Trmal (SLO) – Kopic (PLZ) 3:0 (2:0), 4:2 (2:2) (kon.) | Železník (OPA) – Číž (OVA) 2:3p (1:2), 5:0 (2:0) 2:1 (1:0) (kon.)
Kopic (PLZ) – Číž (OVA) 0:2 (0:1), 4:2 (3:1), 1:2 (0:1) (kon.) | Trmal (SLO) – Železník (OPA) 2:1 (1:1), 0:1p (0:0), (2:1) (kon.)
konec
Železník (OPA) – Číž (OVA)

2:3p (1:2), 5:0 (2:0) 2:1 (1:0)

Středa 29.04.2020, 18:15FIFA 20: Datart e:LIGA Challenge • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    19:14
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 2:1

    Je konec. Železník vyhrál a postupuje do finále. Nutno podotknout, že Železník byl jasně lepším borcem. Číž se dostal k brance soupeře během zápasu jen dvakrát a z toho dal jednu branku. Pak měl ještě tlak na konci, ale nepřekonal brankáře soupeře. Železník měl ze hry více a nedal více branek jen díky dobrým zákrokům Kepy v brance Chelsea. (19:14:28)
     
    19:11
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 2:1

    Železník to udělal parádně a vede. Dybala našel kolmicí ve vápně Douglase Costu, který z voleje poslal míč pod brankářem do sítě a mohl se radovat. Do konce zbývá 10 minut.
     
    19:09
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 1:1

    Vyrovnáno. Pulišič dostal míč na levou stranu vápna a propálil brankáře. Je tedy vyrovnáno. Do konce zbývá 20 minut.
     
    19:08
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 1:0

    V šedesáté páté minutě šel sám na branku Willian, Železník vytáhl brankáře, aby šel proti střelci, a to se mu povedlo, protože chytil.
     
    19:08
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 1:0

    Přesně po hodině hry vystřelil za vápnem Ronaldo a protáhl Kepu. Čížův brankář však jeho pokus chytil.
     
    19:05
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 1:0

    První poločas je u konce a vyhrál ho Železník. Oba týmy hrály hodně vyrovnaně. Nikdo úplně nevyčníval. Lepším byl Železník jen kvůli oné vstřelené brance, který dělá ten natolik důležitý rozdíl.
     
    19:04
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 1:0

    Těsně před koncem prvního poločasu posílám dobrou zprávu pro příznivce Železníka. Protože jeho Ronaldo dostal míč do vápna a z voleje ho poslal do sítě.
     
    19:02
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 0:0

    Po půlhodině hry je stav vyrovnaný. Oba hráči hrají podobnou hru.
     
    18:58
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 0:0

    Už se rozehrál třetí zápas, který musí rozhodnout.
     
    18:55
    Bude se pokračovat třetím zápasem série, protože aktuální stav je 1:1 na zápasy, když první vyhrál Číž v prodloužení 3:2 a druhou partii ovládl jednoznačně Železník 5:0.
     
    18:54
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 5:0

    Železník jasně ovládl druhou část semifinálového duelu. Už v prvním poločase soupeře nikam nepustil a vstřelil Čížovi dvě branky. Ve druhé půli to byl ještě dominantnější výkon od opavského útočníka, který opět soupeře držel na jeho půlce a přidal mu další tři branky.
     
    18:52
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 5:0

    Pátá branka Juventusu. Po rohu si sebral ve vápně míč Ronaldo a Železník s ním poslal míč přímo do šibenice branky.
     
    18:51
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 4:0

    Je patnáct minut do konce, o výsledku je zřejmě rozhodnuto a nyní oba hráči mění své borce. Jedná se o zkoušku nových koňů pro třetí zápas.
     
    18:50
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 4:0

    Železník s Juventusem vstřelil čtvrtou branku. Ronaldo dostal míč za hranici vápna a parádní střelou poslal míč nechytatelně na zadní tyčku. Kepa byl bez šance.
     
    18:48
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 3:0

    Hodina hry je za námi a Číž se dostal jen jednou ve druhém poločase za půlku hřiště, Železník ho nikam nepustil, hraje výborně.
     
    18:47
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 3:0

    Už je to o tři branky. Těsně před hodinou hry si Dybala našel míč na středu hřiště a našel Ronalda ve vápně, ten hned poslal míč do sítě a o osudu druhého duelu je zřejmě rozhodnuto.
     
    18:45
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 2:0

    Lumír Číž v poločasové přestávce dal všechno do útoku , dal na hřiště ofenzivní hráče a naordinoval jim formaci 4-2-4.
     
    18:43
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 2:0

    První poločas je u konce. V úvodu byl o hodně lepší Chelsea s Čížem, ale po vstřelené brance ve 20. minutě se do hry dostal Železník, který pak vstřelil ještě jednu branku a Číž se ve zbytku prvního poločasu již nedokázal dostat nijak víc do hry, hodně ztrácel míče a celkově nabídl soupeři hodně nepřesností.
     
    18:41
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 2:0

    Železník teď přehrává soupeře, Cristiano Ronaldo za vápnem naznačil střelu, obešel soupeře a zavěsil do sítě.
     
    18:40
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 1:0

    Železník jde poprvé v utkání do vedení. Paolo Dybala dostal míč do vápna, naznačil kličku a šel druhou stranu, odkud poslal míč na zadní tyčku branky soupeře.
     
    18:36
    I druhý zápas odehrají borci se stejnými týmy.
     
    18:35
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 2:3

    Je rozhodnuto. Lumír Číž se dostal se svým týmem do přečíslení tři na brankáře. To dokázal využít zakončující Hudson-Odoi, který Čížovi vystřelil první bod v semifinále.
     
    18:33
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 2:2

    Druhý poločas nabídl jen branku od Lukáše Železníka. Poté bylo k vidění hodně nepřesností, takže se přesuneme do prodloužení, kde se bude hrát na vítězný gól. Utkání je to hodně vyrovnané. Ani jeden z borců nijak extra nevyčnívá. V prvním poločase byl lepší Železník, v tom druhém to bylo spíš naopak.
     
    18:30
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 2:2

    Zbývá 10 minut do konce a oba borci střídají své celky. Tak uvidíme, jak se to v posledních deseti minutách promítne.
     
    18:28
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 2:2

    Hodina hry je za námi a ve druhém poločas se prosadil jen Železník. Chelsea se ve druhé půli zlepšila, ale paradoxně inkasovala.
     
    18:27
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 2:2

    Cristiano Ronaldo dostal jen trochu prostoru ve vápně a pro Železníka dokázal vyrovnat utkání přesnou střelou do sítě.
     
    18:24
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 1:2

    První poločas skončil a vyhrál ho Lumír Číž z Baníku Ostrava. Lepším hráčem však byl Železník z Opavy, který delší čas držel míč a snažil se útočit. Číž však byl daleko efektivnější, když se dostal dopředu, tak to stálo zato a většinou i skončilo brankou.
     
    18:22
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 1:2

    Číž je znovu ve vedení. Pulišič dostal trochu volného prostoru na levé straně, nahrávkou na druhou stranou našel Williana, který trefil prázdnou branku v pohodě.
     
    18:21
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 1:1

    Ve 25. minutě se ve vápně odpoutal Hudson-Odoi od soupeře a vystřelil na branku. Brankář Juventusu vyškrábl jen na rohový kop. Velká šance Číže.
     
    18:19
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 1:1

    Okamžitě po rozehrávce se dopředu dostal Cristiano Ronaldo ovládaný Železníkem a vyrovnal stav zápasu na 1:1.
     
    18:18
    Železník (OPA) – Číž (OVA) 1:0

    Skóre otevřeno z levé strany vápna se prosadil Pulišič v týmu Číže.
     
    Lukáš Železník si do zápasu vybral Juventus, který je ve hře jako Piemonte Calcio. Lumír Číž si do zápasu vybral Chelsea.
     
    Lumír Číž je zřejmě nejméně známým borcem v semifinále. Jedná se o dvacetiletého brankáře ostravského Baníku. V nejvyšší české soutěži si ještě nepřipsal ani jeden start. Zato na herní konzoli mu to jde. V základní skupině získal 7 bodů ve čtyřech zápasech se skóre 8:6 a z druhého místa postoupil do vyřazovací fáze. Tam narazil mezi osmi nejlepšími na olomouckého Víta Beneše. První zápas sice prohrál, ale následně si připsal dvě výhry (2:1 a 4:1) a mohl se radovat z postupu mezi nejlepší čtyřku turnaje.
     
    Lukáš Železník je devětadvacetiletý útočník Opavy, kam se přesunul v zimě ze Zlína. Za Opavu odehrál zatím jen tři duely a branku nevstřelil. V základní skupině měl za soupeře Matouše Trmala ze Slovácka a Lukáš Provoda z pražské Slavie. Železník si připsal sedm bodů a mířil turnajem dál. Ve čtvrtfinále narazil na jasného vládce základní skupiny Karla Knejzlíka. Bartošák prokázal kvalitu a libereckého soupeře porazil ve třech zápasech.
     
    Hraje se na dva vítězné zápasy. Jeden poločas bude trvat 6 minut. Hraje se v 85rated kickoff modu, který zajistí regulérnost utkání. Kdyby po devadesáti minutách bylo skóre nerozhodné, přišlo by na řadu prodloužení hrané na dva poločasy po patnácti herních minutách. Pokud by se nerozhodlo, následovaly by pokutové kopy.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! V době pandemie koronaviru došlo k přerušení prakticky veškerého sportovního dění na této planetě. Hráči ligových celků však měří své síly u populární videohry FIFA 20. Vítěz celého turnaje bude moci rozhodnout, kam poputuje příspěvek 100 000 Kč, který věnuje Ligová fotbalová asociace ze svého nadačního fondu Zelený život na podporu aktuálního boje proti koronaviru.
     
    10:53
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:00.

    Ondřej Černý