Kiel – Dynamo Drážďany 2:0 (kon.) | Bielefeld – Darmstadt 1:0 (kon.)
konec
Kieler SV Holstein 1900
2:0 (1:0)
SG Dynamo Drážďany
Čtvrtek 18.06.2020, 18:30 • Holstein-Stadion (Kiel) • 2. německá Bundesliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu dvaatřicátého kola 2. Bundesligy. Od osmnácti hodin a třiceti minut proti sobě nastoupí Kieler SV Holstein 1900 a SG Dynamo Drážďany!
     
    SG Dynamo Drážďany

    Hostům není v této netradiční sezóně co závidět. Dynamo vinou špatných výsledků padlo na dno druholigové tabulky a před pár týdny kvůli přítomnosti koronaviru dokonce nemohlo naskočit do obnovené soutěže. Výhrou nad Wiesbadenem a remízou s Fürthem si tým Josefa Hušbauera a Ondřeje Petráka výrazně zvýšil šance na záchranu. S Hamburkem a Bielefeldem však padl se skóre 0:5 a zase se vrátil do takřka bezvýchodné situace, protože před třemi posledními zápasy ztrácí jen na barážovou šestnáctou příčku pět bodů. Drážďany celý rok trápí slabá produktivita. Nejvíce branek v nejméně skórujícím týmu ligy má pouze pětigólový Patrick Schmidt.
     
    Kieler SV Holstein 1900

    Házenou proslavené severoněmecké město ještě nemá stoprocentní jistotu, že se v něm bude hrát druhá nejvyšší fotbalová soutěž i v příští sezóně. Kiel se ještě před pár týdny nacházel v klidném středu tabulky. V předchozích čtyřech kolech ale získal jediný bodík za remízu 3:3 s Hamburkem a ve vyrovnaném startovním poli klesl na aktuální dvanácté místo, kde má šestibodový náskok na příčku znamenající účast v baráži. Během víkendu Kiel hosti předposlední Wiesbaden a přes vydařený úvod padl poměrem 1:2. Nejdůležitějším mužem ofenzivy je bezkonkurenčně Manuel Schaffler, který stihl posbírat kromě devíti žlutých karet už osmnáct gólů.
     
    Vzájemné zápasy

    30.11.2019 Drážďany – Kiel 1:2
    12.05.2019 Kiel – Drážďany 3:0
    09.12.2018 Drážďany – Kiel 0:2
    14.04.2018 Drážďany – Kiel 0:4
    05.11.2017 Kiel – Drážďany 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Kieler SV Holstein 1900: Gelios – Dehm, Wahl (C), Thesker, van den Bergh – Iyoha, Porath, Meffert, S. Özcan, Reese – I Če-song.
    Náhradníci: Reimann – Young-Jae, Schmidt, Ignjovski, Neumann, Atanga, Sander, Baku, Lauberbach.

    SG Dynamo Drážďany: Broll – Kreuzer, Müller, Ballas (C), Ch. Löwe – Petrák, Klingenburg – Schmidt, Hušbauer, Horvath – Makienok.
    Náhradníci: Boss – Wahlqvist, Hamalainen, Ehlers, Hartmann, Terrazzino, Ebert, Jeremejeff, Donyoh.

    Rozhodčí: Ittrich.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop utkání obstarali netradičně hosté, kteří následně jen tak kombinují na své polovině. Kombinaci ukončuje až aut, který rozehraje Niklas Kreuzer.
     
    2
    Dynamo nerozehrálo svůj aut zrovna nejlépe, protože poté rychle přišlo o míč. Následnou obranu však zvládla na výbornou, Jannik Dehm bude vhazovat téměř u středové čáry.
     
    3
    Kiel se chce alespoň chvíli ohřát u míče, takže si také přihrává na své půlce. Má to ale docela složité, protože soupeř velmi aktivně napadá, kvůli čemuž jsou domácí pod nemalým tlakem.
     
    4
    Holstein se po autu natlačil až do vápna, kde však končí na zemi Fabian Reese, který nejspíš do obličeje dostal loktem. Toho si hlavní rozhodčí nevšiml, takže to penalta není.
     
    6
    Sascha Horvath si chtěl vyměnit míč se spoluhráčem, ale to mu soupeři nedovolili. Domácí navíc nakonec získali autové vhazování.
     
    7
    René Klingenburg si při souboji pomohl hraničním zákrokem, který nakonec hlavní sudí hodnotí jako nedovolený. Kiel tak bude rozehrávat na hranici středového kruhu.
     
    8
    Salih Özcan si vzal na starost nebezpečnou standardní situaci. Centrem vybídl k zakončení Fabiana Reeseho, který to taky zkusil, ale mezi tři tyče se netrefil.
     
    9
    Drážďany zvládli další bránění zejména díky soupeřící nepřesnosti. Kevin Broll i přesto raději rozehrál dalekým nákopem, po kterém hosté dokonce získali aut.
     
    10
    Dynamo málem šlo do vedení! Jonas Meffert dost lacině obral o balón Ondřej Petrák, který okamžitě vypálil. Jeho střela měla slušné parametry, mířila k levé tyči, ale Ioannis Gelios se blýskl velmi důležitým zákrokem!
    10. Pěknou střelu Petráka vyrazil gólman
     
    11
    Hosté sice nevyužili následný roh, ale poté se pořád drží na útočné polovině, i když nakonec nic nevymysleli. Míč však mají stále pod kontrolou.
     
    12
    Ondřej Petrák měl další nadějnou střeleckou příležitost, ale z hranice šestnáctky se tentokrát trefil jen do prvního hráče před sebou.
     
    13
    Drážďany jsou nyní lepším celkem na hřišti, protože už docela dost dlouho drží balón. Kiel tak začíná napadat, ale zatím to k ničemu nevede.
     
    14
    Hosté nakonec přece jen o míč přicházejí. Sascha Horvath chtěl své zaváhání okamžitě odčinit, ale dopustil se jen nedovoleného zákroku, po kterém centruje do vápna Salih Özcan, ale z toho zase nic není.
     
    16
    Patrick Schmidt zůstává po souboji ležet na trávníků. Nakonec se zvedá bez ošetření, ale kulhá, takže to bude muset rozchodit.
     
    17
    Ioannis Gelios se po dlouhé době zapojuje do hry, a to když spoluhráčům pomáhá s rozehrávkou. Ti následně dopředu míří přes pravou stranu, kde aut získal Fabian Reese.
     
    18
    O míč se nyní bojuje na středu hřiště, kde to nakonec lépe dopadlo pro Drážďany, které tak mohou hrát na své půlce.
     
    19
    René Klingenburg však nakonec v přímém souboji s protihráčem přišel o balón, což se domácí okamžitě pokoušejí potrestat. Zatím ale získávají jen roh.
     
    20
    Salih Özcan jako již tradičně rozehrává další standardku. Tentokrát sice našel hlavu spoluhráče, ale ten nedokázal zakončit ani mezi tři tyče, natož nějak nebezpečně.
     
    21
    Jannik Dehm vhazuje aut až do šestnáctky, ale hosté mají tento prostor moc dobře pohlídaný, takže se rychle osvobozují dalekým nákopem.
     
    22
    Kevin Broll odkopává míč až na druhou polovinu hřiště, ale tam jeho spoluhráč při hlavičkovém souboji fauluje, takže je zase pod kontrolou domácích fotbalistů.
     
    24
    Hra se po delší době trochu uklidňuje. O to se zasluhují Drážďany, které si jen tak chtějí přihrávat na své půlce.
     
    25
    Salih Özcan byl o střeleckou pozici připraven dost tvrdým zákrokem, ale ve hře se normálně pokračuje. Dynamo je ale čím dál tím víc zranitelnější.
     
    26
    Hosté se postupně prokombinovali na útočnou polovinu, kde vhazoval Niklas Kreuzer. Hned poté však přišli o balón a musí rychle spěchat dozadu.
     
    27
    Dynamo po ztrátě raději odkoplo míč co nejdál od své poloviny, protože nechtělo riskovat nějaký nebezpečný útok. Následně navíc může balón opět získat díky napadání.
     
    28
    Útočné snažení hostů ukončuje nepřesným střeleckým pokusem Florian Ballas, který to zkusil z dálky, ale vůbec se to nevyplatilo.
     
    29
    Fabian Reese si nádherně z pravé strany míč navedl na střed, odkud se pokusil o přesné technické zakončení levačkou. To vypadalo více než slibně, ale míč se přece jen nakonec to sítě nevešel!
     
    30
    Žlutou kartu dostává Finn Porath (Kieler SV Holstein 1900).
     
    31
    Niklas Kreuzer rozehrává první nebezpečně standardku Drážďan. Nakonec zvolil docela překvapivé zakončení, které směřovalo přesně k pravé tyči, ale Ioannis Gelios vytasil další fantastický zákrok, díky čemuž stále platí bezbrankový stav!
     
    32
    I Če-song zpracovával dlouhý nákop v ofsajdovém postavení, takže balón jde zpět k Dynamu, které v tlaku určitě ani trochu nepoleví.
     
    33
    Jannik Dehm se prezentuje opravdu dalekým autem, ale opět to k ničemu nevedlo, protože jeho spoluhráč si ho nedokázal dobře zpracovat.
     
    35
    Kevin Broll posílá dopředu další dlouhý nákop, po kterém se o míč musí bojovat. Souboj zvládl lépe Kiel, který okamžitě míří dopředu.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Jannik Müller (SG Dynamo Drážďany).
     
    36
    Fabian Reese zůstává po faulu Jannika Müllere ležet na hrací ploše a vyžádá si ošetření. Na nic vážného to ale naštěstí nevypadá.
     
    37
    Konec prvního poločasu se velmi rychle blíží, oba celky už tak jsou docela unavené, takže se hraje pořád v pomalejším tempu.
     
    38
    Holstein si zničehonic vytvořil dost nebezpečnou příležitost! Přihrávka Fabiana Reeseho směřují před bránu nakonec prošla až k brankáři, který to moc nečekal, ale i tak na poslední chvíli dokázal zasáhnout!
     
    39
    Obrovská komplikace pro Drážďany, Jannik Müller se nechal během čtyř minut vykartovat! Hostující stoper šel do souboje úplně zbytečně kolíkama napřed, za což vidí druhou žlutou kartu a hosté budou dohrávat v deseti!
    39. Červená karta po 2. žluté
     
    41
    Kiel okamžitě zkouší svou výhodu zužitkovat, ale při útočném snažení zatím získává jen aut. Pak se navíc stahuje zpět na svou půlku.
     
    42
    Drážďany chtějí dohrávat poločas co nejdál od své klece, protože už nechtějí inkasovat. V šatně totiž budou řešit jak by měly hrát v deseti.
     
    43
    Hosté se přece jen ještě tlačí do útoku. Holstein však dobře utěsňuje prostor před vlastním vápnem, takže do něho není kudy proniknout.
     
    44
    Kevin Broll se ještě zapojuje do hry, a to když raději chytá soupeří nákop. S rozehrávkou už vůbec nikam nespěchá.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    Kiel právě vstřelil branku!
    Domácí nakonec využívají přesilovku ještě v první půli a ujímají se vedení! EMMANUEL IYOHA si z levé strany nádherně navedl míč na hranice pokutového území, odkud se prezentoval excelentní technickou střelou ke vzdálenější tyči, na kterou neměl Kevin Broll nárok.
    45+1. Emmanuel IYOHA - 1:0
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:35.
     
    První poločas nám nabídl atraktivní podívanou, ve které se do mnohem lepší pozice dostal Kiel. Ten je favoritem, i když tuto roli zpočátku moc nepotvrzoval. Jannik Müller se ale pak během chvíle nechal dost zbytečně vykartovat, čehož domácí bez váhání využili. V první minutě nastavení je poslal do vedení Emmanuel Iyoha. Od Holsteinu se tak nyní očekává, že bude vedení ještě navyšovat. Uvidíme, jestli to tak opravdu bude.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází René Klingenburg, přichází Patrick Ebert.
     
    46
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Josef Hušbauer, přichází Kevin Ehlers.
     
    47
    Drážďany se hned od začátku poločasu musí bránit, což zatím zvládají. Jonas Meffert se totiž dopustil nedovoleného zákroku.
     
    48
    Kiel si nyní vepředu víceméně dělá to co chce. Dynamo jen drží předbrankový prostor, díky čemuž stále podruhé neinkasuje.
     
    49
    Hosté jsou zatažení až ve svém vápnu, takže asi už budou hrát jen na brejky. Ale i ty jsou v tuto chvíli docela nereálné, jelikož ani moc nenapadají.
     
    50
    Po pěkné přihrávce před bránu se do míče nakonec opřel I Če-song, ale tomu se rána moc nepovedla, protože míč skončil jen nad horní tyčkou. Kevin Broll tak může rozehrávat.
     
    51
    Celá druhá půle se zatím odehrává zejména na polovině hostů, kteří mají jen 7% držení míče. Kiel tak jednoznačně dominuje.
     
    52
    Holstein už hraje vyloženě na jistotu. Směrem dopředu nic neriskuje, raději si jen tak přihrává na své půlce a vyčkává na svou ideální příležitost.
     
    53
    I Če-song byl od míče odstaven docela dost tvrdým způsobem, ale hlavní rozhodčí je stále docela benevolentní. Vzápětí už ale přece jen píská aut Chrise Löweho.
     
    54
    Drážďany jsou pořád hodně zatažené, ani jeden z jejich hráčů se už opravdu dlouho nepodíval na útočnou polovinu. Vypadá to teda na jednoznačný zbytek utkání.
     
    55
    Fabian Reese dlouho držel míč na svých kopačkách, ale sám nevymyslel nic nebezpečnější než nepřesný centr. Následuje tak odkop hostujícího brankáře.
     
    57
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Patrick Schmidt, přichází Marco Terrazzino.
     
    57
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Simon Makienok, přichází Alexander Jeremejeff.
     
    57
    Dynamo po dvojnásobném střídání konečně hraje v útoku. Tam se nakonec i usazuje, i když to tam nemá vůbec snadné, protože domácí velmi aktivně napadají.
     
    58
    Holstein se opět ubránil úplně bez problémů, což už úplně neplatí o hostech, kteří jsou zase zatažení ve svém vápnu a víceméně vyčkávají na to, co se stane.
     
    59
    Hosté to pořád rozhodně nevzdávají. Jejich další útočné snažení bylo vedeno přes levou stranu, ale odtud přišel jen další nepřesný centr.
     
    60
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900: ze hřiště odchází I Če-song, přichází Lion Lauberbach.
     
    61
    Vstupujeme do poslední třetiny dnešního utkání. Tu s míčem na svých kopačkách začíná Kiel, který má jinak ve druhé půli 84% držení míče.
     
    62
    Kiel útočí velmi opatrně, protože nechce riskovat žádný protiútok soupeře. Vedení by ale každopádně ještě pro jistotu rád navýšil.
     
    63
    Domácí už tři minuty kombinují v útoku. Nakonec z toho vzešel jen nepřesný centr, které hosté v klidu uklidili do bezpečí, ale míč stále nezískali.
     
    64
    Centr od rohového praporku skončil přesně na noze Saliha Özcana, který však moc dlouho váhal se zakončení, kvůli čemuž se trefil jen do bránícího hráče.
     
    65
    Drážďany jsou po delší době dopředu, protože se soupeř dopustil ofsajdového postavení. Kevin Broll tak odkopem hledá nějakého spoluhráče vepředu.
     
    67
    Kevin Broll musel hrát pod nemalým tlakem. Nakonec si poradil, ale míč zakopl do autu. Naštěstí pro něj domácí vzápětí faulovali, takže míč zůstává v držení Dynama.
     
    68
    Chris Löwe při napadání fauloval, i když Jannik Dehm tomu pád dost přidal. Kiel ale i přesto hraje na své polovině a pomalu směřuje dopředu.
     
    69
    Hosté to pořád rozhodně nevzdávají. Přímý kop téměř z půlící čáry letí až do vápna, ale tam dobrý přehled prokázal gólman Ioannis Gelios, který si u soupeře nakonec vykoledoval faul.
     
    70
    Holstein se nyní málem prosadil z protiútoku! Salih Özcan si dobře všiml nabíhajícího Fabiana Reeseho, který se tak dostal za obranu, ale jeho následné zakončení směřovalo jen do středu hřiště, kde byl připravený brankář.
     
    71
    Na druhé straně zkusil ihned po zisku míče štěstí Alexander Jeremejeff, ale rána se mu vůbec nepovedla, protože skončila někde daleko na tribuně.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Ondřej Petrák (SG Dynamo Drážďany).
     
    74
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900: ze hřiště odchází Fabian Reese, přichází David Atanga.
     
    75
    Salih Özcan posílá do vápna další centr od rohového praporku, ale ten docela přetáhl, protože balón se zatočil až za brankovou čáru, což znamená odkop pro gólmana.
     
    76
    Drážďany po opravdu dlouhé době kombinují na své polovině. Kevin Broll však vzápětí opět nakopává, což se moc nevyplácí, protože Kiel si tyto nákopy úspěšně kryje.
     
    77
    Finna Poratha byl docela ošklivě poslán k zemi, kvůli čemuž si vyžádá ošetření. Faul to nebyl, takže Salih Özcan raději zakopl míč do autu.
     
    79
    Drážďany úspěšně zvládly další obranu, načež se odvážně vydávají dopředu. Kombinují ale jenom kolem půlící čáry.
     
    80
    Kiel právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Kiel si připíše cenné tři body! David Atanga dobře vybojoval míč. Vzápětí ještě lépe uvolnil LIONA LAUBERBACHA, který tak šel na Kevina Brolla úplně sám. Toho zkušeně překonal přesnou střelou k levé tyčce.
    80. Lion LAUBERBACH - 2:0
     
    82
    Brankář hostů musí být stále v pozoru, i když dalekonosná rána soupeře pro něho byla lahůdka, protože směřovalo přímo do středu brány.
     
    83
    Zápas už se vyloženě dohrává, ani jeden tým nikam nespěchá. Momentálně si domácí jen tak přihrávají na útočné polovině a hledají nějakou díru v soupeřící defenzivě.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Sascha Horvath (SG Dynamo Drážďany).
     
    84
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Ondřej Petrák, přichází Godsway Donyoh.
     
    84
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900: ze hřiště odchází Finn Porath, přichází Philipp Sander.
     
    86
    Hosté se pořád musí mít na pozoru. Další nebezpečnou přihrávku před bránu dobře vyřešil Kevin Broll, který už ve zbytku času rozhodně nechce inkasovat.
     
    87
    Dynamo se dostávalo do nadějného útoku, ale ten nakonec přerušuje postranní sudí, který mává ofsajdové postavení, které ještě muselo potvrdit video.
     
    89
    Drážďany v závěru zápasu docela ožily, ale asi to už bude k ničemu. Holstein rozhodně dvoubrankové vedení nepustí, když už nestíhají obránci, pomůže zatím stoprocentní Ioannis Gelios.
     
    90
    Kiel se prezentuje pěknou kombinací. Nic ale neriskuje, takže se vzápětí raději stahuje na svou polovinu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Johannes van den Bergh se pěkně uvolnil na levé straně, ale jeho následný vzdušný pas byl moc vysoký, takže se hosté bez problémů osvobodili.
     
    90+3
    Ještě k jedné střele se dostal Lion Lauberbach, ale ten trefil jen dobře postaveného Kevina Brolla. Následný roh už takovou nebezpečnou střelu nepřinesl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní duel nakonec končí jednoznačnou výhrou Kielu, který sice soupeře gólově jednoznačně nepřejel, ale herně ano. Holstein dominoval zejména po červené kartě Jannika Müllera, který to tak de facto prohrál svému týmu. Když totiž byly Drážďany v jedenácti, sledovali jsme velmi vyrovnanou partii, ze které hosté mohli ukořistit alespoň bod. V deseti se však Dynamo většinu času bránilo, takže na vyrovnání ani nemohlo myslet. Kvůli této prohře Drážďany dokonce definitivně sestupují o ligu níž, zatímco Kiel už se definitivně udržel.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 13:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:15.
     
    To je ode mě pro tuto chvíle vše, děkuji Vám za pozornost a zase někdy na počtenou. (20:30:02)

    Lukáš Mihal

    Branky: 45+1. Iyoha, 80. Lauberbach

    Karty:   30. Porath (KIE) – 35. Müller (DRE), 72. Petrák (DRE), 84. Horvath (DRE)   39. Müller (DRE)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 13:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:15.
    Kieler SV Holstein 1900: Gelios – Dehm, Wahl (C), Thesker, van den Bergh – Iyoha, Porath (84. Sander), Meffert, S. Özcan, Reese (74. Atanga) – I Če-song (60. Lauberbach).
    Náhradníci: Reimann – Young-Jae, Schmidt, Ignjovski, Neumann, Atanga, Sander, Baku, Lauberbach.

    SG Dynamo Drážďany: Broll – Kreuzer, Müller, Ballas (C), Ch. Löwe – Petrák (84. Donyoh), Klingenburg (46. Ebert) – Schmidt (57. Terrazzino), Hušbauer (46. Ehlers), Horvath – Makienok (57. Jeremejeff).
    Náhradníci: Boss – Wahlqvist, Hamalainen, Ehlers, Hartmann, Terrazzino, Ebert, Jeremejeff, Donyoh.

    Rozhodčí: Ittrich
    bahis siteleri