Virtuální Grand Prix Španělska - Moto3 Vítěz: G. Rodrigo (ARG) (kon.) | Virtuální Grand Prix Španělska - Moto2 Vítěz: L. Baldassarri (ITA) (kon.) | Virtuální Grand Prix Španělska - MotoGP Vítěz: M. Viñales (ESP) (kon.)
konec
Virtuální Grand Prix Španělska - Moto3

Vítěz: G. Rodrigo (ARG)

Neděle 03.05.2020, 15:00 • Circuito de Jerez - Angel Nieto • Silniční motocykly
     
    To už je ze závodu třídy Moto3 vše. Nyní se už přesouváme k Moto2. (15:36:45)
     
    Je znát, že se všichni zúčastnění pobavili. Komentátoři se ptali Raúla Fernándeze na kolizi s Rodrigem a v žertu nadhodili, že by měl dostat Rodrigo penalizaci od vedení závodu. Na to zareagoval vtipálek Deniz Öncu, že on by potřeboval ještě 3,5 sekundovou penalizaci pro Fernándeze, aby se vešel na stupně vítězů.
     
    Historicky první virtuální závod třídy Moto3 vyhrál Gabriel Rodrigo. Ten se po startu z pole position sice propadl až téměř na konec startovního pole, ale rychle se zase prokousal dopředu a po ostrém souboji s Raúlem Fernándezem se dostal do čela, kde se už až do cíle udržel. Fernández situaci odnesl pádem a poklesem na konečné třetí místo. Z druhé pozice se tak mohl radovat Albert Arenas. Důležité ale je, že se jezdci dobře bavili, trochu smutný je snad jen Dennis Foggia, kterého zradil internet a aby mohl závod alespoň dokoukat, musel se přesunout do jiného pokoje.
     
    Konečné pořadí:
    1. Gabriel Rodrigo (ARG)
    2. Albert Arenas (ESP)
    3. Raúl Fernández (ESP)
    4. Deniz Öncü (TUR)
    5. Tony Arbolino (ITA)
    6. Niccolò Antonelli (ITA)
    7. Alonso Lopez (ESP)
    8. Sergio García (ESP)
    9. Riccardo Rossi (ITA)
    Neklasifikován: Dennis Foggia (ITA)
     
    Konec závodu.
     
    Cíl
    První virtuální závod třídy Moto3 vyhrává Gabriel Rodrigo! Druhý dojíždí Albert Arenas a třetí Raúl Fernández, jenž dlouho vedl.
     
    8
    Zajímavá situace ve středu pole. Po souboji o páté místo s Arbolinem padá Alonso Lopez.
     
    8
    O vítězi je asi jasno. Gabriel Rodrigo má na druhého Arenase čtyřsekundový náskok. Raúl Fernández se ještě bude snažit zabojovat o druhou pozici. Čtvrtý je Deniz Öncu.
     
    7
    Jsme v předposledním kole. Nyní Deniz Öncu žádá Fernándeze, aby zpomalil :-)
    Tvrdý útok, kterým se Rodrigo dostal do čela a poslel k zemi dosud vedoucího Fernándeze.
     
    6
    Tak pozor! Gabriel Rodrigo zaútočil velmi tvrdě, což odnesl Fernández pádem! Rodrigovi se to vyplatilo, vede. Raúl Fernández se ale propadl až na třetí místo za Alberta Arenase.
     
    6
    První dva jezdci mají rozhodně dobře natrénováno. Raúl Fernández si skvěle drží ideální stopu a nedává druhému Rodrigovi šanci na útok. I ten ale jede výborně.
     
    5
    Dění na trati velmi emotivně prožívá a komentuje Deniz Öncü. Ten nyní vyzývá třetího Alberta Arenase, aby zpomalil. Öncu by ho rád dojel.
     
    5
    Fernández stále drží vedení. Gabriel Rodrigo na něj ztrácí půl sekundy. Třetí Arenas zaostává o zhruba dvě vteřinky.
     
    5
    Riccardo Rossi se na Play Stationu zatím trápí. Celou dobu kroužil na posledním devátém místě a v tomto kole dvakrát v řadě spadl.
     
    4
    Rodrigo je už těsně za Raúlem Fernándezem a začíná útočit na první místo.
     
    3
    Pořadí: Fernández, Rodrigo, Arenas, Öncü, Lopez...
     
    2
    Do vedení se tedy dostal Raúl Fernández, na druhé místo už po problémech na startu postoupil Gabriel Rodrigo. Třetí je Albert Arenas.
     
    2
    Dennise Foggiu zradilo připojení, z čehož byl kuriózní pád, kterým dosud vedoucí závodník ovlivnil i další soupeře! Foggia teď sám vysvětluje, že ho zradil internet.
     
    1
    Gabriel Rodrigo měl z pole position velice špatný start a propadl se až někam na předposlední místo! Vedení se ujal Denis Foggia, druhý je Raúl Fernández. Deniz Öncü po dobrém startu spadl.
     
    Závod právě odstartoval.
     
    Závod by mohl být vyrovnaný. V kvalifikaci se totiž prvních pět jezdců vešlo do jedné sekundy. Kromě první řady ještě Tony Arbolino a Deniz Öncü.
    Výsledky kvalifikace třídy Moto3.
     
    Tak kvalifikaci už mají jezdci za sebou, nakonec ji odjeli předem. Pole position ve třídě Moto3 si vyjel Gabriel Rodrigo, kterého v první řadě doplní Dennis Foggia a Albert Arenas. Teď si s účastníky závodu promluví komentátoři.
     
    Na oficiálních sítích MotoGP zatím probíhá představení celé akce. Za pár minut by měla odstartovat kvalifikace na závod třídy Moto3.
     
    Fanoušci mohou při sledování virtuální Grand Prix zároveň přispět na konto 2WheelsForLife, což je charitativní organizace pod hlavičkou MotoGP.
     
    Tentokrát se pojede na nově vydané hře MotoGP20, předchozí dva závody MotoGP jezdci absolvovali ještě na verzi pro rok 2019.
     
    Startovní listina závodu Moto3:

    Aspar Team Gaviota: Albert Arenas
    Leopard Racing: Dennis Foggia
    SIC58 Squadra Corse: Niccolo Antonelli
    Kömmerling Gresini Moto3: Gabriel Rodrigo
    Rivacold Snipers Team: Tony Arbolino
    Red Bull KTM Ajo: Raul Fernández
    Estrella Galicia 0,0: Sergio García
    Red Bull KTM Tech 3: Deniz Öncü
    Sterilgarda Max Racing Team: Alonso López
    BOE Skull Rider Facile Energy: Ricardo Rossi
     
    Každému ze závodů bude předcházet pětiminutová kvalifikace. Závody tříd Moto3 a Moto2 se pojednou na osm kol a zúčastní se jich deset jezdců. Z přihlášených závodníků byly přednostně vybráni nejlepší z Grand Prix Kataru, která se jako jediná v nižších kategoriích před koronavirovou pauzou odjela.
    Mapka okruhu.
     
    Okruh – Circuito de Jerez:
    Velmi populární okruh v Jerezu byl vybudován v roce 1986 a o rok později už hostil závody Mistrovství světa silničních motocyklů. V minulosti byl Jerez i dějištěm závodů Formule 1 a dodnes je týmy hojně využíván k testování. Trať je dlouhá 4,4 km a disponuje pěti levotočivými zatáčkami a osmi pravotočivými. Kromě toho se závodníci musejí vypořádat se zajímavými technickými pasážemi.
     
    Vítám tu všechny milovníky motorsportu! Mistrovství světa silničních motocyklů kvůli koronaviru reálně probíhat nemůže a tak si vedení šampionátu připravilo pro fanoušky alespoň virtuální závody. V neděli je na programu už třetí, který bude navíc poprvé pojat jako opravdová Grand Prix. Kromě jezdců MotoGP budou závodit i účastníci slabších tříd Moto3 a Moto2. Závodit se bude na španělském okruhu v Jerezu, který měl tento víkend hostit reálnou Velkou cenu Španělska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Závod začíná v 15:00.

    Martin Augustin

    Pořadí v cíli:
    1. Gabriel Rodrigo (ARG)
    2. Albert Arenas (ESP)
    3. Raúl Fernández (ESP)
    4. Deniz Öncü (TUR)
    5. Tony Arbolino (ITA)
    6. Niccolò Antonelli (ITA)
    7. Alonso Lopez (ESP)
    8. Sergio García (ESP)
    9. Riccardo Rossi (ITA)
    Neklasifikován: Dennis Foggia (ITA)