Stuttgart – Hamburg 3:2 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
3:2 (0:2)
Hamburger SV
Čtvrtek 28.05.2020, 20:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • 2. německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím domácích poměrem 3:2. Stuttgartu sice první poločas zrovna moc nevyšel, avšak úvod toho druhého byl o poznání lepší. Po necelé minutě hry došlo ke kontaktní brance, posléze se Stuttgartu povedlo zužitkovat pokutový kop. Nadcházející průběh zápasu nabídl naprosto vyrovnanou podívanou, domácí hráči přesto v nastaveném času otočili výsledek ve svůj vlastní prospěch. (22:23:33)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:14.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Nicolás González, přichází Marc-Oliver Kempf.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Gonzalo Castro (VfB Stuttgart).
    90+2. Gonzalo CASTRO - 3:2
     
    90+2
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    To je neskutečné, domácí hráči přeci jenom otáčejí výsledek ve svůj prospěch! Na jedné straně se hostujícímu celku nepovedla útočná akce, na té druhé jsme sledovali fantastické počínání Gonzáleze. Ten se natlačil do pokutového území, kde nahrávkou pod sebe našel GONZALA CASTRA. Druhému jmenovanému stačilo nastavit kopačku.
     
    90+2
    Hamburg se v závěru zápasu dostává pod menší tlak. Domácí celek je o poznání aktivnější, jenomže neustále naráží na připravený blok protihráčů před šestnáctkou.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    To jsou věci! Domácí si totiž vybojovali standardní situaci, k rozehrávce se postavil Stenzel, který prudkou střelou napálil pouze tyč.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na další změnu výsledku to v tuto chvíli nevypadá. Zcela určitě se bude něco málo nastavovat.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Aaron Hunt (Hamburger SV).
     
    88
    Střídající Schaub si vzal na starost provedení autového vhazování z pravé strany. Po celkem dlouhém váhání si vybral Feina, který raději nahrával za sebe.
     
    87
    Na druhé straně byl k vidění celkem zajímavý protiútok, který na sebe vzal střídající Čurlinov. Ten si nakonec našel prostor k zakončení, na brankáře si nepřišel.
     
    86
    S rozehrávkou vypomohl také hostující brankář Fernández, který si vybral vedle postaveného Letscherta. Ten pro změnu velice přesným nákopem našel Schauba.
     
    84
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Josha Vagnoman, přichází Jordan Beyer.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. V posledních minutách jsme nic zajímavého neviděli, o trochu aktivnějším dojmem se jeví hosté.
     
    81
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Joel Pohjanpalo, přichází Lukas Hinterseer.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Orel Mangala, přichází Gonzalo Castro.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Philipp Förster (VfB Stuttgart).
     
    79
    Poprvé v tomto duelu střídal také domácí celek, který provedl hned dvě změny. Jednalo se o podporu útočné vazby, Stuttgart tak určitě pomýšlí nad výhrou.
     
    78
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Silas Wamangituka, přichází Darko Čurlinov.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Hamadi Al Ghaddioui, přichází Saša Kalajdžić.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Josha Vagnoman (Hamburger SV).
     
    77
    Po delší době si Hamburg vybojoval rohový kop, který se snášel směrem do malého vápna. Tam se nejvýše do vzduch dostal obránce Badstuber, jenž prudce odklidil.
     
    76
    Došlo k dalšímu důraznému střetu, tentokráte po něm zůstal na zemi domácí Jatta. I tentokráte se jednalo o nedovolený zákrok, rozehrávat bude Stuttgart.
     
    75
    Kobel musel před malým momentem jednat skutečně rychle, nakonec svůj odkop poslal daleko na druhou stranu hrací plochy, kde se ho ale zmocnil protihráč.
     
    74
    Na hrací plochu byly přivolány lékařské personály, které si vzaly hráče do péče. Oba hráči nakonec museli za postranní lajnu, týmy tak hrají pouze v deseti.
     
    73
    Kousek od domácího pokutového území došlo k nepříjemné srážce dvojice protihráčů. Oba hráči zůstali ležet na hrací ploše, chvíli se tak určitě hrát nebude.
     
    72
    Brankář Fernández přesto nemusel zasahovat, místo toho se postavil o odkopu od branky. Na ten žádný ze spoluhráčů nedosáhl, míč tak zamířil do autu.
     
    71
    Nejprve to vypadalo, že domácí Wamangituka vyprodukoval nepovedený centr, avšak ten si přeci jenom na druhé straně našel Mangala, jenž pálil vysoko nad.
     
    70
    Také domácí brankář Kobel si po delší době vyzkoušel práci s míčem. Neposedný předmět nakonec prudkým odkopem posílal na druhou stranu, kde nikdo nebyl.
     
    69
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Martin Harnik, přichází Jairo Samperio.
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Jeremy Dudziak, přichází Louis Schaub.
     
    68
    Hamburg měl před sebou zajímavou protiakci, avšak v ní naprosto selhal nahrávající Pohjanpalo, kterému se nepovedlo načasovat nahrávku na kolegu Jattu.
     
    67
    Hosté se tak pokusili uklidnit hru u vlastního pokutového území. Rozehrávající brankář Fernández si nakonec vybral Dudziaka, ten mu ovšem hned vrátil.
     
    66
    Je za námi více než hodina hry, najednou tu máme pořádnou zápletku. Hamburg sice po prvním dějství vedle o dva přesné zásahy, nyní je ale opět srovnáno.
    61. Nicolás GONZÁLEZ - 2:2
     
    61
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Také domácí hráči zužitkovali pokutový kop! Tentokráte se k provedení pokutového kopu postavil NICOLAS GONZÁLEZ, který si pro změnu vybral pravou stranu, zatímco se brankář Fernández vydal na opačnou stranu.
    60. Penaltový zákrok.
     
    60
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    60
    Stenzel si v krátkém časovém sledu vyzkoušel rozehrávku dalšího rohového kopu, avšak ten pouze proletěl vápnem. Míč přesto zůstal na hrací ploše.
     
    59
    Po delší době měl práci také domácí brankář Kobel, kterému se padající předmět povedlo schovat do svých rukavic. Navíc posléze rozehrál rychlým výhozem.
     
    58
    Tentokráte ho z pravé strany rozehrával Stenzel, jenomže ještě před dopadem míče bylo pískáno. Dle sudího se míč stočil mimo hrací plochu, bude se vykopávat.
     
    57
    Obrannou povinnost si sice dokázal splnit Van Drongelen, avšak hostující obránce neuspěl se snahou o zisk odkopu od branky. Místo toho se bude konat roh.
     
    56
    Vracející se Wamangituka si nakonec dle výroku sudího pomohl nedovoleným zákrokem, což Hamburgu přišlo vhod. Hosté tak budou zahrávat volný kop.
     
    55
    I přesto si Stuttgart vybojoval další rohový kop, i tentokráte z levé strany. Vysoký centr si nakonec dokázal najít Kaminski, který ovšem hlavičkoval vedle branky.
     
    54
    Mangalovi se povedlo přihrát přes napadajícího protihráče, jenomže jeho kolega Endo výrazně zabrzdil akci svého celku. Hamburg se tak dokázal včas vrátit.
     
    53
    Domácí se pokoušeli bleskovým způsobem proniknout na druhou stranu, což se nakonec nepovedlo. Balón se snesl za lajnu, na pořadu dne tak bude aut.
     
    52
    Poté se do zajímavé pozice pro centr dostal Leibold, avšak ani on nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Následně se k odraženému míči jako první dostal Kobel.
     
    51
    Hamburg si nakonec vybojoval další rohový kop, avšak ten nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Akce hostujícího celku bude pokračovat, následovat bude aut.
     
    50
    Rychlonohý Jatta se nakonec dostal až do pokutového území, kde se ještě snažil zpětnou nahrávkou poslat míč do malého vápna, v čemž mu zamezil Kaminski.
     
    49
    Vstup do druhého poločasu tak lépe vyšel domácím, kterým se povedlo bleskovým způsobem snížit stav. Hamburg však i nadále vede o jednu branku.
    47. Wataru ENDO - 1:2
     
    47
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Tohle je nesmírně důležitá kontaktní branka z pohledu domácího celku! Stuttgart si totiž kousek od pokutového území vybojoval standardní situaci, kterou si vzal na starost obránce Stenzel. Jeho nadýchaný centr nakonec dopadl na hlavu maličkého WATARU ENDA, kterému se povedlo poslat míč ke vzdálenější konstrukci branky.
     
    46
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří pro změnu budou hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl hned dva přesné zásahy. Lépe do utkání vstoupil Hamburg, který se díky aktivitě dostal do kýženého vedení. Stuttgart následný průběh hry o poznání vyrovnal, jenomže koncovka prvního poločasu přeci jenom patřila soupeři, který si vybojoval pokutový kop. K rozehrávce se nakonec postavil kapitán Hunt, který svůj celek poslal do dvoubrankového vedení.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+2. Aaron HUNT - 0:2
     
    45+2
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Koncovka prvního poločasu vychází lépe hostujícímu celku! Ten si totiž vybojoval pokutový kop, ke kterému se nakonec postavil AARON HUNT. Jeho zakončení směřovalo přesně doprostřed branky, zatímco se Kobel vydal k levé konstrukci.
    45+1. Ruka v domácí šestnáctce.
     
    45+1
    Pokutový kop pro Hamburg!
     
    45
    Žlutou kartu dostává Holger Badstuber (VfB Stuttgart).
     
    44
    Ke konci prvního poločasu si Hamburg vypracoval standardní situaci z levé strany. Zcela určitě se dočkáme vzdušné nabídky do malého vápna.
     
    43
    Wamangituka si navedl míč na pravou nohu a poté se pokoušel vypálit směrem na branku. Do dráhy letu střely se ale připletl Letschert, který pokus zablokoval.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku, kterým se prezentoval hostující Hunt. Ten šel do hlavičkového souboje příliš ostře, výsledkem je volný kop pro soupeře.
     
    40
    Stuttgart tentokráte kombinoval u středového kruhu, kde se nakonec Mangala rozhodl pro zpětnou nahrávku na brankáře Kobela, který pro změnu nahrával na Molu.
     
    36
    Hostující celek se v posledních minutách herně hledá, nicméně i přesto drží příznivý výsledek. Před malým momentem se na jedničku povedlo zakročit Kaminskimu.
     
    35
    Rohový kop se nakonec snášel na hlavu Enda, který přesto uspěl v souboji. Míč se mu sice povedlo vrátit do malého vápna, avšak tam kraloval brankář Heuer.
     
    34
    Poté se do nadějné pozice pro zakončení dostal již zmiňovaný González, který ovšem trefil pouze protihráče před sebou. Stuttgart bude i přesto zahrávat roh.
     
    33
    Endo měl na rozehrávku celkem dost prostoru, přičemž si nakonec u pravé postranní lajny vybral Forstera. K němu bleskově přispěchal Leibold, který vyhrál souboj.
     
    32
    Na druhé straně se rohového kopu dožadoval Wamangituka, avšak sudí byl opačného názoru. Místo rohu se bude vykopávat, postará se o to brankář Fernández.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry, utkání se nám v posledních minutách konečně vyrovnalo. Stuttgart stále prohrává, navíc i nadále čeká na první slibnou šanci.
     
    30
    Dalekonosné přenesení hry směřovalo k hranici pokutového území, kde to nahrávkou z jedničky zkoušel Harnik. Jeho předávka ovšem skončila pouze u soupeře.
     
    29
    Ukázkovým způsobem zapracoval obránce Van Drongelen, který čistým způsobem odhodil soupeře od balónu. Hamburg měl posléze klid na další rozehrávku.
     
    28
    Hamburg se už poněkolikáté nedostal do bezpečnějšího prostoru, naopak nepřesně nahrával Dudziak, jenž zamířil do autu. Vhazovat tak bude moci zadák Mola.
     
    27
    Na pořadu dne byl teprve druhý rohový kop, tentokráte v roli domácích hráčů. Přetažený centr ještě vracel před branku Endo, následně hlavičkoval doprostřed González.
     
    26
    Potlesk prázdného stadionu si "užil" Endo, který nejprve obral soupeře čistým způsobem o míč. Posléze se mu zpětnou nahrávkou povedlo oslovit Badstubera.
     
    25
    Do kombinace byl zapojen také brankář Kobel, který okamžitým způsobem přenášel hru na osamoceného Molu, jenž se neohroženě vydal na útočnou polovinu.
     
    24
    Máme za sebou více než dvacet minut hry, která se nám v posledních minutách vyrovnala. Stuttgart přidal na aktivitě, jenomže stále ztrácí jednu branku.
     
    19
    Vagnoman se postaral o dlouhé autové vhazování, po kterém Harnik sklepával pod sebe. Tam se ovšem ocitl pouze Mangala, který ihned hledal Wamangituku.
     
    18
    Každopádně jsme na úvodní branku nemuseli čekat vůbec dlouho, do vedení se dostal Hamburg. Ten těžil ze své aktivity, navíc hned první šance skončila v síti.
     
    17
    Regulérnost branky musel ještě potvrdit videorozhodčí, který tuto trefu skutečně uznal. Ve hře byl případný ofsajd, nicméně Jatta nebyl v aktivním postavení.
    16. Joel POHJANPALO - 0:1
     
    16
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dostává do zcela zaslouženého vedení! Na pořadu dne byl první rohový kop, který z levé strany rozehrál Hunt. Jeho vzdušnou nabídku ještě přizvedl jeden z protihráčů přímo na hlavu JOELA POHJANPALA, který důraznou hlavičkou překonal brankáře Kobela, jenž byl naprosto bez šance na reakci.
     
    16
    Heuer Fernández si navíc zahrál na dalšího obránce. Sám se totiž dostal mezi své spoluhráče z obrany, následnou rozehrávkou pouze přeposlal míč do strany.
     
    15
    Jatta se stáhl na vlastní polovinu, kde svému celku vypomohl s další rozehrávkou. Do ní se zapojil také brankář Heuer, kterému se povedlo roztáhnout hru.
     
    14
    Hamburg má v úvodu tohoto zápasu o poznání více ze hry. Domácí celek se zatím sotva dostává k pokutovému území, brankář Heuer je tak bez výraznější práce.
     
    13
    Další nepřesnou nahrávku tentokráte vyprodukoval záložník Hunt, který nedokázal u postranní lajny najít volného Leibolda. Vhazovat tak bude moci Stenzel.
     
    12
    První střelecký pokus tohoto zápasu měl na svědomí hostující Harnik. Ten si seběhl na nahrávku od Dudzika, jenomže hlavičku poslal přímo doprostřed branky.
     
    11
    Letschert se vydal daleko na druhou stranu, odkud zkoušel vzdušnou nahrávkou najít své spoluhráče. Jeho nabídka ovšem přistála pouze do rukou brankáře.
     
    10
    Nakonec se jednalo o Al Ghaddiouiho, který to schytal v hlavičkovém souboji s Van Drongelenem. Pokračovat se bude rozehrávkou první standardní situace.
     
    9
    Ve středu hrací plochy zůstal ne zemi ležet jeden z domácích hráčů. Sudímu to chvíli trvalo, posléze přeci jenom přerušil hru, chvíli se tak hrát nebude.
     
    8
    Hamburg opět kombinoval v bezpečném prostoru, načež jsme sledovali přenesení hry z kopačky Letscherta. Ten se pokoušel najít Jattu, což se ale nepovedlo.
     
    7
    Jatta si seběhl na levé křídlo, kde měl na další práci s míčem příliš málo času. Napadající Badstuber nakonec zablokoval míč do autu, bud se tak vhazovat.
     
    6
    Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Heuer, který rutinním způsobem schoval padající předmět do svých rukavic. Poté rozehrál výhozem po zemi.
     
    5
    Hrací předmět se snesl ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro Stuttgart. Postaral se o něj Stenzel, který poprvé oslovil brankáře Kobela.
     
    4
    Poté se Vagnoman prohnal až k centru do pokutového území, který byl ovšem celkem dost nepřesný. Míč pouze proletěl šestnáctkou, poté se k němu dostal Jatta.
     
    3
    Hamburg hned v úvodu tohoto zápasu rozjel kombinaci na vlastní polovině. Letschert poté přesouval míč směrem na Vagnomana, jenž se ocitl za postranní lajnou.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel (C), Badstuber, Kamiński, Mola – Endo, Mangala – Wamangituka, Förster, N. González – Al Ghaddioui.
    Náhradníci: Bredlow – G. Castro, Mario Gómez, Kalajdžić, Kempf, Klement, Klimowicz, Phillips.

    Hamburger SV: Heuer Fernandes – Vagnoman, Letschert, van Drongelen, Leibold – Dudziak, Fein, Hunt (C) – Harnik, Pohjanpalo, Jatta.
    Náhradníci: Mickel – Amaechi, Beyer, Hinterseer, Kinsombi, Moritz, Samperio, Schaub.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Schiffner.
     
    Hamburger SV

    Na opačné straně stojí velice těžký soupeř, kterým je Hamburg. Ten se pro změnu nachází na druhé pozici tabulky, přičemž na svého dnešního soupeře má pouze jednobodový náskok. Ani Hamburgu se v posledních duelech zrovna moc nedaří, pět posledních zápasů přineslo pouze jediné vítězství. Hamburg však drží šňůru tří duelů bez porážky, ta poslední se uskutečnila konec února, kdy hostující tým tohoto zápasu nestačil na sedmé Aue. V minulém kole jsme navíc sledovali zajímavou bitvu s prvním Bielefeldem. Tento duel však žádnou branku nenabídl, což bylo pro nejednoho fotbalového fanouška zklamáním.
     
    VfB Stuttgart

    Fotbalisté Stuttgartu letos předvádějí celkem povedené výkony, které momentálně stačí na třetí pozici tabulky. Ta by v konečném důsledku znamenala baráž o poslední postupové místo, avšak Stuttgart by se zcela jistě mile rád umístil na jedné z přímých postupových pozic. Domácí celek tohoto zápasu však nemá vůbec dobrou formu, z posledních čtyř duelů dokázal vybojovat pouze jediný bod, a sice za nerozhodný výsledek proti prvnímu Bielefeldu. Předchozí dva duely nabídly dvě porážky, Stuttgart nejprve nestačil na předposlední Wehen, v minulém kole pro změnu podlehl šestému Kielu. Stuttgart by se tak potřeboval dostat zpět do dobré formy.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Druhá německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi VfB Stuttgart a Hamburger SV.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 47. Endo, 61. N. González, 90+2. G. Castro – 16. Pohjanpalo, 45+2. Hunt (pen.)

    Karty:   45. Badstuber (STU), 80. Förster (STU), 90+3. G. Castro (STU) – 78. Vagnoman (HAM), 88. Hunt (HAM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:14.
    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel (C), Badstuber, Kamiński, Mola – Endo, Mangala (81. G. Castro) – Wamangituka (78. Čurlinov), Förster, N. González (90+4. Kempf) – Al Ghaddioui (78. Kalajdžić).
    Náhradníci: Bredlow – G. Castro, Mario Gómez, Kalajdžić, Kempf, Klement, Klimowicz, Phillips, Čurlinov.

    Hamburger SV: Heuer Fernandes – Vagnoman (84. Beyer), Letschert, van Drongelen, Leibold – Dudziak (69. Schaub), Fein, Hunt (C) – Harnik (69. Samperio), Pohjanpalo (81. Hinterseer), Jatta.
    Náhradníci: Mickel – Amaechi, Beyer, Hinterseer, Kinsombi, Moritz, Samperio, Schaub.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Schiffner
    bahis siteleri