Losování play-off hokejové Ligy mistrů (kon.)
konec
Losování play-off hokejové Ligy mistrů

Středa 03.06.2020, 18:00 • Zurich, Švýcarsko • Losování soutěží
     
    A to je všechno! Týmy byly rozděleny, krajní strany pavouka vyplněny a nyní už jen můžeme počkat na první zápasy v říjnu! (18:26:29)
     
    A poslední dvojice: Švédské Rögle bude o postup zápasit s norskými hráči ze Stavanger!
     
    Švýcarský Davos se potká s Vídní!
     
    Hegemon Frölunda dostává běloruské Grodno.
     
    Poslední český tým! Třinec narazí na Minsk.
     
    Red Bull Mnichov bude hrát o postup s druhým týmem z Tampere, a to s Ilves Tampere.
     
    Posledních pět dvojic.
     
    Švýcarský Zug bude mít za soupeře švédský tým ze Skelleftea .
     
    Německý Mannheim se potrápí s Grenoblem ze sousední Francie.
     
    Devátý pár: Finské Oulu narazí na Aalborgské Piráty z Dánska!
     
    Krátká přestávka a jdeme na další losování.
     
    Německý Straubing se potká s Ženevou!
     
    Sedmým párem je švédský Färjestad a Ďáblové z britského Cardiffu!
     
    Italské Bolzano se potká se švýcarským Bielem.
     
    Tappara Tampere se místo toho potká se Salcburkem.
     
    Finské Ralma mělo narazit na Tampere, ale to nejde! Náhradním týmem tedy bude Sparta Praha!
     
    Další: Švýcarský Curych a norský celek ze Sönderjyske, vítěz Kontinentálního poháru!
     
    Druhá dvojice bude švédská Lülea a Lední medvědi z Berlína!
     
    A hned první dvojice bude mít české zastoupení! Bílí tygři Liberec narazí na GKS Tychy z Polska!
     
    A jdeme na losování!
     
    Právě se představily týmy a následuje info video o losování.
     
    Pánové mluví o posunu ligy o měsíc na říjen a zrušení skupinové části.
     
    Vracíme se zpět do studia, kde se přijopili prezident LM Peter Zahner a generální ředitel ligy Martin Baumann.
     
    Na obrazovkách právě běží sestřih toho nejlepšího z loňské sezóny.
     
    Začínáme projevem moderátora o pandemii a změnách v lize.
     
    GKS Tychy V Oceláři Třinec

    V neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na druhý ze tří českých týmů, třinecké Oceláře. Na slezského nováčka může čekat zajímavé setkání v podobě GKS Tychy. Polský celek zakončil letošní sezónu na první příčce, přičemž výsledky bodově odpovídali těm v české nejvyšší lize (Tychy získalo jen o bod méně než Liberec, druhý tým pak měl stejně bodů jako Třinec). Třinecká mašina se zastavila na druhém místě, takže o kvalitách obou celků nemůže být pochyb.

    Mužstva ještě neměli šanci se potkat, kromě státních hranic je od sebe ale dělí pouhá hodina cesty, takže by bylo zaděláno na pěkné přeshraniční derby.
     
    EHC Biel-Bienne V Frölunda Indians

    Když jste tak dominantní, jako je Frölunda, máte spoustu "nepřátel". Jedním z nich je i švýcarský Biel. Dvojice se potkala v loňském čtvrtfinále, kdy tým ze země čokolády a hodinek předvedl jako nováček raketový vzestup, a vzniklo z toho pěkné drama.

    Po těsném prvním zápase (3:2 pro Biel) i druhý zápas dlouho neznal jasného vítěze. Pět minut před koncem základní hrací doby sice vedl Biel 5:3 a vypadalo, že Frölunda k dalšímu titulu nedokráčí. Pak ale přišly dva góly v rozmezí 19 sekund a na řadu přišlo prodloužení, kde comeback dokonal v přesilovce Patrik Carlsson. Švédi nakonec došli až do finále s Hradcem Králové a byl z toho pohár číslo 4.
     
    Frölunda Indians V Sparta Praha

    Hned první výběr nabízí velmi lákavou možnost speciálně pro české fanoušky. Obhájce titulu a hegemon ligy, švédská Frölunda, by mohla narazit na pražskou Spartu, což by byla malá odveta za finále 2016/2017. Tehdy se Pražané jako první český tým probojoval až do finále, ve kterém 60 hracích minut bylo málo k určení šampiona. Nakonec se ale radovali seveřané a Sparta od té doby do této evropské ligy nenakoukla. Letos se ale vrací a Miloslav Hořava s Josefem Jandačem se určitě budou chtít ukázat v co nejlepším světle.
     
    S blížící se 18. hodinou se začíná o dnešním losu mluvit více a více. Oficiální web ligy například připravil výběr zajímavých střetnutí, které bychom mohli v letošním ročníku vidět.
     
    Už jsme si řekli, že Sparta Praha je z letošních českých zástupců jediná, která se dostala až do finále. V historických zápisech ale nebude jediný finálový tým ze srdce Evropy. V loňském ročníku se totiž Frölundě postavil do cesty za čtvrtým pohárem Hradec Králové. Vítěz byl známý už po první dvacetiminutovce, kterou Indians ovládli poměrem 3:1 a po zbylých bezbrankových třetinách opět zvedli pohár právě oni.
     
    Koš číslo 2:

    V druhém koši je poslední český zástupce, pražská Sparta. Ta nedohranou extraligu zakončila na 3. příčce se ztrátou pouhého bodu na Třinec. Z této trojice se ale jako jediná podívala až do finále LM, a to v sezóně 2016/2017. Tehdy v prodloužení nestačila právě na hegemona z Frölundy.

    Pražané mají ve svém koši opravdu zbytek Evropy. Krom známých týmů jako je dvojice z finského Tampere je v něm například britský Cardiff, francouzský Grenoble nebo Junosť Minsk z Běloruska.

    Všechny týmy z koše 2:
    Sparta Praha (ČR), Ženeva, Biel-Bienne (oba Švýcarsko), Tappara Tampere, Ilves Tampere (oba Finsko), Junosť Minsk, Něman Grodno (oba Bělorusko), Skelleftea (Švédsko), Eisbären Berlín (Německo), Vídeň (EBEL), Aalborg (Dánsko), Cardiff (Velká Británie), Grenoble (Francie), Stavanger (Norsko), Tychy (Polsko), SönderjyskE (Dánsko; vítěz Kontinentálního poháru).
     
    Koš číslo 1:

    Koši "lepších" týmů hned na začátku dominují dvě česká jména. Jako první jsou zde HC Bílí Tygři Liberec, kteří fakticky díky neodehranému play-off vyhráli s jasným náskokem letošní ročník Tipsport extraligy.. Za nimi se nachází třinečtí Oceláři, kteří skončili druzí se ztrátou devíti bodů. Za nimi je ale jiný kalibr.

    Čtyřnásobní vítězi LM Frölunda Indians ze Švédska totiž budou usilovat o vítězný hattrick. V domácí lize se jim letos sice moc nedařilo a přerušení soutěže je zastihlo na sedmé příčce, o jejich dominanci evropskému hokeji ale nemůže nikdo pochybovat. Ze šesti odehraných ročníků Ligy mistrů chyběli ve finále pouze jednou.

    Všechny týmy v koši 1:
    Bílí Tygři Liberec, Oceláři Třinec (oba ČR), Frölunda, Lulea, Färjestad, Rögle (všechny Švédsko), Curych, Zug, Davos (všechny Švýcarsko), EHC Mnichov, Mannheim, Straubing (všechny Německo), Kärpät Oulu, Lukko Rauma (oba Finsko), Salcburk, Bolzano (oba EBEL).
    Průběh losování a turnaje detailně vysvětluje i sama LM jednoduchým videem (pouze v anglickém jazyce)
     
    Původně měla Liga mistrů začít 3. září. S ohledem na pandemii koronaviru byl její start odložen až na 6. října, hrát se bude navíc rovnou play off. Celkem 32 týmů včetně tří zástupců České republiky bylo rozděleno do dvou košů na základě jejich výsledků v domácích soutěžích a umístění těchto soutěží v žebříčku Ligy mistrů.

    Soutěž bude probíhat jednoduchým stylem. K týmu z prvního koše se vylosuje mančaft z koše druhého. V úvodním kole se nesmí potkat týmy ze stejné ligy (v případě kolize bude daný tým nahrazen a posunut do prvního možného volného místa). Takto vzniklý pavouk nás bude provázet po celou dobu a o postupujícím vždy rozhodne rozhodne součet skóre ze dvou vzájemných zápasů. Celý ročník vyvrcholí pouze jedním finálovým zápasem 9. února 2021.
     
    Hezký den s hokejem, dámy a pánové! Epidemie Sars-CoVid 2 ochudila příznivce hokejek a puků po celém světě o to nejlepší období sezóny a je pomalu na čase, aby se život zase vrátil do známých kolejí. Na první zápasy si sice ještě musíme pár měsíců počkat, nic nám ale nebrání se na ně připravit. Dnes tedy spolu budeme sledovat los play-off hokejové Ligy mistrů!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.

    Marek Baloun

    bahis siteleri