Alavés – Real Sociedad 2:0 (kon.) | Real Madrid – Valencia 3:0 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
2:0 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
Čtvrtek 18.06.2020, 19:30 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu Deportivo Alavés – Real Sociedad San Sebastian. Utkání 29. kola španělské LaLigy začíná v 19:30.
     


    Deportivo Alavés

    Alavés sice bojuje o záchranu, deset kol před koncem sezony má ale na 15. místě před 18. Mallorcou náskok 7 bodů. Po restartu LaLigy začalo Deportivo prohrou 0:2 na půdě Espanyolu, což po započtení zápasů před přerušením soutěže byla druhá prohra z posledních sedmi zápasů. Obrana Alavése patří mezi průměr LaLigy (39 inkasovaných gólů), hlavním problémem tohoto týmu je ale málo produktivní útok (29 vstřelených gólů). Navíc nejlepší střelec týmu Lucas Pérez, jenž je na děleném třetím místě v tabulce střelců (11 gólů), je zraněný a jeho start v dnešním utkání je nejistý. Doma získal Alavés většinu svých bodů (23 z 32 celkových bodů) a za 14 utkání na svém hřišti inkasoval jen 11 branek.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Mallorca – Alavés 1:0
    Alavés – Athletic Bilbao 2:1
    Leganés – Alavés 1:1
    Alavés – Valencia 1:1
    Espanyol – Alavés 2:0
     


    Real Sociedad San Sebastian

    Real Sociedad zažívá zatím velmi úspěšnou sezonu a aktuálně je na pátém místě tabulky, na kterém zaostává za čtvrtým Atléticem Madrid jen o dva body. Forma Realu Sociedad je (po započtení zápasů před přerušením LaLigy) velmi dobrá. Z posledních šesti zápasů prohrál tento tým jediný – na Camp Nou s Barcelonou (0:1). Navíc v nich výrazně zlepšil obranu, když inkasoval jen čtyři góly. Hlavní síla týmu je ale v útoku, který je spolu s Villarrealem třetím nejproduktivnějším v LaLize. V tabulce zápasů venku je Real Sociedad na pátém místě.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Real Sociedad – Valencia 3:0
    Real Sociedad – Valladolid 1:0
    Barcelona – Real Sociedad 1:0
    Eibar – Real Sociedad 1:2
    Real Sociedad – Osasuna 1:1
     


    Vzájemné zápasy

    Od opětovného návratu Alavése mezi španělskou fotbalovou elitu se tyto dva týmy potkaly v LaLize sedmkrát a výrazně úspěšněji z této bilance vychází Real Sociedad, který vyhrál pět zápasů. Alavés vyhrálo zbylé dva zápasy. Alavés zvítězil doma nad Realem Sociedad naposledy ještě v březnu 2017. První vzájemné utkání v letošním ročníku vyhrál Real Sociedad doma 3:0.

    Posledních 5 vzájemných ligových zápasů:
    14.10.2017: Alavés – Real Sociedad 0:2
    4.3.2018: Real Sociedad – Alavés 2:1
    21.12.2018: Real Sociedad – Alavés 0:1
    4.5.2019: Alavés – Real Sociedad 0:1
    26.9.2019: Real Sociedad – Alavés 3:0
     
    Dnešní zápas se, stejně jako všechny zápasy španělské LaLigy po přestávce způsobené pandemií onemocnění COVID-19, bude hrát bez diváků.
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: Roberto – Navarro, Laguardia (C), Magallán, R. Duarte – Sainz, Camarasa, Pina, Rioja – Joselu, Lucas Pérez.
    Náhradníci: Castro – Fejsa, Méndez, Marín, García, Pons, Martín, Burke, Tachi, López, Paulino de la Fuente Gómez, Gutiérrez.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, A. Elustondo, D. Llorente, Muñoz – Zubeldia, Zurutuza (C) – Ödegaard, Januzaj, Oyarzabal – José.
    Náhradníci: Moyà, Zubiaurre – Portugués, Gorosabel, Isak, Monreal, Le Normand, J. Pacheco, Roberto López, Djouahra, Lobete, Zubimendi.

    Rozhodčí: Latre – Jiménez, Mateo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy právě vybíhají na hrací plochu, zápas se tak o malou chvíli začne. Alavés bude hrát v modrobílých dresech, Real Sociedad v zelených.
     
    Před utkáním si všichni aktéři utkání ještě uctí oběti pandemie minutou ticha.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop utkání měli hosté, kteří začínají zápas rozehrávkou prvního postupného útoku od své obranné čtveřice. Domácí proti nim okamžitě rychle vystoupili.
     
    2
    Realu Sociedad se pořád nedaří dostat se na útočnou polovinu, domácí ale současně nedokázali míč získat. Hra se tak nadále odehrává na polovině hostujícího celku.
     
    3
    Nákop Llorenteho odhlavičkoval Navarro do autu. Až teď se po autovém vhazování na útočné polovině hřiště dostali hosté před šestnáctku Alavése.
     
    4
    Domácí poprvé nebezpečně zaútočili. Lucas Pérez pronikl do šestnáctky hostů a z levé strany ještě hledal před brankou spoluhráče. Obránce San Sebastianu odkopol míč do Duarteho, od něhož se odrazil mimo Remirovu branku.
     
    5
    Laguardia srazil na trávník Zurutuzu, který se snažil o individuální průnik. Následovat tak bude přímý kop hostů z levé strany poloviny Alavése.
     
    6
    Januzajův centr ze standardky odhlavičkoval před nabíhajícím Llorentem Duarte. Hosté se pak rozestavili na útočné polovině a snaží se postupnou kombinací najít mezeru v obranném postavení domácích.
     
    7
    Camarasa získal ve středu pole míč a posunul ho na Pinu, který ho okamžite nakopl za obranu hostů na Joseluho. Ten ale neměl šanci míč zpracovat a po malé domů skončil u brankáře Remira.
     
    8
    Vysokým presinkem se domácím povedlo míč získat, jejich útok ale rychle zastavil Muñoz. Levý obránce Realu Sociedad pak vyrazil po levé straně dopředu a ve středu hřiště ho taktickým faulem srazil na trávník domácí obránce Navarro.
     
    9
    Hosté posunuli míč dozadu a obránci v zeleném si ho zatím přihrávají na své polovině hřiště. Dopředu se zdánlivě neženou.
     
    10
    Januzaj výborným centrem z pravé strany hledal v šestnáctce domácích nabíhajícího Oyarzabala, jemuž chybělo několik centimetrů na to, aby míč zasáhl. Ten tak končí v zámezí.
     
    11
    José vyrazil po rozehrávajících obráncích Deportiva, byl ale až příliš aktivní a nakonec hru přerušil hlavní rozhodčí kvůli Josého útočnému faulu.
     
    12
    Domácí získali svůj první rohový kop v zápase. Lucas Pérez centroval na přední tyč, odkud ale hosté dokázali míč odhlavičkovat.
     
    13
    Odražený míč se pak dostal k domácím, kteří ho nakopli před Remirovu branku. Tam se ale provinil proti pravidlům faulem na Zurutuzu Laguardia a hrací předmět tak získávají hosté.
     
    14
    Hosté se postupně dostali na polovinu domácích a nakoniec Januzaj zkoušel zaskočit obranu Alavése kolmicí na Oyarzabala. Přihrávka ale byla až příliš prudká a skončila u brankáře Roberta.
     
    15
    Lucas Pérez si naběhl za obránce Realu Sociedad na kolmou přihrávku ze středu pole a z hranice šestnáctky střílel. Jeho střela po zemi ale byla slabá a gólman Remiro s ní neměl žádný problém.
     
    16
    Hosté se opět snažili o založení postupného útoku, jejich útok ale skončil u Muñoze, jenž se nedostal přes obránce Navarra. Míč po malé domů pak nakopl na útočnou polovinu domácí brankář Roberto.
     
    17
    Domácí postupně vyrovnávají hru a i teď se dokázali usadit na polovině svého soupeře. Jejich kombinace ale zatím probíhá poměrně daleko od zajímavých střeleckých pozic.
     
    18
    I když na rozehrávající hosty vyběhlo v jeden moment až šest hráčů domácího týmu, tak se hostům povedlo míč udržet na svých kopačkách. Postupně se tak dostali na útočnou polovinu.
     
    19
    Útok Realu Sociedad ale opět zastavil zbytečnou ztrátou míče a následným faulem José. Zápas zatím nenabízí žádnou strhující podívanou...
     
    20
    Pinův centr zleva byl sražen na rohový kop. Lucas Pérez nacentroval zhruba na penaltový bod, kde se k hlavičce dostal Duarte. Jeho zakončení ale letělo přímo do rukou brankáře Remira, který s ním neměl žádné problémy.
     
    21
    Držení míče: 33 % : 67 %
     
    22
    Domácí znovu vystoupili velmi vysoko proti rozehrávce hostů, znovu ale míč nezískali a postupně museli zacouvat dozadu. Real Sociedad tedy útočí „do plných“.
     
    23
    Oyarzabalův centr z levého křídla zblokoval Navarro do autu. Hosté pak museli posunout míč dozadu na obránce a od nich začíná další pokus hostujícího celku o solidní útočnou akci.
     
    24
    Kulatý nesmysl se nakoniec dostal až k brankáři Remirovi, jenž ale rozehrál nepřesně a Elustondo musel na poslední chvíli míč skluzem odkopnout před rozběhnutým Camarasem do autu.
     
    25
    Hosté míč rychle získali zpátky, domácí ale zatím hrají v obraně velmi disciplinovaně a nedávají soupeři absolutně žádný prostor na průnik.
     
    26
    Januzaj pronikl k šestnáctce domácích po pravém křídle, jeho přihrávku do druhé vlny ale dokázal Laguardia odkopnout. Llorente pak udržel míč před Lucasem Pérezem a hosté tak mohou pokračovat v postupném útoku.
     
    27
    Hosté převzali iniciativu a teď mají kontrolu nad děním na hřišti. Hra se odehrává na jejich útočné polovině, k šestnáctce Alavése se ale ne a ne probít.
     
    28
    Januzaj se nakonec dostal na pravé straně k možnosti centrovat, jeho nákop byl ale příliš vysoký a Oyarzabal na zadní tyči ho zpracovat nedokázal.
     
    29
    Brankář Alavése Roberto vykopl míč na útočnou polovinu, kde se ale nikdo z jeho spoluhráčů k hracímu předmětu nedostal. Prakticky zadarmo ho tak získali obránci Realu Sociedad.
     
    30
    Přestávka na občerstvení hráčů. V dnešním zápase ale vůbec nemusela být, jelikož teplota dosahuje jen 15 stupňů...
     
    33
    Hra pokračuje. Domácím se povedlo usadit se na polovině hostů a postupnou kombinací se přibližují k pokutovému území Realu Sociedad.
     
    34
    Ani tento útok ale k ničemu nevedl. Útok hostů pak zastavili domácí taktickým faulem ve středovém kruhu na Januzaje.
     
    35
    Střely na branku: 2:0
     
    36
    Januzaj doběhl odkop spoluhráče z obrany, při pokusu o průnik z pravého křídla do šestnáctky mu ale míč odkopl Duarte. Hosté jsou tedy znovu nuceni přejít k postupné kombinaci.
     
    37
    Alavés ale hosty vytlačil už do středu pole a obránci Realu Sociedad museli na chvilku zacouvat i na vlastní polovinu. Odtud se však hostům povedlo vrátit se před šestnáctku domácího celku.
     
    38
    Lucas Pérez doběhl míč po odkopu z obrany svého týmu a posunul ho dozadu na Rioju. Ten však o míč přišel a Lucas Pérez pak zblokovaným centrem získal z pokaženého útoku alespoň rohový kop.
     
    39
    Centr z rohu hosté odvrátili za šestnáctku a pak museli zablokovat střelu Sainze ze střední vzdálenosti. Sainz pak ještě nakopl míč na Duarteho, jenž ale zůstal v ofsajdu.
     
    40
    Hostům se v závěru prvního poločasu vůbec nedaří. Zurutuza hledal kolmou přihrávkou Josého, ten ale neměl žádnou šanci tento míč zpracovat.
     
    41
    Domácí se tak rychle vrátili na polovinu hostů a teď mají poměrně výraznou územní převahu. Hosté jsou zataženi poměrně hluboko u vlastního pokutového území.
     
    42
    První žlutou kartu zápasu dostává za zásah Joseluho loktem v hlavičkovém souboji Diego Llorente (Real Sociedad San Sebastian). Alavés bude mít přímý kop ze skvělé střelecké pozice.
     
    43
    Lucas Pérez zakroutil z přímého kopu míč levačkou nad Remirovu branku.
     
    44
    Domácí hned po odkopu brankáře Remira získali míč a vrátili se na útočnou polovinu. Hosté se už asi těší na přestávku, protože jejich výkon v prvním poločase má výrazně klesající tendenci...
     
    45
    Bude se hrát ještě dvě minuty.
     
    45+1
    Duarte dostal míč na levou stranu a jeho hezký centr tečoval na přední tyči Joselu. Na zadní už ale chybělo Sainzovi na zásah míče několik centimetrů a míč tak skončil mimo Remirovu branku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas moc zajímavou podívanou nepřinesl. Většinu času měl územní převahu Real Sociedad, k ničemu se ale nedokázal přes skvěle organizovanou obranu domácích dostat. Alavés se herně postupně zvedal a v závěre prvního dějství byl iniciativnějším týmem, velkou gólovou příležitost ale nedokázal na konci prvního poločasu využít Sainz a v přestávce tak na světelné tabuli svítí zasloužené bezgólové skóre. Věřme tedy, že druhý poločas nabídne lepší fotbal a i nějaké góly.

    Statistiky po 1. poločase:

    Držení míče: 30 % : 70 %
    Střely na branku: 2:0
    Střely mimo: 2:1
    Rohy: 3:0
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 9:6
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop druhého poločasu měli domácí. Během přestávky nedošlo k žádnému střídání.
     
    47
    Alavés hned špatně rozehrál a k míči se zadarmo dostali hosté. Ti se okamžitě posunuli na útočnou polovinu, i oni ale hrací předmět rychle ztratili po nepřesném nákopu z levého křídla.
     
    48
    Zaldúa zasáhl zezadu koleno Joseluho. Přímý kop pro Alavés z levého křídla.
     
    49
    Lucas Pérez nakopl míč na přední tyč na Joseluho, jenž jeho prudký nákop hlavou usměrnil výrazně mimo Remirovu branku.
     
    49
    Žlutou kartu za sražení Lucase Péreze při zpracovávaní míče na trávník dostává Aritz Elustondo (Real Sociedad San Sebastian).
     
    50
    Nákop Laguardiu doletěl do šestnáctky hostů na Joseluho, jehož hlavička letěla do středu branky na brankáře Remira. Ten hned vykopl míč dopředu na Oyarzabala, který z levé strany okamžitě vystřelil. Jeho pokus skončil na boční síti.
     
    51
    Žlutou kartu za podražení pronikajícího Josého dostává Rubén Duarte (Deportivo Alavés). Duarte nebude hrát v dalším utkání Deportiva a Real Sociedad bude mít přímý kop z pozice těsně za pokutovým územím domácích.
     
    52
    Ödegaard trefil ze standardky zeď z domácích hráčů. Hned v následujícím souboji o odražený míč ale fauloval Rioja Elustonda a Real Sociedad tak bude mít další přímý kop z pravé strany.
     
    53
    Hostům se ale tentokrát rozehrávka vůbec nepovedla a Januzaj nepřesným centrem poslal míč přímo do zámezí.
     
    54
    Žlutou kartu za zásah skluzem do kotníku Rioju dostává Joseba Zaldúa (Real Sociedad San Sebastian).
     
    55
    Duarteho nákop ze středu hřiště letěl přímo na brankáře Remira. Ten ale rozehrál špatně a domácí po rychlém protiútoku získali rohový kop.
     
    56
    Domácí rozehráli roh na krátko a nákop Laguardii do šestnáctky si zpracoval Magallán. Sainz po jeho (zřejmě) přihrávce pak zblízka poslal míč do branky, Magallán ale byl v ofsajdu a gól tak nemůže být uznán.
     
    56
    Hlavní rozhodčí ještě konzultuje situaci s videoasistentem.
     
    56
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Gól domácích byl po dlouhé konzultaci s asistentem u videa napokon uznán a domácí otevírají skóre! Laguardiův nákop si zpracoval v pokutovém území Realu Sociedad Magallán, jemuž odskočil míč do pravé strany k BORJOVI SAINZOVI. Ten ho zblízka poslal přes brankáře Remira do sítě. Asistence: Lisandro Magallán.
     
    61
    Hosté okamžitě zvýšili svou aktivitu a získali rohový kop. Centr z něj obrana Alavése vyřešila a domácí otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    62
    Rioja zavezl míč k šestnáctce Realu Sociedad a posunul ho do levé strany. Tam Sainze fauloval Zaldúa, Alavés tak bude mít přímý kop.
     
    63
    Domácí ho rozehráli na krátko, nakonec ale nepřišla z kopaček domácích hráčů žádná střela. Hosté rychle vyrazili do protiútoku a Zaldúuv centr z pravé strany musel odkopnout jeden z obránců Alavése na rohový kop.
     
    64
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Martin Ödegaard, přichází Cristian Portugués.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází David Zurutuza, přichází Robin Le Normand.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Willian José, přichází Alexander Isak.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Aritz Elustondo, přichází Roberto López.
     
    65
    Brankář Roberto vyboxoval centr z rohového kopu a míč skončil na opačné straně v autu. Hosté tak mohli pokračovat v obléhání pokutového území domácích a získali ze své akce další rohový kop.
     
    66
    I tentokrát dokázala domácí obrana vyřešit centr hostů z rohového kopu. Real Sociedad ale v aktivitě nepolevuje a domácí se nadále musí bránit.
     
    67
    Deportivu se ale povedlo vytlačit hosty dozadu a po nepřesném nákopu na střídajícího Isaka i získat míč. Dlouho ho ale na kopačkách neudrželi, protože Duarte ho nepřesným nákopem poslal k obráncům Realu Sociedad.
     
    69
    Sainz přihrávkou z pravé strany našel v šestnáctce hostů volného Lucase Péreze, jenž si míč zpracoval a trefil levou tyč Remirovy branky.
     
    70
    Míč se pak ještě odrazil na levou stranu pokutového území k Riojovi, jenž namířil přímo na brankáře Remira. Hosté hned odkopávají míč na opačnou stranu.
     
    71
    Žlutou kartu za držení pronikajícho Oyarzabala dostává Tomás Pina (Deportivo Alavés).
     
    72
    Držení míče: 35 % : 65 %
     
    73
    Portugués si chtěl narazit míč s Oyarzabalem, těsně před zpracováním míče ho ale protihráč podrazil. Následovat tak bude přímý kop Realu Sociedad z levé strany útočné poloviny.
     
    74
    Portuguésův centr na zadní tyč odhlavičkoval akrobaticky na další roh Duarte. Nákop z něj se odrazil od hráčů ve středu šestnáctky k Le Normandovi, jenž ale byl tísněn obráncem a míč jen tečoval směrem k brankáři Robertovi.
     
    75
    Střely: 12:3
     
    75
    Přestávka na občerstvení hráčů.
     
    77
    Po krátké pauze hra pokračuje kombinací hostujícího celku na polovině Alavése. Uvidíme, jak do hry ještě zasáhnou střídání domácího trenéra, jenž zatím neudělal ani jedno...
     
    78
    Lucas Pérez dostal kolmou přihrávku do pokutového území Realu Sociedad, kde si ještě chtěl obhodit obránce a vystřelit. Ten mu ale míč srazil jen na rohový kop.
     
    79
    Centr od rohového praporku doletěl na hlavu Duarteho, jenž ho ale nasměroval mimo Remirovu branku. Hosté rychle rozehrávají.
     
    80
    Po kombinaci na polovině domácích střílel ze zhruba 25 metrů Oyarzabal, Duarte ale dokázal jeho pokus zastavit. Míč se pak odrazil zpátky k hráčům Realu Sociedad.
     
    81
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává za zásah loktem do tváře Rioji Joseba Zaldúa (Real Sociedad San Sebastian). Hosté tak budou dohánět jednogólové manko v oslabení.
     
    82
    Rioja ještě zůstává ležet na trávníku a musí být ošetřen. Domácí navíc připravují své první střídání v zápase.
     
    83
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Borja Sainz, přichází Edgar Méndez.
     
    84
    Hosté se znovu usadili na útočné polovině, jejich kombinace jsou ale čím dál zoufalejší. Nakonec po nepřesném nákopu na Isaka skončil míč v zámezí a rozehrávat bude od své branky Roberto.
     
    85
    Alavés zatím zvládá závěr utkání na jedničku s hvězdičkou. Hosté se navzdory územní převaze nedostali v útoku prakticky k ničemu nebezpečnému.
     
    86
    Střídající Portugués si nabíhal za pasem za obranu Alavése, vybíhal ale z ofsajdové pozice a v útoku tak pokračovat nemohl.
     
    87
    Oslabení hostů dlouho netrvalo a už po několika minutách máme na hřišti znovu vyrovnaný počet hráčů. Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává totiž také Tomás Pina (Deportivo Alavés), jenž zasáhl Roberta Lópeze loktem do hlavy.
     
    88
    Hosté zvyšují svůj tlak. Centr z rohu doletěl na hranici brankoviště na Elustonda, jehož hlavička do země skončila mimo Robertovu branku.
     
    89
    Ze střední vzdálenosti vystřelil po zemi Januzaj, i jeho pokus ale skončil mimo Robertovu branku. Domácí budou střídat.
     
    90
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází Ljubomir Fejsa.
     
    90+1
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Luis Rioja, přichází Martín.
     
    90+1
    Bude sa hrát ještě šest minut.
     
    90+2
    Domácí už si situaci nijak nekomplikují a míč po zisku bez velkého váhání odkopávají na polovinu hostů. Ti se nadále nemůžou dostat do blízkosti šestnáctky Alavése.
     
    90+3
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Diego Llorente, přichází Andoni Gorosabel.
     
    90+4
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Víctor Camarasa, přichází Pere Pons.
     
    90+5
    Domácí trenér rozkouskoval závěr velkým počtem střídání, hosté se ale znovu i tak dokázali dostat na útočnou polovinu. Po faulu domácích navíc získávají standardní situaci z pravé strany.
     
    90+5
    Nákop Januzaje nadzvedl jeden z jeho spoluhráčů do výšky a z ní si pak míč stáhl do rukavic brankář Roberto. Ten ho podržel a pak ho vykopl na útočnou polovinu.
     
    90+6
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Domácí definitivně rozhodují o své výhře! Po přihrávce z levé strany se k míči dostal v šestnáctce hostů Joselu, jenž se dokázal prokličkovat přes dva obránce. Jeho střelu ještě brankář Remiro vyrazil, míč se ale odrazil na pravou stranu k volnému MARTÍNOVI, který ho dorazil do odkryté branky hostů. Bez asistence.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas nabídl výrazně lepší fotbal a ze zasloužené výhry se napokon radují domácí. Ti předvědli skvělý výkon v obraně a svého soupeře dnes nepustili v útoku k ničemu, co by mohlo ohrozit čisté konto brankáře Roberta. Naopak, na rozdíl od prvního dějství byli výrazně nebezpečnější v útoku a jejich aktivita byla korunována gólem Sainze, jenž byl uznán až po dlouhé konzultaci s videoasistentem. Závěr zápasu pak ještě nabídl po jedné červené kartě na obou stranách a napokon i gólovou tečku Martína za vítězstvím Alavése. Domácí se tak díky zisku tří bodů posouvají na průběžné 12. místo a před 18. Mallorcou mají už desetibodový náskok. Real Sociedad klesl o skóre na šesté místo.
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 7:2.
    Střely mimo: 5:3.
    Rohy: 5:6.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 21:11.
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (21:43:51)

    Michal Sadlek

    Branky: 56. Sainz (Magallán), 90+6. Martín

    Karty:   51. R. Duarte (DAL), 71. Pina (DAL) – 42. D. Llorente (RSC), 49. A. Elustondo (RSC), 54. Zaldúa (RSC)   87. Pina (DAL) – 81. Zaldúa (RSC)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 21:11.
    Deportivo Alavés: Roberto – Navarro, Laguardia (C), Magallán, R. Duarte – Sainz (83. Méndez), Camarasa (90+4. Pons), Pina, Rioja (90+1. Martín) – Joselu, Lucas Pérez (90. Fejsa).
    Náhradníci: Castro – Fejsa, Méndez, Marín, García, Pons, Martín, Burke, Tachi, López, Paulino de la Fuente Gómez, Gutiérrez.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, A. Elustondo (64. Roberto López), D. Llorente (90+3. Gorosabel), Muñoz – Zubeldia, Zurutuza (C) (64. Le Normand) – Ödegaard (64. Portugués), Januzaj, Oyarzabal – José (64. Isak).
    Náhradníci: Moyà, Zubiaurre – Portugués, Gorosabel, Isak, Monreal, Le Normand, J. Pacheco, Roberto López, Djouahra, Lobete, Zubimendi.

    Rozhodčí: Latre – Jiménez, Mateo
    bahis siteleri