Slavia Mazyr – Minsk 1:3 (kon.) | Gorodeja – BATE 0:2 (kon.) | Dinamo Brest – Soligorsk 0:2 (kon.)
konec
Dinamo Brest
0:2 (0:1)
FC Šachťor Soligorsk
Sobota 25.04.2020, 18:00 • GOSK «Brestkiy» • Běloruská Vysšaja Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Soligorsku, který svého soupeře porazil výsledkem 2:0. Vstup do druhého poločasu sice vyšel lépe domácím, jenomže Brest za celý zápas nedokázal vsítit ani jednu branku, což na vítězství pochopitelně stačit nemohlo. Soligorsk byl o poznání efektivnější, navíc se dostal do dvoubrankového vedení, které udržel až do konečného hvizdu. Brest byl dnes o něco aktivnějším týmem, jenomže ani jednu vyloženou šanci nedokázal proměnit. (19:51:16)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 15:11. Střely mimo: 10:10. Rohy: 12:4.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Brest založil jednu z posledních útočných akcí, avšak ta skončila ještě před pokutovým územím.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Darko Bodul (FC Šachťor Soligorsk).
     
    90+2
    Míč se opět snesl pouze ven z hrací plochy, navíc hostující brankář Gutor nebude s rozehrávkou nikam pospíchat.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Šachťor Soligorsk: ze hřiště odchází Sergej Balanovič, přichází Dmitrij Podstrelov.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, s Dinamem to nevypadá vůbec dobře. Dost možná se dočkáme nastaveného času.
     
    88
    Na rohový kop si naskočil domácí Pavlovec, který ovšem orazítkoval pouze do břevna. To byla dost možná jedna z posledních šancí na snížení.
     
    87
    Obrannou povinnost si splnil domácí Pavlovec, který odpálil míč ven z hrací plochy. To přineslo autové vhazování, o které se postaral jeden z obránců Soligorsku.
     
    86
    Do akrobatického zakončení se před malým momentem dostal domácí Laptěv, který se do padající míče opřel pravou nohou, jenomže míč vyletěl nad branku.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Alexandr Seljava (FC Šachťor Soligorsk).
     
    85
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Pavel Savickij, přichází Jevgenij Ševčenko.
    Střídání v týmu FC Šachťor Soligorsk: ze hřiště odchází Jurij Kendyš, přichází Victor Sotnikov.
     
    84
    Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba pět minut, Soligorsk i nadále vede o dvě branky. Dinamu se směrem dopředu moc nedaří, navíc prohrává už o dva zásahy.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Július Szoke (FC Šachťor Soligorsk).
     
    79
    Soligorsk hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje. Po ztrátě míče se taktický zákrokem prezentoval napadající Seljava, který raději přerušil nadějnou akci soupeře.
     
    78
    Dinamo mělo k dispozici jedinečnou standardní situaci, k jejíž rozehrávce se nakonec postavil Kisljak, který svůj technický pokus poslal vysoko nad branku.
     
    77
    Střídání v týmu FC Šachťor Soligorsk: ze hřiště odchází Vitalij Lisakovič, přichází Darko Bodul.
     
    77
    V rychlostním souboji kraloval domácí Juzepčuch, který tak znemožnil případný samostatný únik v podání Ivanoviče. Brest se navíc usadil na útočné polovině.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Alexandr Sačivko (FC Šachťor Soligorsk).
     
    75
    Ven z branky se vydal domácí Pavljučenko, který výhozem počkal na naběhnuvšího středopolaře Savického, jenž úspěšně roztáhl hru na pravou stranu.
     
    74
    Obranu se pokoušel zaskočit zakončující Lisakovič, který svůj další pokus stočil výrazně vedle vzdálenější konstrukce. Brankář Pavljučenko rychle rozehrál.
     
    73
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Michail Gordějčuk, přichází Sergej Krivec.
     
    72
    Savickij úspěšně roztáhl hru na volného Veretila, který se pokoušel prohnat až do pokutového území, kde ho ovšem čistým způsobem zastavil pozorný soupeř.
     
    71
    Zdá se, že domácí Dinamo je druhou inkasovanou branku hodně zaskočené. Po rozehrávce jsou na míči hostující hráči, kteří nemají potřebu nikam spěchat.
     
    70
    Domácí obrana se opět nedokázala rychle dostat zpět, nicméně nahrávka v podání Ivanoviče nebyla v tomto případě přesná, našla totiž pouze nohu soupeře.
     
    69
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Maxim Vitus, přichází Artěm Bykov.
     
    68
    Po druhé vstřelené brance skončil na zemi jeden z domácích hráčů, za kterým přispěchal také lékařský personál Brestu. Zcela určitě se bude muset stířdat.
    67. LISAKOVIČ - 0:2
     
    67
    Šachťor Soligorsk právě vstřelil branku!
    S domácím celkem to nevypadá vůbec dobře, Soligorsk totiž odskakuje na rozdíl dvou branek! Fantastickým způsobem to uvnitř pokutového území provedl Ivanovič, který si přehodil míč na pravou nohu, což vedlo k nahrávce pod sebe. Tam se navíc nacházel VITALIJ LISAKOVIČ, který zamířil do protipohybu brankáře Pavljučenka.
     
    64
    Na hrací plochu se dostavil také lékařský personál Brestu, který si vzal do péče zraněného Vituse. Vypadá to, že se poprvé v tomto duelu bude muset střídat.
     
    63
    Navíc se vracející Veretilo sáhl po protihráči, což pochopitelně neuniklo ani sudímu. Soligorsk mohl rozehrávat volný kop, který Lisakovič rozehrál po zemi.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Ruslan Chadarkevič (FC Šachťor Soligorsk).
     
    62
    Je za námi zhruba hodina hry, stále platí, že jsme se dočkali jediné branky. Soligorsk je stále ve vedení, aktivita domácího celku je už delší dobu minulostí.
     
    61
    Poslední minuty nakonec přinesly celkem dost nepřesností, jednu z nich udělal také rozehrávající Gordějčuk, který místo Kisljaka našel pouze protihráče.
     
    60
    Ve vzdušném souboji se dokázal prosadit také Savickij, který zkoušel prodloužit míč za sebe, kde se ovšem nenacházel žádný z jeho spoluhráčů v bílém.
     
    59
    Hostující celek chvíli kombinoval na vlastní polovině, načež to obránce Antič zkoušel pasem k hranici pokutového území, kde si důrazně počínal protihráč.
     
    58
    Na opačné straně se do tutové šance dostal Kendyš, který své zaváhání uspěchal natolik, že jeho střelu pravou nohou dokázal Pavljučenko pokrýt.
     
    57
    Rychlý přechod v podání domácích nakonec přinesl prudkou ránu z kopačky Laptěva, který si našel prostor ke střele, tu ovšem poslal výrazně vedle branky.
     
    56
    Míč se zjevil za postranní lajnou, čehož si pochopitelně všiml také běloruský sudí. Brest se tak vrací zpět k balónu, zpět na hrací plochu ho totiž vhodí Veretilo.
     
    55
    Kendyš se uplatnil v hlavičkovém souboji, díky čemuž vracel míč do přehuštěného prostoru, kde se ovšem dokázal zorientovat jeden z hráčů soupeře.
     
    54
    Po delší době měl domácí brankář Pavljučenko plné ruce práce, se střelou k pravé tyči si ovšem dokázal poradit na jedničku. Soligorsk pořádně přidal na aktivitě.
     
    53
    Za pokutovým územím si přehodil míč na levou nohu hostující Balanovič, který se krátce poté pokusil o zakončení, jenž ovšem skončilo pouze na protihráči.
     
    52
    Centrem do pokutového území to zkoušel domácí Vitus, kterému se ovšem nepovedlo najít nikoho ze spoluhráčů, míč totiž proletěl daleko vedle branky soupeře.
     
    51
    Brest vstoupil do druhého poločasu hodně aktivním způsobem, nahrávka podél autové lajny zrovna moc nevyšlo, vhazovat tak bude moci jeden z protihráčů.
     
    50
    Na opačné straně se Kendyšovi povedlo udržet míč proti protihráči, hlavní sudí navíc ponechal Soligorsku výhodu. Šachťor se přesto daleko nedostal.
     
    49
    Posléze si do volného prostoru seběhl Milevskij, kterému se povedlo roztáhnout hru do volného prostoru, kde se nacházela smečka hladových protihráčů.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali další rohový kop v podání Dinama. Tentokráte se míč snášel směrem od branky, střely jsme se ale nedočkali.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem ofenzivní podívanou. Nakonec jsme se dočkali jediné branky, o kterou se postaral domácí Vitus, jenž si vstřelil vlastní branku. Směrem dopředu byl rozhodnější aktivnější Brest, který si vypracoval řadu vyložených šancí, avšak ani jedna neskončila za brankářem Gutorem. Hosté mají obrovskou dávku štěstí, vydrží to až do konečného hvizdu?
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Exekuce rohového kopu se i tentokráte chopil Kisljak, který svůj centr zkoušel stočit směrem do hostující branky, Gutor tento pokus vyrazil před sebe.
     
    43
    Dinamo se tentokráte pokoušelo nastartovat rychlý protiútok, který skončil ziskem autového vhazování. Milevskému se posléze povedlo vybojovat další roh.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Po něm se do odraženého míče opřel domácí kapitán Veretilo, jehož pokus vyletěl skutečně vysoko nad branku. Gutor se za tímto pokusem pouze ohlédl.
     
    37
    Sám na sebe to zkoušel vzít Milevskij, domácí křídelník se ovšem neprotáhl kolem dobře bránícího protihráče. Kisljak si tak vyzkouší rozehrávku dalšího rohu.
     
    36
    I o několik desítek vteřin později se k míči dostal zatím celkem znuděný brankář Pavljučenko, který po chvilkovém rozmýšlení odkopl směrem dopředu.
     
    35
    Pavljučenko předvedl další odkop od své branky, který měl směřovat na hlavu urostlého Laptěva, který se ovšem neprosadil. Hosté tak budou moci vhazovat.
     
    34
    Dinamu v posledních minutách skutečně není přáno, domácí se během třiceti minut dostali do několika solidních šancí, ve vedení je však stále Soligorsk.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Nikola Antič (FC Šachťor Soligorsk).
    33. Gutor předvedl skvělý zákrok.
     
    33
    To snad není možné! Nejprve si jeden z domácích naskočil na centr z pravé strany, jenomže luxusním zákrokem se prezentoval Gutor. Do mnohem větší šance se posléze protlačil Laptěv, který při střele orazítkoval pouze tyč.
     
    32
    Je za námi zhruba třetina hry, zatím sledujeme hodně ofenzivní podívanou. Brest je sice o něco aktivnější, avšak se mu stále nedaří překonat brankáře Gutora.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Olexandr Nojok (Dinamo Brest).
     
    31
    Na opačné straně se pro změnu do zajímavé šance dostal Seljava, který to zkoušel střelou nártem ke vzdálenější tyči, míč však proskákal kousek vedle tyče.
     
    30
    Domácím není přáno! Hostující obrana si nepočínala vůbec dobře, sám se na branku řítil domácí Nojok, s jehož ránou si brankář Gutor dokázal poradit.
     
    29
    Aby toho nebylo málo, tak si hostující Seljava našel prostor na centr pravou nohou, nabídka ovšem putovala mimo dosah všech spoluhráčů. U míče tak je soupeř.
     
    28
    Na hranici pokutového území si obrannou povinnost splnil domácí Kisljak, na kterého narazil jeden z hladových protihráčů. Soligorsk je stále aktivnějším celkem.
     
    27
    Brankář Pavljučenko se při předchozím pokusu pouze ohlédl, míč totiž směřoval výrazně vedle branky. Domácí strážce tyčí následně rozehrál do strany.
     
    26
    Ihned po rozehrávce jsme sledovali další kloudnou akci v podání Soligorsku. Tentokráte to vedlo ke střele od Lisakoviče, jehož rána prosvištěla vedle.
    25. VITUS - 0:1
     
    25
    Šachťor Soligorsk právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš ve fotbalové praxi! Nejprve se do slibné šance dostal domácí Laptěv, jehož ránu hostující brankář Gutor dokázal zneškodnit. O pár desítek vteřin později pronikl po levém křídle Antič, kterému se na hranici malého vápna povedlo odcentrovat do malého vápna, kde si smolnou vlastní branku vstřelil hostující MAXIM VITUS.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Roman Juzepčuch (Dinamo Brest).
     
    20
    V posledních minutách jsme sledovali celkem dost nepřesností. Jednu z nich udělal domácí obránce Gordějčuk, který pouze odkopával směrem do zámezí.
     
    19
    Brest si tak mohl vyzkoušet druhý rohový kop, který z pravé strany rozehrál Nojok. Jeho centr putoval na přední tyči, kde se ve vzduchu dokázal prosadit Antič.
     
    18
    U postranní lajny se Kisljakovi povedlo vystihnout odkop v podání soupeře, jeho následná předávka putovala na kopačku Laptěva, který pálil pouze do soupeře.
     
    17
    Na opačné straně měl celkem dost prostoru na optimální zakončení Lisakovič, kterému se střela zas tak moc nepovedla. Pavljučenko zasahoval nadvakrát.
     
    16
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí Nojok, avšak ani jeho střelecký pokus nebyl zrovna nejpřesnější. Brankář Gutor nemusel vůbec zasahovat.
     
    15
    Tam ale do nahrávky vložil nohu pozorně bránící Antič, od kterého šel míč směrem ven z hrací plochy. To znamená, že Dinamo Brest bude moci vhazovat.
     
    14
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Pavljučenko, kterému se povedlo rozehrát po zemi na Laptěva, který dostal balón na druhou stranu hřiště.
     
    13
    Slibná pasáž domácích hráčů nakonec neskončila vedoucí brankou. Seljava pro změnu zkoušel vysunout své spoluhráče, ti se ovšem daleko s míčem nedostali.
     
    12
    Gutor to před malým momentem neprovedl vůbec dobře. Padající míč totiž nedokázal vyrazit do bezpečí, žádný z domácích se ale k zakončení nedostal.
     
    11
    Následovala kolmice se snášela za hostující obranu, která dokázala zakročit zodpovědným způsobem. Posléze si ale nedovoleně počínal zadák Kendyš.
     
    10
    Už to vypadalo, že se do vyložené šance dostane hostující Balanovič, jenomže bleskovým způsobem se vydal z branky Pavljučenko, který přikryl balón.
     
    9
    Následně to po levém křídle zkoušel vzít sám na sebe Milevskij, jenomže z dobré pozice pro centr ho vytlačil Ivanovič, brankář Gutor tak nemusel nic řešit.
     
    8
    Zpětná nahrávka nakonec putovala na kopačku Laptěva, který musel jednat hodně rychle. Napadala ho smečka hladových protihráčů, jenž vystihla nahrávku.
     
    7
    Poté to chytrou kolmicí mezi obránce zkoušel Seljava, avšak tuto nabídku dokázal dopředu přečíst pozorný Kisljak, který posléze odehrál míč do bezpečí.
     
    6
    Soligorsk opět pracoval s míčem na útočné polovině, kde se velice nepřesnou rozehrávkou prezentoval středopolař Kendyš, který našel kopačku soupeře.
     
    5
    Dinamo si dokonce vybojovalo první rohový kop, který se snášel směrem do branky. Gutor nakonec zasahovat nemusel, před tím to totiž zvládl Chadarkevič.
     
    4
    První střelecký pokus tohoto zápasu vyprodukoval hostující Lisakovič, který si za pokutovým územím našel místo pro střelu, tu ale poslal vysoko nad branku.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se poprvé k míči dostal také hostující brankář Gutor, který se snažil odkopnout na pravou stranu, kde se nenacházel nikdo z kolegů.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Brest: Pavljučenko – Vitus, Veretilo, Pavlovec, Kisljak, Nojok, Savickij, Juzepčuk, Milevskij, Gordějčuk, Laptěv
    Náhradníci: Ignatović – Bykov, Krivec, Ševčenko, Sadovskij, Lotyš

    FC Šachťor Soligorsk: Gutor – Sachywka, Chadarkevič, Antić, Balanovič, Kendyš, Seljava, Szöke, Ivanović, Vukmanić, Lisaković
    Náhradníci: Burko – Bodul, Sotnikov, Padstrelaw, Bulyčev, Lambulić, Bělov

    Rozhodčí: Sevoscjyanik – Firinovič, Gidrevič.
     
    Dinamo Brest

    Na opačné straně stojí Brest, který si v úvodu letošního ročníku vede o něco lépe. Brestu v tuto chvíli patří dvanáctá pozice, navíc ho od jeho dnešního soupeře dělí pouhé dva body. Dinamo vstoupilo do této sezóny velice dobře, hned v prvních dvou duelech dokázalo vykřesat hned čtyři body. Ve třetím kole ovšem přišla na řadu porážka, na kterou Brest dal zapomenout v nadcházejícím duelu proti Minsku. Páté kolo opět znamenalo porážku, tentokráte druhou z posledních tří zápasů, Brest totiž na hřišti Vitebsku nestačil na místní celek, kterému podlehl těsným výsledkem 0:1.
     
    FC Šachťor Soligorsk

    Fotbalisté Soligorsku se po pěti odehraných zápasech nacházejí až na čtrnáctém místě tabulky, což rozhodně neznačí zrovna povedený vstup do letošního ročníku. Soligorsk do této chvíle nasbíral pouze pět bodů, nicméně na vedoucí Slutsk ztrácí rovněž pět bodů. Hostující tým tohoto zápasu má na svém kontě pouze jednu výhru, další body získal díky nerozhodným výsledkům. Dvě porážky přišly v prvním a "posledním" kole, v posledním duelu Soligorsk na domácím stadionu nestačil právě na vedoucí Slutsk, kterému podlehl výsledkem 1:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Běloruská Vysšaja Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Dinamo Brest a FC Šachťor Soligorsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky: 25. Vitus (vla.), 67. Lisakovič (Ivanovič)

    Karty:   21. Juzepčuch (DMB), 32. Nojok (DMB) – 33. Antič (SLG), 62. Chadarkevič (SLG), 76. Sačivko (SLG), 82. Szoke (SLG), 86. Seljava (SLG), 90+2. Bodul (SLG)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 15:11. Střely mimo: 10:10. Rohy: 12:4.
    Dinamo Brest: Pavljučenko – Vitus (69. Bykov), Veretilo (C), Pavlovec, Kisljak, Nojok, Savickij (85. Ševčenko), Juzepčuch, Milevskij, Gordějčuk (73. Krivec), Laptěv
    Náhradníci: Ignatović – Bykov, Krivec, Ševčenko, Sadovskij, Lotyš

    FC Šachťor Soligorsk: Gutor (C) – Sachywka, Chadarkevič, Antič, Balanovič (90. Podstrelov), Kendyš (85. Sotnikov), Seljava, Szöke, Ivanovič, Vukmanič, Lisakovič (77. Bodul)
    Náhradníci: Burko – Bodul, Sotnikov, Podstrelov, Bulyčev, Lambulič, Bělov

    Rozhodčí: Sevoscjyanik – Firinovič, Gidrevič
    bahis siteleri