Německo – Česko 2:0 (kon.)
konec
Německo
2:0 (2:0)
Česko
Sobota 16.05.2020, 10:00 • Old Trafford, Manchester • Mistrovství Evropy 1996
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Mistrovství Evropy 1996 mezi Německem a Českem.
     
    Společně si dnes připomeneme první duel ze slavného vystoupení české fotbalové reprezentace ne evropském šampionátu 1996 v Anglii. Češi ve skupině změřili síly s Německem, Itálií a Ruskem. V dresu národního týmu už nechyběli Pavel Nedvěd, Vladimír Šmicer či Pavel Kuka. Dres Německa naopak oblékali Christian Ziege či Jurgen Klinsmann.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Köpke – Sammer, Reuter, Helmer, Kohler, Eilts, Ziege, Hassler, Möller, Bobic, Kuntz

    Česko: Kouba – Horňák, Kadlec, Suchopárek, Látal, Němec, Bejbl, Nedvěd, Frýdek, Poborský, Kuka

    Rozhodčí: Elleray – Bates, Walton (vš. ENG).
     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Česko bude hrát v červeném, zatímco Německo oblékne bílou sadu dresů.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Česko obstaralo výkop do prvního poločasu svého úvodního souboje na evropském šampionátu. Pavel Nedvěd okamžitě nakopl míč vpřed, ale nenašel nikoho v červeném.
     
    2
    Výbornou práci odvedl ve středu hrací plochy Radoslav Látal, který uspěl v hlavičkovém souboji s Reuterem a posunul míč rozběhnutému Poborskému.
     
    3
    Němec si skvěle pokryl míč na levé straně hrací plochy, nicméně napadající Helmer jej poslal k zemi nedovoleným zákrokem. Češi budou pokračovat v kombinaci.
     
    4
    Reuter táhl první útočnou akci Německa po pravé straně hrací plochy. Rychlonohý fotbalista sice udržel míč na hřišti skluzem, ale nedokázal přesně odcentrovat.
     
    5
    Na opačnou stranu sprintoval Pavel Kuka, ale německý brankář Köpke jeho snahu přečetl, vystartoval ven z branky a včasným skluzem odehrál míč do autu.
     
    6
    Český brankář Kouba si rovněž poprvé v utkání sáhl na míč. Jeho nákop se snesl na hranici pokutového území, jenže nikdo v červeném dresu se k míči nedostal.
     
    7
    Kohler vymyslel chytrý oblouček směřující na levou stranu hrací plochy, jenže tam si nestačil naběhnout nikdo v bílém dresu Německa.
     
    8
    Pavel Kuka spěchal za další prudkou přihrávkou na levou stranu hrací plochy, jenže měl velké problémy se zpracováním míče a už nedokázal přesně odcentrovat.
     
    9
    Bobic na opačné straně kouzlil s míčem u nohy na hranici velkého vápna. Německý fotbalista dokázal ošálit Kadlece, nicméně jeho centr neoslovil adresáta.
     
    10
    Pavel Kuka se znovu dostal do útoku na levé straně hrací plochy, jenže nikdo v červeném dresu mu nepřišel pomoci. Němečtí obránci vybojovali míč pro sebe.
     
    11
    Karel Poborský se pustil do hlavičkového souboje na polovině hřiště, ale v souboji s Helmerem si pomohl nedovoleným zákrokem a poslal soupeře k zemi.
     
    12
    Poborský je v úvodních minutách utkání hodně obětavý. Český záložník se skvěle vrátil na polovinu hřiště a dobře načasovaným skluzem ukopl soupeři míč.
     
    13
    Hra je přerušena! Německý kapitán Kohler zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za koleno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    14
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Kohler, přichází Babbel.
     
    15
    Karel Poborský znovu dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, skvěle si píchnul míč kolem obránce, ale z těžké pozice neodcentroval přesně.
     
    16
    Pavel Kuka dostal krásnou přihrávku na hranici pokutového území, skvěle si míč přehodil na pravačku a vypálil. Jeho dělovka ale prolétla kolem zadní tyčky.
     
    17
    Střídající Babbel se krátce po svém příchodu na trávník dostal mezi stopery českého týmu, nicméně vinou špatného zpracování se nedostal ke střele.
     
    18
    Reuter se na vlastní polovině dostal k odraženému míči a bez váhání jej nakopl na polovinu soupeře. Německo v posledních minutách převzalo aktivitu.
     
    19
    Na světě je první žlutá karta. Za svůj zákrok si ji vysloužil Radek Bejbl.
     
    20
    Německo si vypracovalo první obrovskou šanci dnešního souboje! Do padajícího míče se z hranice velkého vápna opřel Sammer, ale Kouba vytáhl efektní zákrok!
     
    21
    Christian Ziege si naběhl na přihrávku na levou stranu hrací plochy, posunul si míč kolem soupeře, ale vnějším nártem už nedokázal přesně přihrát.
     
    22
    Reuter dostal přihrávku na hranici velkého vápna, ale další akci Německa zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, který odmával ofsajd!
     
    23
    Znovu se do akce dostal právě Reuter, který si srovnal míč na hranici velkého vápna a vyslal tvrdou střelu pravým nártem. Jeho pokus ale proskákal kolem levé tyčky.
     
    24
    Radek Bejbl podruhé během prvního poločasu přišlápl soupeři achilovku. Český fotbalista už má na svém kontě jednu žlutou kartu a měl by si dávat větší pozor.
     
    25
    Sammer si dal pozor na Nedvědův oblouček za německou obranu a odhlavičkoval míč až na polovinu českého výběru. Německá defenziva zatím působí pevným dojmem.
     
    26
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německo se dostává do vedení! Po rychlé předávce míče v blízkosti pokutového území si míč do střelecké pozice navedl CHRISTIAN ZIEGE a přízemní střelou poslal míč do sítě! Kouba si na balón sice sáhl, ale nedokázal jej vyrazit.
    26. Christian ZIEGE - 1:0
     
    28
    Právě Christian Ziege se jako první z německých hráčů zapisuje na listinu potrestaných hráčů.
     
    29
    Právě Ziege je po vstřelení úvodní branky dnešního souboje hodně aktivní. Německý fotbalista kouzlil na levé straně, ale kopačkou trefil Poborského.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina úvodního vystoupení českého týmu na evropském šampionátu a Německo zatím drží těsné vedení. Hráči v červeném se nemohou dostat do šancí.
     
    31
    Horňák se ujal rozehrávky na pravé straně hrací plochy, zapojil do kombinace Kadlece, který následně míč nakopl na polovinu Německa, kde se Látal k míči nedostal.
     
    32
    Německo právě vstřelilo branku!
    Obrovská rána pro české mužstvo! Německo totiž v krátkém časovém sledu přidává i druhou branku! ANDREAS MOLLER si míč navedl do blízkosti velkého vápna a přízemní střelou do dolního rohu nedal Koubovi šanci!
    32. Andreas MÖLLER - 2:0
     
    34
    Němečtí fanoušci se na Old Trafford skvěle baví. Jejich oblíbenci totiž vstoupili do evropského šampionátu pravou nohou a nedávají českému celku moc prostoru.
     
    35
    Karel Poborský dokázal z levé straně odcentrovat do pokutového území, na jeho pobídku si naběhl Pavel Nedvěd, jenže v pádu nasměroval své zakončení vysoko nad břevno.
     
    36
    Poborský táhl další akci českého týmu po pravé straně hrací plochy. Tentokrát však zapomněl míč za sebou a následně si musel pomoci faulem.
     
    37
    Stopeři Německa uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v červeném dresu jejich rozehrávku neatakuje. Kadlec hecuje spoluhráče k větší aktivitě.
     
    38
    Z levé strany centroval do pokutového území Helmer, nicméně nikdo v bílém dresu jeho pobídku nepochopil a pozorný Kouba si bez problémů došel pro míč.
     
    39
    Andreas Möller si v pokutovém území brousil zuby na nadýchaný centr z pravé strany hrací plochy, ale Kadlec se stačil skvěle vrátit a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    40
    Pavel Kuka se vydal napadat postupnou kombinaci německých stoperů. Zadáci v bílých dresech si dali pozor a odehráli míč na pravou stranu.
     
    41
    Hra je znovu přerušena! Tentokrát zůstává na trávníku ležet Radek Látal, který schytal zásah na pravou holeň. Podle všeho ale bude schopen pokračovat ve hře.
     
    42
    Hassler si předkopl míč na hranici pokutového území, ale po souboji se Suchopárkem se poroučel k zemi. Rozhodčí Elleray měl střet přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    43
    Německo zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde se Kuntz provinil útočným faulem na Radka Bejbla. Rozehrávat bude Kouba.
     
    44
    Köpke pořádně vystrašil německé fanoušky. Brankář Německa chtěl odkopnout míč před dobíhajícím Pavlem Kukou, ale netrefil jej čistě a málem daroval míč českým hráčům.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu se ještě na listinu potrestaných hráčů zapisuje Pavel Nedvěd.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce! Německo bylo v první půli svého úvodního vystoupení na tomto evropském šampionátu mnohem aktivnější. Po opatrném úvodu převzali fotbalisté v bílých dresech otěže a dočkali se odměny. Ve 26. minutě se totiž prosadil Ziege. O dalších šest minut později navíc přidal druhou branku Möller. Český tým mohl odpovědět, ale Pavel Nedvěd z voleje poslal míč nad břevno. Do kabin se proto jde za stavu 2:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Frýdek, přichází Berger.
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Poborský, přichází Drulák.
     
    49
    Pavel Kuka se hnal za dlouhou přihrávkou mezi německé stopery, ale brankář Köpke opět vystartoval ven z branky a odkopl míč do bezpečí.
     
    52
    Dalším potrestaným hráčem na straně Německa je Stefan Kuntz.
     
    55
    Střídající Berger poslal nadýchaný centr na značku pokutového kopu, kde si dělal prostor Pavel Kuka, jenže německý obránce jej k zakončení nepustil.
     
    58
    Také autor druhé branky dnešního souboje Andreas Möller dostává žlutou kartu.
     
    59
    Další žlutou kartu vidí za ostrý skluz na Nedvěda střídající Babbel.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Německo si stále drží své dvoubrankové vedení. Češi sice po návratu z kabin zvýšili svou aktivitu, ale stále se nemohou dostat do šancí.
     
    63
    Petr Kouba si dal pozor na nadýchaný centr z levé strany hrací plochy, vystartoval na malé vápno a ukryl míč do připravených rukavic.
     
    65
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Bobic, přichází Strunz.
     
    67
    Po delší době přichází žlutá karta také na straně českého týmu. Za svůj zákrok ji dostává Miroslav Kadlec.
     
    68
    Také střídající Radek Drulák si za šlapák vysloužil karetní trest.
     
    69
    Mezi potrestané hráče se na opačné straně zařadil i Reuter.
     
    72
    Německo si v posledních minutách bez větších problémů hlídá své vedení a nepouští hráče v červených dresech na svou polovinu. Skvělý zápas hraje Sammer.
     
    75
    Pavel Nedvěd chtěl vybídnout Pavla Kuku prudkou přihrávkou mezi stopery, jenže jeho pobídka byla moc prudká a německý gólman bez problémů ukryl míč do rukavic.
     
    77
    Dalším potrestaným hráčem na německé straně je Thomas Hassler.
     
    80
    Do konce utkání zbývá posledních deset minut a Německo se znovu usadilo na polovině českého týmu. Hráči v bílém už se ale netlačí do zakončení a spíše kombinují s míčem na kopačkách.
     
    82
    Petr Kouba si dal pozor na další centr z pravé strany hrací plochy a schoval míč do rukavic. Český brankář následně nakopl míč na levou stranu, kde našel Bejbla.
     
    84
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Kuntz, přichází Bierhoff.
     
    87
    Látal prošel středem hrací plochy do blízkosti pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku, jenže jeho technický projektil prolétl kolem branky.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Německo zvládlo úvodní vystoupení na evropském šampionátu 1996 a vítězí nad Českem 2:0. Po opatrném úvodu převzali fotbalisté v bílých dresech otěže a dočkali se odměny. Ve 26. minutě se totiž prosadil Ziege. O dalších šest minut později navíc přidal druhou branku Möller. Český tým mohl odpovědět, ale Pavel Nedvěd z voleje poslal míč nad břevno. Po přestávce se hrálo hodně tvrdě a na obou stranách přibylo potrestaných hráčů. Obě defenzivy si už ale daly dobrý pozor a další branky už nepadly.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (10:59:10)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 26. Ziege, 32. Möller

    Karty:   28. Ziege (GER), 52. Kuntz (GER), 58. Möller (GER), 59. Babbel (GER), 69. Reuter (GER), 77. Hassler (GER) – 19. Bejbl (CZE), 45. Nedvěd (CZE), 67. Kadlec (CZE), 68. Drulák (CZE)


    Německo: Köpke – Sammer, Reuter, Helmer, Kohler (14. Babbel), Eilts, Ziege, Hassler, Möller, Bobic (65. Strunz), Kuntz (84. Bierhoff)
    Česko: Kouba – Horňák, Kadlec, Suchopárek, Látal, Němec, Bejbl, Nedvěd, Frýdek (46. Berger), Poborský (46. Drulák), Kuka

    Rozhodčí: Elleray – Bates, Walton (vš. ENG)
    bahis siteleri