč ze zapsal do listiny střelců také v 76. minutě po krásném úniku. Další zápas česká reprezentace sehrála proti Ghaně. Zítra nabídneme textový přenos také z tohoto zápasu.

    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost. Na počtenou! (16:12:49)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 9:0. Fauly: 19:15.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Předposlední minutu tohoto střetnutí si čeští reprezentanti užili. Dlouho si míč přihrávali z nohy na nohu.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby se budou nastavovat 2 minuty.
     
    90
    Štajnerova přihrávka na Lokvence byla nepřesná. Obrana Spojených států stačila zareagovat.
     
    89
    Rychlá střela Jaroslava Plašila z otočky zamířila vysoko nad bránu. Vykopávat bude Kasey Keller.
     
    88
    Američané se pokusili využít drobné nekoncentrovanosti v české defenzívě. Požár na poslední chvíli řešil Tomáš Ujfaluši.
     
    87
    Tomáš Rosický opustil hrací plochu za hromadného skandování tribun. Jednalo se o jeden z nejlepších zápasů Tomáše Rosického v reprezentační kariéře.
     
    86
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Tomáš Rosický, přichází Jiří Štajner.
     
    86
    Eddie Lewis ve vzduchu atakoval Jana Poláka. Tento faul se ale překvapivě obejde bez karetního trestu.
     
    85
    Rohový kop v podání Pavla Nedvěda nebyl moc přesný. Český celek se k zakončení nedostal.
     
    84
    Jan Polák se objevil na pravé straně osamocen. Jeho rychlý centr hledal Lokvence, ovšem bránící hráči USA byli pohotovější.
     
    83
    Josh Wolff nastavil hlavu na centr Beasleyho ze strany. Zakončení čerstvého muže na trávníku ale postrádalo tolik potřebnou přesnost.
     
    82
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Karel Poborský, přichází Jan Polák.
     
    82
    Američané českou defenzívu překvapili relativně rychlou střelou ze střední vzdálenosti v podání Reyny. Čech měl štěstí, že střela zamířila pár centimetrů nad břevno.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Zdeněk Grygera (Česko).
     
    81
    Žlutou kartu dostává Tomáš Rosický (Česko).
     
    80
    Conveyův další centr byl tentokrát velmi nepovedený. Rozehnal neměl s odkopem vůbec žádné starosti.
     
    79
    Jaroslav Plašil po levé straně posouval míč na Jankulovského, jenž se dokázal utrhnout od záložníka, který jej měl hlídat. Jankulovskému ale nakonec míč z kopačky utekl.
     
    78
    Čeští fanoušci si závěr zápasu v Gelsenkirchenu opravdu užívají. Stadionem zní české chorály.
     
    77
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Brian McBride, přichází Josh Wolff.
    76. Tomáš ROSICKÝ - 3:0
     
    76
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým vede už o tři góly a zřejmě definitivně rozhoduje o své dnešní výhře. TOMÁŠ ROSICKÝ si narazil míč s Pavlem Nedvědem, který mu jej vrátil noblesně. „Malý Mozart“ se svou rychlostí dostal do samostatného úniku, který proměnil pohotovou střelou do horních pater brány. 3:0. Asistence: Pavel Nedvěd.
    75. Petr Čech zastavil nebezpečný přízemní centr
     
    75
    Na druhé straně se ale k centru z levé strany dostal Bobby Convey. Jeho pobídka letěla po zemi k nohám Johnsona. Petr Čech ale skvělým zákrokem dokázal americkému útočníkovi míč sebrat z kopačky.
     
    74
    Tomáš Rosický předvedl další skvělé uvolnění ve středu pole. Rosický je jednoznačně nejlepším hráčem tohoto utkání.
     
    73
    Akce hostů po levé straně nebyla úspěšná. Finální centr byl nepřesný, a tak měl Petr Čech snadnou práci.
     
    73
    Američané to opět zkusili nákopem, ale Ujfaluši se ze všech českých hráčů vyšplhal nejvýše, aby hlavou mohl zasáhnout.
     
    71
    Ani ne minutu po své šanci se Eddie Johnson znovu protančil až k vápnu. Jeho střela ale skončila na kopačkách Marka Jankulovského, který se stačil vrátit na svou pozici.
     
    71
    No pozor! Zřejmě jsme viděli druhou největší americkou šanci v zápase. Eddie Johnson si rychle zpracoval míč, otočil se, a střelou z velké dálky ke vzdálenější tyči jen o chlup minul Čechovu bránu.
     
    70
    Dlouhou přihrávku USA z levé strany nechal Marek Jankulovski propadnout do zámezí. S rozehrávkou autu český tým spěchat rozhodně nebude.
     
    69
    V posledních deseti minutách jsou Češi velmi aktivní směrem dopředu. Vypadá to, že Američané na kvalitu Brücknerových svěřenců nemají odpověď.
    68. Parádní střela Rosického gólem neskončila
     
    68
    Tomáš Rosický mohl podruhé v zápase vsítit krásnou branku. Znovu se z poměrně velké dálky odhodlal ke střele, která ta tentokrát zazvonila o břevno. Tento moment si ale vysloužil potlesk všech fanoušků.
     
    67
    Jankulovski si splnil také své defenzivní úkoly na jedničku. U levé lajny zastavil začínající únik Beasleyho.
     
    66
    Aktivní minuty českého týmu byly zakončeny ofsajdem, ve kterém se znovu objevil Vratislav Lokvenc.
     
    65
    Pavel Nedvěd oslovil Marka Jankulovského, který se objevil až nečekaně vysoko. Ve vápně si ofenzivně laděný zadák míč zpracoval, ale nevypálil. Míč mu totiž na poslední chvíli vypíchl Eddie Pope.
     
    64
    Český tým se v závěru zápasu pokusí trestat z brejků. Jedna z těchto situací však teď nebyla využita, neboť finální přihrávka byla až příliš dlouhá.
     
    63
    Hra nabírá na tempu. Na druhé straně musel dávat pozor také Petr Čech, jenž si s centrem poradil.
     
    62
    Hned vzápětí přišla další zajímavá možnost české reprezentace. Karel Poborský zůstal na pravém křídle chvíli osamocen a vyčkával na centr z levé strany. Ten také přišel, ale Poborského zakončení v pádu přesné nebylo.
     
    61
    Jako slepý k houslím se k zakončení z celkem dobré pozice na hranici šestnáctky dostal Vratislav Lokvenc. Bylo vidět, že byl situací překvapen, a proto nevystřelil moc důrazně. Keller se svým zákrokem problém neměl.
     
    60
    Rozhodčí si pomalu ani nestačil žlutou kartu zase schovat a znovu ji musel vytáhnout. Tentokrát ji obdržel Claudio Reyna, který ostrým skluzem zastavil Plašila.
     
    59
    Lokvencův loket při osobním souboji byl až příliš jasný. Hlavní sudí Amarilla vytáhl žlutou kartu.
     
    59
    Američané si přihrávali míč na české polovině, jenže stále se nejsou schopni dostat až před bránu. V závěru to většinou zkoušejí nákopem, který Češi obvykle hned odvrací.
     
    57
    Dlouhý nákop Popeho skončil na hlavě Tomáše Ujfalušiho. K odraženému míči se dostal Galásek. Nebezpečí tak bylo zažehnáno.
     
    56
    Vypadalo to, že Češi se krásně prokombinují až k šanci. Pavel Nedvěd rychlou narážečkou vyzval Rosického, který se snažil průnikovou přihrávkou hledat Lokvence. Útočník České republiky ale zůstal v ofsajdu.
     
    55
    Úvodních deset minut druhé půle nebylo nikterak vzrušujících. USA se sice snaží cokoliv vymyslet, jenže český tým zkušeně brání svůj dvougólový náskok.
     
    54
    David Rozehnal u postranní čáry dokázal zastavit pronikajícího Eddieho Johnsona. Američané ale rozehráli rychlý aut k nohám Bobby Conveyho, jehož nepřesný centr zastavil Petr Čech.
     
    53
    Čerstvý John O´Brien si to chystal na dalekonosnou střelu, jenže nakonec si vše rozmyslel. Jeho narážečka se spoluhráčem ale byla přečtena Galáskem.
     
    52
    Spojené státy americké to tentokrát zkoušejí přízemní rozehrávkou. Brankář Kasey Keller se snaží hledat své volné spoluhráče.
     
    51
    Standardní situace Karla Poborského našla na přední tyči hlavičkujícího Ujfalušiho. Zkušený stoper se k zakončení dostal, ale zadní tyč o pár čísel minul.
     
    50
    Karel Poborský se snažil proniknout po pravé straně. Těsně před pokutovým územím chtěl nacentrovat, jenže obránce Lewis jej včas dostoupil.
     
    49
    Další dlouhý pas mířil k Lokvencovi. Útočník, který v této době působil v rakouském Salcburku, ale bojuje s přesilou v tmavých dresech.
     
    48
    Druhý poločas je z obou stran opatrný. Američané se snaží něco vymyslet, ale česká obrana působí jistým dojmem. Nyní s přehledem zaúřadoval Tomáš Ujfaluši.
     
    48
    Grygerův aut mířil na Lokvence, který si v osobním souboji pomohl loktem. Sudí opět odpískal faul.
     
    47
    Před pokutovým územím českého týmu míč velmi nepříjemně propadl. Češi měli štěstí, že Reyna se ke střele neodhodlal.
     
    46
    Lewisův nákop mířil dopředu, ale ve vzdušném souboji velice dobře zapracoval Zdeněk Grygera, jenž se obtížně zvedá z hrací plochy.
     
    46
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Steve Cherundolo, přichází John O´Brien.
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Pablo Mastroeni, přichází Eddie Johnson.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Český tým vstoupil do MS 2006 skvěle. Sice výkon v prvním poločase se Spojenými státy nebyl příliš atraktivní, ale dvě branky v síti brankáře Kellera se počítají. Hned v páté minutě otevřel skóre Jan Koller svým typickým způsobem. USA se sice dostalo do hry, ale trefa Tomáše Rosického, která přišla 10 minut před koncem poločasu, jejich snažení utlumila. Na podařeném prvním poločase však můžeme najít velkou kaňku. Zranil se Jan Koller, který musel okamžitě vystřídat.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    USA se ještě pokusí něco vymyslet. Nyní bude mít k dispozici autové vhazování.
     
    45
    Jaroslav Plašil se u postranní lajny na půlící čáře nedokázal prosadit mezi Conveyem a Popem. Na míči tak pokračují Američané.
     
    44
    Steve Cherundolo vyslal z pravé strany velmi nepříjemný centr, který musel v hlavičkovém souboji odvracet Tomáš Ujfaluši.
     
    44
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Jan Koller, přichází Vratislav Lokvenc.
     
    43
    Z gest Jan Kollera bylo hned zřejmé, že se jedná o vážné zranění, které mu nedovolí pokračovat ve hře. Na hrací plochu se už chystá Vratislav Lokvenc. Karel Brückner tak musí sáhnout k vynucené změně.
    42. Zranění Jana Kollera
     
    42
    Velmi nepříjemný moment se udál v pokutovém území USA. Jan Koller se dostal do sprinterského souboje s Onyewuem, který se sice faulu nedopustil, ale český útočník se zranil. Tento okamžik znamenal pro nejlepšího střelce české reprezentace konec na turnaji.
     
    41
    Tomáš Galásek se vymanil z náporu dvou amerických hráčů a dokázal vyvézt míč do strany. Nyní už na balónu pobývá Zdeněk Grygera.
     
    40
    Česko hru uklidnilo. Nyní si obranná čtveřice ve spolupráci s Petrem Čechem mění míč z nohy na nohu.
     
    39
    Na druhé straně si však český tým při kombinaci nerozuměl. Grygerova přízemní přihrávka zamířila do zámezí.
     
    39
    Karel Brückner u postranní čáry své svěřence nabádá k opětovné aktivitě. Nechce, aby se Spojené státy častěji dostávaly ke kvalitním palebným pozicím.
     
    38
    Ani s postupným útokem to fotbalistům USA nevyšlo. Česká obrana několikrát za sebou zapracovala rychle a dobře.
     
    37
    Američané se pokouší osmělit. Hned se dostali dopředu, aby vybojovali rohový kop. Ten rozehráli na krátko a centr přišel až o pár sekund později. Pas ze strany ale skončil nad bránou Petra Čecha.
    36. Tomáš ROSICKÝ - 2:0
     
    36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná branka TOMÁŠE ROSICKÉHO! Nedvědův centr z levé strany byl sice odvrácen, ale přímo k nohám Tomáše Rosického. Český špílmachr vystřelil z uctivé vzdálenosti a jeho nádherná střela zapadla přesně k levé tyči z pohledu brankáře Kaseyho Kellera. Záložník s číslem 10 tak znovu ukázal svou fotbalovou genialitu. 2:0. Bez asistence.
     
    35
    Česko už kombinuje na polovině svého soupeře. Na pravé straně si Poborský mění míč s Grygerou.
     
    35
    Mastroeni krásným pasem vyzval na pravé straně Landona Donovana. Ten neměl před sebou volný prostor, tak se rozhodl přihrát pod sebe. Následný centr ale česká obrana odvrátila do bezpečí.
     
    34
    Rychlé přenesení hry Tomáše Rosického na Jana Kollera však směřovalo do ofsajdu. Akce českého týmu tak končí.
     
    33
    Češi celkem snadno získali míč ve středu pole a nyní už míří dopředu.
     
    33
    Nedvědův centr našel Grygeru, který vracel míč před bránu. Jan Koller se ale na malém vápně neprosadil.
     
    32
    Marek Jankulovski přesnou přihrávkou za obranu našel Nedvěda, který utekl Onyewumovi. Ke střele se ale Pavel Nedvěd nepropracoval, neboť stoper USA mu při snaze zakončit nastavil tělo. Následovat bude rohový kop.
     
    31
    Eddieho Lewise na levé straně zradilo zpracování. Míč mu proskočil až do autu, takže vhazovat budou fotbalisté v bílých dresech.
     
    30
    Na druhé straně se do otevřenější obrany USA mohl dostat Nedvěd. Centr z nohy dlouhovlasého blonďáka ale skončil v náruči Kaseyho Kellera, jenž si dlouho nezachytal.
     
    30
    USA je v posledních minutách hladovější. Opět se pokouší o postupný útok.
    28. Reyna napálil tyč české brány
     
    28
    Obrovská šance USA k vyrovnání byla na světě! Až příliš mnoho prostoru dostal zhruba pět metrů před vápnem Claudio Reyna. Záložník Manchesteru City zamířil po zemi k tyči, ale byl až příliš přesný, protože právě pravou konstrukci brány trefil. Střelu amerického kapitána Petr Čech vytěsnit nedokázal.
     
    28
    Tomáš Rosický teď trochu zabrzdil útočný postup českého týmu. Na svou osobu si však vymodlil faul. Rozhodčí z Paraguaye vše dobře viděl.
     
    27
    Nyní jsme sledovali velké množství nepřesností na obou stranách. Toho využil Rosický. Typická šajtle dortmundského záložníka ale Karla Poborského do brejku nedostala.
     
    26
    DaMarcus Beasley si nedokázal zpracovat poměrně těžkou přihrávku od svého spoluhráče z obrany. Česká obrana byla navíc v danou chvíli v přesile.
     
    25
    Opět to Češi zkusili dlouhým přenesením hry. Znovu byl máván ofsajd.
     
    24
    První centr českého záložníka sice úspěšný nebyl, ale následná akce po levé straně se držiteli Zlatého míče povedla daleko lépe. Nedvědův centr šajtlí si na zadní tyči našel Zdeněk Grygera, jehož hlavička netrefila prostor mezi třemi tyčemi.
     
    23
    Následoval faul Američanů. Standardní situaci ze strany rozehraje pravačka Pavla Nedvěda.
     
    22
    Při odkopu z vlastního vápna zaváhal Marek Jankulovski. K míči se tak dostal Donovan, jenž do pokutového území postupoval ze strany. Nakonec si ještě pomohl s kapitánem Reynou, jehož centr Grygera posunul na Galáska. Posledně jmenovaný hráč poslal míč do bezpečí.
     
    22
    Opatrná hra z obou stran pokračuje. V posledních deseti minutách se tým Karla Brücknera převážně brání.
     
    20
    Lewisův vysoký centr z levé strany skončil na hlavě McBridea. Útočník se ale prosadit nedokázal, neboť hlavičkoval ze záklonu a jeho zakončení navíc minulo Čechovu bránu zhruba o tři metry.
     
    19
    Jan Koller svým skvělým napadáním zadělal americké defenzívě na problém. Stopeři USA nakonec vše dokázali vyřešit a vysokého útočníka zastavit.
     
    18
    Američané se propracovali ke kloudné kombinaci na levé straně, ovšem ve finální fázi je zradila přihrávka. USA však vystrkuje růžky stále častěji.
     
    17
    Kapitán Claudio Reyna fauloval ve středu hrací plochy. Český výběr rychle rozehrál, ale naběhnutý Koller se objevil v ofsajdu.
     
    16
    David Rozehnal musel hasit nebezpečí, které české obraně dopřál rychlonohý Landon Donovan. Rozehnal fauloval, a proto si vysloužil žlutou kartu.
     
    16
    Za námi je třetina prvního poločasu. Český tým vstřelil branku hned v úvodu, ale od této doby se k zakončení nedostal. Sledujeme poměrně vyrovnané snažení obou celků.
     
    15
    Dlouhou přihrávku ale útočník Brian McBride zpracovat nedokázal. Rozehrávky se ujímá Petr Čech.
     
    14
    USA se zmocnilo míče poprvé v utkání na delší časový úsek. Fotbalisté v modrých dresech si přihrávají na své polovině.
     
    14
    Česká obranná čtveřice se podruhé za úvodní část hry dokázala velmi dobře zajistit. Marek Jankulovski se dohodl s Tomášem Ujfalušim a nakonec z nepřehledné situace poslal balón do bezpečí.
     
    13
    Hra se přenesla před americkou svatyni. Kellerův výkop byl poměrně dlouhý, zapracovat musel Tomáš Ujfaluši, jenž míč poslal do autu.
     
    12
    První rohový kop v utkání rozehrávaly Spojené státy americké. Hlavičkující Oguchi Onyewu ale bránu netrefil.
     
    11
    Landon Donovan sklepl míč do strany na spoluhráče Beasleyho. Levý záložník USA vyslal do pokutového území centr, který Petr Čech bez větších potíží skryl v náruči.
     
    10
    Koller našel Rosického, který jemnou hlavičkou posílal Pavla Nedvěda do samostatného úniku. Šance českého týmu se však nekonala, neboť se hvězda Juventusu objevila v ofsajdu.
     
    9
    Po necelých deseti minutách hry má hlavní arbitr z Paraguaye hodně práce. Odpískal již šestý faul, tentokrát ve prospěch Američanů.
     
    8
    Čechův dlouhý nákop si našel těsně před vápnem soupeře Koller. Tentokrát se však před důsledného stopera Onyewua nedostal.
     
    7
    Na druhé straně spolupracoval Poborský s Rosickým. Rychlá akce dvou českých záložníků ale neskončila přesnou průnikovou přihrávkou na Jana Kollera.
     
    7
    Lewisův bochánek z levé strany český stoper Rozehnal odkopl jen před sebe. K odraženému míči se dostal Claudio Reyna, jehož postup vpřed byl čistým způsobem zastaven.
    5. Jan KOLLER - 1:0
     
    5
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce končí prvním českým gólem. Karel Poborský uvolnil na pravé straně rozběhnutého Zdeňka Grygeru, který si přebral míč ve velké rychlosti. Měl dostatek času a prostoru na přesný centr, kterým našel hlavu urostlého JANA KOLLERA. Dortmundský útočník byl při hlavičce nekompromisní a brankář Keller neměl nárok. 1:0. Asistence: Zdeněk Grygera.
     
    4
    Pavel Nedvěd byl opětovně nedovoleně zastaven. Tentokrát si americký obránce Oguchi Onyewu už žlutou kartu vysloužil.
     
    3
    Nepříliš povedený centr hráčů v modrých dresech skončil nad Čechovou bránou. Brankář Chelsea se poprvé v utkání zapojí při rozehrávce do hry.
     
    3
    V úvodních třech minutách se USA provinilo už třetím faulem. Galásek byl faulován těsně za půlící čárou. Český středopolař rychle rozehrál ke Grygerovi, jehož dalekonosný pokus bránu o hodně čísel minul.
     
    2
    Jaroslav Plašil u postranní čáry stačil doběhnout dlouhý pas, následně se však okolo obránce Cherundola neprotlačil.
     
    2
    Centr Marka Jankulovského mířil k zadní tyči, ale tam si v obranné činnosti velmi dobře počínal Pablo Mastroeni. Americký záložník si navíc vymodlil faul, takže odkopávat bude Kasey Keller.
     
    1
    Jan Koller byl po dlouhém autu rychle dostoupen svým soupeřem. Míč si sklepl na hruď a chtěl se otočit. Byl však přidržen, takže český tým bude mít k dispozici standardní situaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už vstupují na trávník, na kterém obvykle hrají fotbalisté Schalke. Českou družinu vede s kapitánskou páskou Tomáš Galásek. Češi oblékli bílé dresy, zatímco Spojené státy americké dresy tmavě modré.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Čech – Grygera, Rozehnal, Ujfaluši, Jankulovski – Poborský, Galásek (C), Rosický, Nedvěd, Plašil – Koller
    Náhradníci: Blažek, Kinský – Mareš, Kováč, Jiránek, Sionko, Polák, D. Jarolím, Lokvenc, Baroš, Štajner, Heinz

    USA: Keller – Cherundolo, Pope, Onyewu, Lewis – Mastroeni, Reyna (C), Convey, Beasley – McBride, Donovan
    Náhradníci: Howard, Hahnemann – Albright, Bocanegra, Berhalter, Conrad, O´Brien, Dempsey, Olsen, Johnson, Ching, Wolff

    Rozhodčí: Carlos Arecio Amarilla Demarqui (Paraguay).
     
    USA

    Spojené státy patří mezi tradiční účastníky MS ve fotbale. Nejinak tomu bylo také v roce 2006. Semifinálovou fází kvalifikace CONCACAF prošel americký tým bez ztráty kytičky. Ani jednou neprohrál a s 12 body na kontě s přehledem postoupil z prvního místa společně s druhou Panamou. Finálová fáze se odehrála soupeřením šesti týmů, ze kterých si hned tři zajistily přímý postup do Německa. Na čtvrtý celek čekal barážový dvoujzápas. USA své skupině kralovalo a s 22 body postoupilo z prvního místa. Stejný bodový počin se povedl také Mexiku. Trio přímým postupujících doplnila Kostarika. Z baráže se na turnaj vůbec poprvé v historii prokousal také Trinidad a Tobago.
     
    Soupiska USA:

    Brankáři:
    Kasey Keller, Mönchengladbach/Německo
    Tim Howard, Manchester United/Anglie
    Marcus Hahnemann, Reading/Anglie

    Obránci:
    Chris Albright, LA Galaxy/USA
    Gregg Berhalter, Chotěbuz/Německo
    Carlos Bocanegra, Fulham/Anglie
    Jimmy Conrad, Kansas/USA
    Steve Cherundolo, Hannover/Německo
    John O'Brien, Chivas/USA
    Oguchi Onyewu, St. Lutych/Belgie
    Eddie Pope, Salt Lake/USA

    Záložníci:
    DaMarcus Beasley, PSV/Nizozemsko
    Bobby Convey, Reading/Anglie
    Clint Dempsey, N. England/USA
    Eddie Lewis, Leeds/Anglie
    Pablo Mastroeni, Colorado/USA
    Ben Olsen, D.C. United/USA
    Claudio Reyna, Manchester City/Anglie

    Útočníci:
    Landon Donovan, LA Galaxy/USA
    Brian Ching, Houston/USA
    Eddie Johnson, Kansas/USA
    Brian McBride, Fulham/Anglie
    Josh Wolff, Kansas/USA
     
    ČESKO

    Česká reprezentace vstupovala do MS 2006 s velkým očekáváním. Svěřenci trenéra Karla Brücknera v dubnu 2005 poskočili na druhé místo žebříčku FIFA hned za vedoucí Brazílii, což byl historický úspěch. Pomohlo k tomu velmi vydařené EURO 2004, ve kterém český národní tým získal bronzovou medaili. Přestože na turnaji v Portugalsku předváděl zřejmě nejhezčí fotbal, tak krutá semifinálová porážka s Řeckem znamenala konec.

    Český tým však odhodlání neopustilo a jedna z nejlepších generací v historii Česka nebo Československa postoupila také na závěrečný světový turnaj. Češi v kvalifikaci skončili za Nizozemskem druzí, ale v baráži uspěli po dvou výhrách 1:0 nad Norskem. Postupové razítko dali 16. listopadu v Praze, kdy jednogólovou výhru zařídil gólem Tomáš Rosický.

    Na jaře 2006 sehrál český tým hned čtyři přípravné duely. V březnu remizoval v Turecku, když dvoubrankovou ztrátu domácích krátce před koncem smazal Karan Ümit. Následné tři zápasy však už družina kouče Brücknera bez potíží zvládla. Postupně zdolala Saúdskou Arábii, Kostariku a také Trinidad a Tobago. V těchto třech bitvách Česko ani jednou neinkasovalo.
     
    Soupiska Česka:

    Brankáři:
    Petr Čech, Chelsea/Anglie
    Jaromír Blažek, Sparta/ČR
    Antonín Kinský, Saturn/Rusko

    Obránci:

    Zdeněk Grygera, Ajax/Nizozemsko
    Marek Jankulovski, AC Milán/Itálie
    Martin Jiránek, Spartak Moskva/Rusko
    Radoslav Kováč, Spartak Moskva/Rusko
    Pavel Mareš, Zenit Petrohrad/Rusko
    David Rozehnal, PSG/Francie
    Tomáš Ujfaluši, Fiorentina/Itálie

    Záložníci:
    Tomáš Galásek, Ajax/Nizozemsko
    David Jarolím, Hamburk/Německo
    Pavel Nedvěd, Juventus/Itálie
    Jaroslav Plašil, Monako/Francie
    Karel Poborský, České Budějovice/ČR
    Jan Polák, Norimberk/Německo
    Tomáš Rosický, Dortmund/Německo
    Libor Sionko, Austria Vídeň/Rakousko

    Útočníci:
    Milan Baroš, Aston Villa/Anglie
    Marek Heinz, Galatasaray/Turecko
    Jan Koller, Dortmund/Německo
    Vratislav Lokvenc, Salcburk/Rakousko
    Jiří Štajner, Hannover/Německo.
     
    Přeji příjemné nedělní odpoledne při sledování dalšího textového přenosu z historických sportovních utkání. Dnes se zaměříme na fotbalové MS 2006, které se za účasti české reprezentace konalo v Německu. Jednalo se o první a do této doby zároveň poslední účast samostatné České republiky na závěrečném světovém šampionátu. Pojďme si připomenout premiérové vystoupení ve skupině, ve kterém Česko změřilo síly s USA. Začínáme ve 14:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Daniel Fekets

    Branky: 5. Koller, 36. Rosický, 76. Rosický

    Karty:   16. Rozehnal (CZE), 59. Lokvenc (CZE), 81. Rosický (CZE), 81. Grygera (CZE) – 4. Onyewu (USA), 60. Reyna (USA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 9:0. Fauly: 19:15.
    Česko: Čech – Grygera, Rozehnal, Ujfaluši, Jankulovski – Poborský (82. Polák), Galásek (C), Rosický (86. Štajner), Nedvěd, Plašil – Koller (44. Lokvenc)
    Náhradníci: Blažek, Kinský – Mareš, Kováč, Jiránek, Sionko, Polák, D. Jarolím, Lokvenc, Baroš, Štajner, Heinz

    USA: Keller – Cherundolo (46. O´Brien), Pope, Onyewu, Lewis – Mastroeni (46. Johnson), Reyna (C), Convey, Beasley – McBride (77. Wolff), Donovan
    Náhradníci: Howard, Hahnemann – Albright, Bocanegra, Berhalter, Conrad, O´Brien, Dempsey, Olsen, Johnson, Ching, Wolff

    Rozhodčí: Carlos Arecio Amarilla (Paraguay)

    Diváci: 52 000
    bahis siteleri