Dinamo Brest – BATE 1:3 (kon.)
konec
Dinamo Brest
1:3 (1:1)
BATE Borisov
Středa 20.05.2020, 18:00 • GOSK «Brestkiy» • Běloruská Vysšaja Liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Běloruská Vysšaja Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Dinamo Brest a BATE Borisov.
     
    Dinamo Brest

    Fotbalisté Dinama Brest se po devíti odehraných zápasech nacházejí na průběžné sedmé pozici tabulky, což značí horní polovinu tabulky. Dinamo do této chvíle nasbíralo třináct bodů, nicméně na vedoucí BATE v tuto chvíli ztrácí již šest bodů. Domácí celek tohoto zápasu v minulém kole přišel o dvouzápasovou sérii výher, nestačil totiž na hřišti třetího Energetiku, kde prohrál výsledkem 1:2. Dinamo na svém stadionu odehrálo pět ligových duel, ve kterých se mu povedlo nasbírat sedm bodů. Předchozí domácí vítězství přišlo proti Dinamu Minsk, tehdy Brest dokázal vyhrát výsledkem 2:1.
     
    BATE Borisov

    Na opačné straně stojí favorit tohoto zápasu, kterým je BATE Borisov. Hostující tým tohoto zápasu okupuje první pozici tabulky, na což mu zatím stačilo devatenáct bodů. BATE během devíti odehraných zápasů přišlo o body ve třech případech, hned dvakrát z toho byla porážka. BATE však má na svém kontě čtyři zápasy bez ztráty bodů, naposledy na domácím trávníku dokázalo porazit čtvrtý Slutsk poměrem 3:0. Domácí celek tohoto zápasu má navíc nejlepší ofenzívu soutěže, ta si totiž drží průměr více než dvou vstřelených branek na utkání. Obrana si naopak drží průměr jedné inkasované.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Brest: Pavljučenko – Gabi, Gordějčuk, Kisljak, Laptěv, Milevskij (C), Nojok, Pavlovec, Savickij, Vitus, Juzepčuch
    Náhradníci: Ignatović – Bykov, Chacheridi, Krivec, Pečenin, Sadovskij, Veretilo

    BATE Borisov: Čičkan – Baga, Dragun, Filipenko, Filipovć, Nastić, Nechajčik, Skavyš, Stasević, Volkov, Jablonskij
    Náhradníci: Kudravec, Ščerbickij – Berezkin, Bessmertnij, Dubajić, Filipović, Milić, Wilumsson.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo tohoto zápasu si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned poprvé v tomto duelu se k míči dostal hostující brankář Čičkan, který na jistotu rozehrál na osamoceného Draguna, jenž se s míčem dostal směrem vpřed.
     
    4
    Žlutou kartu dostává Syarhej Kisljak (Dinamo Brest).
     
    5
    BATE si hned v úvodu duelu vybojovalo rohový kop, který z pravé strany rozehrál kapitán Stasević. Jeho rozehrávka nakonec putovala po zemi na na Něchajčika.
     
    6
    BATE Borisov pro změnu vhazoval z pravé strany. Filipović vhazoval směrem na osamoceného Skavyše, jehož následná nahrávka putovala daleko mimo dosah kolegů.
     
    7
    K velice pohotovému zakončení z velké vzdálenosti se pokusil hostující Stasević, jenž pálil směrem pod břevno. Pavljučenko si s tímto pokusem poradil.
     
    8
    Borisov tak měl možnost k rozehrávce dalšího rohového kopu, který se pro změnu stáčel směrem do branky. Brankář Pavljučenko si s tímto pokusem dokázal poradit.
     
    9
    Do hlavičkového souboje se pouštěl domácí Vitus, který nakonec skončil na zemi. Hlavní sudí po chvíli přerušil hru, nakonec to na nic vážnějšího nevypadá.
     
    10
    Za prudkou nahrávkou se dostal domácí Pavlovec, který se ihned po zisku míče pokoušel o zakončení. Slaboučký pokus ovšem skončil v náruči brankáře Čičkana.
     
    11
    Brest nyní pracoval s míčem na útočné polovině, kde se Gabimu povedlo roztáhnout hru do volného prostoru, odkud to centrovanou nabídkou zkoušel Nojok.
     
    12
    Hostující celek rovněž chvíli kombinoval na vlastní obranné polovině. Poté si na pravém křídle o nahrávku řekl Filipenko, pro kterého byla nahrávka příliš prudká.
     
    13
    V přehuštěném prostoru dokázal uspět domácí Laptěv, který poté míč otřel o kopačku napadajícího protihráče. To znamená, že Dinamo bude moci vhazovat.
     
    14
    Brest se málem dostal do kýženého vedení! Jeden z domácích sympaticky zakončoval z hranice malého vápna, brankář Čičkan však svůj celek podržel.
     
    15
    Jenomže po odehrání míče skončil jeden z domácích na zemi. Ihned se k němu vrhl lékařský personál, který ho ošetřuje za brankovou čárou.
     
    16
    Kisljak se pokoušel odkopnout balón na druhou stranu, jenomže nakonec trefil pouze svého spoluhráče do kopačky. Borisov tak bude vhazovat z pravé strany.
     
    17
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Pavljučenko, který i tentokráte zvolil rozehrávku po zemi na Gordějčuka, jenž se nyní snaží o rozehrávku.
     
    18
    K vidění byl další nedovolený zákrok, tentokráte byl zákrokem na hranici faulu zastaven hostující Baga. Následovat tak bude rozehrávka od středového kruhu.
     
    19
    Borisov se celkem snadným způsobem dostal zpět na útočnou polovinu. Milevskij byl ovšem vytlačen zpět na tu obrannou, o což se zapříčinil napadající Nastić.
     
    20
    Tentokráte jsme sledovali faul poblíž rohového praporku. Souboj o míč totiž sváděla dvojice Gabi – Stasević, přičemž druhý jmenovaný dle sudího opět fauloval.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, zatím na první branku stále čekáme. Brest utkání výrazně vyrovnal, v posledních minutách sledujeme celkem dost faulů.
     
    26
    Velice přesným odkopem od své branky se prezentoval domácí brankář Pavljučenko. Tomu se povedlo najít volného Milevského, který navíc ideálně zpracoval.
     
    27
    Poté byl u středového kruhu k vidění další z řady hodně nevybíravých zákroků, sudí však nechal pokračovat ve hře. BATE tak rozjelo další delší kombinaci.
     
    28
    Hosté si vybojovali snad čtvrtý rohový kop. Ten se velice nebezpečně snášel směrem do malého vápna, kde se nejvýše do vzduchu dostal domácí zadák Gabi.
     
    29
    Něchajčík rozehrál další rohový kop směrem na přední tyč, avšak ani tentokráte z toho nič nebezpečného nebylo. Domácí se osvobodili dlouhým odkopem.
     
    30
    Na pořadu dne byla standardní situace z pravé strany, které se chopil hostující Stasević. Jeho centr pravou nohou ovšem skončil pouze na hlavě Gabiho.
     
    31
    BATE Borisov právě vstřelil branku!
    Další rohový kop už končí vedoucí brankou hostujícího celku! BATE totiž v krátkém časovém sledu zahrávalo hned několik rohových kop, na ten další si tentokráte do vzduchu naskočil STANISLAV DRAGUN, jehož hlavičkový pokus skončil za brankářem Pavljučenkem. Ten si na toto zakončení zřejmě lehce sáhl!
    31. DRAGUN - 0:1
     
    32
    K odraženému míči se ovšem vzápětí dostal Filipenko, jenž to zkoušel přímo na brankáře Pavljučenka. Ten vytasil skvělý zákrok, míč vyrazil na rohový kop.
     
    33
    Borisov se dostal k sympatickému tlaku, jenomže na domácího brankáře nevyzrál. V tomto případě levačkou pálil Volkov, jenž trefil obětavého protihráče.
     
    34
    Dinamo to bude mít po inkasované brance hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá hodně času, což může přinést i otočku.
     
    35
    Po dlouhé době jsme sledovali dlouhou kombinaci ze strany Dinama. Nepřesnou nahrávku poté vyprodukoval Nojok, kterému se nepovedlo najít Juzepčucha.
     
    36
    Za hostující obranu si dokázal seběhnout Laptěv, který po zaseknutí míče centroval směrem do malého vápna, kde se ovšem povedlo zakročit jednomu z protihráčů.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Olexandr Nojok (Dinamo Brest).
     
    38
    Žlutou kartu dostává Jevgenij Jablonskij (BATE Borisov).
     
    39
    Nojok rozehrál standardní situaci zhruba ze čtyřiceti metrů od hostující branky. Přímý střelecký pokus z jeho kopačky nakonec vystoupal vysoko nad branku.
     
    40
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Domácím se povedlo celkem bleskovým způsobem srovnat krok, máme tak vyrovnáno! Brest totiž rozjel akci po pravém křídle, načež se jeden z domácích prezentoval velice přesnou nahrávkou na naběhnuvšího ARTĚMA MILEVSKIHO, jenž špičkou kopačky prostřelil brankáře Čičkana.
    40. MILEVSKIJ - 1:1
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Najednou tu máme opět pořádnou zápletku. Dinamo celkem bez větších problémů srovnalo krok, nadcházející minuty by tak mohly být o poznání zajímavější.
     
    44
    BATE se ke konci poločasu dostává do nadějného náporu, který v tomto případě znamená zisk rohového kopu. Dostane se hostující celek zpět do vedení?
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl hned dva přesné zásahy. Jako první se do vedení dostal Borisov, jenž využil jeden z mnoha rohových kop. Brest se po inkasované brance rychle vzchopil, navíc se mu povedlo do konce poločasu srovnat krok. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, která navíc nabídla hned tři žluté kartónky. Doufejme, že nějaká branka padne také v poločase druhém.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Alexandr Pavlovec (Dinamo Brest).
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se poprvé k míči dostal hostující brankář Čičkan, který i tentokráte volil rozehrávku po zemi, přičemž si o nahrávku řekl Nastić.
     
    49
    Na opačné straně byl k vidění celkem zajímavý centr do pokutového území. Po míči se natahoval Pavlovec, jenomže jako první se k němu dostal brankář Pavljučenko.
     
    50
    Hodně riskantní zákrok vytasil domácí zadák Milevskij, který uvnitř pokutového území nakonec obral soupeře o míč. Následovat bude odkop od branky.
     
    51
    Borisov se opět svižným způsobem dostal na druhou stranu hrací plochy. Za pokutovým územím uskočil míč Bagovi, čehož dokázal využít napadající soupeř.
     
    52
    Do rozhozené obrany se nekompromisním způsobem dostal domácí Juzepčuch, který si poté našel prostor k centru, kterým našel pouze nohu protihráče.
     
    53
    Bylo pískáno ve prospěch BATE. Příliš pozdě byl totiž v souboji o míč domácí obránce Gordějčuk, který tak zasáhl soupeře. Následovat bude další standardka.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Pavel Savickij (Dinamo Brest).
     
    54
    I tentokráte se k oné rozehrávce volného kopu postavil Stasević, který ovšem nedokázal najít nikoho ze svých spoluhráčů. Centr totiž proletěl až do zámezí.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Maxim Skavyš (BATE Borisov).
     
    56
    Hodně prostoru měl kolem sebe hostující Stasević, kterému se povedlo do lepší pozice vysunout svého kolegu Filipoviće, jenž si na brankáře nepřišel.
     
    57
    BATE je i v úvodu druhého poločasu o něco aktivnějším týmem. Tentokráte z pravé strany zkoušel odcentrovat Baga, který ovšem našel hlavu pozorného soupeře.
     
    58
    Dinamo se sice dostalo k hranici opačného pokutového území, avšak tam byl jeden z hráčů zastaven čistým způsobem. Hra se ihned otáčí na druhou stranu.
     
    59
    Navíc jsme sledovali další rohový kop v podání hostů. Míč do přehuštěného prostoru ještě vracel Dragun, záhy však nekompromisně odkopával pozorný Kisljak.
     
    60
    Dvanáctý rohový kop svého celku mohl z pravé strany rozehrát kapitán Stasević. Centrovaná nabídka se snesla ke Gabimu, který odvracel směrem k brankáři.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, druhý poločas zatím přináší celkem jednostrannou záležitost. BATE je sice výrazně aktivnější, avšak stále vstřelilo jedinou branku.
     
    62
    Naopak na opačné straně sympaticky zakončoval Juzepčuch, jenž nakonec trefil pouze boční síť hostující branky. Čičkan si tak další zákrok zatím nepřipíše.
     
    63
    Tady moc nescházelo! Jeden z hostujících hráčů se totiž dostal k hlavičkovému pokusu z penaltového puntíku, jeho zakončení však skončilo na tyči.
     
    64
    Z velké vzdálenosti poté zakončoval hostující Něchajčik, jehož pokus nakonec směřoval výrazně nad horní konstrukci branky. Pavljučenko tak nezasahoval.
     
    67
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Michajl Gordějčuk, přichází Sergej Krivec.
     
    68
    S rozehrávkou před malým momentem vypomohl také znuděný brankář Čičkan, který rozehrál směrem na kopačku Nastiće, jenž se dostal na druhou stranu.
     
    69
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Dmitrij Baga, přichází Willum Willumsson.
     
    70
    BATE Borisov dnes není přáno! Dragun sice předvedl ukázkové zpracování míče, jenomže poté vypálil pouze do boční sítě domácí svatyně.
     
    71
    Willumsson se poprvé po svém příchodu na hrací plochu zapojil do kombinace svého celku. Islandský útočník skončil na zemi, následovat bude aut z levé strany.
     
    72
    Obrannou povinnost si splnil obránce Milevskij, který před napadajícím protihráčem odehrál míč na jistotu za postranní lajnu. BATE tak bude moci vhazovat.
     
    73
    To jsou věci! Dinamo totiž podniklo bleskový protiútok, který nabídl nahrávku před prázdnou bránu, kterou zakončující Savickij úplně minul.
    73. Savickij netrefil prázdnou branku.
     
    74
    Dragun si navedl míč na pravou nohu, poté však ještě spolupracoval s vedle stojícím Jablonskim, kterému se nepovedlo přenést hru na svého spoluhráče.
     
    74
    BATE Borisov právě vstřelil branku!
    Tomu se říká nedáš – dostaneš ve fotbalové praxi! Na jedné straně totiž ve vyložené šanci selhal domácí Savckij, na té druhé byl v podobné pozici úspěšnější PAVEL NĚCHAJČIK. Ten využil zákroku domácího brankáře Pavljučenka, jenž vyrazil míč přímo před sebe. Domácí obrana trochu zaspala, Brest tak bude muset opět zabrat.
    74. NĚCHAJČIK - 1:2
     
    75
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Artěm Milevskij, přichází Artěm Bykov.
     
    76
    Borisov tak dokázal využít herní převahy v průběhu druhého poločasu, zcela zaslouženě se tak opět dostal do vedení. Na tahu tak je domácí celek, jenž má ještě dost času.
     
    77
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Pavel Něchajčik, přichází Nemanja Milić.
     
    78
    Na řadu přišlo autové vhazování z pravé strany, o které se postaral jeden z hostujících hráčů. Tomu na pomoc přispěchal Filipović, který ovšem nepřesně nahrával.
     
    79
    Směrem na útočnou polovinu se vrhl také střídající Milić, který využil nepozornosti obrany a vybojoval volný kop. Brest se nemůže dostat k žádnému náporu.
     
    80
    BATE Borisov právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dostává do dvoubrankového vedení, naopak s Dinamem to nevypadá vůbec dobře! Velký kus práce totiž odvedl střídající NEMANJA MILIĆ, který se sám protáhl přes obranu až k zakončení, jenž směřovalo mimo dosah brankáře Pavljučenka. Brestu ani v tomto případě příliš nefungovala obrana.
    80. MILIĆ - 1:3
     
    81
    Na opačné straně z dobré pozice zakončoval záložník Nojok, kterému se míč svezl na vnější stranu nártu. Výsledkem bylo hodně nepřesné zakončení.
     
    82
    Čičkan s rozehrávkou od své branky pochopitelně nikam nespěchal. Po krátké prodlevě se rozhodl odkopnout na útočnou polovinu, kde domácí vybojovali aut.
     
    83
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Igor Stasević, přichází Dmitrij Bessmertnij.
     
    85
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Olexandr Nojok, přichází Vsevolod Sadovskij.
     
    87
    Po autovém vhazování na zemi skončil jeden z hráčů BATE. Hlavní sudí na to ihned zareagoval, neboť sám zavolal lékařský personál hostujícího celku.
     
    88
    Urychleným způsobem musel jednat hostující Filipenko, který před napadajícím protihráčem raději odkopával na druhou stranu, kde v souboji uspěl Sadovskij.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na další změnu skóre to zatím moc nevypadá. Brest se však konečně usadil na útočné polovině.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Během nastaveného času se hostujícímu celku povedlo vybojovat další volný kop. Nastić ho rozehrál slabým odkopem na Miliće, který ovšem o balón přišel.
     
    90+3
    Na pořadu dne byl další rohový kop domácího mužstva. Dinamo ho rozehrálo po zemi, avšak následný centr směřoval pouze do nohy protihráče.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:13. Střely mimo: 10:2. Rohy: 5:12.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím BATE, které svého soupeře porazilo výsledkem 3:1. Průběh druhého poločasu hrál ve prospěch Borisova, který se ovšem dlouhou dobu nemohl dostat ke druhé vstřelené branky. Nakonec tomu bylo až po neproměněné šanci domácího celku, záhy se totiž Borisov dostal zpět do vedení, které během krátkého časového sledu navýšil o další přesnou trefu. Dvoubrankový náskok navíc udržel až do konečného hvizdu. (19:50:45)

    David Suchý

    Branky: 40. Milevskij (Savickij) – 31. Dragun (Stasević), 74. Něchajčik, 80. Milić

    Karty:   4. Kisljak (DMB), 36. Nojok (DMB), 47. Pavlovec (DMB), 54. Savickij (DMB) – 38. Jablonskij (BAT), 55. Skavyš (BAT)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:13. Střely mimo: 10:2. Rohy: 5:12.
    Dinamo Brest: Pavljučenko – Gabi, Gordějčuk (67. Krivec), Kisljak, Laptěv, Milevskij (C) (75. Bykov), Nojok (85. Sadovskij), Pavlovec, Savickij, Vitus, Juzepčuch
    Náhradníci: Ignatović – Bykov, Chacheridi, Krivec, Pečenin, Sadovskij, Veretilo

    BATE Borisov: Čičkan – Baga (69. Willumsson), Dragun, Filipenko, Filipovć, Nastić, Něchajčik (77. Milić), Skavyš, Stasević (83. Bessmertnij), Volkov, Jablonskij
    Náhradníci: Kudravec, Ščerbickij – Berezkin, Bessmertnij, Dubajić, Filipović, Milić, Wilumsson
    bahis siteleri