W. Gretzky – A. Ovečkin 5:4pp., 1:4 (kon.)
konec
Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin

5:4pp., 1:4

Čtvrtek 23.04.2020, 03:00NHL 20
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (03:20:17)
     
    Střetnutí skončilo!
     
    Zároveň musím konstatovat, že během streamu se na charitativní účely vybralo přes 16 000 amerických dolarů!
     
    Oba hokejisté se nakonec rozhodli ukončit duel po konci druhé třetiny druhého souboje. Iniciátorem návrhu byl Wayne Gretzky, který Ovečkinovi učinil nabídku, že oba zaznamenají jednu výhru, což je v charitativním podtextu o něco hezčí gesto než výhra jednoho z nich.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 1:4

    Ovečkin si podle všeho chce vynutit rozhodující utkání. Jeho Capitals dokázali přečíslit obranu Edmontonu, následovala zpětná přihrávka a přesná střela zápěstím z levého kruhu.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 1:3

    Alexandr Ovečkin poprvé odskakuje na rozdíl dvou branek. Ruský hráč předvedl rychlou akci vedenou po pravém křídle, klasickou přihrávku před branku a zásah z prostoru brankoviště.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 1:2

    Alexandr Ovečkin měl na konci úvodní periody skvělou šanci, když stál ve dvou hráčích před brankou svého soupeře, ale nedokázal propasírovat puk za brankářova záda.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 1:2

    Alexandr Ovečkin se podruhé během úvodní periody druhého zápasu dostává do vedení. Ruský hokejista znovu sehrál své klasické přečíslení a opět uspěl.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 1:1

    Gretzky ukazuje, že souboj dvou hvězd je skutečně vyrovnaný a krátce po zásahu Ovečkina vyrovnává.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 0:1

    Alexandr Ovečkin vlétl do druhého utkání jako velká voda a hned po minutě hry předvedl rychlou kombinaci v útočném pásmu, která skončila zakončením do poloodkryté klece.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 5:4 po prodl.

    Vítězem úvodního souboje se nakonec stává Wayne Gretzky, který o svém triumfu rozhodl krátce po začátku prodloužení. Ruský bohatýr bude muset v dalším souboji zabrat.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 4:4

    Neskutečné! Alexandr Ovečkin dokázal vyrovnat necelé tři sekundy před koncem základní hrací doby. Do jeho akce se zapojil také Michal Kempný, který si sjel na přesnou přihrávku a dopravil puk do sítě.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 4:3

    Wayne Gretzky během třetí třetiny dokonce dokázal otočit vývoj duelu. Kanaďan zaskočil svého ruského soupeře dokonale umístěnou střelou z kruhu.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 3:3

    Kanaďan však neskládá zbraně a rychle odpovídá. Ani Ovečkin si neodpustil slabší moment při rozehrávce a svému rivalovi daroval branku.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 2:3

    Po dvou minutách třetí třetiny se Gretzky pokusil urychlit hru rozehrávkou brankářem, ale nepřesnou přihrávkou našel jen Ovečkina, který jeho chybu pohotově potrestal a poprvé se dostává do vedení.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 2:2

    Je znovu vyrovnáno! Tři minuty před koncem druhé třetiny se Ovečkin dostal do přečíslení dva na jednoho, které vyřešil prudkou přihrávkou před branku a pohotovou střelou.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 2:1

    Kanaďan však ukazuje, že mu hraní videohry NHL 20 rozhodně není cizí a krátce po startu druhé periody si bere zpět ztracené vedení.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 1:1

    Ruský bohatýr dokázal odpovědět ještě před koncem úvodní periody. Ovečkin předvedl rychlý přechod do útočného pásma ve třech hráčích. Po rychlé výměně kotouče se prosadil Jakub Vrána.
     
    Wayne Gretzky – Alexandr Ovečkin 1:0

    Kanaďan Wayne Gretzky se dokázal prosadit jako první. Gretzky využil Ovečkinovu chybu při rozehrávce před brankou a po rychlé přihrávce vsítil úvodní branku v polovině první třetiny.
     
    Souboj se uskuteční na konzoli a hrát se bude na dva vítězné zápasy.

    Tomáš Kubečka