Hamburg – Wiesbaden 3:2 (kon.) | Heidenheim – Aue 3:0 (kon.) | Dynamo Drážďany – Stuttgart 0:2 (kon.)
konec
SG Dynamo Drážďany
0:2 (0:1)
VfB Stuttgart
Neděle 31.05.2020, 13:30 • DDV-Stadiom (Dresden) • 2. německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání 2. Bundesligy mezi SG Dynamo Drážďany a VfB Stuttgart. Výkop je stanoven na 13:30.
     
    VfB Stuttgart

    Hostující Stuttgart zatím prožívá parádní sezónu. Po osmadvaceti kolech má na svém kontě čtyřicet osm bodů a patří mu druhá pozice ligové tabulky za vedoucím Bielefeldem. Na první příčku však ztrácí osm bodů. Na čtvrtý Heidenheim má pak k dobru body tři. Po restartu soutěže se Stuttgart dlouho hledal. Nejprve padl s Wehenem a poté nestačil na Kiel. Až ve vloženém kole porazil na domácí půdě Hamburk 3:2.
     
    SG Dynamo Drážďany

    Domácí Drážďany se zatím krčí na poslední pozici druholigové tabulky, jenže po restartu soutěže neodehrály ani jedno utkání. Oproti zbývajícím soupeřům mají Drážďany odehráno o tři duely méně. Domácí celek musel kvůli nákaze do karantény a do soutěže vstoupí až nyní. Ve zbytku sezóny to pro ně bude obrovský boj. Na záchranu totiž ztrácí už osm bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    SG Dynamo Drážďany: Broll – Wahlqvist, Ballas, Nikolaou, Ch. Löwe – Petrák, Burnić – Schmidt – Hušbauer, Donyoh, Makienok.
    Náhradníci: Wiegers – Ebert, Ehlers, Hamalainen, Horvath, Jeremejeff, Kreuzer, Müller, Terrazzino.

    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel, Kempf (C), Kamiński, Mola – Förster, Endo, Mangala, G. Castro – Al Ghaddioui, N. González.
    Náhradníci: Bredlow – Mario Gómez, Čurlinov, Kalajdžić, Klement, Karazor, Phillips, Klimowicz, Wamangituka..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Drážďany obstaraly výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Celek s Ondřejem Petrákem a Josefem Hušbauerem v záložní řadě bude chtít favorita obrat o cenné body.
     
    2
    Chris Löwe dostal přihrávku na levé křídlo, prošel do blízkosti pokutového území a vymyslel nadýchaný centr. S jeho pobídkou si však obrana Stuttgartu poradila.
     
    3
    Endo potáhl míč středem hrací plochy do blízkosti pokutového území, jenže jeho přihrávka na rozběhnutého Gonzáleze byla moc prudká a skončila v rukavicích brankáře.
     
    5
    Drážďany se vydaly do útoku po levém křídle. Rozběhnutý Donyoh odcentroval bez přípravy na malé vápno, ale dobře postavený Pascal Stenzel odkopl míč do autu.
     
    6
    Domácí celek vstoupil do utkání opravdu neohroženě. Na další nákop na levé křídlo si naskočil Chris Löwe, který prodloužil míč až na Makienoka, kterého uhlídal Kempf.
     
    7
    Jannis Nikolaou uklidňuje rozehrávku domácích Drážďan na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu Stuttgartu postupnou rozehrávku Dynama neatakuje.
     
    8
    Godsway Donyoh se z levé strany dostal k míči v pokutovém území, prosmýkl se až na malé vápno, odkud následně zakončil levačkou, ale přízemní střelou minul vzdálenější tyč!
     
    9
    Wataru Endo si skvěle pokryl míč na vlastní polovině a napadající Josef Hušbauer jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Stuttgart tak bude rozehrávat.
     
    10
    Josef Hušbauer si na levé straně hrací plochy chytře pokryl míč tělem a napadající soupeř jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Dynamo bude rozehrávat.
     
    11
    Patrick Schmidt to při napadání rozehrávky Stuttgartu přehnal s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku. Rozhodčí jeho prohřešek viděl a nařídil přímý kop pro hosty.
     
    12
    Aktivní Donyoh znovu rozkmital své rychlé nohy ve středu hrací plochy. Domácí záložník prošel s míčem u nohy až na hranici velkého vápna, jenže v tísni nevypálil.
     
    13
    Gonzalo Castro si naběhl na prudkou přihrávku z levé strany hrací plochy a zakončil přímým nártem. Jeho utažená střela však mířila přímo do rukavic brankáře.
     
    14
    Castro tentokrát překvapil obranu domácího Dynama náběhem z pravého křídla. Hostující tahoun následně vyslal prudký centr na malé vápno, jenže nikdo v bílém už nedokázal zakončit.
     
    15
    Simon Makienok uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy a hlavou prodloužil míč do prostoru za sebou. Nikdo ve žlutém dresu se k míči nedostal.
     
    16
    Nicolás González se hnal za prudkým nákopem na levou stranu hrací plochy, jenže přihrávka byla moc dlouhá a skončila v zámezí. Vhazovat budou Drážďany.
     
    17
    Stuttgart se usadil na polovině Dynama a postupnou kombinací si hledá cestu do pokutového území. Domácí Dynamo však brání v pevném bloku a nedává soupeřům prostor.
     
    18
    Ondřej Petrák chtěl přenést těžiště hry dlouhou přihrávkou na levou stranu, ale jeho skákavá pobídka byla moc prudká a skončila v zámezí. Hosté budou vhazovat.
     
    19
    Fotbalisté Stuttgartu už se radovali ze vstřelení úvodní branky, ale gól nakonec neplatí kvůli ofsajdu! Jeden z hráčů v bílém totiž brání gólmanovi v zákroku díky svému ofsajdovému postavení.
     
    20
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Branka nakonec platí! Rozhodčí si nechal celou situaci ověřit kolegou u videa, podle kterého se o ofsajd nejednalo! HAMADI AL GHADDIOUI tak svou střelou pohnul výsledkovou tabulí!
    20. Hamadi Al Ghaddioui - 0:1
     
    22
    Stuttgart je po vstřelení úvodní branky dnešního souboje pořádně nabuzený. Hostující celek se znovu tlačil do útoku, jenže nikdo v bílém nevypálil.
     
    23
    Gonzalo Castro se krásnou kličkou na hranici velkého vápna zbavil domácího obránce a pohotově zakončil. Jeho slabou střelu ukryl Kevin Broll do rukavic.
     
    24
    Ondřej Petrák doběhl přihrávku na pravou stranu, kde ještě udržel míč ve hře. Následně se český záložník pustil do průniku a Clinton Mola jej musel faulovat.
     
    25
    Drážďany zahrávaly přímý kop z pravé strany hrací plochy. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, ale urostlý stoper Marcin Kamiński balón přizvedl do bezpečí.
     
    26
    Dženis Burnić si navedl míč na pravačku a vypálil z dobrých pětadvaceti metrů. Rána domácího záložníka byla sice hodně tvrdá, ale nevešla se mezi tři tyče.
     
    27
    Na opačné straně si prostor pro zakončení udělal krásnou kličkou Orel Mangala, který zkusil vypálit placírkou, jenže jeho pokus skončil v rukavicích brankáře Brolla.
     
    28
    Rychlonohý Donyoh sice dostihl prudkou přihrávku na levé křídlo, jenže musel centrovat v tísni a ve skluzu. Jeho pobídka prolétla velkým vápnem bez jakékoliv teče.
     
    29
    Simon Makienok se stáhl na vlastní polovinu ve snaze vypomoci obráncům v zisku míče. Domácí útočník ale přišlápl Castrovi kopačku a dopustil se faulu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně opatrné utkání. K vidění je velké množství osobních soubojů hlavně ve středu travnaté plochy.
     
    31
    Godsway Donyoh si skvěle pokryl míč v blízkosti pokutového území a vybojoval pro domácí celek přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    32
    Rozehrávky následného přímého kopu se ujal Chris Löwe, který svou technickou střelou sice dokázal obstřelit zeď, jenže míč poslal rovnou nad břevno svatyně Stuttgartu.
     
    33
    Stuttgart opět kombinuje na polovině soupeře, jenže nikdo v bílém dresu zrovna nehýří aktivitou. Obrana Drážďan vyčkává v pevném bloku na nějakou chybu při zpracování.
     
    34
    Jannis Nikolaou nakopl míč na polovinu Stuttgartu, jenže jeho vysoká pobídka se snesla jen do prostoru, ve kterém se nepohyboval nikdo ve žlutém dresu.
     
    35
    Patrick Schmidt si poradil se zpracováním prudké přihrávky na pravé křídlo, jenže následně se unáhlil s rozehrávkou a prudkým nákopem daroval míč soupeři.
     
    36
    Godsway Donyoh krásným průnikem obešel hned dva fotbalisty v bílém, jenže přihrávkou na levou stranu zahnal spoluhráče až do zámezí. Hra Drážďan je zatím plná nepřesností.
     
    37
    Na světě je první žlutá karta dnešního souboje! Za šlapák na Ondřeje Petráka ji dostává Endo.
     
    38
    Ondřej Petrák se znovu stal obětí nedovoleného zákroku. Šikovný český záložník si pokryl míč v blízkosti velkého vápna a byl doslova povalen k zemi.
     
    39
    Linus Wahlqvist obdržel přihrávku do těžké pozice na pravou stranu hrací plochy. Domácí obránce následně poslal pobídku na polovinu soupeře, kde kralovali zadáci Stuttgartu.
     
    40
    Hostující celek v posledních minutách diktuje tempo hry a domácím fotbalistům prakticky nepůjčuje míč. Domácí hráči toho dnes naběhají hodně bez míče.
     
    41
    Nicolás González se z hranice velkého vápna opřel do odraženého míče. Jeho skákavý pokus však mířil přímo do prostoru, kde stál připravený brankář Broll.
     
    42
    Linus Wahlqvist měl moře prostoru a času k odcentrování z pravé strany. Jeho slabá pobídka se zatočila na malé vápno, kde zasáhl připravený zadák.
     
    43
    Wahlqvist si dal pozor na pohyb rozběhnutého Gonzáleze a pohlídal cestu míče do zámezí. Drážďany budou vhazovat. Domácí celek může v závěru prvního poločasu zaútočit.
     
    44
    Dynamo se dokonce dostalo do zakončení. Patrick Schmidt v pokutovém území přetlačil svého obránce a dostal se k hlavičce. Jeho pokus byl pro hostujícího gólmana lahůdkou.
     
    45
    Simon Makienok si v samotném závěru prvního poločasu řekl pohybem o přihrávku za obranu Stuttgartu, jenže Godsway Donyoh jeho směrem vyslal příliš prudkou pobídku.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Hra je přerušena! Domácí záložník Josef Hušbauer zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeje a drží se za levé stehno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po opatrné úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté hostujícího Stuttgartu. Hosté totiž přestáli náznak domácího celku, když Donyoh z úhlu minul branku. Stuttgard poté udeřil po dvaceti minutách hry, kdy se prosadil Al Ghaddioui! Jeho branku nejprve sudí neuznal pro ofsajd, ale po poradě s kolegou u videa poslal Stuttgart do vedení. Ve zbytku poločasu už se hrál hodně opatrný fotbal. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Stuttgart obstaral výkop do druhého poločasu. Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nesáhl ke střídání. Hosté se ihned vydávají do útoku.
     
    47
    Kevin Broll si řekl o přihrávku a zapojil se do rozehrávky domácího Dynama. Brankář Drážďan následně nakopl míč na levou stranu, kde uspěli obránci.
     
    48
    Gonzalo Castro prošel s míčem u nohy až na hranici pokutového území, odkud poslal přízemní centr na malé vápno, ale nikdo v bílém už nezakončil.
     
    50
    Godsway Donyoh se z levého křídla prosmýkl do pokutového území, jenže zbytečně váhal se zakončením a vracející se obránce mu stačil na poslední chvíli vypíchnout míč.
     
    51
    Castro kouzlil s míčem u nohy na levé straně pokutového území, přenechal míč Gonzálezovi, který mu chtěl vrátit přihrávku, jenže hosté se prokombinovali až do autu.
     
    52
    První žlutá karta také na straně Drážďan. Za zatažení za dres soupeře ji vidí Linus Wahlqvist.
     
    53
    Zadáci Dynama zvládli skvělou práci v pokutovém území a dokázali odvrátit nebezpečný centr z přímého kopu. Domácí celek však potřebuje hrát na opačné straně hřiště.
     
    54
    Chris Löwe se ujal rozehrávky rohového kopu. Domácí fotbalista odcentroval na značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo ve žlutém dresu Drážďan.
     
    55
    Endo vymyslel střílený centr z levé strany, za kterým se tlačil autor dosud jediné branky Hamadi Al Ghaddioui. Druhého jmenovaného však předskočil Jannis Nikolaou.
     
    56
    Godsway Donyoh si naběhl na vysoký nákop na polovinu soupeře, kde sice uspěl v hlavičkovém souboji, ale odražený míč znovu získali hráči Stuttgartu.
     
    57
    Pascal Stenzel ostal prostor na pravé straně, odkud okamžitě odcentroval do pokutového území, jenže stopeři Drážďan míč s přehledem odhlavičkovali.
     
    58
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Pascal Stenzel, přichází Philipp Klement.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Philipp Förster, přichází Darko Čurlinov.
     
    59
    Simon Makienok si naskočil na dlouhou přihrávku přímo z autového vhazování, jenže v tísni nedokázal míč prodloužil do prostoru za sebou.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující Stuttgart si stále drží těsné jednobrankové vedení. Domácí Drážďany po změně stran zvýšily aktivitu, ale stále čekají na šanci.
     
    61
    Linus Wahlqvist dostal prudkou přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval na malé vápno a Simon Makienok ve skluzu těsně minul branku.
     
    62
    Godsway Donyoh si na levé straně zpracoval vysoký centr z pravé strany a odcentroval do pokutového území. Jeho střílená pobídka skončila na noze bránícího hráče.
     
    63
    Až nyní se Stuttgart po delší době znovu dostal do blízkosti pokutového území soupeře. Endo si chytře odstavil svého strážce, ale následně přihrál nepřesně.
     
    64
    Gonzalo Castro poslal krásnou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže domácí obránce Jannis Nikolaou se natlačil před soupeře a balón odhlavičkoval.
     
    65
    Gregor Kobel vystartoval ven z branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Jeho nákop přiletěl na polovinu Drážďan, kde zasáhla domácí obrana.
     
    66
    Simon Makienok si naběhl na vysokou přihrávku na hranici pokutového území, jenže podle rozhodčího si v souboji se stoperem pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    67
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Josef Hušbauer, přichází Patrick Ebert.
     
    68
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Orel Mangala, přichází Silas Wamangituka.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Nicolás González, přichází Atakan Karazor.
     
    69
    Stuttgart kombinuje na polovině hrací plochy, jenže nikdo v bílém dresu zrovna nehýří aktivitou. Tempo hry v posledních minutách podstatně opadlo.
     
    70
    Atakan Karazor zastavil rodící se útok soupeře a dostává žlutou kartu.
     
    71
    Silas Wamangituka dostal přihrávku na polovinu soupeře, kde se krásně otočil kolem domácího hráče, jenže následnou přihrávkou vnějším nártem poslal míč do autu.
     
    72
    Godsway Donyoh se krásně otočil po přihrávce na levou stranu a vyslal nádherný centr do pokutového území. Schmidtovi scházel k zakončení snad krok.
     
    73
    Hra je přerušena! Hostující Clinton Mola zůstává po souboji ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.
     
    74
    Godsway Donyoh sprintoval za dlouhým nákopem na levou stranu, jenže skákavou přihrávku nedohnal na hrací ploše. Stuttgart bude rozehrávat od branky.
     
    75
    Silas Wamangituka se ujal rozehrávky přímého kopu z pravé strany hrací plochy. Jeho technický pokus se ale zastavil na jednom z hráčů ve zdi.
     
    76
    Marc-Oliver Kempf střílel z dobrých pětadvaceti metrů, ale i jeho přízemní střelu dokázala obrana domácího Dynama bez problémů srazit mimo tři tyče.
     
    77
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Godsway Donyoh, přichází Niklas Kreuzer.
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Patrick Schmidt, přichází Marco Terrazzino.
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Linus Wahlqvist, přichází Alexander Jeremejeff.
     
    78
    Domácí Drážďany zahrávaly přímý kop z pravé strany hrací plochy. S vysokým nákopem si však bez větších problémů dokázal poradit Marc-Oliver Kempf.
     
    79
    Kevin Broll se musel znovu zapojit do rozehrávky domácího Dynama. Hráči Stuttgartu se v posledních minutách prakticky nedostávají k míči.
     
    80
    Drážďany zahrávaly rohový kop. Jeho exekuce se ujal střídající Ebert, který vymyslel centr na malé vápno, kam si pro míč došel brankář Gregor Kobel.
     
    81
    Gonzalo Castro získal odražený míč na pravé straně hrací plochy, odkud bez váhání odcentroval na značku pokutového kopu, ale nenašel spoluhráče.
     
    82
    Stopeři Drážďan znovu kombinují s míčem na kopačkách a hledají si prostor pro založení další akce. Stuttgart brání v devíti lidech na své polovině.
     
    83
    Simon Makienok neustál vzdušný souboj v pokutovém území a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Rozhodčí měl střet přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    84
    Simon Makienok se hnal za přihrávkou do pokutového území, ale nechtěně šlápl na vyběhnutého brankáře hostujícího celku. Sudí domácímu útočníkovi odpískal faul.
     
    85
    Gregor Kobel zůstává po předchozím střetu s domácím kanonýrem ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření.
     
    86
    Dženis Burnić fauloval na levé straně hrací plochy a nabídl Stuttgartu rozehrávku přímého kopu v blízkosti pokutového území. Hosté mohou nasbírat vteřinky k dobru.
     
    87
    Další zranění na straně domácího Dynama. Na trávníku tentokrát zůstává ležet Niklas Kreuzer.
     
    88
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Stuttgart přidává krátce před koncem druhou branku a podle všeho rozhoduje o svém triumfu! Hosté zamkli domácí celek v jeho pokutovém území. První dělovku dokázal brankář vyrazit jen před sebe a osamocený DARKO ČURLINOV už měl snadnou práci!
    88. Darko ČURLINOV - 0:2
     
    90
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Hamadi Al Ghaddioui, přichází Saša Kalajdžić.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Drážďany zahrávaly rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde v hlavičkovém souboji s přehledem uspěl obránce Kempf.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Stuttgart zvládl utkání na hřišti posledních Drážďan a vítězí 2:0. Hosté totiž přestáli náznak domácího celku, když Donyoh z úhlu minul branku. Stuttgard poté udeřil po dvaceti minutách hry, kdy se prosadil Al Ghaddioui! Jeho branku nejprve sudí neuznal pro ofsajd, ale po poradě s kolegou u videa poslal Stuttgart do vedení. Po změně stran se ze hry prakticky vytratily jakékoliv náznaky šancí. Až dvě minuty před koncem napsal gólovou tečku za utkáním hostující Čurlinov.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 8:7. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:16.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:23:12)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 20. Al Ghaddioui, 88. Čurlinov

    Karty:   52. Wahlqvist (DRE) – 37. Endo (STU), 70. Karazor (STU)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 8:7. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:16.
    SG Dynamo Drážďany: Broll – Wahlqvist (77. Jeremejeff), Ballas, Nikolaou, Ch. Löwe – Petrák, Burnić – Schmidt (77. Terrazzino) – Hušbauer (67. Ebert), Donyoh (77. Kreuzer), Makienok.
    Náhradníci: Wiegers – Ebert, Ehlers, Hamalainen, Horvath, Jeremejeff, Kreuzer, Müller, Terrazzino.

    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel (58. Klement), Kempf (C), Kamiński, Mola – Förster (58. Čurlinov), Endo, Mangala (68. Wamangituka), G. Castro – Al Ghaddioui (90. Kalajdžić), N. González (68. Karazor).
    Náhradníci: Bredlow – Mario Gómez, Čurlinov, Kalajdžić, Klement, Karazor, Phillips, Klimowicz, Wamangituka.
    bahis siteleri