Sereď – Pohronie 2:2 (kon.) | Michalovce – Ružomberok 1:1 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 0:2 (kon.)
konec
FC Spartak Trnava
0:2 (0:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Neděle 21.06.2020, 20:00 • Štadión Antona Malatinského • Niké liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání nejvyšší slovenské soutěže mezi FC Spartak Trnava a FK DAC Dunajská Streda. Výkop je stanoven na 20 hodin.
     
    Dnes se společně zaměříme na duel skupiny o titul mezi třetí Dunajskou Stredou a čtvrtým Spartakem Trnava. V mnohem lepší pozici jde do souboje Dunajská Streda, která má na kontě čtyřicet jedna bodů a ještě bude bojovat o druhou pozici. Naopak Spartak má jen třicet bodů a na boj o pohárovou Evropu to v jeho případě moc růžově nevypadá. V posledním utkání remizovala Dunajská Streda s Ružomberokem, zatímco Trnava padla v Žilině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Dunajská Streda hrající v modrožlutých dresech obstarala výkop do šlágru tohoto kola nejvyšší slovenské soutěže.
     
    2
    Hned první akcí v dnešním souboji vybojovala Dunajská Streda rohový kop. Zadáci Trnavy dokázali nadýchaný centr odehrát do bezpečí.
     
    3
    Trnava se po rohovém kopu soupeře dostala do nebezpečného protiútoku! Yao se zjevil sám před Jedličkou, ale neprocpal míč za jeho záda!
     
    5
    Trnava se poprvé v utkání usadila na polovině svého soupeře a postupnou kombinací si hledá cestičku do pokutového území.
     
    6
    Úvodní minuty naznačují, že se dnes bude hrát hodně ofenzivní fotbal. Dunajská Streda už má jisté třetí místo a oba týmy tak mají dostatek prostoru pro útočení.
     
    7
    Hosté uklidňují rozehrávku kombinací v zadních řadách. Kružliak se vydal až na polovinu soupeře, ale raději si pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    8
    Hlavní rozhodčí se po ostrém zákroku jednoho z domácích stoperů rozhodl obránci vyčinit. Přístě už to podle všeho bude za kartu.
     
    9
    Trnava si vypracovala další obrovskou šanci! Yao sice nedosáhl na prudkou přihrávku, jenže do zakončení se dostal Sobczyk, kterého vychytal Jedlička!
     
    10
    Balić si v tísni pomohl přirdržením jednoho ze soupeřů, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Trnava tak bude rozehrávat.
     
    11
    Blackman se při rychlé akci prodral přímo do pokutového území, jenže jeho rána nártem prosvištěla vysoko nad brankou.
     
    12
    Spartak rozehrával standardní situaci na polovině soupeře, ale nákop za obranu si bez problémů pohlídal pozorný brankář Jedlička.
     
    13
    Moenza se skvěle vrátil na vlastní polovinu a včasným skluzem srazil centr z pravé strany na rohový kop. Dunajská Streda má šanci zaútočit.
     
    14
    Turňa si dal tělo do souboje se Schaferem a hostující fotbalista jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Domácí mohou pokračovat v kombinaci.
     
    15
    Tesija odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže na jeho pobídku si dala obrany Dunajské Stredy dobrý pozor.
     
    16
    Kalmár byl zastaven při průniku na polovinu Spartaku. Rozhodčí Glova dlouho otálel, ale nakonec se rozhodl zákrok odpískat.
     
    17
    Gamboš se pokusil odcentrovat z pravé strany, jenže na jeho nadýchanou pobídku nedokázal nikdo v dresu domácího Spartaku.
     
    18
    Trnava se pokusila zahrozit rychlou akcí vedenou přes Bamideleho Isu, jenže domácí fotbalista si nedal pozor na své postavení a byl v ofsajdu.
     
    19
    Dunajská Streda zahodila stoprocentní možnost! Na krásnou přihrávku si naběhl Divković, ale jeho pokus skvěle vyrazil Rusov!
     
    20
    Stejný hráč si vzápětí vybojoval další příležitost! Jeho další přízemní pokus vyškrábl Rusov konečky prstů na rohový kop!
     
    22
    Bamidele Isa se vydal napadat rozehrávku soupeře, jenže při snaze získat míč to přehnal s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku.
     
    23
    Hosté vhazovali v blízkosti pokutového území a pokusili se překvapit domácí obranu autem až do šestnáctky. Zadáci Trnavy si hravě poradili.
     
    24
    Tzandaris chyboval a poslal do šance hostujícího Ramireze! Druhý jmenovaný dlouho otálel se zakončením a vracející se obránce Spartaku nakonec zachránil situaci!
     
    26
    Po faulu Bamideleho na polovině hřiště kombinuje Dunajská Streda na polovině soupeře a hledá si cestičku do zakončení.
     
    27
    Po dlouhé kombinace se Divković nakonec odhodlal k odcentrování do pokutového území, ale jeho pobídka bez teče propadla do zámezí.
     
    28
    Gamboš si naběhl na prostrčení do střelecké pozice, připravil si míč na nárt, jenže Jedlička mu včas zmenšil střelecký úhel a míč vyrazil!
     
    29
    Tesija si nedal při další rychlé akci pozor na své postavení a lapil se do ofsajdové pasti. Dunajská Streda rychle rozehrála a tlačí se do útoku.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme zajímavý duel. Domácí celek měl sice více šancí, ale Jedlička podává skvělý výkon.
     
    31
    Divković se s míčem otočil v pokutovém území, jenže jeho dělovku dokázal zablokovat dobře postavený obránce Izuchukwu.
     
    33
    Tzandaris si na pravé straně udělal prostor pro odcentrování do pokutového území, ale obrana Dunajské Stredy srazila centr na roh.
     
    34
    Vida výborným průnikem obešel Moenzu a odcentroval do pokutového území. Izuchukwu se rychle vrátil a ve skluzu srazil míč na roh.
     
    35
    Divković přetlačil v ostrém souboji Moenzu, otočil se a vyslal prudkou přízemní ránu. Rusov skvělým zákrokem vytěsnil míč na roh!
     
    36
    Po následném rohovém kopu vyrazil Rusov mezi hlavičkáře a ukryl vysoký centr do svých připravených rukavic.
     
    38
    Sobczyk neustál souboj s důrazným Kružliakem, který jej skvělým zákrokem odstavil od míče. Dunajská Streda opět uklidňuje hru.
     
    39
    Kalmár se rychlým sprintem vrátil na vlastní polovinu a skvěle načasovaným skluzem zastavil přihrávku směřující na Tesiju.
     
    41
    Hra byla po jednom z ostrých soubojů na delší dobu přerušena. Nyní už se ale znovu pokračuje. Hosté kombinují na polovině soupeře.
     
    42
    Bamidele Isa si naběhl na Sobczykovu přihrávku do střelecké pozice, ale ještě hledal Gamboše, který se k míči neprobil.
     
    43
    Blackman si skvěle pokryl míč na polovině hřiště a dotírající Yao jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Dunajská Streda bude rozehrávat.
     
    44
    Trnava získala míč a uklidňuje hru postupnou kombinací v zadních řadách. Fotbalisté Dunajské Stredy rozehrávku soupeře neatakují.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu se hosté mohli dostat do vedení! Ramirez si naběhl na slibnou přihrávku, ale trefil jen padajícího Moenzu!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavý souboj, jenže branky jsme se nedočkali. V úvodu utkání byla o něco aktivnější domácí Trnava a hostující brankář Jedlička musel vytáhnout několik povedených zákroků! Poté se do hry dostala také Dunajská Streda. Největší šanci hostů měl v samotném závěru první půle Ramirez, ale domácí obrana obětavě udržela míč mimo branku. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází András Schafer, přichází Andrej Fábry.
     
    47
    Tesija udržel míč na hrací ploše, jenže si nedokázal obhodit důrazného obránce hostujícího celku a připravil se o solidní možnost.
     
    48
    Yao se z levého křídla protáhl do pokutového území, jenže jeho technický obstřel na zadní tyč dokázal Jedlička vyrazit na roh!
     
    49
    Po následném rohovém kopu si sice brousil zuby na zakončení Moenza, jenže obrana Dunajské Stredy byla důrazná.
     
    50
    Jedlička se v úvodu druhého poločasu rozhodně nenudí. Tentokrát jeho pozornost vyzkoušel z ostrého úhlu Turňa, ale hostující brankář byl připraven.
     
    51
    Domácí Spartak se sice dočkal úvodní branky, ale ta nemůže kvůli ofsajdu platit!
     
    52
    Po dalším z ostrých soubojů zůstávají na hřišti ležet hned čtyři hráči, dva z každého týmu. Rozhodčí už volá zdravotníky.
     
    54
    Tzandaris byl faulován na vlastní polovině. Domácí Spartak přímý kop rychle rozehrál a pokračuje v kombinaci s míčem na kopačkách.
     
    55
    Dalším zraněným fotbalistou je domácí Saymon, který se drží za levý kotník a bude potřebovat ošetření. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    56
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází De Barros Cabral Saymon, přichází Dijan Vukojević.
     
    57
    Domácí se hnali vpřed pohlednou kombinací na jeden dotek, ale Blackman se stačil fantastickým způsobem vrátit a srazil míč do autu.
     
    58
    Yao si náběhem řekl o přihrávku do pokutového území, ale střídající Vukojevič jeho směrem neposlal přesnou pobídku.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále pokračuje obraz hry z prvního poločasu dnešního souboje. Šance sice jsou, ale obrany kralují.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Zsolt Kalmár (FK DAC Dunajská Streda).
     
    62
    Divković spěchal za přihrávkou do pokutového území, ale Izuchukwu se skvěle vrátil a hlavou zahrál do Rusovových rukavic.
     
    63
    Na druhý pokus už se Divković dostal až do zakončení, ale jeho pokus z ostrého úhlu skončil v rukavicích domácího brankáře.
     
    64
    Domácí Spartak zahrával rohový kop. Obrana Dunajské Stredy si poradil s centrem od rohového praporku i s následnou pobídkou.
     
    66
    Dunajská Streda dala gól! Dunajská Streda se nakonec dostává do vedení! Hosté už svou další vyloženou možnost dokázali využít. ERIC RAMÍREZ sice nejprve orazítkoval břevno, ale Kalmár mu následně poslal přihrávku do pokutového území a Ramírez překonal Rusova!
     
    69
    Dunajská Streda dokázala zužitkovat tlak, který si dokázala v posledních minutách vypracovat a nadále se tlačí do útoku.
     
    71
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Yann Yao, přichází Milan Sekera.
     
    72
    Domácí celek se po úvodní obdržené brance není schopen dostat do útoku. Dunajská Streda teď dominuje a hraje s míčem.
     
    73
    Střídající mladík Milan Sekera se ihned zapojil do akce domácího celku, jenže svým průnikem neoslovil nikoho ze spoluhráčů.
     
    74
    Dunajská Streda dala gól! Hostující celek přidává i druhou branku a výrazně se přibližuje k vítězství! ANDRIJA BALIĆ stál na konci rychlé akce Dunajské Stredy. Hosté přečíslili obranu domácího celku a Balić už měl snadnou práci!
     
    76
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Marko Divković, přichází Zuberu Sharani.
     
    77
    Kalmár zahrával přímý kop na polovině domácího celku. Jeho pobídku odvrátila obrana Spartaku na další rohový kop.
     
    78
    Utkání sleduje 285 diváků!
     
    80
    Spartak už po obdržení druhé branky vypadá poněkud odevzdaně. Naopak fotbalisté Dunajské Stredy nadále pokračují v útočení.
     
    81
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Martin Gamboš, přichází Oliver Burian.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Dominik Kružliak (FK DAC Dunajská Streda).
     
    84
    Kružliak vzápětí fauloval ještě jednou a může být rád, že během dvou minut nespatřil i druhou žlutou kartu.
     
    85
    Hosté mohli udeřit potřetí! Kalmár dostal krásnou přihrávku do běhu, jenže jeho pokus dokázal Rusov vyrazit nad břevno!
     
    86
    Dunajská Streda kombinuje na polovině domácího Spartaku a bez problémů si hlídá své vedení. Domácí se do útoku neženou.
     
    88
    Spartak zahrával ještě jeden rohový kop. Ani po něm se však nikdo v domácím dresu nedostal do zakončení.
     
    89
    Také s dalším vysokým centrem před branku hostujícího celku si brankář Jedlička bez problémů poradil a schoval míč do svých rukavic.
     
    90
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Eric Ramírez, přichází Sainey Njie.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dunajská Streda zvládla utkání na půdě Spartaku Trnava a vítězí výsledkem 2:0. Vše podstatné se odehrálo po přestávce. Nejprve v 66. minutě otevřel skóre Ramírez a o dalších osm minut později přidal branku Balić! Domácí celek byl ve zbytku utkání hodně odevzdaný a prakticky už branku soupeře neohrozil. Dunajská Streda si tak upevnila třetí pozici, zatímco Trnava klesla na páté místo.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 1:7. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 15:22.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (21:55:14)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 66. Ramírez, 74. A. Balić

    Karty:   61. Kalmár (DUN), 83. Kružliak (DUN)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 1:7. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 15:22.
    FC Spartak Trnava: Rusov (C) – Turňa, Izuchukwu, Moenza – Saymon (56. Vukojević), Gamboš (81. Burian), Tzandaris, Tesija, Yao (71. Sekera) – Bamidele Isa, Sobczyk.
    Náhradníci: Kamenár – Benovič, Burian, Horvát, Nsumoh, Vukojević, Sekera.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Rodolfo, Kružliak, Davis – Schafer (46. Fábry), M. Vida, Bednár, Divković (76. Sharani), Kalmár (C) – A. Balić, Ramírez (90. Njie).
    Náhradníci: Száraz – Fábry, Malý, Njie, Šimčák, Sharani.

    Rozhodčí: Glova – Kováč, Adám
    bahis siteleri